Kategorier
feminism & genus

När polisen måste prioritera bort våldet mot kvinnor så är det dags att införa manskatt!

Polisen hinner inte med våldtäkter pga mord, skriver SVT idag. Det låter ju helt vansinnigt. Inget som förvånar mig tyvärr men vansinnig.Och jag fattar att många går i taket. Detta är ju fruktansvärt. Men det är ingen nyhet. 
 
Det är ingen nyhet att våldtäkter och sexuella övergrepp prioriteras ner. Inget nytt alls. Så här har det ju alltid varit. Det vet vi ju. De flesta våldtäktsanmälningarna läggs ner, om de ens tas på allvar för kvinnor har i alla år vittnat om hur polisen bemött dem med misstro och i vissa fall till och med uppmanat kvinnan i fråga att låta bli att anmäla helt. ”Är du verkligen säker på att du vill detta?”
 
Jag fattar att det till stor del handlar om prioriteringar. Eller pengar rent krasst. Det gör det alltid. Polisen har begränsade resurser och dessa ska fördelas. Men utan att vara en expert på polisarbete så tycker jag ändå att slutsatsen skaver lite. Vadå hinner inte med pga mord? Som om vi har en epidemi av mord helt plötsligt. Det har vi inte, det begås inte fler mord nu än tidigare och så jävla många mord är det inte.
 
Problemet är att det inte bara handlar om pengar. Det handlar om kvinnosyn och om att brott mot kvinnor och barn har låg status och därför hamnar längst ner på listan när det är dags att fördela dessa resurser.
 
Det är inte bara mordutredningarna som prioriteras utan allt annat övrigt manligt våld där män generellt är offrena: Misshandel. Fotbollen. Gängkriminaliteten. Kvinnorna får vänta helt enkelt. Så som det alltid har varit för våld mot kvinnor har aldrig tagits på riktigt allvar. Män prioriteras och kvinnor och barn prioriteras bort och så kommer det fortsätta vara om vi inte skiftar fokus. 
 
Katarina Wennstam föreslog tidigare att vi skulle införa ett förbjud mot så kallade ”högriskmatcher”, dels då dessa kostar väldigt mycket pengar och dels tar mycket resurser från polisen. Poliser berättar att de, under matcherna, inte har tid att åka på ett larm om en kvinna misshandlas eller våldtas eftersom att de är upptagna med att hantera tusentals med fulla män som ska se på fotboll. Ska vi prata om vansinne så kan vi börja där. 
 
Men jag skulle vilja ta det ett radikalare steg framåt och införa det som vänsterpartiet var inne på för ett par år sen, nämligen en mansskatt. Sätt en prislapp på männens våld och beskatta männen kollektivt.
 
Använd sedan dessa pengarna till att motverka det våld som männen står för på inte bara sin egna bekostnad utan även kvinnor och barns. Nånstans måste vi fan säga stopp och det tycker jag vi gör här. Det är nog nu. Nu har männen tillåtits att härja och terrorisera människor i tiotusentals år, det är dags att de faktiskt börjar ta ansvar, iallafall ekonomiskt, för detta. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”När polisen måste prioritera bort våldet mot kvinnor så är det dags att införa manskatt!”

Inte okej att polisen ej "kan" prioritera våldtäkter, sexuella övergrepp oavsett anledning tänker jag. Men nog har vi en epidemi av olösta mord i våra förorter? Jag tycker inte direkt det känns som att polisen prioriterar att lösa morden av alla unga män på Järvafältet, Biskopsgården eller Malmö?

Håller med dig helt angående det där med att förbjuda högriskmatcher. Jag jobbar inom polismyndigheten (civilanställd, ej polis), och det är helt galet hur mycket resurser som sätts in till varenda fotbollsmatch. Pengar som egentligen behövs till något helt annat.
Det är intressant att jämföra med andra stora evenemang här i Gbg. EM i ridsport – hur lugnt som helst. Way out west – hur lugnt som helst. Håkan Hellströms konserter (med över 60 000 människor) – hur lugnt som helst. Men så fort det är fotboll blir det bröl, stök, fylla, bråk, misshandel, skräp överallt, aggressiva män på spårvagnen osv. HUR KAN DET HÄR HA BLIVIT SÅ NORMALISERAT?

Oj, igår på aktuellt sa han från polisen att dom har rekordmånga mord just nu. Känns fruktansvärt om polisen ljuger om något sånt för att kunna ursäkta detta. Det är förjävligt.
Jag har själv en anmälan liggandes och först nu ett år senare ska dom förhöra gärningsmannen. (Iofs grov kvinnofridskränkning och inte våldtäkt).

Ja att år 2017 vi kvinnor inte är trygga och kanske tvekar att anmäla och veta sina rättigheter. Tror det spelar tyvärr roll var man bor. Undra hur det blir för nästa generation. Men mer resurser behövs och stöd till utsatta.

Alkohol borde också förbjudas i alla sammanhang där män är. Vi kan ju inte riskera att de börjar tafsa och misshandla för att sedan säga att de var för fulla för att veta vad de gjorde? Varför är det ens okej att de får fortsätta dricka trots allt extraarbete för polisen det skapar?? För att inte tala om alla samhällsresurser som går dit. Det är verkligen tydligast i vart pengarna går att "it’s a man’s world". Om vi nu har en feministisk regering, varför fördelar de inte skattepengarna feministiskt?
Har själv skrivit om varför inte allt som enskilda kvinnor mår bra av är feminism. En recension av filmen Lady M 🙂 på http://www.zaitzova.com

För ett par år sedan när det pratades om mansskatt och det blev ett jävla liv så var jag en av dem som tyckte att det lät galet. Men ju mer jag fördjupat mig i feminismen och dessa frågor så tycker jag mer och mer att det låter som ett ganska bra förslag! Om det har nått den gräns att brott mot kvinnor prioriteras bort för att det inte finns resurser medan mäns fotbollsevent får ta hur mycket resurser som helst måste ju något göras. Då får väl fotbollsnördarna som absolut måste gå på sina stökmatcher också betala åt de som annars får betala priset! Viktig fråga att lyfta!

Såg det också på aktuellt. I ett kort inslag lät SVT Lamotte kommentera det av alla människor. Det fick mig att bli dubbelt arg. I en så här viktig kvinnofråga så låter de en (vit kränkt) man att uttala sig och typ föra kvinnors talan. V.a.r.f.ö.r. då SVT??

Höll på att sätta maten i halsen då jag lyssnade på Sveriges radio (P1) angående detta med våldtäktsfall som inte klaras upp, och vem intervjuar de, jo Lamotte! Han får svara på frågan hur detta får kvinnor att känna sig. Trodde inte mina öron faktiskt, helt sjukt!

Håller helt med om fotbollsmatcher och polisbevakningen där. Bevakningskostnaden kunde ingå i biljetten.
Men som mamma till tre söner tycker jag att feminismen gått för långt. Mina barn undrar varför killar och män får så mycket skit och är oönskade.
Ska man diskriminera en grupp och införa en extra, kollektiv skatt så kanske man ska titta på vad de män som står för den största delen av våldet (gängskjutningar, gruppvåldtäkter, ungdomsrån, inbrott, hedersmord, grov misshandel, tafsande på badhus) har för värderingar. Och införa en extraskatt om man står för dessa värderingar.
Mina barn gör det definitivt inte och jag kommer inte att låta dem växa upp och känna att ett kön är sämre än det andra. Det är en kultur- och värderingsfråga, inte en könsfråga.

Pojkmamman, hur kan man veta vilka män som har de värderingar du pratar om, när män som kränker/nedvärderar/hatar kvinnor går fria på gatan, odömda och ofördömda pga att vi lever i ett patriarkat? Och vad tråkigt att dina söner känner sig som"ett sämre kön", det är ju inte så att många tjejer och kvinnor har känt på och LEVT så i alla tider. Sigh.

Men förklar du det då? När dina barn undrar varför killar och män får så mycket skit och är oönskade? Patriarkatet möjliggör ju för dessa värderingar, målet är väl inte att ett kön ska vara sämre eller bättre än det andra utan att förändra synen på både kön och värderingar.

Sorry för OT men jag lyssnade på avsnitt 31 av podden "Hälsosant" idag och tänkte på dig. Intressant och inte minst befriande att lyssna på en medicinskt kunnig person som fattat att tjock inte är samma sak som lat och glupsk och att smal inte är samma sak som hälsosam.

Pojkmamma –
Du tycker inte män gått för långt då?
Du tror män med dom värderingarn kommer berätta att dom står för dom värderingarna? Eller exakt hur menar du att dom ska pekas ut? (Alltså jag vet redan, ditt inlägg luktar rasism dynga ända hit.. men ja svara iaf!)
Hur tror du flickor och föräldrar till flickor mår och tänker om det killar och män gör mot flickor/kvinnor varje dag?
Vad säger du egentligen till dina söner om män?

Svar till anonym: Man kan inte veta vilka som har vilka värderingar men det är inte politiskt OK att peka ut den grupp som oftast har med sig dessa värderingar pga uppfostran. Att nedvärdera män helt öppet är emellertid helt OK i Sverige. Senast idag på fikarasten satt ett gäng damer (bland väldigt tysta herrar)och gnällde på "karlar" och "sura gubbjävlar" helt öppet. Vänd på situationen, ett gäng män som, bland sina kvinnliga arbetskamrater gnäller om "surkärringar". Skulle inte tas emot utan höjda ögonbryn. Eller sätt in "utlänningar" eller "invandrare" istället. Inte heller OK.
Jag ÄR en kvinna själv och vet att kvinnor har det sämre fortfarande på många sätt men lösningen är inte kollektiv bestraffning, öppet nedvärderande av ett kön inför barn i 5-10-årsåldern eller att "låta männen känna på hur det är." Vi kvinnor är bättre än så, faktiskt.

Svar till LadyDahmer: jo, pojkar är absolut de som bråkar och stökar mest i klassrummet. Har själv fått agera "kudde" som duktig ordentlig flicka i skolan som placerades som bänkgranne med stökiga killar.
Har även sett interaktionen mellan killar sinsemellan och tjejer sinsemellan. Det är mycket rakare kommunikation mellan killarna.
Igen, man löser inte ojämlikheter med att nedvärdera killar. Jag ägnar mig ofta hemma åt att ursäkta tjejer (t.ex. Zara Larssons manshatcitat) med "inte alla kvinnor".
Tror inte att det är så produktivt att redan från 10 års ålder låta pojkar veta att de bör skämmas för sitt kön och att många kvinnor tycker att män är dåliga. Bäddar inte för en positiv inställning till kvinnor.

Pojkmamma: Män i grupp som suckar över "surkärringar" tas inte emot med höjda ögonbryn utan med ryggdunkningar, skrockande och igenkänning. Tyvärr.
Sen att du känner att du måste "ursäkta kvinnor" (aka Zara Larsson) och att killar har "rakare kommunikation"… vet inte ens vad jag ska säga. Det enda jag tänker är att du är en man som utger dig för att var kvinna, vilket gör mig jävligt deppig. Och är det inte så blir jag ännu deppigare. Men lämnar det där eftersom jag inte kommer kunna bemöta det på något konstruktivt sätt (plus känns helt lönlöst).

Therese – hur hänger värderingar och kultur ihop med ras? Rasism är att nedvärdera folk efter hudfärg. Men ja, män (och även kvinnor!) från vissa kulturer har en mer patriarkalisk syn på vem som får göra vad i samhället. Faktiskt har nästan alla länder i hela världen en mer patriarkal kultur där männen arbetar, styr och ställer och kvinnorna finner sig i allt från sex till ekonomisk fördelning. Vill du läsa in rasism, så visst.
I Sverige förr i tiden var det också så, även äldre svenska män (och kvinnor) har en sämre syn på jämställdhet än yngre generationer.
Det är praktiskt omöjligt att peka ut vilka som har vilka värderingar, både hos män och kvinnor. Därför kan man inte heller kollektivt bestraffa ett kön för att vissa beter sig som idioter.
Jag tror självklart att flickföräldrar och flickor är oroliga och arga. Jag har själv varit en flicka och utsatts för våldtäktsförsök på tunnelbanan, onanerande blottare och annat otrevligt. Från män.
Som pojkmamma är jag minst lika rädd för samma typ av män. Två killar i min omgivning har blivit rånade och misshandlade och jag kommer vara rejält orolig för mina söner när de blir äldre.
Vad jag själv säger till mina söner: Att det inte är så stor skillnad på män och kvinnor förutom att kvinnor kan ha ett barn i sin mage. Att de individuella skillnaderna mellan personer är större än mellan könen.
Jag är gift med en otroligt jämställd man. Vi har tagit ut exakt lika mycket föräldraledighet, utom när han gått ned i tid för att jag skulle kunna göra karriär i ett mansdominerat yrke. Han är en mycket omtänksam pappa, son och make, gör minst hälften av hushållsarbetet och är fantastisk även på "kvinnliga" sysslor i hushållet.
Jag bidrar genom att klippa gräset varannan gång, turas om att åka och serva bilen, rensa avlopp och ha koll på tekniken hemma. Tjänar dessutom lite mer än maken och har ett mansdominerat yrke.
Vi försöker som föräldrar visa att män och kvinnor är personer, inte så mycket kön, och att båda föräldrarna kan baka, pyssla, kramas, meka, städa, räkna matte, hjälpas åt att lyfta tunga saker och helt enkelt vara bra personer. Som ser människor just som individer och INTE som en ras.
Om det är rasistiskt att tycka att unkna värderingar är fel- då får man definiera om ordet "ras" tror jag.

Sara- jag är en kvinna. Vet inte hur man bevisar det men jag vet t.ex. att gasbubblor i tarmarna känns som tidiga babysparkar. Eländet med mens varje månad, ryggsmärtor, oron när man dag 2 i cykeln reser sig efter att ha suttit i ett långt möte på jobbet och nervöst sneglar på sitsen. Att det är skitsvårt att få till en bra eyeliner på ett darrande ögonlock. Nysnödigheten när man plockar ögonbrynen. Hur mycket bättre det blir när man får salongshjälp med detta. Och i samma sammanhang, svidet i ögonen man får om man pratar för mycket när man färgar ögonfransarna på salong. Bomullspadsen under ögonen rör sig lite så färgen rinner in i ögonen.
Varför är det ännu sorgligare att jag är kvinna? Fikarumsexemplet var för att visa att det idag slagit över så att det är OK att sitta och gnälla på män- med män närvarande. Jag har både hört och sett "hö-hö:ande" män men på en normal kontorsarbetsplats idag är det nog inte många män som varken vill eller vågar uttrycka ord som surkärringar eller liknande.
Jag har utbildning inom ett mycket typiskt manligt yrke och tycker därför att det är extra viktigt med jämställdhet, åt båda hållen. Att straffa alla män är inte rätt väg att gå.
Mina manliga kollegor är jämställda. Min man är jämställd. Mina söner kommer att få lära sig att vara jämställda men också att de inte är sämre än kvinnor eller förtjänar att dras över samma kam som misshandlare och våldtäktsmän bara för att de är av samma kön, eller nationalitet eller ålder eller någon annan lika felaktig gruppering.
Jag tycker att feminism är jätteviktigt men blir upprörd när den vänds till att nedvärdera män generellt. Det gynnar ingen.

@LadyDahmer. Jag umgås inte i verkligheten med folk som säger att män är sämre. Skulle någon göra det så protesterar jag.
Mina barn är tillräckligt stora för att läsa t.ex. detta – jag hittade hit genom vanliga nyheter och mina söner kan också konsten att läsa nyheter, klicka på länkar och titta på youtube.
Äldsta sonen gillar Zara Larssons musik men blev rätt ledsen efter hennes generella uttalanden om män.
Detta är ett mycket känsligt ämne att diskutera. Jag är väl lite antifeministisk dels eftersom jag ser hur mina söner tar budskap i medier, dels eftersom jag själv tagit mig in i en mansdominerad yrkesroll genom tuffa studier. Vill INTE förknippas med kvotering eller någon sorts feministisk fördel-jag har gjort det själv genom hårt arbete. Inte stött på några hö-hö-män utan tvärtom moderna, mjuka, pappalediga (ibland), kompetenta, artiga, roliga och smarta manliga kollegor.

Och naturligtvis- katastrofalt att våldtäkter inte utreds. Har tänkt många gånger själv att jag hellre skulle bli misshandlad än våldtagen. Ett mord är såklart värre, men jag håller med om att rättsskipningen kring våldtäkter är under all kritik. Framförallt att det inte utreds, att straffen blir för låga och att man överhuvudtaget fortfarande skuldbelägger offren för att de inte gjorde motstånd, var fulla eller hade utmanande kläder. Godnatt!

Pojkmamma
Så för att sammanfatta det du skriver:
Kvinnor blir våldtagna, rättssystemet friar alltför många våldtäktsmän, straffen är för låga, kvinnliga våldtäktsoffer skuldbeläggs. I Sverige existerar fortfarande en patriarkal kultur där män styr och ställer och kvinnorna finner sig i allt från sex till ekonomisk fördelning. Inte lika mycket som förr men det finns fortfarande, framför allt hos äldre generationer. Kvinnor har det fortfarande sämre än män på många sätt. Män blottar sig för kvinnor och gör annat otrevligt. Pojkar är de som stökar och bråkar mest i skolan och flickor används då och då som kuddar mellan pojkarna. Män står för den större delen av våldet t ex med gängskjutningar, gruppvåldtäkter, ungdomsrån, inbrott, hedersmord, grov misshandel, tafsande på badhus. Så pass många män på fotbollsmatcher är ett problem att polisen inte har tid och resurser att att stoppa kvinnomisshandel och våldtäkter när dessa matcher spelas. Män är även våldsamma mot andra män.
Kvinnor å andra sidan gnäller på män i personalrummet, många kvinnor tycker män är dåliga och att de bör skämmas samt har unkna värderingar om män, Zara Larsson nervärderar män, kvinnor drar alla män över samma kam,
Och till sist din slutsats av detta: Feminismen har gått för långt,

Pojkmamma
Har samlat ihop några citat från tråden Dags att överge svenska kvinnor! på Flashback. Detta är från de 3 första sidorna. Tråden är 159 sidor lång och innehåller 1907 inlägg. Jag ger de svenska jämlika männen ordet:
Svenska kvinnor har alldeles för mycket att säga till om, och dom håller oss i koppel som dumma valpar.
Kvinnor verkar bara vara ute efter makt och få bestämma i samhället och kan välja de allra bästa männen. Allt verkar ska ske på kvinnans villkor. Det är männen som byggt upp civilisationen och välståndet och kvinnan som övertar rollen i samhället mer och mer och ser ut därefter.
Männen bygger bron, männen bygger bilen och männen bygger husen ..männen fattar dom hårda besluten i samhället… , hade kvinnan styrt hade alla blivit hårfrisörskor med D&G tröjor
Jag har inte längre relationer med svenska kvinnor. Bara tanken att inleda en relation med en svensk kvinna känns för mig direkt motbjudande.
Svenska tjejer tänker bara på en sak "pengar" det e allt dom har i skallen ( samt lägga ut en massa bilder på facebook )
Som sagt svenska brudar är parasiter som bara har pengar pengar i sin lilla hjärna
Jag uppfattar ett utbrett missnöje med svenska kvinnor. Alla ni rättskaffens män, som arbetar hårt, ni förtjänar bättre! Svenska kvinnor är ofta mansföraktande, bortskämda, naiva och maktgalna. Kvinnors orealistiska krav på män kommer att leda till många ensamma bitterfittor i framtiden. Svenska män: utländska kvinnor avgudar er! Lämna bitterfittefeministerna åt sitt öde.
Du är ju ett levande exempel på idiot till svensk kvinna. Tack för att du lyfter fram ert fula tryne till allmän beskådan. Sådana som ni förtjänar inte svenska män. Vi är för bra… Manhatare som er förtjänar att dö olyckliga och övergivna. När det yttre falnar så kommer inga fler erbjudanden. Den processen går fort. Du vet att jag har rätt…
Den svenska kvinnan är inget att ha, och gör barn till olyckliga och traumatiserade slagträn i en ständig maktstrid.
Jag har noterat att svenska kvinnor gått upp alltmer i vikt de senaste 10-20 åren. Feta kossor blir alltmer vanligt. Ytterligare en anledning att avstå.
Du bevisar verkligen att den svenska kvinnan är hatisk och otacksam. Får tacka för att du belägger min tes. Att svenska kvinnor vurmar för massinvndring från barbariska och efterblivna, kvinnoförtryckande kulturer, och samtidigt kallar sig fredsälskare och feminister är ju ett stort jävla skämt. Som ni sår kommer ni att få skörda.

Pojkmamma: Som pojkmamma förstår jag var du kommer ifrån. Naturligtvis ska ingen behöva höra att de är så eller så pga sitt kön, speciellt som det inte stämmer. Min son är empatisk, snäll, omtänksam – antagligen betydligt mer så än många kvinnliga feminister (vissa kommentarer här och på andra ställen är ju tex vansinnigt elaka). Samtidigt, i den maskulina värld där han lever måste han ta fram andra sidor om han inte ska bli överkörd. Han har tex kompisar som är snabba på att ta till våld när de blir provocerade. Inte mot honom som tur är eftersom han är stark och bra på sport, men mot andra barn (främst då "svagare" pojkar). Vad jag vill säga är inte att min son är ofelbar, men att det finns en relativt hård kultur bland småpojkar där status hänger ihop med maskulina värden som jag önskar att men kunde bekämpa mer.

Jag önskar att pojkföräldrar var medvetna om att deras pojkar ingår, och kommer att ingå, i en ganska farlig kultur. Men min erfarenhet (efter ett par år inom förskolan) är att de flesta sticker huvudet i sanden. "Inte min pojke!" men jag har sett massa fina snälla pojkar ta efter de tuffa och bråkiga. Hur skulle de kunna göra nåt annat? Machonormerna är starka och om man föräldrer vägrar inse att ens barn kanske kommer att ta del av den så har man ofta ett ganska stort problem framför sig.

Beskatta män alltså? Jag förstår att det kan vara lockande att dela upp det kollektiv som utgör samhället i bra och dåliga grupper. I det här fallet dras linjen mellan kön. Det är fel väg att gå, men ett kul tankeexperiment.
Skulle t.ex. fotbollsvåld från män då bli mer acceptabelt? Eftersom männen redan skulle stå för samhällskostnaderna som förknippas med beteendet?
Männens makt i samhället skulle också öka, en naturlig effekt av att sätta en (mätbar) prislapp på ansvaret.
Dessutom, eftersom samhället byggs av män och kvinnor tillsammans, skulle det här beteendet i slutändan finansieras på bekostnad av någonting annat.
Så här typ:
"Män är som dom är, vi får acceptera att dom har sina gängbråk. Ja ja, dom tar ju iallafall ansvar och betalar för sig.
Alltså, vi har inte råd med ridskolan längre, jag vet inte vart pengarna tar vägen."

Dödligt våld ligger fortfarande på en förhöjd nivå om än ngt lägre 2016 än 2015. Våld där skjutvapen är inblandade har ökat. Personlig reflektion är att just brott m skjutvapen ofta är gängkriminalitet och extra svårutredda och resurskrävande. MEN det är självklart ingen ursäkt för att ligga på våldtäktsutredningar!!! Helt absurt! Tror inte att det behövs en mansskatt framförallt, utan en kompetent polisledning. Varför inte en kompetent kvinna som polischef istället för alla grabbars grabbigaste Eliasson…

Jag saknar helt belägg för det, men det är heller inget jag gett uttryck för. Men om männen tillåts bära kostnaden för manligt beteende tvingas vi ju samtidigt, i viss utsträckning, att acceptera det.
Kvinnor har oftast fått betala ett osynligt och omätbart pris. En skatt på män är både synlig och mätbar. Männen kommer alltså kunna påvisa att dom betalar och därmed tar ansvar och kvinnorna kommer ännu en gång att få betala det osynliga priset som skatten kostar i andra änden.
Ja, om man resonerar så, då hade det varit jättekonstigt.

Skåningen
För att citera LD i inlägget ovan det här: Män väntar alltså bara på en ursäkt att för att få begå brott och vara våldsamma? Män tänker alltså "Nu har jag betalat, nu ska jag slå folk på käften"? Är det din manssyn? hade du varit kvinna i ett antifeministiskt k-fält nu hade du blivit kallad jävla äckliga manshatare.

Varför skulle stat,kommun och landsting fortsätta anställa kvinnor när anställda män, som betalar mansskatt genererar större intäkter till verksamheten? Vi feminister vill ju att kvinnor som grupp ska ta större plats i arbetslivet och inte bli bortträngda av ogynnsamma skattetekniska skäl.

Sverige, år 2017: kvinnor/flickor kan inte jogga i motionsspår, besöka badhus och festivaler/konserter utan stor risk för att bli sexuellt ofredade eller våldtagna. Allt fler undviker att gå ut själva på kvällarna och allt oftare kan man läsa rubriker i stil med "14- åring våldtagen av fyra män påväg hem från stallet", "kvinna våldtagen av tio män i en skogsdunge", "ung kvinna blev gruppvåldtagen och hotad med järnrör", riktigt grova sexuella brott som tidigare skulle ha orsakat stor uppmärksamhet och genererat en stor notis på förstasidan. Men nu är det små notiser som folk knappt lägger märke till längre = normalisering. Polisen bekräftar nu i ett öppet meddelande det vi alla har förstått att våldtäkter och brott mot kvinnor är lågprioriterat till förmån för brott som drabbar män. Givetvis är dödsskjutningar oerhört allvarligt men att förminska våldtäkter och även grova överfallsvåldtäkter som är oerhört traumatiserande och som sätter skräck i hela den kvinnliga befolkningen, inget annat än fruktansvärt ohumant och sänder ut tydliga signaler att kvinnor inte är lika mycket värda som män. Kvinnor måste mer eller mindre ständigt bära på rädslan att bli våldtagna och detta kan ske trots att man bara tex är på kvällspromenad med sin hund eller är påväg hem från jobbet (sedan har vi alla icke överallsvåldtäker som begås av ytligt bekanta män, manliga vänner/kollegor eller partners) det vill säga rädslan är konstant närvarande i vardagen. Medan män sällan faller offer för våld utan att ha haft en anknytning till kriminalitet/droger/gängbildning. män behöver sällan känna rädsla att utsättas för brott enbart pga deras kön. Våldtäkter däremot är ett krig mot alla kvinnor.
Så det är dags för uppror! Vi får inte finna oss i att bli fråntagna våra rättighter pga vårat kön. Vi kan inte stillatigande se på när allt vi har kämpat för att försöka nå jämnställdhet i Sverige totalt raseras. För folk är tysta, det protesterars inte på gatorna mot det ökade våldet/förtrycket mot kvinnor, det skrivs inga stora slagkraftiga artiklar om detta i media. Även våra mer radikala feministiska politiker håller tyst, nu om någonsin behövs det tydliga röster som ryter ifrån. Så länge vi låter detta fortgå utan starka protester går flickor/kvinnor en fasansfull framtid till mötes och det är inget vi önskar oss själva, våra döttrar eller medsystrar. Vi kan inte vänta tills rubriker som "12 årig flicka hittad upphängd i ett träd; brutalt våldtagen och torterad till döds" dyker upp på nyhetstablån. Då är det för sent.

Pojkmamma: Jag är mamma till två pojkar och det skär i hjärtat att tänka på att de kan bli hatade, de är ju mina små barn. Men det är ju verkligen inte feministernas fel. Jag är arg på männen, de som cementerar den macho mansrollen hos sina söner och får dem att se ner på flickor och kvinnor, männen som drar in även mina söner i den rollen. Jag hatar männen som gör att mina söner kommer att hatas.
Angående mansskatt: jättebra idé som borde införts för längesedan! Min pappa blir upprörd så fort det förs på tal trots att han själv villigt erkänner att män (andra män) är problemet. Han som aldrig begått något brott vill inte bli straffad för vad andra män gör. Han kan inte se att mammas uppoffringar som kvinna (bära barn, vara hemma med barn, arbeta deltid, sköta hemmet) har bidragit till att han kunnat avancera på jobbet och få en avsevärt högre lön än mamma. Min man är positiv till mansskatt, han ser orättvisan i att han, trots att vi har exakt samma utbildning, exakt samma antal år i yrket samt samma arbetsgivare, tjänar 3000 kr mer än jag i månaden.

Pojkmamma:kudos för vettiga inlägg i sansad ton. Jag förstår hur du menar och håller helt med. Har varit med om samma saker på t ex arbetsplatser med mansskämt inför män. Tycker nog att det finns en hel värld av bra och hyggliga män som inte får finnas i detta kommentarsfält. Ser inte dig som antifeminst öht utan som någon som försöker nyansera, resonera. Går inte här, tyvärr. Re mansskatt och LD:s fråga varför kommun landsting etc hellre skulle anställa män är svaret att de med mer skatt bidrar till det allmänna, det gemensamma. Logik att anställa färre kvinnor mao.

Reff: Som jag har förstått det är manskatten tänkt som en riktad åtgärd för att utjämna skillnader, inte en bonus som kommun/stat kan använda som de vill.
Sen tror du verkligen på att Sverige tjänar ekonomiskt på att kvinnor går arbetslösa? Därför att de betalar en aning mindre skatt. Bara det faktum att kvinnor oftare har ansvaret för barn efter en skilsmässa gör ju att det blir en jättedålig affär, då man både måste betala ut mer i bidrag och fler barn tvingas växa upp som fattiga.
Sen är det bara att titta på ett land som Tyskland där man har sambeskattning (dvs gifta par beskattas tillsammans på familjens inkomst). Tror du att det faktum att de skattar relativt lite hindrar gifta män med hemmafruar att få välbetalda statliga jobb? Tror du att man aktivt går in och reglerar arbetstiden för dessa män för att underlätta för frun att arbeta för att få in mer skatt? Jag tror inte att jag behöver svara.

Reff: Som jag har förstått det är manskatten tänkt som en riktad åtgärd för att utjämna skillnader, inte en bonus som kommun/stat kan använda som de vill?
Sen tror du verkligen på att Sverige tjänar ekonomiskt på att kvinnor går arbetslösa? Därför att de betalar an aning mindre skatt. Bara det faktum att kvinnor oftare har ansvaret för barn efter en skilsmässa gör ju att det blir en jättedålig affär, då man både måste betala ut mer i bidrag och fler barn tvingas växa upp som fattiga.
Sen är det ju bara att titta på ett land som Tyskland där man har sambeskattning (dvs gifta par beskattas tillsammans på familjens inkomst). Tror du att det faktum att de skattar relativt lite hindrar gifta män med hemmafruar att få välbetalda statliga jobb? Tror du att man aktivt går in och reglerar arbetstiden för dessa män för att underlätta för frun att arbeta för att få in mer skatt?

Pojkmamma/Reff:
Jag funderar mycket på hur jag ska förhålla mig till eventuella söners uppfostran. Det talas mycket om matchokultur idag och man drar paralleller till att det i sin tur leder till…. ja, allt ont egentligen.
För män begår ju inte bara brott som går ut över kvinnor, utan i stora drag de flesta brott, genom sitt generellt sett mer utåtagerande/risktagande beteende.
Men när pojkar leker "tuffa" lekar, är det alltid av ondo? Som liten ville man ju vara He-Man, inte Skeletor. Man lekte stark för att vara god, inte ond. Typ Bamse.
När TV-spelen gjorde entré trodde man att det skulle leda till mer våldsamt beteende bland barn, att de inte förstår skillnaden mellan fantasi/lek och verklighet. Det visade sig enligt mätningar bli motsatsen. Våldsamheter minskade.
Självklart skulle man kunna fråga en vålds- eller sexualförbrytare om de "inspirerats" av något de sett, spelat, eller hört (kultur). Man skulle säkert hitta en korrelation, värderingsmässigt om man så vill. Typ att en våldsam person också uppskattar att se våld. Men det är ju inte detsamma som ett orsakssamband, att alla som ser något hemskt får en lust till att göra hemska saker.
Någonstans måste det ju handla om värderingar? Hur vi fostrar våra barn att tänka och resonera kring kön, kring att ha respekt och visa tolerans. Hur gör vi det?
Tror det är dags att tydligare definiera "matchobeteende." Vad ÄR det? Är det allt pojkar/män gör som är skadligt eller farligt? Är det beteenden där det finns en nedlåtande syn på tjejer/kvinnor?

Pojkmamma: Jag läser och förstår vad du menar, jag delar din situation (jämställt förhållande, jobbar i mansdominerad branch och tjänar mer än min man, umgås bara med justa män (inga höhöande skitar). Men precis som LD skriver kryper en annan verklighet nära i nyhetsrapportering och i och med att mina barn går i förskola och skola. Min dotter 6 år säger att en specifik pojke nyper henne i rumpan när hon står framför honom. Min 3årige son visar allt mer att man ska vara tuff och cool och slåss, att det är så man löser problem (med skurkar osv). Vi bor ändå i ett meddelklass-svenssonområde där folk har tid och ork med sina barn, jag kan tänka mig att det är mycket värre på andra håll.
Jag försöker själv reda i begreppen och bygga mig en bild av situationen i samhället, det är inte så lätt. Att en grupp som varit förtryckt under århundraden i stort ogillar den andra gruppen som förtryckt dem, är kanske inte så konstigt? Att det finns en rörelse som uppmärksammar det här förtrycket och vill riva ner det gör att många får upp ögonen för det på ett personligt och ett strukturellt plan är ju bra eller hur? Ogillandet som väcks till liv blir ett spann från de som bara är på sin vakt till de som säger sig hata den privilegierade gruppen. Är det ok att hata någon, någon människa överhuvudtaget? Om man säger så här då, jag hatar gruppen mobbare. Alla människor har någon gång gjort det, mobbats. Att hata män är svårare såklart, det är ju inget man direkt gör, men alla män har ju någongång dragit fördel av att de tillhör den privilegierade gruppen.
Näe nu kom jag inte längre med tankarna idag…

Pojkföräldrar skrämmer mig. De verkar inte kunna se klart för att de är övertygade om sin egen gosses förträfflighet. Alla dessa bråkiga pojkar som slåss och beter sig har nog föräldrar med huvudet långt ner i sanden…

Håller med dig FT. Som mor till två söner är det som skrämmer mig absolut allra mest andra föräldrar till söner. Ingen tar ansvar på nåt vis… Medan sönerna röjer, stökar, sparkar, slår och skriker sig fram.

FT: De pojkföräldrar jag träffar har inte huvudet nere i sanden, de ser precis vad deras söner har för sig och UPPMUNTRAR det. Fast de har ju iofs huvudet i sanden när de absolut inte kan se hur det bidrar till förtryck av flickor och kvinnor. Och alla j-vla pojkpappor som tycker att allt vidrigt beteende är okej så länge deras son inte beter sig som en tjej, det är ju typ det värsta dessa spån kan tänka sig.

Fy fan vad trött jag är på föräldrar som ska hålla på och försvara sina jävla ungar, har pojkmammor aldrig vart flickor en gång i tiden? Och Jag förstår inte varför så många på riktigt verkar TRO (seriöst!?!?) att deras små gullepluttar till pojkar aaaldrig skulle göra det där de hör andras pojkar göra och det de läser om i tidningen varje dag, hur jävla blind och naiv får man vara? Tänk hur jävla Mycket lättare det hade vart om folk faktiskt fattade att det inte är några utomjordingar som härjar runt och begår övergrepp på flickor utan att det faktiskt är just vilka pojkar som helst, rara, snälla, väluppfostrade (not) pojkar!
Minns min egen barndom med pojkvänner och pojkar i allmänhet som betedde sig som svin när de var ensamma med oss flickor (inte i samma rum som mamma) och detta trots att de hade en välfungerande familj med närvarande och empatiska föräldrar, vem fan hade trott oss?

Kan inte låta bli att skratta till när jag läser om en feminist, som om man ser till ordets ursprung, vilket är sprunget ur franska revolutionens jämlikhetsrörelse, börjar propagera för något som redan i namnet, är diskriminerande.
Kort och gott, att beskatta en grupp i samhället enkom efter dess kön är diskriminerande och därav omöjligt, punkt.
Så oavsett hur bra du tycker att detta låter så är det ändå en omöjlighet då det, förhoppningsvis, skulle stoppas av våra egna lagstiftare, men om inte annat skulle stoppas på EU nivå då det strider mot Europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna, Artikel 14.
Källor:
http://www.humanrights.se/wp-content/uploads/2012/01/Europeiska-konventionen-om-manskliga-rattigheter.pdf
https://sv.wikipedia.org/wiki/Mansskatt
https://sv.wikipedia.org/wiki/Feminism
Mvh,
Tomas Jisander
indicio delato logica odio stultitia

Underbyggt argument som vanligt, men det är väl vad som i så fall borde kallas för womansplaning i så fall om du så prompt vill könsuppdela ord som absolut inte behöver det?
Skulle vara intressant och höra på vilket sätt de lagar vi har inte täcker upp emot våldsbrott?
Du nämner säkert då en samtyckeslag vilket jag kan förstå utifrån ett signalvärde men tror inte att den typen av lagstiftning skulle få några verkliga effekter i samhället.
Det jag på riktigt tror skulle vara intressant att diskutera och även försöka motverka för att komma åt problemen med mäns våld mot kvinnor är hedersvåldet och islams syn på kvinnor.
Har inget emot islam/muslimer i sig, men jag har svårt att acceptera en religion som så djupt grundat och på så många sätt systematiskt förtrycker kvinnor. Skulle verkligen vilja se en analys eller en artikel av dig på ämnet.
Mvh,
Tomas Jisander
indicio delato logica odio stultitia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *