Kategorier
feminism & genus

9 sätt att manipulera män på*

*Artikel i Vecko Revyn. "Män är som schäferhundar. Klappa oss på huvudet så gör vi vad ni vill". Ett senare nummer: "Därför gillar inte män att städa; Vi vill inte ha vuxenansvar". Lägg därefter till det sedvanliga "Så har du sex", ett tjugotal anorektiska stilikoner/förebilder som hyllas och en allmänt dålig flicklektyr. Ser jag den skitblaskan i Ninjas rum om tolv år så blir det bokbål à la Nazityskland. (okejrå, tidningsbål) . Ansvarig utgivare bör lynchas!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

14 svar på ”9 sätt att manipulera män på*”

Samma här!!! Veckorevyn och FRIDA förstörde mitt liv mellan 11-16 års ålder. Eget ansvar kan man inte snacka om när det gäller småtjejer, det är helt och hållet tidningarnas fel att de mår dåligt.

Jag ska göra allt jag kan för att förskona min dotter från att må så dåligt som jag gjorde.

Veckorevyn är ondska. Fucked me up i alla fall.

Det kan ha varit VR men det kan också ha varit en liknande annan blaska som hade en artikel som hette nåt i stil med "Bögen tipsar". Tipsar oss tjejer om hur man på bästa sätt tillfredsställer en karl alltså.

Det handlade om instruktioner för hur man bör runka (dem). Det var inte enkelt, om nu nån trodde att det bara är att improvisera och köra på så är det jääävligt fel. Vi snackar en massa olika "fattningar" och spegelvända grepp, handbyten som skulle ske smidigt och snabbt etc.

Trots illustrerade beskrivningar fattade jag absolut inget alls och det tog flera månader för mig att lugna ner mig. Behöver jag säga att jag inte runkat en enda karl sen jag läste den artikeln för 5(10?) år sedan. 😐

Keep them (tidningarna) far, far away from Ninja!;-)

De där tidningarna är bara fulla av motsägelsefullt skit. På ena sidan står det en massa pepptalk om hur man ska lära sig tycka om sig själv och så vänder man blad och där har de ett gör-om-mig reportage.

Det värsta tycker jag är att många av idiot tipsen om att tx manipulera kllar fungerar 😀 jag har testat olika grejer och visst lyder han som en snäll idiot 🙂 Det är tradigt som fan att det inte finns en enda vettig tidning att köpa, jag köpte någon som hette bang för rätt många år sedan som faktiskt hade lite vettigt innehåll fast det var för mycket text och för lite bilder, i like bilder :p annars kan jag ju läsa böcker och det är tråkigt… :bigeyes:

du har så rätt så.

Men kan man tänka så, är man riktigt lyckad människa. Jag sa dock aldrig att jag brukar säga om någon är ful, alltså, rakt ut eller till personen jag umgås med. Det jag försökte förmedla va bara att människor dömer andra för lätt.

Och kan du med handen på hjärtat säga till mig att du aldrig sagt något illa om någon annan p.g.a utseende, då är det fett mycket cred till dig för det. Jag står för mina fel, och alla har sina fel helt enkelt.

Tidiningarna är så motsägelsefulla, på ena sidan är det mycket "tro på dig själv" skit i vad andra tycker om dig, gå din egen väg. På nästa sida hånar de kändisar för att de, ve och fasa, hade en fläck på t-shirten när de var på stan…

Jag läste både VR och Frida, men har inte blivit skadad för det. Vet dock många som kanske tagit vissa saker på för lite stort allvar….

Tror att det handlar om VEM som läser tidningen och hur den är uppfostrad.

Jag var "stark" i mig själv och kunde lätt läsa vad som var BS och vad som var sanning. Sen så var det säkert massor i tidningarna som jag tyckte var bra läsning och min mamma visste var skit, MEN jag var tvungen att gå igenom det som tonåring. Förbjuda en tidning för en tonårig tjej, det gör att tidningen kommer vara sjukt mycket mer intressant och "tas på" större allvar än om det är ok att läsa den.

Var istället noga med att förklara att det är överdrivet och inte riktigt fungerar så i verkligheten. Det tror jag på. =) Och jag tror att Ninja kommer växa upp och bli en sån tjej som mer skrattar åt VR.

KRYA PÅ DIG förresten! Läste inlägget ovan… =( Hoppas du blir frisk. Varma hälsningar från mig till dig

Men läs inte då om du inte gillar det,

Smala snygga människor känner sig inte hotade av de tjejerna på bilderna så vi behöver inte skriva ett inlägg om det.

anonym (som antagligen fiskar efter uppmärksamhet som vanligt)

Jag citerar mig själv:

"Jag kritiserar inte veckorevyn p.g.a att jag tycker det är jobbigt att se vackra människor. Klart som fan att jag blir avundsjuk då och då, men det är inget jag sticker under stol med. Och jag känner mig definitvt inte hotad av andra kvinnor.

Jag jämför helt enkelt inte mig själv med fotoredigerade fotomodeller. Och jag tycker det är tragiskt att så många tjejer gör det.

Jag kritiserar skiten för att jag helt enkelt tycker att det är… wait for it….. skit. Objektifierande, förtryckande skit som får unga tjejer att tro att de måste anpassa sig för att duga. Som får unga tjejer att tro att deras värde hänger på om de lyckas fixa en kille eller inte. Som får unga tjejer att tro att de måste vara några jävla akrobatiska horor i sängen för att kunna behålla sin killar.

Så nej, jag har varken ångest ELLER känner mig otillräcklig på det viset. Hade det varit fallet så kan jag lova att jag hade erkänt det OCH skrivit ett inlägg om det."

http://ladydahmer.blogg.se/2009/march/utkast-fick-en.html

jag hatar såna där tidningar. jag kan fysiskt inte läsa dom. och då är jag inte som du, utan jag är en typisk "söt och nätt blond tjej med lagom smink" och allt det där du vet. En jennifer aniston-tjej är precis vad jag är.

Men jag orkar inte läsa sån där skit. jag vill mind my own business.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *