Kategorier
feminism & genus

Amerikanska (Stereo) Typer

*masserar tinningarna* Har tillbringat större delen av kvällen till att debattera med dumma amerikanare hurvida jag gör rätt som inte klär min Nöff i tjejiga kläder. Tydligen så är jag en hycklare när jag säger att jag inte vill tvinga in henne i en könsbestämt roll när jag inte klär henne i ALLA roller som finns.

Tydligen så räcker det inte med att jag klär henne i mjuka bekväma kläder i glada starka färger utan könsinriktning. Nej — tydligen måste jag — för att vidga hennes vyer och ge henne ett fritt val – klä henne sportigt ibland, tjejjigt ibland, tufft ibland, tråkigt och färglöst ibland, pojkigt ibland, coolt ibland, modemedvetet ibland… osv. öhh….. ??? Hur tänker de då? Tänker de ÖVERHUVUDTAGET? Jag tror inte de fattar vad könsneutralitet innebär. Sen får jag dessutom höra – av de mer fundamentalistiska idioterna – att jag "experimenterar" med henne och att jag fuckar upp henne och att hon kommer bli störd i sin könsidentitet och jag vet inte vad. *asg*  För att jag inte vill pressa in henne i en roll förutbestämd av hennes kön, full av förväntningar på vem hon är och vad hon tycker om och vilka egenskaper hon har… som flicka. You don’t bring kids in the world so you can mind fuck them with your hippy Bohemian bullshit.  Why do you insist on treating her like a social experiment instead of a kid? Sen avslutar de med att jag försöker vara annorlunda. *suck*  Yeah, thats it. Jag är 32 bast och vill vara annorlunda. I’M UNIQUE DAMNIT! JUST LIKE EVERONE ELSE!     //dramatisk och tonårsaktig your answer is always the same…."because it’s the best, because society likes it and i don’t wanna conform, because my study says so…" idioter!
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

8 svar på ”Amerikanska (Stereo) Typer”

Ja, det är hemskt att ha någon form av tanke bakom sitt föräldraskap och hur man uppfostrar sina barn. Då är det mycket bättre att låta dem leva vind för våg och växa upp att bli ytterligare en nobody som gör som alla förväntar sig och inte tar så jävla stor plats. Tyvärr är det ju inte bara amerikanare som skulle hoppa på det tåget… har vi märkt.

Morons…

Vad är det för fel på att försöka vara anorlunda? Om man ser på saker som andra gör som inte ger det resultatet som man vill uppnå så är det väl klart att man försöker att vara anorlunda, varför göra som alla andra om alla andra har fel? 😀

jo precis! — men dessa människor antyder att jag – på ett tonårssätt — försöker vara annorlunda bara för sakens skulle. Ingen eftertanke, ingen plan. Jag menar att jag inte försöker vara nåt annat än mig själv och att de beslut jag tar i mitt föräldrarskap har en tanke bakom sig — ibland följer jag normen, ibland inte — men det är inget jag har i åtanke då jag tar mina beslut.

Jag tycker det är skit bra att du gör som du gör! Det behövs fler som gör såhär, varför måste man uppfostra sina barn till det samhället förväntar sig att de ska vara?

Har inte läst din blogg så länge, men det enda jag kan säga är att du är jäkligt bra. Och annorlunda. Det gillar vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *