Kategorier
feminism & genus

Är det nån skillnad på att våldta och att ''ta sin kvinna med passion''? Inte mycket enligt the Raw Man

Jag tänker så här om the Raw Man: Jag tänker att det knappast är självsäkra män som är trygga i sig själva som söker dit. Jag tänker att det är alla de där Snälla KillarnaTM som känner att de är missförstådda och inte fått det liv och de kvinnor som de förtjänar som söker dit. Och det känns ganska läskigt. Speciellt när man läser sånt här på deras facebooksida:

the raw man våldtäkt

Plocka upp hakan och sluta skratta, det är ingen parodi. Det är på riktigt. The Raw Man håller olika sorters kurser för män där männen bäst får lära sig ta kvinnor med storm och när de ändå är igång så har de även en kurs eller vänta… s.k ”feedback” för kvinnor som behöver lära sig att ge mer av sig själva samt bli mer attraktiva för män. A dream come true. För alla ratade friendzonade män därute alltså.

the raw man

Jag ska inte vara helt orättvis dock, för när jag läser igenom olika diskussioner på facebooksidan så får jag ett något bättre intryck. Det positiva är att initiativtagaren och deltagarna/följarna gärna pratar om manlighet och relationer på ett problematiserande sätt om än könsnormativt. Det är alltid positivt när män vågar vara genuina med sina känslor och rädslor och grundaren skriver bland annat att män behöver lära sig prata med varandra och om känslor osv. Skitbra.

Vill ni ha en skrattfest så rulla in på hemsidan. Jag hade svårt att välja screenshots pga så jävla många godbitar.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

23 svar på ”Är det nån skillnad på att våldta och att ''ta sin kvinna med passion''? Inte mycket enligt the Raw Man”

Åh vad jag skulle vilja gå under cover på den där kväsa kvinnor/lära kvinnor fjäska mer för män-kursen och rapportera sen på min blogg. Jag skulle nog bedömas som ett hopplöst fall, jag som enligt min omgivning har sån ”maskulin” utstrålning 😉 ”Du får ta och hålla ihop benen när du sitter WDF och sen får du nog gå ner lite i vikt och börja sminka dig och sluta med könsorden och svordomarna. Och se lite gladare ut tjejen! Män GILLAR INTE det där förstår du, för män GILLAR det här!!!” Hohoho
Men hur dråpligt det här än är finns det ju något väldigt tragiskt över det. Precis som du säger är det osäkra män med förmodligen rätt mycket grudge mot kvinnor (de inte fått knulla) som söker sig dit. Stabila, trygga män har inget behov av att manipulera kvinnor för att få ligga eller få beundran och uppmärksamhet av dem. Killar som man märker lärt sig olika tekniker för att manipulera kvinnor att uppfylla deras behov tycker jag är rätt creepy faktiskt.
Sen borde de nog titta över sin marknadsföring. T o m jag som inte vet ett smack om marknadsföring vet att man aldrig ska beskriva sig själv i negativa termer, oavsett om ordet ”inte” finns med eller ej. Tänker på det här:
”Nej, detta är inte en sekt.
Detta är inte en terapigrupp.
Detta är inte en multi-level marketing bluff.”
Jahaja, sekt, terapigrupp och bluff, tänker jag direkt. Dåliga vibbar, verkligen.

LD/WDF: Nja alltså….
”OBS!!!! Du ansöker om att få vara med. Jag screenar alla deltagare för att få en så bra gruppdynamik som möjligt. Därför behöver vi bli vänner på FB innan du blir antagen. Om du blir antagen skickar jag bokningslänken till dig.”
Förstår ni väl själva att Den Store Herman i sin oändliga visdom inte kan ta in vems om helst. Skulle ju vara väääldigt dåligt för eh..”gruppdynamiken” om han tog in kvinnor som inte nådde upp till hans ideal. Feta, fula långhårsfeminister skulle kunna marschera rätt in med sina foträta skor och börja ställa obehagligt kritiska frågor. We can’t have that, can we? 😉
Gamla kärringar göre sig icke besvär heller…
”Deltagarnas snittålder är 33. Det finns en undre åldersgräns på 18 och övre på 48 för gruppdynamikens skull.”
Ska vi slå vad om att Herman Himself är 50+?
Se själv hemsidan så skojigt de har de på bilderna Herman och tjejerna. Lite positiv gruppdynamik á 880 spänn kvällen sådär 😀
Källa, 7nov2014:
http://therawman.se/th_event/the-radiant-woman-meets-the-raw-man/

och vem är egentligen denne ”herman” som nämns så ofta? Mycket mystiskt och stinker av a whole lotta amerikanskt dravel.

Alltså, det jävla gnällande om att bli friendzonad stör mig så in i helvete. Det är tydligen det hemskaste som finns, att vara VÄN med en kvinna för hennes enda nytta för mannen är att ”släppa till” och belöna hans manlighet med ligga. Hugaligen så fruktansvärt vidrigt för stackars männen att behöva UMGÅS med kvinnor som MÄNNISKOR och inte endast för att han ska få kåta av sig.
Det riktigt ledsamma blir också när jag och andra kvinnor som inte tillhör de där supersnyggas skara, fast vi inte alltid dras till machomännen (jag gör det i alla fall inte) ratas för vi inte är läckra nog – de här snälla killarna missar många chanser genom att inte vilja lyfta blicken och se att det finns andra kvinnor än de jätteläckraste och mest populära… Jag har friendzonats gång på gång men inte fan står jag och ylar om att min fulla potential inte kommer ut till fullo – men det beror kanske på att jag ser de här männen som PERSONER och tycker vänskap är värdefullt nog i sig…
Vaddå längtar efter att ”tas”? Är kvinnor endast en sorts ägodelar till för att mannen ska kunna tillfredsställas när det passar? Personligen har jag alltid tyckt sex som är ett möte mellan två PERSONER ger fan så mycket mer än någon som ska leka grottman.
Alla kvinnor vill inte ha frustande he-män. Alla män vill inte vara det heller…
Det är jättebra om män kan börja öppna sig och prata om känslor. Men för egen del tycker jag det blir en smula problematiskt om mannen enbart ska prata om det med manliga vänner men ”ta sin kvinna med passion” istället för att…
Oj, då, PRATA med sin partner?
Om männen känner sig kastrerade av feminismen så är det väl hög tid att ta sig en funderare om varför männen inte klarar av att kvinnor inte längre vill underordna sig. Inte kvinnorna som behöver tänka om där, utan männen.
Varför ska manligheten ligga i att ”ta sin kvinna med passion.” Störande minst sagt. Att män verkar vilse är fan inte mitt och andra feministers fel. Att börja leka grottmän tror jag inte direkt kommer att ge några positiva effekter på lång sikt.
Gränsen mellan våldtäkt och att ”ta” kvinnan med ”passion” är hårfin och risken att en gräns korsas är alldeles för stor. Som jag ser det i alla fall…

Bra skrivet!! Har också blivit ”friendzonad” av killarna när jag var yngre men förstod att detta berodde helt enkelt på att det inte fanns attraktion tillbaka av diverse anledningar(jag var helt enkelt för ful). Inte fan klagade jag på att killarna helt enkelt blev kära i andra tjejer. O det här med raw man verkar inte fatta att man kan faktiskt GE OCH TA. Man kan uppvakta VARANDRA i ett förhållande.Tråkigt att vissa människor inte fattar det…

Åh, apropå friendzone, det bästa uttrycket i sammanhanget, girlfriend-zone:
”The ’girlfriend zone’ is when guys only see a girl as a potential girlfriend and not as a friend (or a human, really, in my opinion).”

Bra skrivet allihopa från Lottsky och nedåt!
”Girlfriendzonat” he he. Vet exakt den känslan. Lite som manchogrannen som bara tilltalar de kvinnor han försöker få omkull. Resten är bara onödiga enligt hans tänk..

Håller helt med om friendzone-biten. Har frågat endel killar och tyvärr verkar många vara överens om att killar inte kan vara kompis med tjejer utan att vilja sätta på henne…

Det jag minns ur intervjun i DN om detta förra året: en kvinnas högsta dröm/önskan/lycka skulle vara att ”bli förd av en man”. Fick kräkreflex av det uttalandet. Har inte återhämtat mig än efter chocken att någon på allvar tror på och predikar om detta. Va faan!!

Det är sjukt att man ska lära ut hur kvinnor ska ”tas”, precis som att kvinnor är en enhetlig grupp som är precis likadana. Det spelar bara på könsnormen att alla kvinnor vill bli tagna med storm av nån supermachosnubbe som säger de ”rätta” sakerna, för då kan vi ligga. Vi kan inte ligga bara för att vi vill heller, för kvinnor släpper ju inte till…
Hade män bara varit lite normala i sina raggningsförsök (inte kommit med smöriga skitrepliker eller betett sig som drumlar) genom att t.ex prata med kvinnor och i alla fall låtsas som att de är människor värda att behandla bra hade de nog kommit mycket längre i sina försök. Men de flesta tar bara för sig för de känner sig ha rätt till det. För det är ju vad ”alla kvinnor vill ha”, en stenåldersjägare som kastar upp en på axeln och går iväg till sänghalmen.
Blir less på det.
Och som Lottsky skrev om att bli friendzonad, vem fan har inte blivit det!? Det tillhör livet, man kan inte få precis allt man vill och det gäller även partner. Än så länge har vi fri vilja att välja vem/vilka vi vill vara med och att vissa män ibland duger mer som vänner än pojkvänner är helt normalt, så är det för vissa kvinnor också, de duger som vänner men inte som flickvänner.
Män måste sluta se sig själva som guds gåva till världen, för det är de inte. Män skulle behöva lära sig lite ödmjukhet och inte tro att de äger världen (vart kommer den attityden ifrån!?).

HAHAHA, det absolut SISTA jag vill ägna tid åt är att lära mig hur jag kan ”ge mer av mitt hjärta” till män?! Känner snarare att jag gett för mycket av ”mitt hjärta” i relationer med män- Herregud så patetiskt och obehagligt detta.

Nej det är nog inte självsäkra män som är trygga i sig själva som söker dit. Men om denna gemenskap kan hjälpa dem att känna sig lite mer självsäkra och bekväma i sociala sammanhang, få prata ut med andra killar osv så ser jag inte problemet. Jag har sett osmakliga kurser ledda av ”pick up-artists” som lär män äckliga knep som går ut på att förnedra kvinnor osv, men denna tyckte jag faktiskt var lite oskyldig. Precis som kvinnor har det jobbigt ibland så har säkert många män svårt att axla mansrollen, och jag vet att ni feminister är emot könsroller men nu är det ju så världen ser ut och det kanske är jobbigt att inte passa in.
Och jag tycker inte att ”gränsen mellan våldtäkt och att ta sin kvinna med passion är hårfin”. Stor skillnad på vilt och hårt sex som man vet att någon är med på (som t.om kan innefatta våldtäktslekar ibland) och våldtäkt. Det kan te sig likadant visuellt skrev han, inte att det nästan är samma sak, även om jag hoppas att osäkra och oerfarna killar faktiskt förstår skillnaden.

Hahhahahahahaha!!! Jag ska alltså BETALA pengar för att göra ”övningar” som leda till att jag blir mer knullbar? Är denna sida verkligen på riktigt? Detta är inget skämt? Hahahha ja detta var det mest komiska/tragiska/oroande jag läst på
Länge.

Varför skriver alla i tråden om hur tragiskt och patetiskt detta är? Får inte män vara osäkra och rädda och således försöka göra något åt det? Kryllar av män därute som får hjärtklappning utav bara tanken att närma sig en kvinna, fast de egentligen vill och önskar kärlek precis som alla andra. Eller bara sex för delen också. Det pratas om att det knappast är självsäkra män som söker sig dit. Vad är en självsäker man isf undrar jag? Feminister klagar ständigt på hur män tar plats i feministiska forum och har åsikter om kvinnor och den feministiska ideologin. Känns ganska skevt att begå samma misstag själv. Män måste gevetvis också få ha grupper där de stärker och peppar varandra! Mvh Jenny

Jag träffade en gång av en slump en man som gick på sådana här raw-man-kurser. Han var verkligen djupt osäker och hade alltid haft stora problem med att träffa kvinnor. Alltså det här är ungefär som scientologi eller valfri sekt, de hittar osäkra personer och tar deras pengar för något sjukt mumbo jumbo. Dessa osäkra män borde istället få lära sig att man inte måste vara macho och ”ta kvinnor med storm” för att få en kvinna, de söker sig helt enkelt till ”fel” sorts kvinnor om de har den erfarenheten.
Alltså: ”…när livet eller din kvinna stormar”.

Nej man behöver inte vara macho osv. Men nån form av social kompetens, stabilitet, självsäkerhet, kunna få kvinnor att känna sig på ett visst sätt är en fördel. De killar som har ”game” eller vad fan man ska kalla det, är charmiga osv, är ju de som har lätt för att få tjejer. Och många killar tycker det där är väldigt svårt.

Det positiva i att män träffas och pratar med varandra försvinner för mig med den uppenbara kopplingen till den äckliga ”Pick-up Artist”-kulturen. Kan inte tänka mig nåt annat än att det är samma typ av män (dvs Snäll KilleTM, som du skriver)som söker sig till detta. Kan faktiskt rekommendera ”The Game” till de som inte läst den, en mycket intressant, om än tragisk, inblick i den manliga hjärnan. Know thy enemy osv 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *