Kategorier
feminism & genus

Att predika för kören är ju skitpeppigt, men hur gör man mest förändring?

Vecko revyn jobbar ju imot allt du står för, varför vill du så gärna stötta och vinna en tävling arrangerad av dom? Är det ok att stötta tidningar som vr om man vinner något på det? – anonym

VR är ju en jättebra plattform! Visst fan, tidningen är full av massa jävla stereotypiskt skit som ytterligare cementerar könsrollerna men den tilltalar de unga tjejer som jag faktiskt vill nå! Jag tror absolut att jag behövs där för att balansera lite, påverka, bryta lite normer, ifrågasätta och vara FÖREBILDER. (Sen ska jag inte sticka under stol med att jag vill vinna för att 1. BEKRÄFTELSE! 2. Fler läsare/högre statistik = pengar. Hähä. Fan fatta om jag kunde ha min blogg som jobb!) Jag och Nevvan igen då rå.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

20 svar på ”Att predika för kören är ju skitpeppigt, men hur gör man mest förändring?”

Jag tycker faktiskt man ska gå emot sina principer om det gynnar ett större syfte. Fastän VR kanske innehåller sådant som går emot dina principer kan du genom denna tävling nå ut till betydligt fler människor. Då kommer fler människor få ta del av ditt tankesätt och fler kommer bli "upplysta".

Du kanske går emot dina principer, men i slutändan kommer det förmodligen leda till något bra. Både för dig och andra.

FANNY jag drar inte in en spänn.

Jag har blivit erbjuden en del sammarbeten och erbjudits byta portal för pengar men tackat nej. Varför? för MINA LÄSARE. För att jag inte vill fula ner eller förstöra läsupplevelsen för ett par slantar. (och jag har inte tillräckligt med läsare för att det skulle vara värt det)

(Får jag ett BRA erbjudande tackar jag givetvis JA)

och folk är inte så principfasta när det kommer till kritan. 😉 (och tur är väl det!) Det är bara när de kräver det av andra som det blir så himla viktigt!

Rebecca nja. man måste ha antingen massa läsare (fler än jag) eller MASSA annonser och det vill jag inte. ett par kan jag tänka mig, men det är fortfarande svårt att tjäna några pengar.

videbloggarna har jag tjänat 500 spänn på. sammanlagt. under all tid. jag signade upp mig hos videofy-me för att Hanna Fridén tycker att vi alternativa bloggare ska synas där istället för fjortisbloggarna, inte för att tjäna pengar.

Du har en stor blogg, läs http://lotusbarnen.blogg.se/2011/august/ och sprid gärna vidare. Andra som också har möjlighet att känna medlidande och vill hjälpa till borde göra det med – vi kan faktiskt göra något här, med direktrapportering från de tjejerna som har bloggen och som brinner för att få ändrig på Adoptionscentrum som blundar för barnhemmets misshandel och förskingring.

Är en gammal läsare som är VÄLDIGT dålig på att kommentera. Men nu tänker jag säga som det är ^^

Jag tycker din blogg är så otroligt bra och jag får så mycket "Aha" upplevelser, små saker som man inte tänkt på men som ändå är självklart. Din blogg är absolut min favorit och jag loggar in flera gånger per dag bara för att se om du skrivit något nytt. Du är duktig som du är och jag gillar verkligen hur du upfostrar dina småttingar. Önskar jag hade samma principer när min dotter föddes. Men tiden var lite annorlunda då.

Iallafall. Forsätt som du gör. Du är en otroligt bra bloggerska 🙂

/Roxanna

Är en gammal läsare som är VÄLDIGT dålig på att kommentera. Men nu tänker jag säga som det är ^^

Jag tycker din blogg är så otroligt bra och jag får så mycket "Aha" upplevelser, små saker som man inte tänkt på men som ändå är självklart. Din blogg är absolut min favorit och jag loggar in flera gånger per dag bara för att se om du skrivit något nytt. Du är duktig som du är och jag gillar verkligen hur du upfostrar dina småttingar. Önskar jag hade samma principer när min dotter föddes. Men tiden var lite annorlunda då.

Iallafall. Forsätt som du gör. Du är en otroligt bra bloggerska 🙂

/Roxanna

Roxanna satte huvudet på spiken för hur jag känner för din blogg:)

Jag har inga barn ännu, och jag är så lycklig att jag hittat din blogg INNAN jag fått mina barn, och nu känner jag att de kommer att bli de bästa barnen i världen tack vare dig(och mig och min pojkvän så klart 😉 ) Jag slutar aldrig att bli inspirerad av dig, och du ger mig mer och mer självkänsla varje gång jag kollar in. Och ja, jag kan ibland vara så ful att jag kollar typ 10000 gånger om dagen för att se om du skrivit ngt nytt. Du förtjänar inte bara detta pris, du förtjänar att bli årets blogg och andra bloggpriser 🙂

Har röstat på dig, synd att man bara kan rösta en gång.. 🙁

Det behövs absolut lite motvikt på många ställen! Och faktiskt så tycker jag att de mest könsstereotypiska platserna är just där man ska vara om man strävar efter att lära folk om genus och att det finns andra val. Annars kanske en del aldrig kommer i kontakt med det och/eller får en felaktig bild av vad det handlar om.

Hej! Jag måste bara säga att jag tycker det är superhärligt att det finns någon som dig som bloggar!Som vågar stå upp för sina åsikter, det är sällan folk vågar göra det, speciellt kvinnor. Jag har alltid stått upp för mig själv och för vad jag tycker. Jag har ifrågasatt lärare och diskuterat och analyserat med människor. Jag har sagt att si och så tycker jag men jag vill gärna veta vad du tycker. Jag blev utmålad som en bad girl i min klass bara för att jag var den enda som vågade säga vad jag tyckte. Men jag ångrar ingenting och fan vad det är härligt att kunna säga vad man tycker utan att skämmas eller bli rädd!

Fler kvinnor som dig behövs.

Kramar

Om folk klagar på Veckorevyn, tycker jag de ska läsa Cosmopolitan, hej medeltid typ. VR försöker i alla fall ta upp lite bra saker. Sådeså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *