Kategorier
feminism & genus

Att provocera i syfte att inspirera

Idag gick jag – som vanligt – runt i mina superlurviga turkben, i korta byxor. Sittandes på pendeln ser jag att en kvinna stirrar äcklat på mina ben och skammen sköljer över mig. Det är dessutom inte första gången det händer. Jag är inte bekväm i min kropp, men principfast. Jag ska tamejfan inte behöva ändra på min kropp för att andra inte ska må dåligt liksom. Så tänker jag. Men ändå så kommer skammen och jag känner mig ful och äcklig och varför rakade jag mig inte? Bredvid mig sitter kvinnor med släta vackra brunbrända ben och jag känner mig uttittad. Men när jag kliver av så blir jag arg. Arg på normer och arg på att jag låter andra påverka mig så. Jag bestämmer mig för att låta pälsen vara kvar. Kanske är jag en inspiration för nån annan tjej som sitter där? Kanske kan jag, genom att bara gå där och vara lurvig och inte bry mig, ge styrka åt andra kvinnor som vill men inte vågar?

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

53 svar på ”Att provocera i syfte att inspirera”

Jag går också omkring med orakade ben i korta byxor nu, däremot har jag inte lagt märke till om någon tittar mycket men några blickar har jag väl fått.

Men vad fan, jag är varm och på dåligt humör så jag skiter i om någon tycker att jag är äcklig för det.

Glo tillbaka och se äcklad ut, hennes attityd var ju ganska äcklig så det kan hon gott ta. Jag har sprungit runt i halva halmstad med orakade ben och trekvarts leggings, jag skiter i om folk glor eller tycker att jag är äcklig, jag tänker att det är min förbannade rättighet att finnas lika mycket som alla andra oavsett hur jag ser ut.

Jag kan inte säga annat än: Så jävla bra! Hela situationen, för den säger så mycket om oss människor. Jag känner igen mig i det du berättar, skammen men ändå den starka viljan att hålla sig till SINA principer.

Riktigt starkt av dig att inte ge vika.

jag är också ett (ibland) skamset lurvo.

Varför ska det finnas normer om hur man ska se ut för?

Det resulterar bara att folk mår dåligt 🙁

Jag tycker du verkar vara en stark kvinna med en egen vilja & jag avundas faktiskt dig.

STÅ PÅ DIG :love:

Ja! Det ÄR inspirerande. För någon vecka sen åkte jag tåg i värmen och hamnade brevid en tjej i shorts som hade håriga ben. Tack vare det har jag de senaste dagarna nu gått i shorts med hår på benen! 😀

Så fortsätt, det påverkar!

Äh. Sätt dig på huk framfölr henen och kläm henens rakfinnar nästa gång hon tittar fult på dig. Din kropp är din, oavsett om det gäller farbröder som tittar suskigt eller flickor som tittar på dig som något snuskigt.

Känner så väl igen mig i det du skriver. Du är stark som kämpar på! Är så tragiskt att man ska behöva vara stark bara, att det inte är en självklarhet. Själv så vinner tyvärr skammen innan jag ens går ut under sommarhalvåret :/

Jag går nu om dagarna orakade ben, ganska befriande, =)

Och så har jag kusligt nog drömt om just dig, när jag tog mitt middaglur, att jag hade flytande oral medicin som ska ges till alla småbarn, så skulle jag besöka dig och ge din Ninja, men du avvisade mig, och var nära till utbrott men det lugnade sig fort när jag sa att jag accepterade, så pratade vi om lchf och denna grund till att man inte intar medicin. (Konstigt), så visade du upp din djur och jag erkännade att jag brukar läsa din blogg, och att jag beundrar dig.. Så kom Lady Gaga förbi, Du var så berömt även på hennes nivå, tack vare ditt skrivandet. så vi tog fjortis bilderna tillsammans vi 3.. Rätt fånig dröm jag hade, eller hur ? 😉

Och jag är faktiskt hela 26 år, så det är rätt pinsamt

Heja dig 🙂 jag går också med orakade ben och har gjort så i sen jag var 17 typ (jag är 21 i år). Visserligen har jag ganska ljusa hår, men dom har blivit mörkare med tiden?! haha.. jag kan inte minnas att jag fått blickar från någon annan än min mamma typ… hon tycker jag borde raka benen och hon är sååå äcklad över att jag varken använder tvål eller schampo 😉 hahaha

Att raka mig slutade jag med pga lathet och sen har det blivit en "grej" av det, men vad gäller tvål och schampo är du en stor inspirationskälla för mig!

Jag rakar mina ben, men äcklas inte eller mår dåligt av att andra människor inte gör det. Jag tycker det är upp till var och en hur man vill ha det. Det tycker jag om allt. Tycker det är hemskt med människor som kan sitta och säga att andra är äckliga eller dumma som inte gör si eller så… Smaken är som baken eller?

jag blir glad djupt inuti av håriga kvinnoben. starka vackra människor (oavsett benbehåring) som ger fan att folk rynkar på näsan gör att jag känner mig starkare och vackrare och ger mig extra energi att ge fan i dom som rynkar på näsan åt mig. Heja dig och alla andra!

SÅ BRA

Själv ger jag vika för skammen. Intalar mig själv att jag har så mörka hår och så blek hy och att det ser mycket värre ut på mig än alla andra om håret får frodas. Men jag vet att det bara är trams. Hoppas det är jag som hamnar bredvid dig på pendeln nästa gång.:love:

Män kan inte vara ludna som hundar, det är äckligt 😎 men det är ju sådan jag är beskaffad och har ingenting med normer för mig att göra…. Jag tycker tvestjärtar är äckliga också…

Iaf, mina ben är vinterpälslurviga OCH likbleka eftersom jag aldrig befinner mig i solen, den gör mig bara röd och så är jag blek igen….

Det inspirerar verkligen! Mitt ena ben är också orakat (disträ), men det syns bara när solen lyser på…

Men en arbetskamrat till mig har svartludna ben, och är så vacker så. Riktig kvinna ser jag henne som, med eller utan lurv.

jag var faktiskt ute med orakade ben nu ikväll under nått som dom kallar för trivselkväll här… och ffolk titta men jag orkade inte bry mig… jag rakar när jag känner för det och när jag orkar… annars skiter jag i det 🙂 så fortsätt som du gör 🙂

Jag är också "turklurvig" och jag rakar…orkar inte med alla blickar, fniss, skuffanden och pekande fingrar längre!

För MIG känns det okej med mina håriga ben – det är ju sån jag är skapad- men att bli betraktad som "äcklig" pallar jag inte. Alla får tycka vad de vill, och göra som de vill – men just ordet "äcklig" berör mig oerhört illa!

Men hur håriga är ni egentligen? ingen pik utan jag undrar…ni säger att folk glor på er när du går på stan med orkade ben..om dom glor så mycket som ni säger så låter det som ni har päls ju :bigeyes::-d

har gått med orkade ben nu hela sommaren för jag orkar inte raka mig (är gravid) jag når typ inte..men ingen glor på mina ben för att det finns hår där.

Du är rasande vacker, både gravid och ickegravid. Tro aldrig något annat! Dina ben, lurviga eller ej är såklart också fina. Jag måste säga att jag beundrar dig och din styrka. Tycker bara det är så beklämmande att andra ska få dig att känna dig skamsen ful eller äcklig. Du är naturligtvis ingenting av det. Själv har jag aldrig någonsin rakat benen (jo, en gång när jag var 17). Jag är väldigt ljus så därför syns inte mitt hår på benen speciellt mycket. Jag har ibland funderat ifall jag skulle ha rakat mig om jag varit mörk men jag tror inte det. När normen är att hår är ärckligt, alltså om det sitter på kvinnor, (nåja, bortsett från knoppen då men det är väl bara en tidsfråga), jaa då kan jag inte annat än vägra raka.

Nu blir jag lite konfunderad här… Här skriver du om din rätt att få gå så som du är skapt utan att andra människor ska lägga sig i det, utan att de ska behöva få dig att må dåligt över det. Och jag jublar! Det är ju därför jag älskar din blogg! Jag håller inte alltid med dig, kanske så lite som i hälften av alla gångerna, men du slåss för din rätt att få vara DU. Det är så jag läser din blogg i alla fall. Och jag älskar det, det är väldigt befriande.

Så läser jag lite längre ner, något inlägg tidigare där du skriver att fula och feta människor borde täcka sig för att du inte vill bli äcklad.

Hur kommer sig denna dubbelmoral? Är det bara för att du inte ska behöva raka bort nånting från din kropp, men om de fula och feta tog på sig en tröja så skulle de inte behöva ändra på nånting?

Kan man i såna fall inte kunna säga åt dig att ta på dig långbyxor/kjol för att dölja de håriga benen?

Jag hoppas verkligen att jag missat nån poäng här eller kanske nån ironisk ådra, att du ska hoppa fram och säga att det bara var på skämt allting. Eller nåt.

Försök att låta det rinna av dig bara. Anledningen till att hon stirrade så på dig är ju för att hon antagligen vill inge en illusion av att själv vara hårlös. Och när det då dyker upp kvinnor som ett levande bevis på att även vi är lurviga på benen, under armar och i de mer privata regionerna, blir rakade kvinnor jävligt nervösa över att bli 'avslöjade'.

Jag fylls av beundran när jag ser orakade kvinnoben. (Men själv vaxar jag mig.)

Jag har så svårt för den här frågan. Förmodligen är jag för jävla ytlig. Men jag vill inte ha håriga ben, jag tycker inte om känslan, jag känner mig inte fin. Min pojkvän skulle aldrig bry sig, han älskar mig alltid, även de dagar jag råkar känna mig som världens fulaste. Men jag vill inte. Mina hår är supertunna och ljusa och syns typ inte. Men jag vill likt förbaskat inte ha hår på benen eller under armarna för den delen. MEN, jag tycker att det är så sjukt jävla bra att du står upp för dina åsikter och att du gör som du vill, för man ska aldig, aldrig någonsin känna sig tvingad till något. Och att du står upp för det håriga alternativet får säkert någon tjej att tänka om om våga något som hon kanske inte gjort innan.

Viktigast är ju att man trivs med sig själv. Jag tillhör de som rakar benen, jag tycker att det är skönt, men jag tycker också att det är upp till var och en. Jättedumt om man ska behöva skämmas för att man inte följer "normen" och gör som alla andra. Man ska uppmuntra folk att må bra som de är och göra det de trivs inte tvinga dem till sånt de egentligen inte har lust med.

För många år sedan satt det några gubbar i USA med en stark önskan av att tjäna mycket pengar. Frågan var bara hur??

Så kom dom på:: kvinnor.

Vi ska få kvinnor att inse att hår på benen och hår under armarna är äckligt.

Så tillverkades rakhyvlar för kvinnor. Indoktrineringen påbörjades och var så lyckosam att äckligheten nu är spriden till stora delar av världens länder.

Och gubbarna blev förmögna.

Ska man tjäna mycket pengar ska man använda sig av kvinnans dåliga självförtroende.

Jag är en stolt feminist med hår både här och där.

Det finns alltid någon jävel som ska sitta där med en min som gör att man skulle vilja krypa under jorden. Jag rakar heller inte mina ben, särskilt ofta i alla fall. Skillnaden är väl dock att mina är ljusa och det syns knappt. Jag vet inte om det är någon som ens lagt märke till det. Ibland händer det dock att jag påtalar det när man sitter och pratar med folk och reaktionen är antingen, what varför rakar du inte dina ben? Det är ju äckligt!! Eller så tittar de på mig och säger, ja men det behöver du ju inte bry dig om för det syns ju inte.

Fortsätt att skita i vad andra tycker och om någon ser äcklad på dig så le bara. Jag förstår att det känns men försök att strunta i det och fortsätt som om inget hänt. Det är nog det bästa.

JA! Jag tex är en sån som önskar att jag vågade sluta bry mig om ideal, om håriga ben och armar – skulle jag se din lurviga turkben (:-) ) skulle jag känna mig avis på att du vågar, men inte jag!

Blir mest arg över hur folk är uppfostrade och att de låter sig luras av normen. Men jo, även jag känner som du. Blir arg över att jag låter mig påverkas av vad andra tycker, och blir arg över att andra ska diktera hur jag ska vara.

Men inte fasen är jag modig nog att flasha bristningar på stranden, inte ännu. Men på god väg.

:bigeyes: Så otrevligt.

Stå på dig med lurvet, LadyD!

Min pojkvän tycker det är ashett alt. sött med orakat, varför jag kan tänka mig att han skulle kunna vara en av dem som slänger iväg en extra blick åt ett par håriga ben i kollektivtrafiken. Vidare har jag hört honom likställa rakning med att skära av sig någon annan kroppsdel för modets skull. Fniss Men så är vi också lite smått excentriska här hemma.

Detta var för övrigt min första kommentar i din blogg 🙂 Kram och lycka till med de sista dagarna av graviditeten!

Okej, vad skönt att höra tycker jag! Jag hoppades ju på att det skulle vara sarkastiskt eftersom jag i allmänhet gillar din inställning.

Appråpå håriga ben så satt jag häromdagen i solen och slängde ett öga på mina ben och noterade att de ser ju precis likadana ut som min mammas ben gjorde när jag var tonåring, och då jag hela tiden kommenterade det och tyckte hon var äcklig som lät håret växa så där. Jag gick på som en bulldozer och liksom "fy faan, ja JAG kommer i alla fall aldrig att låta mina ben bli så DÄR..!"

Så rätt var det är så sitter man där själv och bara, vem fan orkar bry sig? Jag rakar mig om och när jag känner för det, och det blir inte så ofta. 🙂

Alla andra har redan sagt alla saker jag ocksa tycker, sa jag nojer mig med att saga att jag inte tror att hon tittade pa dig sadar. Hon kanske rakade fa syn pa dina hariga ben och blev lite forvanad (eftersom det tyvarr inte ar nat man ser varje dag), men jag tror inte att hon satt och glodde pa dig med en acklad min.

Jag hade hariga ben forut, men borjade raka mig just for att jag inte kande mig bekvam. Jag kande mig ful, helt enkelt. Jag onskar jag vore lika stark som du, men men.

Har forstatt nu i efterhand att alla de dar gangerna jag trodde folk tittade med avsmak bara fanns i mitt huvud. Nu handlar det visserligen bara om folk jag kanner, men du forstar min poang.

Du skulle smekt dina ben med en utmanande blick bara! gud va löjligt… vem fan bryr sej om i fall någon har hår eller inte på benen??????Du tänker för mycket på det själv gullet!:love:

tänker detsamma som sandra.. 🙂 om inte, så håller du oss på sträckbänken alltför länge nu lady! lycka till hur som helst. 🙂 vi hörs snart igen…:-)

Synd att folk ska stirra, Vill du inte raka benen så ska du ju inte göra det. Sen om du tycker de blir för obehagligt när folk stirrar för mycket kan du ju säga " Keep staring at me, I might do a trick" de funkar faktiskt 🙂

Du är vacker! På riktigt, som du är! Det är därför folk stirrar, de vill också vara vackra som de är, och stå för det, men se det vågar de inte. Jobbigt läge, tänker tanterna och stirrar ilsket.

Det är inspirerande! Jag rakar mig typ två gånger om året, men jag känner mig så äcklig när jag ska till stranden på sommaren eller ska klä av mig när jag ska träna på friskis och det är då jag oftast ger mig och faktiskt rakar mig. Det är dock tack vare folk som du som gör att jag faktiskt känner mig bekväm naturlig. jag kan ta ett exempel. Jag är lite mullig och har haft mycket kroppskomplex. Varje dag gick man till skolan och såg "snygga och perfekta" tjejer, vilket gjorde att man blev väldigt missnöjd med sig själv. Sedan hamnade jag i en ny umgängeskrets där folk verkligen var naturliga och inte strävade efter någon perfektion och plötsligt hade jag inga komplex alls 😀 Dessutom så tycker jag att alla är skitsnygga naturliga. Så visst är det inspirerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *