Kategorier
feminism & genus

Barns sexualitet del 3

– Barns sexualitet del 1
– Barns sexualitet del 2Jag blir uppriktigt sagt ledsen när jag läser sånt här:
Jag vet inte ens vad jag ska säga.

Jag blir förtvivlad av den här inställningen. Nej, det är inte sjukt att barn pillar på sig själv. Det är fullkomligt normalt och hör till utvecklingen. Det är underbart och skönt och bejakande för barnet och skall uppmuntras och respekteras. Det du föreslår innebär skamkänslor, skuld och framtida sexuella problem. För att inte tala om en snedvriden kroppsuppfattningen. Snippan är inte äcklig och det finns inga farliga bakterier i den. Vad är det för vansinniga idéer??  Jag gråter över alla stackars barn som växer upp med den uppfattningen. Ninja får pilla, dra, glädjas och vi gläds med henne. "Snippan!" utropar vi bekräftande när hon lyckligt hittar rätt. Och hon tittar på oss med lysande ögon och tjuter förtjust. Jag hoppas vi kan ge henne en sund självbild och framförallt en sund sexualitet som vuxen. Genustips: Säg inte till barnet att tvätta händerna efter han eller hon har pillat. Det sänder ett negativt budskap att snippan eller snoppen är smutsig.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

57 svar på ”Barns sexualitet del 3”

håller absolut med.

undrar dock (svåra frågor detta) hur man ställer sig till att ens barn öppet ställer sig och "pillar" och liksom ser ut att tycka om det. jag menar, på gatan t.ex. har en vän vars dotter (lite äldre än din dotter dock) gjorde det och jag måste erkänna att jag är kluven till vad man ska göra i det läget, för folk stirrade ju..

M på gatan?? hade hon inte kläder på sig?

Men för att svara på din fråga så hade jag nog inte reagerat nämnvärt annat än som vanligt "snippan! va mysigt!" typ. *s och sen fortsatt med det jag höll på med.

Jag tror man ska avdramatisera det. Snippan är som vilken kroppsdel som helst. Man kan pilla, gosa, klia osv med den och det är inget konstigt. (och snoppen givetvis) Om folk tittar, låt dem! Strunta i det! 🙂 Tids nog så blir barn blyga. Det behöver vi inte lära dem.

Om barnet är stort nog (typ över 4) så skulle jag föreslå att vi skyndar oss hem så hon kan mysa med snippan i sängen istället. Kanske säga att "oj, men du har ju smutsiga händer! kom så skyndar vi oss hem och tvättar av oss först så kan du mysa med snippan då! Så snippan inte blir sjuk" (för det kan den ju bli om man har riktigt otur)

Avdramatisera, skuldbelägg inte (vilket man lätt kan göra om man försöker hysha och få barnet att upphöra med beteendet)

Blä, jag är tydligen morgontrött.

Skrev ett långt inlägg som jag själv blev stolt över, haha, men det var innan jag hade läst ditt svar. Sen föll hela min poäng och nu raderar jag bara skiten och skriver endast

håller med dig!

Det tråkiga i det hela är mångas dubbelmoral att det är heeelt ok att killar pillar sig på snoppen. Däremot blir det förskräckta och säger nej när en tjej/deras dotter vill göra detsamma… :-s

Jag tänkte på det som M skrev… Om barnet börjar pilla och så offentligt. ??? För det är ju inget som man bör uppmuntra eller hur?

Som du skriver, då får man säga att det får man göra hemma.

Däremot så har jag aldrig varit med om ett barn som pillar sig därnere offentligt(på det sätt vi pratar om här), om det inte varit för att denne är kissnödig men "inte har tid" att gå på toa;) haha

Håller med om att det skuldbeläggs way too much!

MEN… jag kan på ett sätt förstå åsikten att man ska tvätta händerna när man pillat på snippan/snoppen.

Jag tycker inte att snipp/snopp-doft är så fräscht, vare sig det kommer från en vuxen eller ett barn.

Om en vuxen kvinna/man kommit in i ditt hem och du vet att hon/han har pillat sig i underlivet och sedan går denne person och tar på dina dörrhandtag, vattenkranar och möbler… hade du tyckt det var ok?

Det hade i alla fall inte jag.

Sen att man är mer tolerant med barn, och sina egna barn i synnerhet, det är jag väl medveten om.

Men ens egna barn är ju främmande för andra människor. Och om ens barn tror att det är helt ok att pilla i snippan och sen ta på allt och alla hemma, så tror dom nog lätt att man får göra så hos andra också…

Nej, det är en svår balansgång det där. Jag tror att, när min son börjar visa intresse för snoppen så ska jag uppmuntra honom men samtidigt försöka överföra åsikten att " det är jättemysigt att pilla på snoppen, men snoppen pillar man på när man är ensam".

Det är ju en enorm skillnad på barn och vuxnas kön! *s

Barn är känsliga. Hur vi hanterar deras beteenden har stor effekt på deras utveckling. Säger vi till en vuxen att tvätta händerna efter att de onanerat så förstår de ju varför.

Men för ett barn blir det annorlunda. Man sänder ett budskap att könet är smutsigt. Shit, jag känner massvis med vuxna människor som är äcklade av sina egna kön. Det är tragiskt. Och de har inte haft traumatiska barndomar alls!

Tids nog så fattar barn SJÄLV att man pillar privat. Vi behöver inte lära dem det. Tills dess så är det mer givande för utvecklingen att faktiskt behandla könet som vilken annan kroppsdel som helst. Och du säger väl inte till dina barn att de får pilla örat privat? 😉

Som sagt jag håller med dig men jag fick en tanke. Jag vill inte att mina barn ska bli sexfixerade, hur löser man det om man samtidigt vill uppmuntra dem till att lära känna sin kropp?

Jag kanske låter pryd eller nåt, men jag tycker att ALLT i samhället idag bara handlar om sex, sex, sex. Man blir fan mörbultad med sex i alla tidningar och på TV, som om det vore det viktigaste i livet. Och då må det vara något fel på mig i så fall, men jag tycker inte det, och jag tycker det är överskattat, och jag stör mig på allt detta sextjafs överallt.

Jag är nog gammaldags också för jag tycker faktiskt att det är trevligare att begränsa sin sexualitet till de människor som man verkligen tycker om, menar inte att man måste vänta med sex tills man gifter sig men jag ogillar knulla runt-ande. Sen gör förstås alla som de vill, jag vill inte moralisera, men så känner jag angående mig själv och de som står mig nära. Och med det så stör jag mig på all sexfixering.

Och ja, vad jag skulle komma till, var att jag vill på ett sätt skydda mina barn från denna sexfixering. Sex är naturligt, bra och underbart, men det finns såååå många dåliga sidor av sex och vad sex kan göra med en människa. Det kan vara kravfyllt, komplexladdat och ångestframkallande. Och samtidigt detta TJAT.

Hur som helst. Jag vet att barn måste lära känna sina kroppar och få en sund sexualitet i framtiden, men hur "hjälpa till" med detta utan att för den sakens skull uppmuntra till att delta i denna sexfixering?

Så jävla speciellt är inte sex. Och man kan lätt tro att det är världens viktigaste om man pratar om det redan från tidiga barnaår.

Ååhh, det är så svårt att förklara vad jag menar men jag hoppas du förstår. Jag håller ju självklart med dig också, att man inte ska skuldbelägga och göra det tabu.

Och hur mycket ska man lägga sig i barnens sexualitet? Var går gränsen för att det ska börja liknas vid incest? En del pedofiler har ju gärna som argument att man måste lära barnen allt det här med sex för det är bra så vet de när de är vuxna hur de ska göra :bigeyes: Och vissa pedofiler menar precis som du, att när de var barn så var deras sexualitet skuldbelagd och hysch-hysch, och det blev så traumatiskt så nu vill de bespara andra barn detta.

(jag jämför inte dig med en pedofil, hoppas du förstår det!)

Ibland blir gränserna suddiga… kan icke komma ifrån det.

Men jag skulle nog säga åt Zack att tvätta händer efter att han pillat på snoppen, precis som efter han har pillat sig i näsan eller örat. Men gör det att dom tycker att örat eller näsan är "smutsigt". Nu är inte pojkar lika känsliga, eftersom samhället ser inte ner på det lika mycket… så jag känner nog att jag skulle säga åt honom men kanske inte en dotter…?

(Nu har inte Zack hittat sin snopp än… även fast han snart är ett år… så vi väntar med spänning med att han ska upptäcka den!)

Jag tror att det är som med allt annat. Gör man en sak av det så kan det bli en fixering.

Jag tror att genom att ha en avslappnad inställning till kroppen, till pill och till sex så sätter man en grund för en SUND sexualitet.

Min erfarenhet (och utifrån min kunskap) så är sexfixerade människor människor som inte mår speciellt bra.

Lär dina barn vad sex är. Att man kan ha sex på olika sätt och med olika personer. Sex och kärlek är två skilda saker och jag tror vi gör ungarna en björntjänst när vi lär dem att man har sex med den man älskar.

men lägg dig inte i DERAS sexuella utveckling. (t.ex när de leker doktor) det klarar de av att sköta själv.

i senaste föräldrar och barn så är det en jättebra artikel om just hur man pratar sex med sina barn

hu var det ju inte riiktigt det jag skrev om du läser noga.. dessutom ÄR det faktiskt utav största vikt att ALLTID tvätta händerna!! Inga farliga bakterier??? men snälla söta rara lilla flicka ojoj säger jag bara… så om ditt barn går och pillar sig är nere och sedan rör tex. lösgodis. du tror inte att det på så sätt sprids bakterier? så som bla. e-coli?

du verkar överhuvudtaget inte veta ett skit om hygien. Tycker synd om dig ärligt talat och främst dina barn och alla dessa sjukdommar ni lär sprida. Kanske dags att ta ett samtal med en läkare?

Min son pillar sig gärna i rumpan. Funderar på om han har mask eftersom han pillar sig där hela tiden. Men det kan ju också vara så att han tycker det är mysigt för det är ju faktiskt en erogen zon?

Hur som helst, DÅ bör han väl åtminstone tvätta händerna för där finns det väl e-koli bakterier?

Luktar äckligt gör det iaf, och rumpan är ju en helt annan sak är snoppen och snippan. Så där är det tvätta tvätta som gäller.

Jag tycker då fan man borde tvätta händerna INNAN man tar på snippan, snoppen……och jag håller med <strong>LD</strong> om att man är renare där än på många andra kroppsdelar.

Mina barn har alltid pillat och jag har försökt att "avleda" dem med annat men aldrig fyat eller uschat! Vaddå? Skall de kanske tycka att det till och med är äckligt att tvätta sig <em>där</em>?

:rolleyes:

Min tanke är mer det motsatta, barn tar ju naturligt i mycket saker är inte då risken stor att de får elaka bakterier i/runt könet… Det skulle i alla fall jag vara mer orolig för.

Då gör jag alltså rätt som inte tvättar mina händer överdrivet mycket. 🙂

Jag håller helt klart med dig i sak och ja så små barn tycker jag helt klart att man ska låta de pilla. Hade barnen haft farliga bakterier i snippa eller snopp så hade det nog märkts och gjort ont på barnen. Annars borde de ju rent teoretiskt faktiskt vara rena om vi håller de rena med dusch och sånt.

Min son är sju år gammal och han sitter ofta i soffan bredvid mig och pillar på sin snopp under en filt. Jag vet ärligt inte riktigt hur jag ska göra om jag ska tillåta det eller säga till han att pilla på sitt rum. Jag vill inte skuldbelägga han alls och tycker det känns ambivalent. Jag har sagt till han att det är helt okej att han pillar på sig själv men jag skulle uppskatta om han går till sitt rum och gör det. Du ser ju inte att jag eller Martin (min sambo) gör det här ute så alla ser. Det låter hårt men jag säger det inte hårt, jag är ytterst försiktig med hur jag låter när jag säger det. Tycker att det är på gränsen till att det blir fel faktiskt. Men jag tycker samtidigt att han är så pass stor nu att jag gärna vill att han håller sig med pillandet i sitt rum…

Tycker du att jag gör helt fel? Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra för jag känner mig inte så bekväm med att bara låta han hålla på heller.

..fast nog kan det finnas coli-bakterier på både snoppar & snippor, hos blöjbarn. bajset har ju en tendens att leta sig in överallt, & oavsett hur mkt vatten + tvättlapp man kör med så är det nog svårt att få bort allt.

i övrigt håller jag med, i stort. men man får inte glömma att det kan kännas konstigt för barnet när de börjar dagis, om det är vant hemifrån att det är ok att pilla sig fritt när som helst.

rebecca, jag måste fråga var din vittgående konskap om den mänskliga hygienen kommer ifrån? Det du säger går nämligen rakt emot vad alla läkare och gynekologer som jag har träffat och vad de har sagt.

Tessan, i så fall är det ju för att pedagogerna inte vet vad de håller på med. Det är inte helt sällan mina kollegor har förmanat både flickor och pojkar om deras könspilleri. Jag kommer att poängtera detta när mina barn börjar på förskola, att vissa saker får bara inte pedagogerna lägga sig i. Det kan låta som en bagatell, men jag tror det är viktigt.

elisabet — i rumpan finns det bajs! Så ja, då ska man tvätta händerna! *s

annelie och netscape precis! Det är isåfall FÖRE man ska vara ren om händerna! (fast jag tror inte det är nån fara egentligen, snippan är ju självrengörande och snoppen har ju förhuden som skydd)

fia — din son är sju. Har barnen i den åldern inte en naturlig känsla för vad som är privat så får man som förälder gå in och vägleda. 🙂 givetvis på ett sätt som ändå är bejakande och accepterande! jag tycker du ska glädja dig i att han är så pass bekväm dock!

Ja eller hur, innan har jag liksom inte brytt mig så mycket när han har pillat. Men nu känns det liksom som om det vore dags att tala om att i ditt rum okej gärna men du behöver inte dela med dig till hela världen liksom. Jag hoppas att jag inte ger han men för livet. Men jag tar det så försiktigt som jag kan göra känner jag och undviker att skambelägga.

Vad gäller hygien så tvättar jag väldigt sällan mina händer. Bara om jag absolut måste. Har nästan lite skuldkänslor för det men kan tala om att jag är aldrig sjuk, min sambo är numera aldrig sjuk och sonen har i princip aldrig varit sjuk i hela sitt liv, kanske 10 gånger har han haft feber och då inte i mer än en kväll eller en dag. Jag vet inte om det har så mycket att göra med min och sonens "bristande" hygien eller om det är något annat. Men lite anmärkningsvärt är det trots allt tycker jag. ;P

Fast jag tycker å andra sidan att Fias son redan har en uppfattning om att det är privat, han gör det ju under en filt. Så det som saknas är inte nog inte känslan för att det är privat. Jag tror han kommer att vilja göra det mer och mer privat ju äldre han blir. Ge honom ett halvår eller nåt så kommer han antagligen söka sig mer och mer till sitt eget rum.

Jag håller fullständigt med och fattar inte hur man kan skuldbelägga barn för att de själva upptäcker sitt kön och sin sexualitet. Jag fick pilla hur mycket jag ville som liten och har inte tagit någon skada av det, eller någon i min omgivning heller.

Hade jag däremot INTE fått göra det så hade jag kanske varit mycket mer osäker på just min egen kropp och sexualitet.

Småbarn pillar sig i snippan och på snoppen precis som de upptäcker sina fötter och händer som bebisar.

Det är inget skamligt och jag tycker att de föräldrar som skäms och hindrar sina barn från att upptäcka sina kroppsdelar på egen hand borde skämmas! Usch.

Och jag tror knappast att det sprider sjukdomar till omgivningen heller. Ok, tvätta händerna om barnet pillat sig i rumpan innan det ska äta, men jag tror inte det är någon större fara.

Tack för kloka ord, LD!

Det är ju helt sinnessjukt att folk har sådan inställning. Det är ju för i helvete lika vanligt och normalt att barn drar sig i fingret som i till exempel kuken (ursäkta för ordvalet, men jag är inte den som använder olika pluttinuttiga ord till könsorganet till mitt barn).

Go Lady Dahmer.. :thumbup::love:

Jag fick aldrig pilla, och mamma tog till o med bort min doktorlåda en gång för att hon tyckte leken blivit för närgången mellan mig o mina kompisar.

Jag tyckte mitt kön var äckligt och började klippa/raka bort hår i princip så fort jag fick könshår.

Det lugnade ner sig och i trettonsårsåldern hittade mamma mina egenritade porrbilder. Jag menar, detta var ju helt mina egna fantasier och ingen kom till skada av porrindustrin, men jag fick inte ha kvar den. Inte för att jag bad om det, jag tyckte ju det var extremt skämmigt när mamma ville prata och sa att "Inte gillar du väl sånt här? Nä, det är äckligt och FEL. Usch" typ.

Som tur va växte jag upp och läste massor och insåg att det mamma gjort va fel, det var inte MIG det va fel på. Så nu lever jag o mitt kön i "symbios", hehe ^^

(Tycker alltså att du har helt rätt och kommer uppfostra mina eventuella barn liksdant)

Jag vet med mig att jag har rätt, man ska ABSOLUT TVÄTTA SINA HÄNDER FÖR ATT UNDKOMMA ATT SPRIDA BAKTERIER. Är tom. 100 % säker på att jag har anningen mer utbildning inom hygien än vad ni ens kommer att få i hela erat liv. Dock är det väl något som säger sig själv?? Ni tror alltså inte att det blir bakterier om man rör könsorganen och sedan på tex. dörrhandtag?

nu orkar jag inte gå tillbaka i texten för att se vem det var som skrev men att låta en 7årig son sitta i soffan och hålla på? säger inte det allt om vad ni har för uppfattning om vad som är normalt?

Tänker ej slösa mer tid eller ork på det här nu, är bara innerligt glad att jag, min familj och mina vänner inte lever i närheten utav bakteriehärder som er 😛

rebecca – Du får tycka och tro precis som du vill. Och du får fostra dina barn precis som du vill. Men kom inte hit och pracka på din okunskap på mig och mina läsare. Vi är inte intresserade.

ang. bakterier – jo visst finns det bakterier. på HÄNDERNA i synnerhet. Under naglarna gror det. (i snippan finns det bara nyttiga bakterier som skyddar och håller rent) men dock så visar undersökningar att de som tvättar händerna ofta har mer bakterier än de som sällan tvättar händerna.

Varför? Jo för att ju oftare man tvättar händerna desto mer rubbar man hudens naturliga skydd (ph't och sebumet) mot bakterier. Och då får bakterierna en trevligare miljö att växa och gro på.

Så här tänker jag.

Barn ska inte skuldbeläggas för att dom pillar, upptäcker och njuter av sin kropp. HELA sin kropp.

Vår unge gillar mycket att ligga och gnussa och jucka mot saker när han är trött. Jag antar att det känns skönt.

Skulle jag då gå in och fya honom och avleda honom från en skön, mysig stund? Nej, jag skulle inte tro det.

MEN, en sak jag är lite orolig för är att han ska bli översexualiserad, att han ska bli utsatt för sexuella bilder för tidigt.

Jag blev det och hade länge, länge en sned bild av sex och min kropp.

Så när tiden är inne för vår unge att få börja använda dator blir det "parent control".

Jag kommer också lägga stor, stor vikt på att förklara och visa honom att kärlek och sex hör ihop.

Sen är jag ju inte dum i huvudet så jag fattar ju att han kommer ha sex med olämpliga personer någon gång i sitt liv.

Men han ska inte behöva se porr ligga inom hans räckhåll.

Och nej, jag hatar inte porr, jag tycker bara inte att det är lämpligt att se för en 6 åring.

Bakteriefrågan är väl en icke-fråga? Jisses, ett barns kön är väl rent ändå?

Icka — jag håller med. Att visa porr för ett barn är för mig likamed övergrepp. Det är att tränga sig på, att lägga sig i barnets egna privata sexuella utveckling. Och det gör som du själv påpekar, mer skada än nytta. (ingen nytta faktiskt)

(dock så ska man absolut inte smussla eller skämmas för sitt eget kärleksliv. Jag tror på en öppen dialog)

fast jag vet inte om jag håller med om att lära barnen att sex och kärlek hör ihop. För det gör det ju inte alltid! däremot tror jag att det är viktigt att lära barn att sex har man för att man VILL, för att det är skönt – inte för att nån annan vill eller för att det "hör till".

Kära nån, jag skrev inte alls att jag lät min sjuåring hålla på. Jag sa till min sjuåring att om han skulle pilla så fick han gärna gå in på sitt rum. Läs genom en gång till nästa gång istället för att hetsa upp dig så. Kära nån, skruva inte upp dig så himla mycket. Ta det lite lugnt..

Jag menade precis som du skrev, att man bara ska ha sex med någon man vill ha sex med, inte bar för att.

Det var det jag menade med sex-kärlek.

För det är nog det viktigaste vi kan lära våra telingar.

Att ha respekt för sin egna kropp så dom inte gör en massa mot sin vilja.

Och att ge dom flera val istället för att säga att så här SKA saker och ting vara.

Ibland är det svårt att vara förälder.

Men samtidigt skitkul.

Jag är bara livrädd att göra samma misstag som jag anser att mina föräldrar gjorde med mig och min bror. Inte för att vi hade en dålig uppfostran på alla plan, nej inte alls men vissa saker "skulle man inte prata om".

Det vill jag kunna göra.

Oj, vad jag svamlar idag…=)

elakastebarnet: Kanske någon han inte skulle haft sex med om han tänkt efter lite. Ialla fall om han blir som mor sin…

Eller någon som behandlar honom som skit efteråt, eller så kanske han ha sex med någon bara för att hämnas på någon annan.

Eller så bara för att han känner sig ensam och inte vill sova ensam.

Det var bara så jag menade.

Nu måste jag lägga mig i, för det verkar ju finnas folk här som inte vet skillnaden mellan att "pilla" och att onanera. Jag kan omöjligt vara den enda i världen som har en sambo/pojkvän/man/bror/son/pappa som nån gång sitter i soffan med handen i byxan. Det behöver ju inte vara under underkläderna för att "pilla" på sig själv.

Hemma hos oss är i allafall inte detta något konstigt, vare sig för barn eller vuxna.

(Nu säger jag ju inte att det är det första jag gör när man kommer hem till en kompis och kollar på film heller…)

Det är ju ingen som skulle titta konstigt på mig för att jag pillar mig i navlen?

Jag tycker allvarligt talat bara att det är förbannat tragikt att det finns en massa nötter som skaffar barn som inte kan bemöda sig att sätta sig in lite i barns utveckling.

Det är ju inte så att barn tänker "shit nu ska jag runka loss och få multipla orgasmer" de gör det ju för att utforska sin kropp, för att det är spännande, mysigt, skönt whatever.

Vad skulle skadan bli utav att de pillar? Min son drar sig i badden (ballen) ganska friskt och har alltid gjort det, det är hans snopp som sitter på hans kropp, hela idén att någon annan ska bestämma vart man får rör på sin egen kropp är ju helt absurd. Tror ni att fingrarna ska ramla av? Att det ska börja växa hår på handen?

Jag är lite nyfiken på om de som är kinkiga tycker att onani över lag är skabbigt, läskigt eller förbjudet?

Håller (nästan) med, hemma självklart okej, men man pillar varken snippa/snopp eller näsa när man går i stan. det ser faktiskt inte alls trevligt ut och jag hade tyckt att det var lite otäckt om alla barn sprungit runt och pillat snippan/snoppen utan att föräldrarna förklarar att det är sånt man gör för sig själv.. jo faktiskt tycker jag det hade varit läskigt, jag vet att ni antagligen inte alls håller med mig men man har inte sex(med ngn annan eller "sig själv") offentligt och det tycker jag är något man ska lära barnen, det är inget att skämmas för och sex är naturligt, men precis som att gå på toaletten är naturligt så bajsar du inte med publik..och du onanerar inte med publik..

Men Rebecca jag måste bara fråga (du som är så utbildad menar jag): Överlever verkligen snipp-bakterier utanför snippan? De lever ju i symbios med snippan vilket borde innebära att de inte överlever utanför.

Ang pillandet så kommer jag göra exakt likadant när Elsa upptäcker snippan. Dock ser jag nog gärna att hon tvättar händerna innan om hon har varit i tex sandådan eller lekt med nån hund.

Jag tycker att jag har ett väldigt odramatiskt förhållningssätt till min dotters snippa. Nu är hon förvisso bara 5 månader, men tids nog så kommer hon också att upptäcka snippan med allt vad det innebär. Däremot tycker jag INTE att det är okej att hon t ex pillar sig på snippan ute bland folk. Jag kommer aldrig ta ifrån henne snippan och all njutning, däremot kommer jag att berätta för henne att man får göra sånt hemma OCH att man tvättar händerna gärna både före och efter. Inte för att det är fult, utan för att man ska vara rädd om snippan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *