Kategorier
feminism & genus

Bög/Flata sökes för tebjudningar med mig och min familj.

Vi missade Pride. Jag är lite kluven. Jag har alltid tänkt att Pride; fan va kul att dra dit med ungarna och titta på lite färgstarka/glada människor. Men…. är det å andra sidan verkligen bra att Ninja får för sig att när män bär klänning och smink och när människor är homosexuella, ja då är det ett spektakel, en cirkus, en uppvisning? För det går ju liksom inte att undkomma.

[…] när människor är homosexuella, ja då är det ett spektakel.
Jag vill ju att Ninja ska få en bredare verklighetsuppfattning än så. Jag vill att hon ska uppleva att det är precis lika normalt att tycka om flickor som det är att tycka om pojkar och att det inte är ett dugg konstigt när pojkar vill klä sig fint.
 
Men hur fan gör jag det när MIN verklighet inte ser ut så? Jag känner inga homosexuella människor (som jag vet om) och jag har inga transpersoner i min närhet. Jag omger mig liksom med 100% heteronormala kärnfamiljer och jag blir lite orolig när jag inser att det är den normen jag kommer pressa ner henne i. Jag behöver lite fler vänner. Ska jag sätta ut en kontaktannons? "Bögpar med barn sökes". "Transvestit sökes för tebjudning med dotra".  Finns det kanske nån öppen homoförskola?
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

15 svar på ”Bög/Flata sökes för tebjudningar med mig och min familj.”

lite OT men, jag vill bara beklaga mig över modererings-funktionen.. 🙁 känns som om allt inte blev sik likt längre. hur ska man kunna diskutera, när man inte ser de andras kommentarer förrän du godkänt dem, tänker jag. blir ju helsnurrigt. du har ju inte direkt tid att sitta och godkänna kommentarer hela dagarna liksom. mycket av dynamiken försvinner.. jag vet ju varför du gör detta såklart. for the right reasons! ville bara offentligt beklaga mig lite och se om någon håller med mig? :rolleyes:

Syrran är lesbisk. Minou umgås mycket med henne och hennes flickvän, och jag är mycket glad för den berikningen. Att hon får den uppfattningen från början att det är helt normalt.

åh, var det tillfälligt bara? yippie :-d

självklart kan vi ignorera trollen. jag är helt med på't. de får ju bara vad de vill ha när vi hela tiden ger dem fuel to the fire, så att säga. vi tänder till och försvarar dig, och de blir alldeles lyriska och kallar oss LD:s små horor. det är väl typ så det brukar gå till…?! haha.

men skönt att höra iaf! väntar tills ordningen är återställd då!

Vad har du för the:-d?

Är det ok även om jag/vi bor i Hbg?

Lite långt kanske för att åka på the-bjudning, men är jag i huvudstaden nån gång så …och ja, jag är flata;-)

Allvarligt talat så är det inte hela världen att du/ni inte har vänner som är gay, det viktiga är ju vad du/ni förmedlar till Ninja ang just att det är helt ok att bli förälskad i någon av samma kön…att kärlek är fint oavsett "valet" av vilket kön ens partner har.

Och ja, det är tyvärr lätt att få uppfattningen om att det är ett spektakel att vara homosexuell, men vi är som alla andra, vi ojar oss över räkningar, gnäller över regeringen vi har våra barn på dagis eller är hemmaföräldrar, vi har jobb eller är arbetslösa eller sjukskrivna ,vi är feminister eller råmoderater(eh det sistnämnda är inte jag i alla fall) vi skrattar o gråter som alla andra, vi handlar på ICA och/eller konsum, vi blir förälskade o gifter oss och vi fiser o petar näsan precis som alla andra;-)

fast man kan växa upp & vara ytterst homotolerant (eller vad man nu ska kalla det. jag menar i alla fall 'tycka både hetero & homo & bi & allt annat är full normalt') även om inte familjen umgås med regnbågsfamiljer. det handlar ju inte bara om de man umgås med, utan vad man som förälder säger när frågor som rör icke-hetero tas upp i media osv. hur man pratar om sådana saker hemma. och vilken inställning man uppmuntrar till.

Det låter lite sökt att bjuda hem någon bara för att den är homo. Hur naturligt är det? Folk bjuder man hem för att de är trevliga, vilken läggning de har spelar väl ingen roll.

Nej, det är attityden i föräldrahemmet som skapar ungarnas inställning. Attityden av att folk är olika och lever olika och det är OK och vi är alla lika värda.

Här har vi inget problem med den biten eftersom vi har släktingar som är bögar 😀 Tjejer är det lite sämre med dock…. fast med tanke på att vår mellankille drar tankarna åt homo så är vi väldigt öppna med den biten så OM någon av ungarna blir det så är de uppväxta med att "så är det ibland" och jag hoppas att de vågar tala om det och erkänna det för sig själva :love:

Nu har jag fördelen just när det gäller det här med homo/bi/trans att min sambo är bi och har homosexuella kompisar så att jag kan visa att detta är precis lika okej som allt annat. Sen är det ju klart att normen kanske fortfarande är att man är heterosexuell men att man lär sin son/dotter att allt annat är precis lika okej. Det försöker jag med (blir kraftigt motarbetad av pappa och farföräldrar som inte ens kan pussa sin son/sonson på kinden utan att säga att pojkar pussar inte pojkar). Man vill ju trots allt att sonen ska bli så tolerant och visa respekt för alla människor oavsett vem man är kär i eller hur man vill klä sig eller vad som helst. Respekt är liksom nyckelordet. Respekt för alla människor även om man är olika.

Det är i sig ett hästjobb kan jag känna, samtidigt som att det inte blir bättre för att idioter verkligen gör tvärt emot. Ja jag är verkligen superglad att sonen bor hos mig på heltid och träffar den andra delen av släkten någon gång då och då…

Jag har aldrig gillat pride-paraden. Det känns som en freakshow. Alla överdriver precis allting och ger en väldigt missvisande bild av HTB tror jag.

Sedan tror jag att det blir lite väl krystat att försöka hitta polare bara för att de har en viss sexuell läggning. Det är som att man ska skaffa sig svarta kompisar bara för att visa omvärlden hur fördomsfri man är. Det blir liksom helt fel motiv.

Vi umgås med dem vi gillar att umgås med. Vad de gör i sängen och om de är hetro/homo/bi det vet vi inte och det skiter vi i också. Det enda som spelar någon roll är att man förhåller sig neutral och visar kidsen att folk är olika och att det är helt ok. Man behöver inte nödvändigtvis umgås med alla minoriteter för det.

Nu är jag igång igen, jag som bara skulle läsa ;-P Nåja. Jag måste ju bara fråga. Tycker du inte att du är lite VÄL inne på att visa Ninja alla möjligheter? När du oroar dig för att "trycka ner henne i den formen" som du själv har.. jamen, så jävla dålig är den väl inte, din form?! Du har ju förstånd nog att inse att det är mycket som är normalt, du vet ju det! Det är ju bara det att du inte fått tillfälle att visa i praktiken eftersom du inte känner någon transa eller bög osv.

Jamen, vänta nu. Det kanske är bättre att den dagen ni råkar på ett gaypar som hånglar upp varandra, så berättar du DÅ för Ninja att det är okej, killar kan bli kära i varandra också. Eller om ni råkar på en transvestit, gör samma sak. Att medvetet leta upp någon som går utanför normen gör att det känns krystat, det känns som att du vill visa henne hela världen på en silverbricka!

Självfallet är det bra, jag håller med om att man ska visa världen från många olika perspektiv så att barnen får chansen att välja själva. Men då kanske man inte behöver göra det under forcerade former? Det som sker naturligt, det verkar också mer naturligt, är min erfarenhet.

Själv känner jag då ett par bögar, men det är inte direkt så att jag regisserat dem till att ställa sig och hångla i ett hörn "lägligt" nog när jag och Lucas går förbi. Nej, det råkade bli så att vi såg dem på stan på avstånd en gång och de gav varandra en riktig superkyss innan de skiljdes åt. Vilket Lucas såg, och kommenterade. DÅ berättade jag vad en bög var. Eller homosexuell. Jag berättade också lite om lesbiska, flator, vad du nu vill kalla dem. Eftersom det finns såna med, och det kändes relaterat.

Jag tycker du gör ett bra jobb (hur jag nu kan döma det utifrån en blogg.. hmm) med Nöffisen, hon kommer bli en fin tjej med sunda värderingar och stor insikt om att hon har gott om valmöjligheter. Jag tror att hon kommer bli rätt lik dig, att hon har starka åsikter men ändå är ödmjuk nog att inte tvinga på någon annan dem. (För det är så jag uppfattar att du är, på den fronten. I may be wrong though…ler)

:thumbup: för dig som morsa. Önskar jag hade haft en mamma som var mer lik dig. Inte för hon var en dålig mamma, men för att hon var ganska så neutral i alla frågor. Lite tråkigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *