Kategorier
feminism & genus

CimonLundberg.com: att våga utmana manlighetsnormer gör man inte ostraffat

Nu har jag lovat Cimon att jag ska uppmärksamma hans hårda engagemang alltförlänge utan att nåt händer. Skäms på mig. Men nu så.


Cimon Lundberg har alltså startat upp sin blogg/sajt igen; Cimonlundberg.com. Han startade hashtaggen #killgruppen på twitter och den har växt till nåt väldigt vackert. En plats för unga killar att prata ut med varandra. En plats för stöd och support. Och framförallt en plats att få finnas till på, utan krav och förväntningar och snäva könsnormer.

Cimon har dessutom utöver att han annordnar tweetups/träffar, börjat hålla föredrag på skolor och föreningar.

Vi snackar om att bryta normer men vi kvinnor har oftare mycket mer tillåtelse att (inom orimliga gränser) kliva över gränsen för vad som är manligt och kvinnligt, medan männen fortfarande står kvar på medeltiden och stampar. Cimon utmanar det och det tycker jag är fantastiskt. Cimon puts his money where his mouth is och agerar och det är fantastiskt. Cimon är fantastisk.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

27 svar på ”CimonLundberg.com: att våga utmana manlighetsnormer gör man inte ostraffat”

Får jag vara kinkig och säga att det är på artonhundratalet killarna står och stampar? Mellan medeltiden och då hade vi trotts allt 1700-talet då klackar var manligt, likaså att visa känslor, klä sig i spets, sminka sig mm. Sen kom artonhundratalet och sabba saker… 😛

Hej!

Sitter just nu och tittar på Shulman Show, varför vet jag inte. Arge Snickaren är gäst och de pratar om en kvinna från Arge Snickarens program som tydligen hade en väl synlig mustasch. De närvarande diskuterar ämnet, för detta är då alltså något värt att diskutera, varpå den enda närvarande kvinnan försiktigt säger någonting litet om "kvinnans eget val". Arga snickaren svarar på detta med; "Då kunde väl hon ha motiverat det hela" istället för att bli stött när han kommenterade den oönskade hårväxten. För det har man ju en skyldighet till. Eller?

Usch, det där lägger bara till att jag redan är lite allergisk mot arga snickaren. Dels, så jävla arg? Varför. Och, äktenskapsrådgivare? En snickare? Nej tack. Det där om oönskad hårväxt hjälper inte. Usch.

Saxat den 12:e Mars från Cimons twitter:

"Hej du som stod på centralen och hångla med din kille och gav mig en flört samtidigt: FNASK"

Mmmm, sympatisk snubbe.

hh ja det är jag som skrivit. Hånfull? På vilket sätt? Jag påpekade bara att jag inte uppskattar att bli kallad blatte.

k det där får du ta med cimon. Synd att använda den här tråden till att smutskasta nån som försöker göra nåt bra

Dock så kan jag tillägga att jag sagt o skrivit betydligt värre saker än så i mina dar. Alla kan vräka ur sig dumheter emellanåt.

Ja vi MÅSTE uppmärksamma så fort en kille gör någonting bra, att han annars slänger ur sig lite sexistiska påhopp och diverse skit i såpor på tv det gör ju inget – för han har ju startat en killgrupp.

Hoppas han bli tagen på allvar…suck

hanna, jag bemöter alltid Cimon när han säger nåt jag inte håller med om. Jag kräver inte perfektion av människor omkring mig. Skulle jag börja sålla bort alla som uttrycker sig dumt emellanåt så skulle jag bli jävligt ensam.

Att dra upp saker från det förflutna är dock löjligt. Människor växer och förändras. Cimon är 22 bast. Fortfarande blöt bakom öronen och i den ålder som mest händer i huvudet. Han är engagerad och öppen och försöker förändra, både sig själv och sin omvärld. Vad gör du själv?

LD: Man behöver inte förminska Cimon för att han är 22 bast. Misstag kan alla begå men att göra dem i media tycker jag kräver ett visst större ansvar, då det når ut till så många människor som inte är myndiga. Vill han göra avkall för de sexistiska ordvalen han gjort så är han välkommen att göra det.

För mig så verkar han mer vara en kappvändare som går dit där media finns (för att få vara med i olika debatt program), men det återstår att se.

Jag använder mig inte av personliga påhopp eller kräver av andra att vara perfekta men jag skulle heller aldrig uppmärksamma Cimon. Då finns det så många andra med kuk som åstadkommit och gjort "killgrupper" så många gånger förut, utan att bett att få vara med i ett blogg inlägg för det (kanske är jag synisk som inte tror att det handlar om kampen).

Och vad jag gör? Spelar det någon roll egentligen, en åsikt får man väl ha ändå?! Ändock jag ger inte Amnesty 100 spänn varje månad, däremot tar jag ut mina ungar och demonstrerar en gång i månaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *