Kategorier
feminism & genus

Dagens idiot

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

46 svar på ”Dagens idiot”

Jag måste säga att det känns fel att gubben kallas för nolla, idiot m.m. Han menade säkert väl och använde sina kunskaper om barn, man får tänka på att gubben är från en helt annan generation, han var ju inte elak eller otrevlig utan har begränsad eller ingen kunskap alls om genus samt dagens barnuppfostran.

Lina: Självklart, jag försvarar inte gubben, jag säger bara att det känns fel att kalla någon okunnig för nolla, idiot m.m.

Såg detta på fejjan:

"Natashja ********* har svarat NEJ på frågan Är det en självklarhet att nationalsången ska få sjungas på skolavslutningarna runt om i landet?

för 57 minuter sedan · 53 953 · Följ · Fråga vänner"!

Nu blev jag nyfiken på varför du inte anser att det är en självklarhet?

LINN för att nationalsången passar sig bättre på nationaldagen. Det har aldrig varit en tradition att sjunga den på skolavslutningen och finns ingen anledning heller. Jag har gått i flera skolor och vi har aldrig sjungit den då. Idas sommarvisa är en tradition dock.

Vet inte om du redan sett, men har hittat en sida som låter en skapa Omröstningar och Frågelådor till sin blogg! Riktigt snyggt. Man kunde även skriva Design/Utvecklingsfrågor till dem… hjälpt mig en del 🙂

Tänkte det är min tur att tipsa lite:

http://www.bloggextra.se

Kram!

Tycker du inte själv att du gör dig själv och andra som delar dina åsikter en otjänst genom att framföra dina argument på det här viset?

Tror du att det är lättare att bryta normer och strukturer när man inleder sin argumentation med att hävda att opponenten förtjänar att avlivas eller åtminstone få en pungspark?

Lina: Han menade säkert väl. Jag är för genustänk alla gånger men han är från en annan generation, en produkt av dåtidens könstänk. Jag har försökt att förklara för min farmor i flera år att jag inte vill vara någon jävla housewife åt min kille men hon vägrat förstå. Det går inte alltid att lära gamla hundar sitta.

L

Du har möjligtvis aldrig funderat på att alla människor har rätt att bli arga, irriterade och även uttrycka det?

Att uttrycka ilska är ju lika viktigt som att uttrycka glädje.

Och att inte alltid göra det så förbannat kontrollerat bekräftar ju bara det vi är; människor!

Den som vill läsa en blogg som är alltigenom saklig o ordentlig med "korrekta" och "tillrättalagda" känslor, tyckande o tänkande, ska kanske fundera på att läsa faktaböcker i stället.

Måste bara fråga ang Linns fråga, det måste väl ändå få vara en självklarhet att nationalsången FÅR sjungas? Det borde väl inte vara förbud på det?

Just curious.

Beyond eternity:

Självklart ska man kunna uttrycka sin ilska, det var inte att LD blev arg som jag var emot. Det finns massor av sätt att uttrycka sina känslor på, och jag är helt övertygad om att man kan vara knivskarp och såga en åsikt längs med fotknölarna utan att för den sakens skull önska livet ur någon. Framför allt tyckte jag att det kändes lite enfaldigt att attackera en ensam person snarare än hans åsikt. (Eller åtminstone att se honom som ett uttryck för en social konstruktion/sin samtid)

Vad gäller tecken på vår "mänsklighet" ser jag snarare självkontroll som ett av dem, varpå en fysisk attack (ex. pungspark eller avlivning) får mig att associera till djur som saknar ord att använda istället.

I de allra flesta fall tycker jag att LD är duktig på att lägga fram sina åsikter på ett roligt men också moget och intressant sätt så till och med såna som jag (dvs. inte riktigt lika normfientliga) gärna läser och funderar vidare på budskapet.

Det är hennes blogg, jag är väl medveten om det. Hon får skriva precis vad hon vill, det är knappast det jag invänder emot. Jag ställde en enkel fråga hur hon tror att sån här replikväxling påverkar d-e-b-a-t-t-e-n, om det kanske inte är som så att motståndarlaget får lite vatten på sin kvarn och känner att de har fått bevis för att LD och andra som delar hennes åsikter är rabiata och inte så mycket mer.

L jag la inte fram några argument och det här inlägget är inte ett debattinlägg.

Allt är inte på dödligt allvar i den här bloggen. Allt är inte moget och vuxet och genomtänkt. Jag har många olika sidor som kommer fram när jag bloggar.

L

Oj! Du gör ju en jätte-grej av det här!:bigeyes:

Jag hade förmodligen uttryckt mig likadant om inte värre (och även till gubben DIREKT!), TROTS att jag är mycket väl bekant med processerna kring sociala konstruktioner och dess påverkan utifrån vilken tid man växt upp i, så även hur vi fungerar psykologiskt osv osv. och vet hur man egentligen bör bete sig.

Men det är helt irrelevant när det gäller ilska, framför allt när någon säger eller gör något mot ens barn…då om någon gång tar reptilhjärnan över. Och det ska den göra också för att vi ska skydda våra barn.

Och i princip alla vet väl att man egentligen inte ska säga eller göra både det ena och det andra när vi är arga, men se, det gör vi ändå – för att vi är mänskliga!

Ta det inte så allvarligt, LD har garanterat inte dödat 'gubb-jäveln' eller sparkat pungen av honom och jag kan nog lova dig att hon inte tänker göra det heller.

Alla människor säger en massa mindre bra saker i ilska, men från det till att göra det man uttrycker är ju en enorm skillnad….

Beyond Eternity/LD:

För all del, ta det jag skriver med en grävskopa salt. Jag tycker om att diskutera och jag är sjukt uttråkad precis just nu. Jag läser liknande inlägg varje dag, och inte förrän nu har jag lagt mig i, jag har helt enkelt inget bättre för mig.

Det är inte min mening att predika eller få någon av er att ändra åsikt. Jag vill bara veta vad ni tycker, och varför. Jag tog på intet sätt illa vid mig eller inbillade mig att gubben ifråga skulle ha blivit skadad. Herregud, det räcker ju att jag ger mig ut i trafiken för att jag själv ska låta reptilhjärnan ta över och vråla både det ena och det andra som jag i efterhand inser att det får mig att framstå som en primitiv idiot. Det intressanta är inte vad som sägs i stundens hetta, utan vad som händer sen.

Jag reagerade på att den här ilskan satt kvar i och med att LD twittrade om det. Situationen var ur världen, barnet var långt borta från gubben och det hade kunnat glömmas där och då. Uppenbarligen var det viktigt nog att twittra/blogga om. Det i sig hade kunnat göras på flera sätt. Det blev det här, utan ändringar, omskrivningar eller raderingar. Hon hade tid att tänka över det som hände men valde att inte göra det. Åter igen, notera att jag varken säger huruvida det är rätt eller fel att skriva som LD gjorde, hennes blogg hennes val.

I övrigt tyckte jag väl mest att det var olikt LD som normalt håller en högre klass även när hon dissar någon. Framför allt när jag läser inlägg som detta: http://ladydahmer.se/2010/september/hate-the-sin-not-the-sinner-20.html.

Jag är också medveten om att det inte var ett debattinlägg. Däremot är det såna här saker som bidrar till debatten, nästan i större utsträckning än vad själva debattinläggen gör. Det är ju vardagsexemplen som är de mest intressanta och minnesvärda.

Personligen blir jag mindre benägen att ta LD's åsikter på allvar när de framförs såhä. Ta nu inte det på fel sätt, jag fattar väl att det inte rör henne i ryggen att någon anonym kommentator inte håller med, det är inte min mening att förstora min egen betydelse i sammanhanget. Jag var mest undrande till syftet bakom inlägget med den hätska tonen, var det ren avreaktion eller en permanent åsikt som påverkar den egna livsfilosofin ända in i vardagen och något LD vill att hennes läsare tar efter?

Tack för att ni båda svarade.

och nej ilskan satt inte kvar länge och nej det var inte speciellt viktigt. Men jag tycker om att dela med mig av "moments" där jag är äkta. Icke-redigerat och ogenomtänkt. Precis som du själv påpekar; "utan ändringar, omskrivningar eller raderingar." Just så. In the moment. Äkta. Ärligt.

Jag ser bloggen som en förlägning av mig och min personlighet, och då ingår den här biten.

Jag gör det ofta i bloggen, det här är inget undantag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *