Kategorier
feminism & genus

Den genusneutrala könsrollsbefriade barntidningen Tivoli lägger ner men vi kan kanske förhindra det

Den genusneutrala könsrollsbefriade barntidningen Tivoli lägger ner! Jag blev helt förtvivlad när jag hörde det för tidningen är fantastisk och Ninjan älskar att bläddra i den och höra pappa berätta vad som händer. Men. Det finns hopp. Om tillräckligt många anmäler intresse för prenumeration så kanske de klarar av att driva vidare den. De behöver pengar. Jag önskar att jag hade massa extra liggandes för det behövs en tidning som motvikt till det normativa dravvlet som vi prackar på våra ungar. Så beställ en helårsprenumeration! Om du inte har egna barn så kanske du vill ge bort en prenumeration till något du känner? De behöver 1500 prenumeranter. Sprid budskapet, gilla på Bloglovin och facebook, retweeta, kopiera inlägget och blogga om det. Tillsammans är vi starka! Beställ här.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

24 svar på ”Den genusneutrala könsrollsbefriade barntidningen Tivoli lägger ner men vi kan kanske förhindra det”

Den här underbara tidningen har fått bästa platsen i vår ICA butik, precis framme vid kassan brevid kvällstidningarna, medans övriga tidningar står på ett helt annat ställe. Tumme upp för ICA! Båda mina barn är ännu för små för att uppskatta den men jag brukar köpa ändå, för att ha ett litet lager till senare. Det vore verkligen synd om den las ner.

Fy vad tråkigt :(. Läste tidningen när du tipsade om den.( Visste inte att den fanns innan- ingen av de affärer jag handlar i har den). Jättebra!

Jag beställde för en tid sedan och fick igår det tråkiga beskedet att kidsens prenumeration inte kommer… Hoppas att detta kan generera tillräckligt med nya prenumeranter så att de kan fortsätta. Heja!

Iom att skatteåterbäringen kom igår så passade det alldeles utmärkt att beställa, klart! Tror nog att alla döttrarna kommer att gilla denna, hade aldrig hört talas om den innan!

Done! Barnet som får prenumerationen är kanske lite liten än, men det spelar ingen roll. Blir en perfekt (förhoppningsvis tidig) treårspresent med en alldeles egen prenumeration. =)

Bra att du tipsar om det, jag hade aldrig sett tidningen förut. Har också beställt nu, hoppas att den återuppstår!

Vilken ålder riktar sig tivoli till? Så jag vet att mina kusiner inte är för stora för att ha nöje av den.

Åh nej! Jag som tänkte att mitt barn skulle börja prenumerera på den när han blev något äldre. Men nu har jag beställt i alla fall och hoppas att de får in massa nya prenumeranter.

Det är ju ganska kul egentligen. Här besvärar sig en entreprenör att ta fram en PK genustidning för barn som många feminister efterfrågat och så får de ev lägga ned för att de inte säljer tillräckligt många tidningar. Mycket snack och liten genusverkstad.:cool:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *