Kategorier
feminism & genus

Det ÄR faktiskt skillnad på svennar och blattar


(jag har ju skrivit om det förr)

Förresten, hörrni, inlägget är ironiskt. Så sluta skicka hatkommentarer till Bonanza. (Vilket man inte ska göra ÄNDÅ. Näthat och nätmobbing är inte acceptabelt nånstans. Inte ens om man verkligen tycker att nån är dum i huvudet!)

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

100 svar på ”Det ÄR faktiskt skillnad på svennar och blattar”

Haha! Så underbart inlägg av Bonanza. 😀

Undrar vad som händer om nån PK-person som inte fattar ironi reagerar på det 😛

Haha, såg det när hon skrev det. Blev tvungen att läsa ett par gånger, men det är hands down det bästa svaret på FL typ, nånsin!

:-d

Apropå ingenting, har du några bra tips mot ögoninflammation? Vi kör just nu med koksaltlösning, bröstmjölk och antibiotikadroppar, något annat knep? Stackarn ser ut som ett maskätet äpple…

KOKSALT! hela tiden. rengör ofta ofta. och ta bort så fort det blir gult.

ALOE VERA! när ungen sover, kleta på ett tjockt lager och låt det sitta. Tvätta med koksalt när barnet vaknar.

Ja, men eller hur! Typ om mitt barn skulle gå i affären och peka på värsta jazzskivan eller något då skulle ju jag säga till hennom att det där är ju faktiskt en grej för svarta, sen om hen ändå ville ha det då får ju hen såklart det ändå men jag skulle inte hålla på och uppmuntra till att blanda kulturer sådär, vill ju inte att mitt barn ska bli nån jävla wigger! Det finns ju ändå natuuurliga skillnader mellan raser, dumt att hemlighetshålla det för barnen!

;-P

(ironi till er som inte fattar)

Åh herregud… Vad pinsamt. Om ett barn har svart hy, en har vit hy, betyder det då att dem är olika inuti? Att dem förtjänar olika respekt och man envist ska försöka sära på dem förevigt? Precis som med flickor och pojkar? Hon säger ju själv, att "ser man skillnad ska det vara skillnad". Den enda skillnaden jag ser mellan flickor och pojkar idag (barn alltså) är att flickorna ofta bär rosa och ljusa kläder och pojkar bär mörka och praktiska kläder. Men det är ju vi människor som har satt på dem det, det är ju inte naturligt liksom…

Underbart! Har inte barn själv, men vill inte att mitt framtida barn ska bli inhysts i en kategori och inte få göra eller se ut som han/hon vill.

Jag ska köpa en rosa tröja till min frusna hanhund bara för att jag kan göra det.

Hundar är inte samma sak som barn och ni som inte förstår vad jag menar behöver inte bry er 🙂

Laks – Är du allvarlig? Om du inte förstod på en gång att Bonanzas inlägg var ironiskt, så borde det väl ringt en klocka när du såg alla kommentarer här inne?

On topic. Jag själv kommer uppfostra mina framtida barn som människor och inte efter vad som är flickigt och pojkigt, men jag kommer inte dra det till överdrift och klä mina pojkar i klänningar eller kalla barnen för "hen" osv, men svaret från Bonanza är så satans roligt att jag dör.

Agree!

Så fort vi vet att ett barn är en flicka eller pojke så låter det såhär:

"Åh nämen en liten flicka, då ska hon förstås ha klänning och dockor!"

"Tuffa grabben! Klart han ska ha bilar och mörkmurrigt"

kind of.

Inte fan säger vi såhär:

"Åh nämen en liten afrikan, klart h-n ska ha en bongotrumma!"

"Åh en kines! Här har du lite "lis" och en film om taekwondo!"

Det är ju precis samma sak och precis lika fånigt båda två. Många skulle hålla med om att det senare är svinlöjligt, begränsande och fördomsfullt – men få skulle konstigt nog hålla med om detsamma när det gäller könen. Att förvänta sig att alla flickor resp. alla pojkar ska bli likadana, är lika dumt som att förvänta sig att alla afrikaner, asiater resp. kaukasier är på samma sätt.

WTF!!! Den första är bara normalkorkad. Den andra är ju extrem! Hur tänker människan egentligen! Hur blir då en mulatt unge?! Nej, det är inte skillnad på två barn av olika färg. Kanske är det skillnad på föräldrarna men det är ju en helt annan sak som inte alls har med ras att göra! Ahhh, vad irriterande!

ellen det är ju lika mycket skillnad mellan svarta och vita som mellan män och kvinnor, flickor och pojkar. 😉

Usch vilket äckligt jävla äckligt dumt våp den dära rasisten nedan i inlägget vart! Så det ÄÄR alltså skilland på blattar och svenskar, visste inte……….

Jag vill varna alla för att ge sina vita barn leksaker som är till för svarta barn! Själv fick jag en bongotrumma som barn och nu som vuxen är jag lat! Den enda förklaringen till latheten jag kan komma på är trumman, så akta er! Ni kan komma att ångra er sen!

Fast min son som älskar musik och gillar att dansa har ju såklart rytmen i blodet eftersom han är halvafrikan 😛 Det är iaf så det brukar låta. Så visst antas det allt som oftast att det finns skillnader. Och värre lär det bli när han senare kommer antas vara mer benägen att begå brott, knarka och våldta.

Dags att sätta ironiförståelse på schemat i grundskolorna kanske? Jag blir riktigt rädd varje gång jag inser att det finns folk som inte förstår ironi på nätet. :O

Och på FL… vågar inte ens tänka på hur många där som inte fattade poängen :S

Hatten av för Bonanza, UNDERBART svar 😀

Jag har nu läst & följt din blogg i 1,5 år eller något, skit samma. Jag har läst & funderat, tänkt, tittat & iaktagit omgivning, vad folk pratar & hur..Jag tycker att det du skriver om är sant, allt. jag förstår för du skriver så vulgärt bra! Man fattar. Och igår fick jag världens AHA-upplevelse, jag har aldrig upplevt det innan! Jag är så till mig att jag inte vet var jag ska ta vägen!

Jag har ofta sagt till mina barn hur fina & söta de är, vi lever så, vi gör så utan att tänka på det eller varför. och jag säger ofta vad duktiga de är, samma där. Vi gör så för att lyfta dem. Men NU, nu äntligen fattar jag VAD du har menat med att du inte gör så! Jag känner mig helt plötsligt som, ja en helt ny värld har öppnat sig!

Ninja & Tamlin kommer ha hela världen för sig när de växer upp, med såna stora ord hemifrån om sina personligheter & de kommer känna sig själva, någon sa att de kommer bli mobbade – tvärtom, jag tror många kommer se upp till dina barn! Tack var det dig, ett litet steg mot en bättre värld för våra barn.

Din blogg är min bibel, jag älskar dina inlägg, jag fattar vad du skriver om & jag älskar att du får mig att tänka på saker, jag citerar dig ofta & hänvisar till din blogg, fakta & fakta – Åh, jag vet inte var jag ska ta vägen! Fan vad lycklig jag är! Tack!

Intressant att fortsätta läsa kommentarerna om inte annat 😉

Favorit i repris: barnkläder. Försöker fynda på Tradera. "Flick (68 miljoner rosa plagg)" "Unisex (sådär halvfå plagg, och alla fattar inte unisexkonceptet)" och "Pojk – allt mörkblått och svart……." 🙁

Nu passar det att smöra för Bonanza minsann… 😉 Tycker det är vanskligt och inte särskilt relevant att jämföra den kamp svarta har haft genom historien med jämställdhet och genusfrågor idag. Det blir effektsökeri från Bonanzas sida, som mer verkar vilja visa hur jäkla duktig hon är på ironi, hellre än att komma med ett vettigt inlägg. Tyvärr föll det helt platt för mig. Trots pixlarna ser jag vem det är du hänger ut…

Det som kan hända när en person inte vet skillnad på ironi och saker som händer är nog allvarligare än någon trott. Själv blev jag på självmordshumör när jag fick mess på min blogg, äntligen hallelujah, en massa rassar/nazin och äckliga rasister skriver till mig, gud så glad jag blir! 🙁

Jävla idiotiska våp som inte har något mellan pannbenen ni är fan inte värda mig! :(((

millan skulle aldrig falla mig in att smöra. Och inte för Bonanza av alla människor. Men jag har heller inga problem att uppmärksamma när människor är roliga eller har bra poänger. Som nu.

det handlar inte om historia utan om det befängda i att särkilja människor pga kön/hudfärg.

Och om DU ser vem jag "hänger ut" (offentlig tråd på fl) så är du ett geni. Eller så har du läst tråden och vet vem det gäller.

Själv så fattar jag inte den korkade kommentaren av Bonanza , vilka "svarta" människor ? Hatar verkligen såna som dig ni korkade nazister och rasister. Är själv halv somalisk , halv etiopisk och vi har aldrig varit slavar för "vita" människor eller någon annan för den delen, något "vita" människor inte vill fatta eller vet om . För att "dem" tror all alla "svarta" har varit slavar . !! Och sen så blir jag äcklad att man tar upp sån gammal historia om "svarta" hemska historia för att ha något att förolämpa "dem" med. Snälla Det är för fan 2011 och alla vet att ras är ett påhittat fenomen ! tror ni nazister, rasister där ute att jag allvarligt ska gå runt och kalla mig för svart när jag har ljus brun hud , jag är för fan inte färgblind och varför ska exempel en indisk tjej gå runt och säga att hon är gul för att enligt ras lagen i värden så till hör hon ju den Gula rasen !! Allvarligt är det bara jag som tycker det låter korkat ?

Jag skiter fullständigt om du som " vit" vill kalla dig det men tro inte vi andra människor med en normal iq , ska låtas oss bli tvingade att kalla oss något som vi inte är ! Vi alla är Människor och vi har alla samma insidor i kroppen men ser olika ut på utsidan , och det är bara positivt . Exempel så skulle Värden vara skit tråkig om alla var blåögda , ljushyade och hade blont hår en iq på 200 (som att man kan ha det!) och hade Hitler som President ! lol . Tack och adjö

:-d

Är de rätt av dig att hänga ut andra människor i din blogg (som inlägg) För att de inte har samma åsikt som dig?

Du säger att du respekterar andras åsikter, men hur då? När du gör på detta sätt, kallar dom dumma osv.

Respekterar man andras åsikter så borde man också visa det.

De nazister och rasister som jag har träffat på under mitt liv och den bilden dessa människor har på andra människor som inte är eller ser ut som dem gör. Och så Tycket jag inte det är normalt att säga svart, vit, gult för det är inte precist 1950 tal . Det är 2011 folk borde fatta av alla är lika värda och jag tycker att tjejen låter som en rasist därför kallar jag henne för det.

SARA hon menar inte allvar. Hon är ironisk. Hon svarar på tjejen ovanför. Poängen är ju just att man INTE ska göra skillnad på människor, oavsett om det handlar om hudfärg eller kön.

Heheh Första gången jag är på denna blogg så jag förstogd inte att det var på skämt . Men det är bra att veta , det är bara att jag har ett så hårt försvarsmekanism och hugger till när jag tycker någon säger/skriver korkade saker.

;-P

Hjärtat: "Är de rätt av dig att hänga ut andra människor i din blogg (som inlägg) För att de inte har samma åsikt som dig?"

De har redan "hängt ut" sig själva genom att skriva sin åsikt på ett publikt (och google-indexerat) forum. Självklart är det rätt att uppmärksamma såna här dumheter.

airaM: Du skrev:

"On topic. Jag själv kommer uppfostra mina framtida barn som människor och inte efter vad som är flickigt och pojkigt, men jag kommer inte dra det till överdrift och klä mina pojkar i klänningar eller kalla barnen för "hen" osv, men svaret från Bonanza är så satans roligt att jag dör."

Jag blev lite förvirrad ett här, är du ironisk när du menar att det är en överdrift att klä pojkar i klänning? Om du inte är ironisk så undrar jag hur du tänker då? Man kan inte vara "lagom-feminist" om man vill ha ett 100% jämlikt samhälle så kan man ju inte hålla sig inom vissa ramar. Är du rädd för att stå ut i mängden, rädd för att vara för extrem? I min värld så finns inget som heter radikal, extrem eller överdrivet… jämställdhet är en kamp som inte får förknippas med mellanmjölk!

Säg till mig om jag fattat fel!

hahahahha, bonanza verkar vara en väldigt smart och trevlig människa. Fortsätt så!

Nej, men allvarligt, hur fan kan man tycka så? Eller hur kan man skriva så? Galet!

Jag ber hemskt mycket om ursäkt. Jag skulle bara lämna kommentaren en gång. Min katt Neko ville krypa under dataskärmen och fastnade för en stund på en knapp. Sorry again.

SARA: Jag beundrar människor som kan säga att de hade fel. Missuppfatta kan alla göra men det är verkligen inte alla som kan stå för det. :thumbup:

Jag förstod inte heller riktigt först, men så fort jag läste de första kommentarerna så förstod jag ju. Så jag förstår inte varför andra har så svårt att se att det är ironi när ca femtio personer BERÄTTAR att det är ironi i samband med inlägget?

Tror vissa borde gå lite anger management, verkar som en hel del taggar till som fan innan de ens har fattat poängen med inlägget.

För övrigt (när man fattar) så är det ett helt grymt bra svar av bonanza. Hejja hejja!

har nu läst igenom typ alla kommentarer… och är väldigt förvånad över vissas reaktioner.

jag trodde inte det gick att missa ironin i bonanzas svar där. men jösses, håller med alla som säger att lektioner i ironi bör införas i skolan. helt galet att det finns dom som inte kan läsa humorn och den uppenbara sarkasmen mellan raderna om hur löjligt påståendet i det översta inlägget är.

och ni som inte fattar: LÄS ALLA KOMMENTARER FÖRST! och googla på ironi.

Egentligen är ju inte det anmärkningsvärda här hur många som har problem med att se ironin, utan att SAMTLIGA som missar poängen och upprörs väldeliga av Bonanzas inlägg låter själva trådstarten passera. Skäms på er! Navelskåda lite och fnula på varför ni uppenbarligen inte har några större problem med segregation baserad på kön när ni faktiskt besitter vett nog att reagera på etnicitetsbaserad sådan.

Alltså…vet inte vad som är värre.

Att folk inte greppar ironin eller att de tycker att det är okej att särbehnadla någon av olika kön men inte någon av olika hudfärg.

Varfan är mänskligheten på väg?

my god jag döööör lite… klickade på länken från det inlägg då du skrev om samma sak och ser där att jag var lika trög som många andra är nu… SKÄMS :blush:

Aja jag får skylla på att jag BAAAARA hade läst din blogg i ca ett år då… :-d

Frida & Saga – Jag har inte kallat mej själv för varken feminist eller lagom-feminist för jag är ingetdera. Jag är humanist. Jag tycker inte att kvinnor är svagare än män och behöver höjas upp eller kvoteras in någonstans, utan jag inser att kvinnor och män (över lag) har olika kvaliteter och tillgångar. Om klänning nu är ett manligt plagg lika mycket som kvinnligt, varför är det inte fler manliga feminister som bär det i vardagen? Varför ska barnen springa runt i det när papporna inte gör det?

Jag inser att det är för att visa att man inte bryr sej, men vissa saker är att gå till överdrift. Enligt mej då. En åsikt jag har rätt till, precis som ni har rätt till era. 🙂

Jag kommer dock uppfostra mina barn precis på samma sätt, oavsett kön. Inte hämma några sidor hos några av barnen, utan låta dem vara precis som de vill, så länge de inte skadar någon.

Men att, som du, säga att man inte kan vara "lagom", att det är allt eller inget som gäller – det är sånt snack som gör att feminister får dåligt rykte. Det är sånt som kallas rabiat. Tyvärr.

Hjälp, hur kan "Bonanza" skriva så… Aja, har bara en fråga som kanske har blivit ställd förut men i alla fall: När din dotter blir större och börjar bli kvinna… Hur ska du då helt plötsligt förklara för henne att det är olika mellan pojkar och flickor med tanke på att pojkar och flickor går genom olika faser?

olivia

hur menar du? Min dotter vet vad mens är (eller att mamma blöder och behöver blöja ibland) om det är det du undrar över. Det kroppsliga är inget vi hyschar med och inget hon kommer bli förvånad över när hon kommer i puberteten. 🙂

Haha, men det här är ju så ENORMT roligt! Bara för att du och någon procent av befolkningen tror en sak betyder det ju inte att det är rätt 🙂

Inte nog med att det är självklart att det är skillnad på kvinnor och män, det är naturligtvis också stor skillnad mellan olika folk/kulturer/religioner.

Det är väldigt lustigt att ni driver med detta faktum, när det i själva verket är ni som har fel – och 97% av alla andra inser det. Tack för dagens skratt!

fy fan vilka jävla idioter det finns! som tar sig tid att kommentera också , och bara bekräfta sig dumhet. dom måste inte klä sina barn i nånting om dom inte vill!

majjen det roligaste här är ju att du totalt missade poängen med mitt inlägg. Så jag får tacka dig för skrattet! :thumbup:

de är jättemånga psykiska, fysiska och medfödda själsliga skillnader mellan pojkar och flickor.. annara hade inte könsrollerna funnits. Då hade lika gärna männan kunnat jobba på dagisen och tjejerna jobba på taken med isolering, på vägarna med asfaltering, med datorprogrammering eller som piloter etc etc…

skillnaden mellan svennar och blattar är snarare den här:

de flesta blattar fattar att könsrollerna beror på naurliga faktorer..

medan svennarna inte fattar det.. och tror att det är dålig med könsroller…

men det den här skillnaden beror på att svennarna har blivit totala ateister och individialister, som inte vill störas av "Gamla ordningar", och därför blir ledsna när de inser att gränser och rama finns..

men även den svenska mentaliteten kommer mogna, den är bara inne i ett känslig stadium just nu..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *