Kategorier
feminism & genus

Det är inte kvinnor som ska jobba mer utan män som ska jobba mindre

Läs gärna ”vi är på fel spår” av Nina Björk.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

16 svar på ”Det är inte kvinnor som ska jobba mer utan män som ska jobba mindre”

Men folk ska ju ha ALLT också, man ska ju promt bo i ett nytt hus/nyrenoverad våning med inredning från svenskt tenn och italienskt kakel och man själv ska ha stövlar från Hunter och ungarna ska vara klädda i Molo, acne och Mini Rodini från topp till tå dygnet runt. Och man ska åka på semester till Västindien och ha ett sommarhus på Gotland etc eet. Och då måste båda parter jobba röven av sig. Då finns det inte utrymme för att någon ska gå ned i arbetstid.

Identitetskonsumtion får mig att vilja spy!

Fast om män ska kunna jobba mindre måste kvinnor jobba mer. Annars går garanterat varken privatekonomin eller välfärdspolitiken ihop.

Livskvalitet – ja tack! De gånger jag har haft chansen att jobba heltid försvann också chanserna jag hade till att leva resten av dygnet. Dessutom skulle väl en hel del av välfärdssjukdomarna minska, om man oroar sig för ekonomin? Fler orkar träna, känner sig mindre stressade/utbredda osv.. Inte hinner man konsumera något som heltidsanställ heller, bara sova äta o jobba.

Precis, vi borde arbeta mindre. Vi åller ju för fan på å stressa ihjäl oss i västerländerna.

Med tanke på vilken enorm produktionsutveckling som skett under 1900-talet har någon forskare räknat ut att för att det ska motsvara lika mkt arbete som i början av 1900-talet skulle det räcka med att arbeta 3 h per dag.

Jag säger bara LÄS JA TILL LIV!

Och alla par med barn där båda föräldrarna VILL jobba då? F.ö håller jag med det som skrivits ovan. Det är dyrt att leva, även om man inte lever extravagant.

Hej där!

En åsikt som jag saknar/inte hittar i bloggen är vad du har för åsikter angående surrogatmoderskap, är du för eller mot och varför i så fall? 🙂

Jo, vi VILL jobba båda två. MEN vi jobbar inte heltid båda två. Jag jobbar 90 %, han 85 %. Våra barn är 3 och 5 år. Vi har jobbat i den här utsträckningen sedan första började på dagis (förutom när vi varit föräldralediga med nr 2). Vi lever inte alls fattigt, trots att vi har både stor villa och 2 bilar. Vi åker inte till Thailand vartannat år, och vi har mest ikea-möbler. Men vad bryr sig ungarna om det? 🙂

Word!

Och jag måste säga att jag är väldigt nöjd över att jag valde att studera när barnet (förhoppningsvis barnEN snart) är litet. För jag kan vara flexibel med mina tider. Jag kan hålla fast vid min tanke och idé att "lämna sist, hämta först". 🙂

men jag tycker faktiskt att män som är hemma merparten av tiden med barnen eller jobbar mindre är lite hjältar! eftersom det tyvärr är så ovanligt. kvinnorna också för den delen, som "lämnar plats" åt sina män att göra det de har rätt till.

jag är så oerhört stolt över mina föräldrar som gjorde såhär, 1979 då jag föddes: pappa var hemma med mig hela första året då mamma jobbade på sitt eget företag. pappa gick med mig till hennes kontor fram och tillbaks fram och tillbaks då jag skulle ammas. efter det var mamma hemma ett halvår. "det var han som ville ha barn så då fick det bli så" sa mamma. sen hämtade han mig och min bror som föddes 3 år senare ca kl 13 varje dag på dagis efter jobbet hela förskoletiden. alltså han valde att jobba halvtid för att kunna göra det. personalen på dagis ojade sig över att det var så tidigt och att vi missade aktiviteter men det sket han fullständigt i.

och vi älskade att vara där.

fattar ni hur positivt deras val har påverkat mig och min syn på män och mitt val av man!? (tyvärr har jag och min kille inte delat helt lika på föräldradagarna men det är en annan historia och som jag hur jag än försöker inte kan rättfärdiga egentligen).

jag är evigt tacksam för att dom gjorde som dom gjorde! (och om någon undrar så är jag den tryggaste och mest ångestfria människa jag känner 🙂

blablabla nu ska jag inte skriva mer ville bara dela med mig..:-)

Har du sett Blondinbellas senaste blogginlägg där hon står i bikini? Blir illamående och ledsen över kommentarerna hon fick på det. Fan vad jag hatar det där.

Noni:

Men sådär säger ju många. Att folk konsumerar så jävla mycket, så de måste jobba mycket & därför försummar barnen. Och delvis har du förstås rätt i det. Väldigt många människor lever med en underlig uppfattning om vad som är normal standard. Men det är inte en verklighet jag vuxit upp & tillbringat större delen av mitt vuxna liv i. I min verklighet jobbar folk mycket för att kunna betala hyran, elräkningen & för att sätta mat på bordet. Kanske åka på semester två veckor till en campingplats någonstans om pengarna räcker. Om man lyckas låna en bil. Att gå ner i tid & lön skulle innebära att skära ner på något som inte går att skära ner på (bebisens vinteroverall, blöjor, storasysters medicin). Får jag gissa så tillbringar barn i sådana familjer oändligt mycket mer tid på dagis än välbärgade medelklassbarn.

Klyftorna mellan människor är så absurt stora idag att det är svårt att riktigt fatta att människor i samma land kan leva under så olika villkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *