Kategorier
feminism & genus

Det är ju vi vuxna som sätter exemplet

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

12 svar på ”Det är ju vi vuxna som sätter exemplet”

Gah, det är ju så jävla sant! Om ungarna ser en transa på stan så reagerar de inte så länge inte pappan får för sig att han ska förklara "det konstiga" så att de vet att det finna konstiga människor oxå och exakt vad det är med dem som är konstigt.

True that!

Min man hade en rosa ryggsäck när han var liten, alla vuxna som såg den kommenterade den , aldrig några andra barn.

Det var ju ett av argumenten för att svarta och vita inte skulle få skaffa barn – barnen skulle bli retade i skolan. Skam attsamma argument används mot homosexuella föräldrapar..!

Det som blir så fel också med såna argument, tycker jag som ska arbeta med barn, är att det ett accepterande av mobbning / kränkning. Som om det avvikande barnet är felet, inte att andra beter sig illa mot det. Det ska inte vara barnets (och dess föräldrars) ansvar att se till att det inte sticker ut, utan de vuxnas i skolan (och andra) att se till att barn inte utsätter varandra för kränkningar.

Det här tycker jag ju även kommer tillbaka till hyfs. Skulle du gå titta på kort av en vuxen kompis på fejjan, och tala om för hans fru att han ser lite bögig ut och borde klippa sig?! Alltså, om du var en normalfuntad vuxen och inte en 22-årig "tuff" kille?! Nej? Men vafan tycker du att det är ok att kommentera om någons barn då?!?! Så jävla oförskämt!

Hade det där pratet med kompisar i höstas. Hur de valde blått för att barnet inte skulle bli mobbat. Det lär nog vara just deras barn som ifrågasätter pojkar med rosa etc…

Du har helt rätt i det du skriver. När jag var fyra år, blev sjuk i mina njurar och fick sättas på höga doser av kortison så var det inte barnen runt om kring mig som var elaka mot mig angående min viktuppgång. Det var deras föräldrar som frågade "Varför är du så tjock" inte barnen.

HELT OT.

Jag har precis lagt in en gilla knapp på min blogg och känner mig apstolt över mig själv. Men, när folk gillar inlägget så hoppar en helt randombild på ett rådjur (som jag har i headern) in i länken istället för bilden som är i inlägget. Men när jag gillade ditt inlägg blev det bara en tuff smajli. Hur i hela fridens namn kan du få en tuff smajli och jag bambi? Har du klurat med koden på något finurligt vis?

Är oerhört tacksam för svar! 🙂

Så sorgligt sann den kommentarer var…det är inte andra barn som pikar, retas och kommenterar, nej det är andra vuxna. Och sen plockar barnen upp tråden för att de hört sina föräldrar säga så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *