Kategorier
feminism & genus

Det är så härligt att se skillnaden på småbögar och vanliga pojkar!

Det som är provocerande är inte att det skulle finnas skillnader mellan könen, utan det som provocerar och framförallt upprör mig är den förutbestämda förväntningen vissa har på barn. Enbart utifrån sitt kön. Fördomen att flickor är si och pojkar är så som kraftigt begränsar våra ungar. Denna fördom blir så jävla tydligt när man ser hur folk reagerar på bilden nedan. När slutsatsen att Ninja gillade väskan för att hon är tjej är den självklara. (Inte för att den var fin och glittrig och bra att stoppa saker i)  När man helt okritiskt utgår från att intresset och personlighetsdraget barnet i fråga har är könsbundet; Jo men titta Kalle gillar bilar. Det är för att han är pojke! Jag kan dessutom passa på att informera att Ninjas kusin Vincent har exakt samma väska och exakt samma solbrillor. Pöjken blev helt hysteriskt ledsen när han insåg att vi glömt köpa en till honom så mamma fick snällt foga sig. Slutsats? Ja att han är fullfjädrad bög antagligen. Vad annars kan det vara?

Bögbarnet.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

17 svar på ”Det är så härligt att se skillnaden på småbögar och vanliga pojkar!”

Ja och var han det inte redan blir han det väl nu när ni ger honom massa TJEJGREJER! Stackars pojk! Det är de vuxna som förstör honom 😉

Det börjar redan på BB med rosa och blå täcken, eller vad är det Nina Björk skriver…?

Det finns massor med forskning som visar att man (man=vuxna) beter sig olika mot en bebis om man får veta att det är en pojke resp flicka. Otäckt tycker jag! Fast jag kan inte påstå att jag är helt oskyldig, jag faller lätt för de "tuffa pojkkläderna" till min son, trots att jag vill/försöker vara könsneutral…

Bra blogg förresten!

åh, det där kan jag bli skogstokig på. sonen älskar hello kitty och jag blir överlycklig och matar det intresset hos honom utan stopp! folk skämtar alltid om det genom smarta kommentarer som "stackarn! ska han bli lagd åt det hållet nu också.." och vad fan svarar man på det?

1. hello kitty är vare sig för pojkar eller flickor, utan för barn. och vuxna!

2. stackarn? är det alltså synd om homosexuella..? för att……??

3. .."lagd åt det hållet nu också? vadå också? vad mer gör jag för att förstöra hans liv förutom att uppmuntra mångfald, självkänsla och experimentlusta?

och han leker faktiskt hysteriskt mycket med bilar, lastbilar, traktorer och ja.. you name it. så just därför gör jag honom en fet otjänst genom att ta bort något som berikar personligheten.

du är så bra!!! mera mera sånthär! :love:

Stackars bögbarnet. Min 4 åring är också bög. Han har nämligen ett par chockrosa fodrade stövlar som han valt själv… Inte för att alternativet var tråkig svart, nej, det måste ju vara för att han är bög.

Som barnpedagog ska vi (tycker jag) uppmuntra till ALLT som väcker intresse och lust att experimentera åt alla håll. Glöm bara aldrig att vi har olika gener,så OM en kille vill vara bara kille så låt han vara det med. Har ni tänkt på att det är oftast när en KILLE har "tjejsaker" som det reageras men inte om en TJEJ vill "leka med brorsans saker"??? Inte gå över förmycket åt något håll. Mina söner har målat naglar och klätt sig i mammas kjol,kul kul!Och de överlever livet än så länge! Kram o Hej!

Själv har jag närt tre bögar vid min barm. Det har lekts friskt med både dockvagnar, My little pony, bhar, hårspänne och Gud vet allt. Jag har många gånger hört att jag förstör de stackars barnen. Men jag vet inte, speciellt förstörda verkar dom inte.

trodde folk va över hela den där grejen, undrar vad som kommer hända med mitt barn som drar på sig prinscessklänningen ovanför spindelmannentröjan o låter bilarna åka i dockvagnen. Stackars barn med kluven identitet ;-P

Åh, då är min lillebror bög! Det måste han vara! Han älskar ju rosa och ritar hjärtan… och så gråter han ibland. För det kan ju bara bögar göra.

… och förutom rosa och hjärtan tycker han även om fotboll och Transformers. Precis som jag, hans kära storasyster ville bli bonde och riddare som liten. Herregud, jag är lesbisk… vad ska jag säga till min pojkvän…

FAN vad mycket tjoller det finns! DU däremot är GRYM!!

Klart man vill ha glittriga färgsprakande kläder, väskor, leksaker oavsett om man är flicka eller pojke! Det ser faktiskt mycket roligare ut, och inte får vi glömma alla dessa fina skimrande nagellack som finns, varför skulle det bara vara för flickor, nej sånt trams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *