Kategorier
feminism & genus

Det är så synd om männen, nu får de inte ens vara manliga ifred!

Philip Lailani är nån fjant som tycker att kvinnorna ska hålla sig hemma istället för att ta över gymen. (alltså ”männens domän” till skillnad från aerobics- och yogaklasserna) Nåja, riktigt så sa han kanske inte, men han drar det där ”stackars oss män som inte får vara män”-kortet och hänvisar till ”fitnesstjejer” som helt plötsligt utmanar hans manlighet.


Jag trodde vi levde i 2012, inte nånstans under den viktorianska eran där mäns manlighet mäts i hur mycket att orkar lyfta i vikt och då framförallt att de orkar lyfta MER än de med snippor. Det är så förbannat löjligt med den sortens män, som känner sig hotade av kvinnor på olika sätt; kvinnor som tjänar mer, kan mer och nu lyfter mer.


Va fan, sluta gnäll! Träna hårdare då om det är så jävla viktigt!

Han påminner lite om de här fjantarna på flashback som ondgör sig över min bristande kvinnlighet. Ja herrejösses.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

40 svar på ”Det är så synd om männen, nu får de inte ens vara manliga ifred!”

HAHAHAHAHA!Ungefär lika löjligt som att tjejer absolut inte får vara längre än killen hon dejtar.

Idealet för hur en tjej ska vara börjar mer och mer likna ett barn än en kvinna, små, nätta, svaga(re), yngre,oskyldiga.

Hahahahahaaaaaa … ja … vad säger man? Jag känner nog inte en endaste man som inte skulle tycka Philips upprördhet över fitnesstjejernas massaker på manlighet är löjlig. Inte en endaste en. Nä. Kanske deras självförtroende sitter i något annat som är aningen djupare än proteinpulver och muskler?

Fast nu har jag läst hela Philips bloggtext och du har uppenbarligen misstolkat honom. Han redogör bara för en förändring och påpekar för tydlighetens skull att han inte tycker att något är fel med den.

Visserligen är det lite skrattretande, men ändå känns det som att skrattet fastnar lite i halsen. Att många män känner sig hotade av förändrade könsroller är ju inte helt okänt. Bland annat därför t ex en del väljer kvinnor från länder där det fortfarande råder större ojämställdhet mellan könen. Har många gånger fått höra av karlar att de vill ha en tjej från Orienten (jag är från Korea) för att "de vet sin plats", eller "de vet hur man behandlar en man" eller "de har inte blivit förstörda av feminismen". Sur blir man 🙁

http://www.chippis1972.com/2012/06/little-big-sister.html

Va?! Hur kan det vara förnedrande? Herrejävlar va irriterande det är med detta manliga vs kvinnliga OCH denna förbannade tävling! Vi ÄR ju olika…men va fan selar det för roll? Det var kul att se att världens bästa kvinna i golf (longdrive) kunde slå en boll knappt 400m!!! Wow! Gött att det uppmärksammades. Såklart kan världens bästa man slå ca dubbelt så långt å likadant är det med tygndlyftning…männen lyfter ca det dubbla…OCH?! Det beror ju bara på hormoner som gör att vi har olika förmåga att bygga muskler osv…men det har väl för f-n INGENTING med värdet av en människa att göra?!

Det värsta var att läsa tråden på flashback. Det finns alltså så hemska människor på riktigt, som inte skäms över att skriva sånt där. Det är helt sjukt. Jag skäms nästan lite själv när jag läser det.

Alltså.. jag blir så jävla trött. Jag blir helt matt av att läsa sån här skit. Jag fattar inte varifrån du hittar all energi att slå tillbaka eller bara inte bry dig LD. Själv blir jag så innerligt ledsen. Kommentarer som att feminister vill göra sig så äckliga som möjligt eller maskulina som möjligt. Att männen måste slå tillbaka mot det. Vafan? Jag är så trött på den här generaliserande, bakåtsträvande, misogyna bilden. För det är precis vad det är. Varför är hår på kroppen bara äckligt och ofräscht när det är på tjejer? Varför gör vi oss äckliga och fula genom att inte ta bort det, varför är det inte äckligt med kill-benhår? Jag FATTAR verkligen inte, och jag fattar framför allt inte hur dessa människor inte själva kan se det absurda i det de säger. De är inte heller medvetna om det paradoxala i det de säger om maskulinitet vs. kroppsbehåring och kön.

Allt de uttrycker är en samling könsstereotypa, generaliserande bilder av hur man SKA vara. Inga argument, det bara ÄR så. Ibland tappar jag fan hoppet om mänskligheten.

Marie hela texten säger "det är något fel med det" så en mening av "inte för att det är något fel med det" förändrar inte budskapet och friskriver inte författaren från något.

Om det inte vore något fel, varför ens uttrycka sig så som han gör? Varför skriva "värre blir det", varför "lida" med grabbar som blir "förnedrade" om det nu inte finns något problem?

Det är intressant att "manligt" ska klassas efter hur "kvinnliga" vi kvinnor är. Varför inte bara se alla människor som individer med olika intressen? Skulle jag träffa en karl som sysslar med hästar fem dagar i veckan och går på zumbapass på gymmet så skulle han i mina ögon inte vara mindre manlig för det. Jag skulle snarare se honom som en individ som gör det han tycker är roligt och inte går efter gamla "regler".

Bara för att fler kvinnor syns bland hantlar osv på gymmet, gör ju inte männen mindre manliga! Och kvinnan blir ju inte mer man för att hon vill träna upp sin kropp och må bra.

Nej, blä för hur allting "ska" vara för att det inte ska sticka folk i ögonen. Be your self and be proud! =)

Hej. Ledsen över att fråga något som inte alls har med saken att göra. Men du äter väl LCHF, och du verkar vara väldigt påläst. Så det känns som du skulle kunna hjälpa mig i mina funderingar. Snart är det dags att ge min son mat. Jag är väldigt skeptisk till välling och försöker hitta alternativ. Överallt hittar jag bara att man ska trycka i dom olika former av kolhydrater. Jag säger inte att jag inte kommer att ge honom kolhydrater men det hade varit härligt med lite alternativ och att inte trycka i dom detta i sånna kopiösa mängder direkt.

Ingen verkar förstå varför jag ifrågasätter vällingen.

Hur gjorde du med dina barn? Har du några tips till mig?

En tanke är att jag fortsätter amma så länge han vill och ger det på morgon och kväll istället för välling, men hur gör man för att inte mjölken ska sina?

Oh man, det får mig att tänka på mitt ex. Han tyckte det var jobbigt när jag hade platåskor på mig eftersom jag blev längre än honom då. WHY OH WHY jag blir så trött på att det ska vara någon slags "tävling" där mannen ska vara längst/störst/starkast och att det till på köpet ska gnällas på kvinnorna när de utmanar han förstaplats. Som sagt, träna mer om det nu är så himla viktigt att du är starkast! Köp ett par egna platåskor!

Jag blir så himla uppgiven att det finns människor som på allvar fruktar och tror att svenskar ska dö ut och "negrer" ska ta över Sverige. Fy fan vad less jag blir.

Nej men gud så tröttsamt. Det påminner mig om när tjejerna vann över killarna i fotboll någon gång på lågstadiet och killarna blev helt förstörda och gick bärsärk för att TJEJERNA hade slagit dem; KILLARNA! Så otroligt tröttsamt att den attityden finns även hos vuxna män. Är det inte dags att komma över det här med "det svaga könet"?

Ska man nu vara krass så är min iakttagelse att det finns två typer av killar som hänger på gym: Elitidrottarna som kompletterar till en annan sportsutövning, tex fotboll, och så de med mindervärdeskomplex (Ofta ganska korta) eller per samhällets definition fula och kompenserar detta med jättemuskler. Då gäller det tydligen att vakta sin nisch.

Flashback-tråden var skrämmande att läsa, men samtidigt är det nyttigt att påminnas om att vi inte kommit längre. Själv blir jag alltid förundrad över att det finns människor som tror att feminism är detsamma som manshat. För mig är det en självklarhet att vara feminist eftersom det innebär att jag tror på mäns och kvinnors lika värde, allas rätt att tro och tänka fritt och samma möjligheter till utbildning och arbete, bara för att nämna några saker. Självklart innebär detta att män plötsligt (nåja, långsamt och över lååååång tid) fått mer konkurrens om makten, vilket tydligen skrämmer somliga som inte tror de ha tillräckligt att komma med. Tydligen skrämmer det även en del kvinnor, kanske för att de känner större press när de tvingas fatta självständiga beslut och "måste" ha en egen åsikt?

Att vara feminist betyder inte att man ser ner på män och tycker illa om dem, det betyder inte heller att man nödvändigtvis måste vara "radikal" på något vis. Det är inte likställt med att vägra föda barn eller att inte vilja raka sig under armarna, det innebär bara att man (eller i alla fall jag) tycker att rätten att välja ska finnas där och att människans värde inte bestäms av dessa förlegade normer och ideal. Även om jag inte alltid håller med LD kan jag se vikten av att det ändå finns de som "drar det hela ett steg längre" och är just lite mer "radikala" för att väcka debatt. Att veta att vi lever i ett samhälle som fortfarande i grunden är patriarkalt och att vi påverkas och styrs av detta är ju början till förändring. Sen är det såklart sorgligt när somliga feministiska frontfigurer gör bort sig och kommer med just mansnedsättande kommentarer, som till exempel inom FI, men att någon enstaka person gör bort sig borde inte styra hela synen på feminismen, på samma sätt som att jag inte dömer ut alla fotbollsfans för att det finns huliganer.

Ja, kära nån, ska man skratta eller gråta? Den man som tycker att det är förnedrande kan inte vara så himla säker i sin manlighet. Som före detta styrkelyftare tycker jag att den inställingen är både tragisk och komisk. Som tur var har jag en sambo som inte har sådana problem med sin manlighet, utan han var i stället stöttande. Och mina 130 kg i marklyft var ändå en liten fjärt mot de närmare 300 som de största killarna i klubben lyfte så jag tror inte de kände sig så hotade heller 😉

Ja, gym är verkligen en konstig plats, till och med vanliga Svensson-gym där det inte borde vara så mycket prestige. Jag tränade mycket förut och var rejält stark och jag fick sura kommentarer av både män och kvinnor ibland för jag stämde väl knappast med deras bild av 'vältränad' eftersom jag ändå var kurvig och jag har alltid hatat klassiska träningskläder så jag stack väl ut en del i blommiga tröjor och leopardlinnen osv. Tjejerna var tyvärr värst dock, jag kommer ihåg att en kommenterade att jag såg ut som en tjur en gång, andra kommentarer kommer jag inte ihåg. Jag kan längta efter att träna som jag gjorde då ibland men jag saknar inte gymmet i sig.

På tal om något helt annat än den här dumsnuten du skrev om i detta inlägg.

För ett par inlägg sedan fick du en kommentar av Oddpixie, som jag är väldigt intresserad av att höra vad dina tankar är kring det. Här är hennes kommentar (om du inte orkar leta 🙂 )

"Jag håller med till fullo! Det är verkligen sorgligt när man aktivt börjar LYSSNA och inser hur ofta omgivningen faktiskt bemöter barn utifrån utseendet.

Vilken tur att du skrev ett inlägg om det här ämnet förresten, för jag har lite av ett dilemma som jag skulle vilja höra dina tankar kring. Jag har en 8 åring som jag är nära bekant med och träffar med jämna mellanrum, ihop med hans familj. Den här 8 åringen har en jämngammal bästis som är, ja, lite "knepig". Hon vet väl inte riktigt hur man beter sig, för att dra en allmän och lite luddig förklaring. Hursomhelst, så har hon börjat pika honom för hans vikt. Hon säger saker i stil med tjockis och "kom nu min tjocka kille". Typ så.

Man märker att han tar åt sig och mår dåligt över det här. Nu på sommaren, trots att det varit stekheta dagar, så har han gått omkring med tjocktröja; han badar t.o.m. med tröja, alternativt går och håller för magen påväg ner i plurret.

Det här gör mig så jävla ledsen för han är så go och fin liten unge, och jag vill inte att han ska gå och oroa sig för sitt utseende när han precis fyllt ÅTTA (!!).

Jag och min syster har pratat om detta och vi vet inte riktigt hur man bemöter det här på bästa sätt. Det känns inte riktigt rätt att säga saker i stil med; "Vad taskig hon är..", "Så får man inte säga!", "Du är ju inte tjock du är jättefin" etc. för då blir det som att man bekräftar att det är fel att vara tjock, och det är det ju inte.

Vad tycker du?

Jag tar gärna emot tips om hur jag ska prata med 8 åringen, men också gärna vad jag kan göra om jag hör 8 åringens bästis säga såna här saker, för jag träffar även henne ibland."

Tack för en bra blogg som får en att tänka <3

Jag pratar just nu med en kille som också jobbar som PT i Stockholm och han påstår att den här killen bara driver för att få killar att komma till hans sida. Jag vete fan. Nog tog jag det på allvar när jag läste det åtminstone. Och jag fattar inte hur det här ska få killar att besöka hans sida… ska fråga PT:n hur han menar..

Jag blev helt galet arg av det där. Varför är det förnedrande just för att en tjej skulle lyfta mer? Är det inte lika förnedrande då om en annan snubbe lyfter mer, de har ju då gjort exakt samma sak men just för att det är en brud blir det mer pinsamt. Han är med andra ord helt öppen med att han inte ser kvinnor som människor utan att en kvinna alltid är svagare, kortare, mindre, blödigare osv och ligger inte på samma nivå som män och drf blir det så sjukt pinsamt. Fyfan. Han är alltså helt öppen med att han ser ner på kvinnor och ser dem som mindre värda.

Jag uppfattade inte alls inlägget som att han ville ha det som förr. Mer en reflektion hur det ser ut och läste inte in något negativt i hans uppfattning om nuläget.

Det är ungefär som när jag såg en kort intervju med grymma fridykningsmästaren/bergsklättraren Annelie Pompe där hon sa att något av det svåraste med att bestiga Mount Everest, var att hitta ett bra team som var villiga att klättra med henne.

Det var tydligen inte så många män som ville bestiga M.E tillsammans med henne då det gav intrycket av "klarar en tjej av det kan det ju inte va så svårt" och deras klätterinsatts skulle förminaskas.

Så jävla pinsamt att det skär i mig.

Nu har jag följt Philips diverse träningssidor i flera år och då framgår det väldigt tydligt att det han beskriver är något han ser som en positiv utveckling.

Bra rutet LD. Fy faan vad jag hatar män som uttrycker sina löjliga känslor. De ska ju bara hålla käften och inte gnälla. En riktig man kniper ihop och gnäller inte. De har ju inget att gnälla över. De tillhör det privilegierade patriarkatet som förtrycker kvinnor. Så håll käften Philip!

HAHAHA. Vilken jävla tölp. Fy FAN. Själv har jag kört skiten ur mig på gymmet och trängts med the big boys och är jävligt nöjd med mitt resultat. Ingen, absolut inte någon liten skitunge, ska kunna få mig att vägra gymmet.

"Det är inget fel på det!….. Fast.. Det är ju det" – säger han nästan.

Jag fattar inte att han ska föreställa en personlig tränare. Hur hanterar han att träna kvinnor? Eller män för den delen.

Fy så unket. Osar gamla svettiga strumpor långa vägar.

Jag var så upprörd att jag mejlade honom angående detta och fick det här som svar:

"Hej,

Tack för ditt mail. Jag lyckades hitta var mailen trillar in ifrån via google. Texten som den där personen refererat till är skriven med glimten i ögat och handlar inte om att nedverdera kvinnor. De som känner till mig vet att jag förespråkar styrketräning för kvinnor och skriver ofta i mina bloggar att det absolut inte bara är något för män. Jag tränar nästan uteslutande bara kvinnor på gymmet och är glad att min arbetsplats inte är mansdominerande längre.

Ber om ursäkt ifall texten jag skrev (för säkert två år sedan) kan verka kränkande men jag skrev det utifrån hur många killar tänker. Tack och lov har nu den synen på träning förändrats till det bättre.

mvh

Philip Lailani"

meeeeen gud!! Jag blir lika chockad varje gång jag läser om sånt här, är helt hemskt. Och speciellt det där på flashback, du borde anmäla de eller nåt!!

Millan: Det går utmärkt att använda ordet "värre" på ett humoristiskt sätt som han gör och en humoristisk kontext. Men han borde passat formuleringarna lite mer för humor måste vara övertydlig i skrift. Det här är ju internet där man snabbläser blogg efter blogg och den som inte vill bli missförstådd bör vara supertydlig.

Haha, jaaaa…. Som om manlighet defenierades sv "starkast" också. Är man så svag i sin manlighet att man undrar vilket kön man har om morsan börjar träna skall man nog gå och tala med någon.

HAHA, snacka om att ta sig själv och sin manlighet på för stort allvar. Vafan, sluta grina och träna hårdare istället, ELLER acceptera att tjejer också kan ha ett intresse för fitness och faktiskt bli starkare än män.

Men han trollar väl bara, I guess. (himlar med ögonen)

ÅH GUD. Såg precis att en av hans samarbetspartners är World Class. Alltså, jag tränar där. Om han någonsin kommer till mitt gym så river jag fan mitt avtal med dem.

Det finns rötägg, och kommer alltid finnas. Finns män som kollar snett på tjejer som styrketränar, men det finns lika många tjejer som kollar snett på tjejer som styrketränar. "Vaaa? Bygga muskler?! Vill du se ut som en karl eller?!", "Asså du vet väl att pattarna försvinner om du styrketränar för mycket?", "Men hojja! Vill du se ut som sånadär fitnesstjejer?1 SJUUKT okvinnligt!", "Tänk om du blir biffigare än din kille?!", "Det är inte snyggt med stora biceps på tjejer!", osv..

Mycket fördomar, och det gör mig så otroligt ledsen och irriterad. JAg orkar inte ens argumentera med sådana människor. Det är väl tur att inte alla är så.. Jag är så jäkla glad över att jag har en kille som stöttar mig när det kommer till träning. Fan han uppmuntrar mig till att träna, pushar mig till att våga lyfta tyngre och bli starkare. När jag tvivlar på mig själv så hejar han bara på ännu mer, "Du kan visst!".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *