Kategorier
feminism & genus Titta jag ammar!

Det behövs mer guerrillaamning!

Mamma fick inte amma sin lilla bebis. Nu åker vi till Delsbo, men så fort jag kommer hem så blir det tamejfan en guerrillaamningsräd mot det där jävla skitstället. Då ska pattarna fram in all their glory och ungen ska få snaska bäst han vill. Jag ammar vart fan jag vill och när jag vill och den som försöker stoppa mig kommer få en patte uppkörd i ögat. De av er som har möjlighet och tid; dra till Åhlens City och hala fram pattsen. (Det gäller det där lilla fiket på bottenvåningen tydligen)

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

44 svar på ”Det behövs mer guerrillaamning!”

Fast sedan visade det sig ju att hon inte ens tog en fika där. Det är ju som med alla fik, man kan inte gå in på ett café och sätta sig bara för att vila benen t.ex. så det hade väl egentligen inte med själva amningen att göra.

That´s strange, when Vincent and Ninja were little over 1 , I recall us sitting in cafe in Åhlens in the sitting breastfeeding the children, no probs, and they weren´t even small babies!

Hade jag bott i Stockholm så hade jag gått dit direkt och halat fram tutten och låtit ungen äta, gosa och somna, men bor i Gbg, behövs det här nån gång så kommer jag direkt!

Men vafaan! Som nybliven ammare är jag redan utled på att folk provoceras av amning. Slänger de ut kvinnor med djupa urringningar oxå? Troligen inte för när pattar visas för att behaga är det ingen som opponerar sig. Men när de fyller en annan funktion blir det genast ajjabajja… Gud va´less man blir!

Fan det är ju helt sjukt! Och vissa svar på tråden där de håller med om att man inte bör amma överallt!!! vad är det för sjukt inställning?

Mata sitt barn får man göra vart man vill och om någon annan blir äcklad kan de titta bort eller gå. Det är som att säga "bara snygga får äta här så att andra inte tappar matlusten".

FYFAN VA SJUKT.

man ska fan få amma vart fasiken man vill, ingen ska kunna säga emot.

är ditt barn hungrig, släng fram din mjölk-maskin och amma hon/han/den/det.

jag blir så förbannad när jag läser sånt där.

ett barn ska ammas när den är hungrig,oavsett plats.

sen om folk runt omkring blir lite "brydda" så får dom fasiken titta bort.

USCH och åter usch för folk som säger emot!

hade jag bott i stockholm och haft unge hade jag lätt gått till attack mot det stället… allvarligt?! ge ett barn mat?! vad är det för fel?!

"Mata sitt barn får man göra vart man vill och om någon annan blir äcklad kan de titta bort eller gå."

Nej, det finns inget stöd i lagen för att du får amma var du vill.

Håller med om att det är helt vrickat att folk kan störa sig på något så naturligt som amning! Ännu en dimension i detta är ju att det vad jag försått ofta tas för givet fortfarande att man SKA amma sitt barn, att många blir provocerade och arga på en mamma som beslutat sig för att låta bli. Så alltså. Du SKA amma, men du FÅR inte. Eh..? Damned if you do, damned if you don't, liksom. Vad vill de att man ska göra? Sitta hemma med fördragna gardiner så länge man ammar?

Fast alla kanske inte känner sig bekväma med att någon står med tutten i vädret och matar sitt barn?

Självklart tycker jag att man ska kunna amma när och vart som helst om barnet är hungrigt men jag tycker ju fortfarande inte om att se det. Speciellt inte om jag sitter och fikar eller äter någonstans.

Talesy

JO, man har rätt att ge sitt barn mat ÖVERALLT!! det finns ingen lag som förbjuder det…Sen hur jag ger mitt barn mat har ingen med att göra!!!

Och den som hade gett sig på att försöka sätta dit en mamma för att hon ger sitt barn mat hade förlorat stort! INGEN åklagare hade väckt åtal. Det förstår du väl själv

Och precis som någon annan sa, blir man äcklad så är det bara att packa sig iväg och gå någon annanstans Personen bör samtidigt fundera på var närmsta terapeut finns som kunde hjälpa hen att komma över sin extremt onaturliga fobi.

charina och nån kanske inte vill se feta människor eller homosexuella som håller handen.

Om DU tycker att amning är jobbigt att titta på så är det ju du som äger problemet, inte den ammande mamman. Du får välja att titta bort helt enkelt.

Jag är jäkligt kluven i den här frågan. Det är skillnad på amma och amma, man kan sköta det på lite olika sätt. Man behöver ju inte direkt slänga fram hela tutten, vilket vissa gör. I alla fall inte på ett café eller på en restaurang där folk sitter och äter. Å andra sidan är det väl upp till var och en hur mycket man är beredd på att blotta sig och sen är det ju världens naturligaste grej att amma, vilket man även måste få göra. Men det går inte att göra alla nöjda i den här frågan!

MaryCaroline de flesta visar inte mer än de måste. Och en del måste ta fram hela tutten för att det inte funkar annars. Jag är en av dem.

och när man är upptagen med att amma sitt barn och allt vad det innebär (det är olika svårt för olika mammor) så är det sista man tänker på hur andra ska tycka och tänka. man har liksom fullt upp.

Måste bara tacka för "inspirationen" till att amma offentligt!! Med mitt första barn, som nu är 3, var jag jättetöntig o gick undan när jag skulle amma. T.o.m för familjen! Nu, med andra barnet (2 mån) ammar jag var jag vill, utan att fundera så mycket på vad andra tycker och tänker (!). Kan fortfarande tycka att det är skönt med lite avskildhet, men det är mest för att det är skönt med lugn och ro. Inte för att jag inte vill visa brösten…

Ett café är inte en offentlig plats. Uppfyller man inte kraven för att få vistas på caféet, vanligtvis brukar det vara att man köper något, anser jag att det är okej att man avvisas, trots att man sitter och ammar. Om man fikar och ändå avvisas så är det åt helvete.

Håller med Em, ett fik är inte en offentlig plats, så har man inte köpt fika där är det självklart att man inte får sitta där och amma. På samma sätt som det är självklart att man får amma där om man har gjort det.

Och som MansonDust skriver, hellre en ammande bebis än en skrikande! För amning stör ju knappast omgivningen. Inte direkt som att man är tvingad att titta på. Medans en skrikande bebis faktiskt stör hur man än gör 🙂

Troligen är det väl så många som stör sig på det, man får faktiskt respektera det också att det inte är så trevligt att se mer privata kroppsdelar offentligt. Och visst "man behöver inte kolla" man kanske råkar se iallafall. Man borde göra en lag om detta om det inte redan finns en, så får typ folket rösta fram om man ska få amma offentligt eller inte haha, sen får alla rätta sig efter vad majoriteten röstat fram.

Till dig Kim(tjej): Vad är det för skillnad att typ sitta och visa hela uringningen som vissa tjejer gör och att ge sin bebis mat??? Varför blir isåfall inte den tjejen med uringningen oxå utslängd? Vi ammande mammor har iaf ett jäkligt bra skäl att "slänga fram pattarna"! Du får väl titta bort då om du tycker det är så stötande!:rolleyes: Nästan lust att åka dom 40 milen till Sthlm och sätta mig där och ammat min 1-åring;-)

Ursäkta mig Kim men du verkar ha riktigt allvarliga problem! Rösta fram om man får ge sitt barn mat eller inte? Herregud… tejpa igen glojärnen och lägg benen på ryggen och spring för i helvete när du ser en mamma som ger sitt barn MAT så att du inte får en psykos.

Gosh, vad är det med folk nu för tiden…

Det är väl klart som fan att man ska amma vart fan man vill.

Är bäbisen hungrig så måste väl den få äta.Och dessutom är det ju inte så att dom flesta mammor sliter fram sina tissar och ropar:TITTA JAG SKA AMMA!Dom flesta gör det ju rätt diskret och man ser ju knappt tissarna.

Och vem är så jävla knäpp som förknippar det sexuella med att amma?

Om jag hade barn och var tvungen att amma på ett café bland folk hade jag inte kännt mig bekväm med att hala fram hela bröstet och visa för allmänheten. Det är inte något jag vill att alla ska se utan känns väldigt privat och intimt, precis som hela amningssituationen. Jag hade definitivt använt en sjal eller liknande för att skyla så mkt som möjligt – för att JAG inte skulle känna mig bekväm annars.

Men fan vad sjukt! Och det jag blir mest förbannad på och reagerar mest på är att de flesta verkar tycka att visst,man får amma offentligt men "bara man gör det snyggt och helst inte visar tutten" wtf? för folk kanske inte vill se det när de sitter och äter?? men det är ju det bebisen gör,sitter och äter den med men då är det "äckligt"? hur tänker ni då?

varför ser man aldrig några rubriker eller hör folk bli upprörda över tjejer eller män som visar hela öl magen eller sitter där med värsta urringningen?

jag ammar mitt barn överallt när den vill och behöver och skiter i att "täcka mig" vill du inte se mig amma så har jag en filt du kan få låna!

Först är det äckligt med kvinnans bröst och sen när barnet är över halvåret då är det äckligt för det är perverst med "stora barn som ammar"

Jag önskar att jag hade varit den tjejen då jävlar hade de fått höra!!

Jag vägrar gömma mig eller täcka mig,det går inte ens heller när man är väldigt stor bystad.

Gud nåde den som klagar på min amning!!

Beyond Eternity

Jag har inte sagt att jag tycker att det är rätt eller fel så du behöver inte vara så arg.

Jag har heller inte sagt att det är förbjudet enligt lag att amma var du vill. Men det finns heller ingen lag som ger dig rätt att amma var du vill.

Att någonting är orättvist betyder inte heller att det per default är diskrimminerande enligt den lag vi har.

Generellt sätt så tror jag att man kommer längst med förståelse från alla sidor.

Det här med 'guerrillaamning' låter helt vansinnigt. Någonstans måste den ömsesidiga respekten komma ifrån. Och den kommer sannerligen inte från provokationer.

Personligen tycker jag att det är ok. När jag bodde i Malmö fanns det ett par fik som inte allt var barnvänliga (med allt vad det innebär – vagnar, amning, etc.) Alla visste om det, och då kunde man välja efter behag. Jag gick ofta dit med vänner som hade barn (som just då var med den andra föräldern osv) och de formligen NJÖT av att slippa amning, skrikande barn och allt annat som följer på.

Emelie – jag tycker inte alls man ska respektera de som vill slippa amning. Lika lite som jag tycker att man ska respektera homofober, rasister eller de som äcklas av feta.

Jag skulle uppmuntra gerillabögning eller gerillafetma på ställen som uttryckt sig anti homo eller anti fett

Jag igen haha.

Tycker det är lika illa då tjejerna har pattarna halvt ute i en uringning. Man ska hålla pattarna inne 🙂

Nu har TS "gråtit ut" till Aftonbladet och varhuschefen har svarat att hon ska prata med cafét ifråga – det är fullt tillåtet att amma överallt inne på Åhléns.

Men jag gillar fortfarande inte Aftonbladet.

Det är ju det brösten är till för.. att amma sina barn. Är det ens lagligt i sverige att neka någon det på offentliga platser? Det finns ju diskrimineringslagar i sverige som reglerar sånt. Var med om en speciell händelse här om dagen, jag och min svärmor satt på ett cafe på djurgården i sthlm, varpå jag tar fram bröstet och ammar min dotter på 2 månader. min svärmor sa att jag skulle sätta mej på andra sidan bordet så jag inte blottade mej, äh det gör inget svarade jag och trodde att det var för min skull. Nej jag tänker att de som sitter och äter ska slippa se sade hon. Våran relation fick sig en FET törn.

Hörde på radio Sthlm att kafét hade "bussat" väktare på den ammande mamman som stod och "vaktade" bistert medans hon (halvt skräckslaget) fortsatte amma.

Men sen intervjuade de chefen för Åhléns som hade tagit både kafé & väktarbolag i örat och sagt ifrån att sånt här verkligen inte var acceptabelt.

Självklart får man amma överallt på Åhléns sa hon.

Skitbra att hon (för chefen var en hon) sa så – jag tycker det är helt sjukt om en så självklart naturlig sak som att amma sitt barn ska väcka rabalder.

Jag som man lider aldrig av att se bröst – men ni som eventuellt gör det, ge fan i att titta! (inte ens jag som gläds åt varje tillfälle att beskåda denna himmelska anordning skulle stirra på någon som ammar)

Heders åt Åhléns som redde ut det hela till ammande mödrars fördel iallafall!

De ska dessutom bygga en lounge nu för föräldrar som vill koppla av en stund från shoppandet och få lite lugn & avskildhet – som chefen där sa: utan att man känner sig tvungen att handla något för att få sitta. (t.ex kaffe på kafé…)

Jag var med om en äcklig grej i Danmark för ett tag sen.. jag satt och ammade min 3 mån son och hade filt över mig för att täcka lite (för min skull) men man kan ju inte täcka helt alltid.. gick förbi ett gäng killar varav en enligt min pojkvän stirrade fruktansvärt mycket och när han såg drog han handen mellan benen och slickade sig runt munnen. Behöver väl knappast säga att min man ville slå ihjäl den människan.. & när han i efterhand sa det mådde jag illa. Äckligt att det finns människor som går igång på sånt.

Clayman.. Det sjuka är ju att de tidigare hade en sådan lounge när barnavdelningen låg längst ner vid Hemköp. Den skippade de när de bytte om bland avdelningarna… Det var inte alltför länge sedan.

Hoppas att den andra sidan av historien faktiskt tas i beaktande också. Nu var det ju inte så enkelt som att en ammande mamma avisades just pga det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *