Kategorier
feminism & genus

En karl i min smak

Jag tycker att vi röstar upp Emil här till delfinalen. Vad tycker ni?

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

29 svar på ”En karl i min smak”

Ha ha! Såg den där bilden och undrade vad det var för misslyckad slitz-wannabe som hade skickat in den! :-d Vill inte koppla ihop min facebook med massa tävlingar och larv, annars hade de här läckra spirorna lätt fått min röst!

Fy fan Natashja, du är genialisk…! Vi garvade ihjäl oss när du la upp bilden av dina ben. 🙂 Dessa ideal som finns överallt och som man bara sveps med av…tack vare dej har jag börjat tänka mer i de banor du förespråkar, GO FOR IT!! Så klart röstar vi upp Emil oxå!

btw, är det bara jag som tycker att det luktar lite unket när man ser vem som ligger 3a på Danska sidan?

Frida Bolm som också har blivit en av "Trines favoritter"

Inga "bara ben" så långt ögat kan nå…

Och en idé angående att dom lagt till en jury är att få tre personer i varje land att lägga upp en "riktig" kvinno-bild och få dom att landa på 1a 2a och 3e plats… undra hur gillette och MTV löser det 😀

Han kommer ryka eftersom hans outfit troligen skulle räknas som förargelseväckande beteende på stan, men såklart får Emil min röst!

:thumbup:

Nu har du fel kategoriserat inlägget igen. Jag tycker att den här också förtjänar att vara med i Feminism, genus & normer.

Meningen med jury var väl att om en normbrytare(dvs någon med orakade ben, vikt över 60 kilo, inte har det "snygga" utseendet) lyckats få massa röster skulle det fortfarande finnas två slätrakade, smala, snygga tjejer som juryn skulle rösta på.

1 dag tog det innan man blev avstängd från gillettes vårtävling. Tror jag fixar upp en ny bild idag dock så alla mina fans inte behöver hungra så länge till. Hotpants måste man få ha utan att det blir för mkt för dessa känsliga jurymedlemmar väl?

Emma Kaagaard Kristensen: På vilket sätt menar du att en bild på en hårig(/överviktig) kvinna skulle vara mer "riktig" än på en slätrakad smal tjej? Fruktansvärt dömande och skenheligt.

Folk som ni som får mig att skämmas över feminister. Jag skulle också gärna kalla mig för feminist om det inte vore för att jag ständigt känner mig nedsedd på av alla håriga dömande feminister. Istället säger jag bara att jag är för allas lika värde/rättigheter, om någon frågar.

Min sambo rakar sig också under armhålorna. Är inte han en riktig man då heller? Precis som jag inte är en "riktig" kvinna för att jag rakar benen och armhålorna? Jag tycker det ser ganska så mycket ut som att Lady Dahmer plockar ögonbrynen, det är ju också hårborttagning, är hon inte heller en riktig kvinna? Eller gäller det bara hår på särskilda delar av kroppen? Tycker att hela den här debatten är ganska fjantig. Var hårig eller raka dig, vem bryr sig? (Ja, uppenbarligen finns det korkade människor som bryr sig, men varför bry sig om vad de tycker? De är ju som sagt bara pantade ändå.)

I övrigt tycker jag bara att ni börjar bli pinsamma med hela den här grejen om jag ska vara ärlig. Visst, soft att Lady Dahmer röstats upp till första platsen och väckt debatt och till och med blivit kontaktad av aftonbladet. Men att sitta och kommentera om hur kul det vore om håriga feminister som inte bryr sig ett skit om tävligen kom på både 1a, 2a och 3e plats känns bara lamt. Varför vill ni så gärna förstöra för de unga tjejerna som faktiskt bryr sig? För en 15-16 årig tjej som lever på studiebidraget är en shoppingrunda för 1000 Euro ganska mycket.

anonym va synd att du så uppenbart totalmissar poängen med det jag skrivit och det Emma säger här. Det handlar inte om att nedvärdera kvinnor som är smala eller rakade, att det ska vara så himla svårt att ta till sig?!

Och du – oroa dig inte, jag kommer inte vinna. (dock så är 1000 euro jävligt mycket pengar för en småbarnsmorsa också…. och borde det vara en inkomstfråga egentligen? Får bara fattiga studenter ställa upp?)

För er som missar poängen med hela grejen, och som inte fattar hur Natashjas bild kan leda stort (ja faktiskt spöar hon skiten ur hela Skandinavien!):

Titta på de andra bidragen. Tycker ni inte att man lätt kan få uppfattningen av att alla tjejer är smala, går i hotpants på stan och inte har någon kroppsbehåring?

Och sen tittar ni er omkring nästa gång ni är på stan. Är det bara kvinnor med BMI mot underviktig ni ser (inget ont om att vara underviktig, det är frekvensen jag pratar om)? Jag skulle inte tro det.

"Han kommer ryka eftersom hans outfit troligen skulle räknas som förargelseväckande beteende på stan, men såklart får Emil min röst!"

Det stämmer väl inte!? Min kille gick så över stan på väg till en fest, och inte fasen skulle nån kunna ta in honom för det? Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *