Kategorier
feminism & genus

Får kvinnokroppen vara rolig?

Naket är inte lika med utvik och naket är inte alltid objektifierande eller ens sexuellt. Ganska ofta är kvinnokroppen inte speciellt sexuell alls om jag ska vara ärlig, speciellt inte när den presenteras rakt upp och ner. Problemet är väl att kvinnokroppen aldrig får synas på det sättet. Rakt upp och ner eller i roliga sammanhang utan den ska ständigt behaga och föreställas. Det är synd tycker jag för det är ju just det där okonstlade och avslappnade som skulle kunna bidra till en mer sund och avdramatiserad bild av vår kropp.

Det här klippet fick mig att gapa i ren förskräckelse. Men också i en hel dos förtjusning. Ursula Martinez avobjektifierar sig själv och tar makten över sin kropp men kanske framförallt över betraktaren också. Mer sånt här vill jag se!
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

46 svar på ”Får kvinnokroppen vara rolig?”

Sitter och ser filmen i skräckblandad förtjusning. Det är häftigt. Samtidigt sitter jag och undrar varför detta gör mig mer pinsamt berörd än att se en tjej strippa. Någon som har nån idé?

Sandra; jag tror att det som gör både dig och mig pinsamt berörda är för att tjejen klär av sig i eget syfte, inte för att behaga den manliga blicken. Och det är vi inte vana vid.

Här blir det så uppenbart varför jag inte trivs med att vara naken inför andra när jag älskar att vara naken själv. Jag trivs helt enkelt inte med att betraktas som sexig av de som ser mig. Hade de som sett mig naken bara sett min kropp som just en kropp och inte som ett "sexobjekt" så hade jag helt klart trivts bättre med min kropp inför andra.

Pressen när man är naken att se sexig ut står jag helt enkelt in ut med!

Jag bloggade om ämnet häromdan när Mikael Sol bloggat om tjejer och instagram. http://doxisk.blogg.se/2012/may/kvinnokropp-hjarnstand-och-snoppstand.html#comment

Jag kom inte fram till något egentligen men frågar ifall all exponering av den egna kroppen är dålig? Jag tycker att det här klippet är ett befriande svar på mina tankar. Tänkte du förresten på männens reaktion i publiken? Jag tyckte att det såg ut som att de hade svårt att förhålla sig till idén av en naken kvinna framför dem som inte mainly är där för att vara sexig.

Precis det Alexandra skrev ovan, känner jag också! skulle kvinnokroppen inte ständigt ses som ett sexobjekt så vore det lättare att synas/vistas under mer lättklädda sammanhang. Det är pressen och vetandet av hur kvinnokroppen presenteras och synvinkeln den "ska" ses ur, alltid objektifierad och "behovsfyllande".

Förövrigt ÄLSKAR jag klippet, hur hon skämtar med sin kropp och ger den en helt annan presentation än vad många är van vid, tummen upp!! :thumbup:

Förutom det att hon lyckades göra sin nakenhet till något osexuellt, så var hon ju otroligt skicklig också. Hur i helsike gick det där till :bigeyes:

Haha jag måste säga att jag älskade henne!

Jag är en sån person som är naken mer än vad jag har kläder på mig, inte utomhus dock, förutom när jag är och badar ibland. Tror nog att grannarna kanske skulle bli lite förskräckta. För naket eller delvis naket, om man inte är liten, är ju inte accepterat. Inte "vanligt naket". Det "måste" ju alltid kopplas till det sexuella. Så fort jag kommer innanför dörren däremot så tar jag av mig kläderna, just för att jag tycker att det är så bekvämt att vara naken. Sen behöver jag ju inte tvätta så ofta heller, haha!

I början av mitt förhållande så frågade min pojkvän mig om jag var nudist.. hade aldrig riktigt reflekterat över det (faktiskt) men det kanske jag är. Jag vet dock att jag har en mer hälsosamt och avslappnad relation till min kropp och de olika formerna när jag är naken än när jag har kläder på mig. Låter kanske märkligt, men då behöver jag inte fundera på hur nått sitter eller hur jag ser ut i det och det finns inget som sitter obekvämt.

På tal om en annan debatt.. om den här med att kvinnor också ska få vistas ute barbröstade om de vill. Där har jag hört ett argument från vissa i stil med: men om man tillåter det och avsexualiserar brösten, hur roligt är det då att ha sex? etc.

Jag kan då ärligt säga att bara för att tuttarna är avsexualiserade i vissa sammanhang.. som när jag går runt hemma och gör diverse grejer, sitter i datorstolen och spelar, diskar eller skruvar ihop hyllor tex, så betyder det inte att de inte är sexuella under sex.

Min pojkvän har vant sig med att jag större delen av tiden är naken och när jag bara gör vanliga grejer så är det samma "situation" (eller vad jag nu ska kalla det) som när jag har kläder på mig. Att jag diskar utan kläder gör inte situationen sexuell. När vi har sex så är det en helt annan situation och vi har ett skitbra sexliv. Så att vissa tror att man inte längre skulle tända på varandras kroppar bara för att kropparna eller olika delar av kropparna är avsexualiserade i de situationer som inte är sexuella tycker jag är märkligt..

Visst är hon ball?! Hon uppträdde på QX gaygala för några år sedan, men just den delen sände av någon anledning inte på tv. 😉

Jag såg henne när hon va på Tyrol för typ ett år sen, har helt seriöst aldrig garvat så mkt i mitt liv! Fast då gick hon ner från scen och ut i publiken och gjorde sina sköna juck moves typ 3 decimeter från massa gubbar och tanters ansikten. HAHA asså shit deras miner, priceless!!!

Hon har en löstumme som hon stoppar in näsduken i, den kan bli otroligt liten. Sedan sätter hon tummen på sin egen tumme, det är därför hon viftar så med händerna för att man inte ska se att tummen lite längre än på den andra handen….

Men hon är otroligt skicklig!!!

Jag tänkte DIREKT på henne när jag såg titeln på inlägget. Jag tamejfan älskar henne, och jag tror att jag har länkat till henne i en kommentar till något inlägg här tidigare, för att hon lyckas verkligen med konststycket att vara helt naken, i en klasskisk strippsituation, och helt och hållet behålla subjektrollen. Jag vill se mer av henne!

Såg henne på Tyrol förra året, underbar kvinna!!

O tack för att man fick veta hur hon gör, har haft myror i huvudet av funderingar 😉

Jag såg henne också på Tyrol förra året, det var en underbar show! Rekommenderar den till alla ifall den kommer till Sverige igen: La Soireé (stavning hehe). Men ja, hon är enormt duktig.

kvinnopartajsiv – nu fattar jag verkligen noll. "gör så här"? vad menar du nu? Länkar er? postar er video? Kritiserar er? skriver att ni trots min kritik är roliga och har en del poänger? Nu får du förklara!

Det är ni inom kvinnopartaj som är pinsamma.

Vräker ur er skit om andra människor helt omotiverat :thumbdown:

Jag måste bara saxa lite i din första kommentar hos dem: Finns det bara ett sätt att göra feminism på? Jag har svårt för regler och följer dem ogärna. Att våga problematisera sina livsval är skitviktigt, men att totalt avfärda dem när de inte passar in i mallen för den ”riktiga feministen” är precis lika begränsande och förtryckande som de gamla normerna.

Nu kommer det här att handla om ngt annat än just kvinnokroppen, hoppas det är okej. Du har skrivit i ngt inlägg eller om det var kommentar (tyvärr orkar jag inte leta fram) att du tycker inte att man kan vara feminist och rösta blått. Det för mig har varit jävligt provocerande, men i och med hur du argumenterar här ovan i min kommentar borde det ändå vara okej? För det är livsval som kanske inte passar med dig, men att tycka att man inte kan vara feminist och rösta blått är ju att begränsa andra.

Kvinnopartaj-Siv: Ja, vad menar du med det egentligen? Vad var det med detta inlägg som gjorde dig så upprörd? De inlägg ni skrivit om Lady Dahmer har varit rätt så elaka och trångsynta tycker jag. Jag kan lätt förstå att hon kanske inte älskar er efter detta, men ändå så länkar hon er och säger att ni är roliga. Snälla, skriv en logisk förklaring till din kritik istället om du vill tas på allvar.

Fy fan vad bra! Jag älskart! Har kollat säkert 15 gånger! Jag är glad på så många plan att jag inte vet var jag ska börja!

jag skrev att det pågick pajkastning där och det reagerade siv på. Jag menade inte att bloggen i sig är en pajkastarblogg för det är den inte. Jag varken läser eller länkar till sådana, det jag menade var att jag upplever viss pajkastning kanske främst i kommentarsfälten men det blev inte tydligt i inlägget så jag tog bort det.

Såg denna show i Umeå förra året. Då medverkade hon i La Soirée. Skräckblandade förtjusningen javisst men samtidigt var det ett alldeles fantastiskt starkt framträdande. Vid den showen gick hon också ner till publiken och körde sin "juck move" ca 1 meter från folks ansikten. Hur bra som helst!

Skräckslagnas förtjusning över vad? Kan nån svara? Jag fattar inte? Vad skiljer det här från strip? Fittan nära ansiktet, jaha?

Jag förstår inte på vilket sätt hon tar makten över sin kropp och hur nakenheten kommer in i bilden. Förklara gärna.

Inte heller ett fan av kvinnopartaj, känns som ett gäng smarta och roliga individer, som i grupp mest verkar egga varandra att vara omotiverat taskiga, och som vill kunna sprida skit utan att behöva stå till svars för det i sina riktiga bloggar. Helt ok, förutom att de fortfarande verkar vilja bli tagna på allvar och bedriva en del viktiga diskussioner även på denna sidoblogg, och i andra bloggars kommentarsfält. Orkar inte riktigt bry mig om att vaska fram de inlägg och kommentarer som är sakliga eller roliga, när resten är förminskande och noggrant formulerade för att trycka till på ett oschysst sätt, delvis öppet, delvis mellan raderna.

Sitter här o läser kommentarerna till de länkar du lagt upp, och jag blir lite ledsen å dina vägnar, LD. Tonen är väldigt hård mot dig och trots att jag imponeras över ditt lugn och sakliga framtoning, blir jag ledsen.

Vad är det med folk och internet?

Jag är inget vidare insatt i genus, i feminism, i jämlikhet osv, men jag lär mig dagligen och varje dag öppnas mina ögon litet mer. Tack vare dig.

Jag gillar din blogg även om jag givetvis inte håller med dig om allt, konstigt vore det annars.

Angående damen som strippar, jag har sett den för längesedan och jag tycker den är bra. Hon är totalt ogenerad. Mer avklätt kan det inte bli.

Jag satt och läste din twitter och på kvinnopartaj och undrade: Hur kan det anses som värre att skriva något om pajkastning än att som kvinnopartaj-snubborna häckla dig skriva om hur mycket de hatar dig? Jag menar de verkar ju ha som en grej på den bloggen att vara lite råa och ha en ganska hård ton, visst det kan väl vara ok, men då får de väl tåla om någon (du) har en hård ton tillbaka. Tycker jag.

Jättemärkligt faktikt.

Hahah det roligaste jag sett på länge, mår fantastiskt gott av att se det här och känslorna de väcker i mig kring en kvinnokropp, så befriande underbart!!

Tänkte bara påpeka att numret heter Hanky Panky, inte Magic Pussy. Den där har vandrat runt en hel del på internet vilket Ursula Martinez själv inte är helt förtjust i. För henne var det helt OK att göra det där numret på scen men inte att det finns uppe på nätet.

Jag gapar då inte av förtjusning, ens egen kropp är privat enligt mitt tyckte. Så nej – ser inte det roliga i en naken kvinnokropp, kalla mig tråkig & humorlös. Visst får andra kvinnor/män ta av sig & vara roliga om de vill, jag blir inte provocerad, men jag själv skulle aldrig få för mig att göra desamma o:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *