Kategorier
feminism & genus

Fast man kanske flyger flygplan med kuken, vad vet jag?

Men asså. Om män nu har sämre fingertoppskänsla, varför i hela helvete låter man dem bli kirurger? Peta omkring inne i människors kroppar och hjärnor med bristande kompetens?! Och om de nu har sämre periferiseende och uppfattning av sin omgivning, hur kan man då tillåta män att ta körkort, använda tunga maskiner, bli piloter eller allt annat som faktiskt krävs ett visst mått av detaljkänsla?


Låter himla farligt och ansvarslöst tycker jag!
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

29 svar på ”Fast man kanske flyger flygplan med kuken, vad vet jag?”

Jag trodde inte mina ögon när jag läste professorns uttalanden. Jag kan inte tro att det är seriöst menat, men så illa är det nog. Är det en svart feminist vi har att göra med?

Men asså!

Nu är du ju bråkig mot en annan kvinna! Ska inte kvinnor hjälpas åt och stå bakom varandra som killar brukar göra bättre än tjejer.

Du säger emot dig själv.

Annica talar bara om sanningen, och den är hård. :love: Hylla mammor ist för att spy galla. Hylla mammor för deras fina jobb de gör!

Vill bara säga en sak till dig Lady Dahmer. Du är absolut fantastisk. Dina barn är de som har mest tur på jorden, som får uppfostras av dig. Du tänker så rätt! Jag vet inte ens var jag ska börja. Dina barn kommer få bra liv på grund av sina smarta och kärleksfulla föräldrar. 🙂

Lady Dahmer, det är fantastiskt att du vågar gå din egen väg. Det beundrar jag. Något jag är väldigt skeptisk till är din bild där din mage syns. Det är inte hälsosamt med bukfetma – det kan leda till diabetes, hjärtinfarkter eller cancer. Så det är bara osunt i min mening att du vill visa att det är ok att vara tjock. Du vill väl uppleva dina barns 30-årsdag får jag hoppas? Dags att tänka på vad du äter och hur det är med motionen. Nu innan du blir sjuk! Utan hälsa = inget liv!

/För en friskare värld, inte bara könsmässigt utan också hälsomässigt!!

Helena: om du har koll på läget så vet du att det är totalt onödigt att ens fundera över att ta upp hennes vikt och hälsa. Läsa lite bakåt kanske hjälper dig att friska upp minnet…

För övrigt tycker jag att det är så himla intressant att det finns folk som tycker att det är okej att förminska karlar så till den milda grad att de är dumma djur. För att det ska bli någorlunda jämlikt bland män och kvinnor så hjälper det ju inte att förminska männen. Att till och med forskare känner sig så små här i världen att de måste racka ner på det andra könet känns osmakligt.

Jag vill inte att min son ska växa upp och känna att han inte kan vara hemma med sina barn, inte bli det han vill eller vara sin egen person för att han ska passa den manliga normen.

Jag är sjukt trött på stereotyper och att ha förutfattade meningar om folk. Det är så uttröttande att folk tror att alla kvinnor är på ett sätt och alla män på ett annat sätt. Det stör mig och jag ifrågasätter det i princip varje gång jag hör det.

hahaha, den där gamla godingen….;-) Tanten är ju farligt rubbad alltså, och hon lär ju knappast blivit klokare med åren…. Att komma med alla dessa helt makalöst idiotiska påståenden, uppräknade som fakta. Vidvinkelsyn, fingertopparna….jeeeeeesus…! Mansrasist.

helena har jag bett om din åsikt? Nej. Håll den för dig själv annars kommer nästa kommentar raderas. Din så kallad "välmening" (yeah right) kan du köra upp där solen inte skiner. Tack. :thumbdown:

UNDERBART! 🙂

Och sen ang. Helenas kommentar. Börjar bli jävligt trött på allt motions och kostsnack! Vare sig det kommer från medier eller andra personer. Folk kan säga till mig att jag borde röra på mig. Jag vet inte varför, för jag är inte överviktig, kollar man mitt BMI ligger jag i underkant och på gränsen till underviktig! Det blir så himla fel när alla ska tjata om träning och bla bla bla. Röra på sig och äta bra mat må vara bra, men var och en kan väl få bestämma själv vad den vill göra! Och alla som läser LDs blogg vet att hon inte vill ha sådana kommentarer som Helenas! LD är som hon är och vågar vara det! 🙂

Helena, hon har ju för sjutton haft två ungar inneboendes i den där magen?! Jag tvivlar inte en sekund på att LD tänker på sin hälsa och nej, hälsa behöver inte alltid ha med vikt att göra.

Azze: Haha! Det var sanning med modifikation. Men det var med glimten i ögat.Inget illa menat.

Tack lady för att du såg humorn! :love:

Jo, men om jag inte minns fel flyger man iallafall helikopter med någon typ av spak…

Har på min blogg lagt upp en länk hit.

Jag har fått förfrågningar på vilka bloggar jag läser, och då var din självklart med på listan!

Säg ifrån om du skulle misstycka!

/oprofessionell

Det krävs en hel del utbildning för att få flyga flygplan. Och en hel del snille.

Min bror är flygkapten och jag har sett hans utbildning. Han har kapacitet som jag inte besitter.

Trots att jag är brud och han är dude 😉

Kontenta. I det här fallet fick han jobb för att han är smart, har bra multitaskingförmåga.

Men det finns nog dummare killar än honom också, och smartare brudar med för den delen.

Men det krävs mer än bara en kuk.

Ovanstående kommenterade människa ser inte ironin men men whatever! Jag har träffat på folk som anser att denna människa (A.W) är vettig, ska fanimig läsa boken, så jag kan argumentera emot dessa jäkla människor….!! Vissa tips som hon har skrivit ges ut till nyblivna mammor, tacka Gud att jag bytt Bvc! Vedervärdigt och fullkomligt makalöst att hon får ge ut böcker och ge andra människor råd..

Lyssna på sitt eget hjärta e fanimig bättre! USCH!

Åh, nej!!! Jag har sabbat mina barns liv för alltid! Jag lämnade vår son ensam med sin pappa redan vid fyra månader, och med vår dotter började jag jobba 10 dagar efter förlossningen. Naiv och okunnig som jag var föll jag för min mans bedjan om att vara pappaledig isället för att göra det enda sunda: lämna barnen till min pensionerade mormor. Bör jag boka in krissamtal hos BUP redan nu tror ni?

Attans, jag har utsatt min son för livsfara! Pappan fick nämligen ta hand om honom i stort sett helt själv medan jag låg till sängs med en enorm bröstböld som gjorde mig i stort sett halvsidesförlamad. Till råga på allt så var lillkillen bara tre veckor gammal!

Och värst av allt: sambon fick vara ensam med ungen när han var precis nyfödd och jag opererades! Ska vi anmäla barnmorskorna på förlossningen och BB för tjänstefel tro? Det var ju ändå på deras initiativ?

Att den kvinnan ens uppmärksammas i media gör mig mörkrädd.

haha! jag är pilot (och kvinna också) och jag sa exakt så när jag jobbade på flygskola i USA och en äldre pilotsubbe sa att han tyckte att kvinnor skulle hålla sig hemma och baka! och då var jag tydligen "för mkt" och "vulgär"… jag tyckte själv att jag var asrolig, för bilden man får upp i skallen att dom sitter där och flyger med kuken! haha! jävla patetiska små räddhågna as.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *