Kategorier
feminism & genus

Feministhora

One Way Communication-Hanna har startat en blogg som heter Feministhora. Där publicerar hon kommentarer och mail som feminister får. Bidra gärna! Syftet är att synliggöra det hat som kvinnliga skribenter ofta utsätts för. 

 
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

23 svar på ”Feministhora”

Ehh, du menar det hat som personer med sådan åsikter utsätts för?

Svar:
vad menar du?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Herreg… finner inga ord. Vad är det för ena stolpskott som har det i sig att skriva så till en annan människa? Fan vad många märkliga människor som lurar där ute bakom sina skärmar. Äckel!

Finns det ingen lag för sånt här? Eller mot. Det är så sjukt sorgligt att människor gömmer sig bakom en dator och där tror att dom kan säga vad dom vill till andra. Ingen hade väl sagt sådär till någon dom mötte på stan? Eller det beror väl på, möter tex du lika mycket hat och åsikter rent fysiskt som via nätet?

Svar:
Möter aldrig hat IRL
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

anonym 13:14:41

kvinnor på internet utsätts i större grad för sånt här, oavsett åsikter. se t.ex fatuglyorslutty.com för hatet mot spelande kvinnor

Men vilket fantastiskt och intressant språk hen använder! Innovationer och påbyggnationer i all oändlighet. Dock kan jag tycka hen borde testa nya substantiv, i sitt annars nydanande vokabulär, för lite mer variation.

(Så sjukt att det finns folk som verkligen skriver dessa hatmail till annat folk. Idiotiskt.)

Tyvärr tror jag att personerna som har skrivit detta ser det som en vinst att få sin kommentar publicerad på sidan. Därmed inte sagt att det är fel att upplysa resten av världen om hatet man möts av.

Jag skulle vilja anmäla den här personen till två ställen:

1. Polisen för hot

2. Komvux- en kurs i grundläggande svenska skulle inte skada.

"Vad är en kukfitta?

Svar:en hen tror jag

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta "

Hahahahaha… Åh, tack för dagens skratt!

Men Gud, vilken hemsk kommentar… Blir helt paff, vilken vidrig människa alltså… Fy fan vad äcklig den personen som skrev detta måste vara och sjuk i huvudet är väl det minsta man kan säga.

Jag blir inte så upprörd av att folk skriver sådana kommentarer som att de verkligen tror att de kommer att uppnå något. Om någon kallade mig för kukfitta (what..!?) så skulle jag ju knappast ta till mig mer av deras kloka, genomtänkta åsikter. Jag läser två rader, tänker "åh, en idiot" och ler lite i mjugg. Det tycker jag att fler borde göra! Alla är idioter tills de bevisat motsatsen. Nu låter jag dryg och arrogant (i hemlighet blir jag ju självklart lite ledsen över att det finns så mycket hat och att det riktas mot människor som inte förtjänar det i 90 % av fallen, typ mig) men jag tror att man måste vara det som kvinna. Tyvärr.

Fascinerande att folk klarar av att häva ur sig sådant här via digitala kanaler, men när man står där nära mot näsa är de så jävla konflikträdda och patetiska att de bara står och hackar eller så lismar de och är SÅ trevliga.

Jävla fegrövar!

Jag gick in och läste några inlägg och som kvinna känner jag mig faktiskt attackerad just för att de använder ord som "jävla fittslem" och liknande. Det är ett jävla påhopp på alla individer med snippa!

Jag har inte tumblr, men jag träffade en kille som (när han fick höra att jag var feminist) sa: Wow, får jag krama dig? Jag har aldrig kramat en feminist förut!" Jag bara: Öh…????!!!!!!!!????

Jag har inte tumblr, men jag träffade en kille som (när han fick höra att jag var feminist) sa: Wow, får jag krama dig? Jag har aldrig kramat en feminist förut!" Jag bara: Öh…????!!!!!!!!????

Ja, egentligen borde man väl gråta, men jag kan inte annat än att skratta åt det här. Jag menar, hur mycket kuk och fitta kan man få plats med i en sån här kort text?! Och så seriöst det känns…

Verkar som om någon som bor i Linköping och som är kund hos Bredbandsbolaget har för mycket fritid/borde gå till psykologen.

Visst är det hemskt att folk tar sig friheten att skriva sådär men själv så har jag svårt att se denna kritik som särskilt allvarlig – personen har ju aldrig förklarar vad Feministen gjort för fel och just varför hon är så himla dålig. Eftersom hen inte har någon förklaring för sitt hat tar jag det som att denna person har större problem med sig själv än med henne.

Jag undrar också över slavisk kurvfitta och fittbar. Säga vad man vill, men en viss fantasirikedom skönjer jag i det kreativa ordvalet 🙂

Hej .

Jag måste bara säga det , jag är en 15 årig tjej , och jag älskar din blogg ! jag tycker att alla borde läsa din blogg , för den är jävligt inspirerande . Det är så hemsk sättet vi unga tjejer jämför oss och försöker leva upp till killars / samhällets förväntningar.

Fyfan , det är bara jävla sanning du skriver .

Och angående "brevet" som denna personen har skrivit , Det blir ganska patetiskt när man börjar med person angrepp. Annars får man gärna uttrycka sin åsikt. Sen så är ordet "fitta" ett slangord för tjejernas könsorgan , inte ett själsord som man använder mot sina medmänniskor.

Fortsätt som du gör , för det är insipirerande för både unga och gamla .

Tack.

Mvh Alva storm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *