Kategorier
feminism & genus

Flickkläder och bebiskurvor

Jag och ungen rockar loss till äkta blattemusik. (persisk)  "Yek Roozi Tange Ghoroob" Jag och anja pratade musik igår och då nämnde jag att jag gillade just persisk men att det var så svårt att hitta… men lo and behold! Ett sök på pirate… eh… ja… låt oss säga att jag nu har en hel diskografi med persisk musik.


Här är hon i sin nya rocktröja, som hon fick av farbror Linus. Superfin! (fast oh nej, ser ni puffärmarna?! hehe.) En sak som gör mig förbannad är dock storleken. Kusin Vincent fick en liknande i samma storlek, fast i pojk-modell *sägs med förakt*  och den är rymlig och vid. Denna är figursydd och tajt. Varför liksom? Behöver Ninja framhäva sina kurvor? Sin byst? Midja? Nog för att hennes bulliga kurvor är fina, men vart är behovet? Just nu spelar det liksom ingen roll, men senare. Flickor kläs ofta i tajta kläder i fina tunna material, som inte på något sätt är lekvänligt. Det uppmuntrar till stilla lekar. Ja nu vet jag att en massa mammor kommer med det sedvanliga "amen MIN dotter klättrar minsann i träd och leker vilda lekar!" Mmmhm. Jo säkert. Men förr eller senare så kommer hon inta sin roll. Tyvärr. Vårt samhäller uppmuntrar till detta. Det är bara att ta en titt utanför din egna bubbla. Om du klarar av att ta av könsglasögonen för en minut.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

6 svar på ”Flickkläder och bebiskurvor”

Fan, vad gôtt med en cool och medveten morsa! Hittade dig när jag läste din kommentar på trebarnsmammans blogg! Jag skrev en liknande kommentar! 🙂 Jag fattar inte heller det här med att det finns figursydda bebiskläder för flickor. Och apropå föregående kommentar om bikinis till små barn; när jag var utomlands såg jag en 2-3-åring med endast en stringbadtrosa på sig! Jag trodde att jag skulle sätta i halsen! Hur tänkte föräldrarna?! "Ja, jag vill att mitt barn som är 2 bast ska se sexig ut, det gillar pedofilerna!". Och hur fan tänkte de som gjorde stringtrosan till barn!? Herrejesus. Vart är vi på väg?!

åh tackar Hanna!

stringtrosa??? hur fan tänker man som förälder då? Man måste ju vara störd. Eller bara dum i huvudet. Man blir deprimerad när man ser vilket håll det går. på 70talet var det inte så här. fan.

Ja jag tycker det är förjävligt rent ut sagt, när kläder är figursydda. Eller när jackor avsedda för flickor är mindre praktiska än vad pojkjackor är! Ska jag köpa ett bra vinterställ t ex till min tjej, kommer jag handla på pojkavdelningen.

Vad söt hon är btw! 🙂

Vänta du tills du får en son, då ska du allt se att pojkkläder faktiskt också är figursydda! 😉 Vad är det för fel med att framhäva sin kropp? Får mest känslan: "Nämen nej, kvinnokroppen är kurvig och mannens rak. Varför finns det inga raka kläder till kvinnor?!".

Eller är jag helt ute och cyklar?

Figursytt på bebiskläder är ju dock lite omständligt. Det är ju en sak. Men varför skulle kroppsnära kläder vara ett slags rörelsehinder? Om en pojke hade en tajt tröja på sig, skulle han inte kunna klättra i träd då? Eller? 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *