Kategorier
feminism & genus

Flickor och pojkar får inte vara vänner

Jaha ja. Lilla Ringo Rimér och Monday-Lily Adrian har gift sig. Ja alltså inte lagligt men så där pluttinuttigt anordnat av bääääästismammorna Katrin Z och Isabel Adrian, jo ni vet, hon; Årets mamma. Fan vad jag hatar den där jävla skiten, flickor och pojkar kan inte och får inte vara vänner, inte ens när de är två bast. (eller hur gamla är de? Ett?) Flickor och pojkar som leker eller tycker om varandra reduceras snabbt till små kärlekspar och avfärdas genast som KÄÄÄÄRA och bästismammorna fnittrar ikapp för ”Åh titta vilket sött litet kärlekspar! De ska nog gifta sig när de blir stora!” och utrymme för genuin vänskap finns inte. Redan från tidig ålder så lär vi oss alltså att män och kvinnor inte kan umgås utan att det ska tolkas in något sexuellt eller ifrågasättas och misstänkliggöras. ”Är ni bara vänner?”.


JAG SPYR!
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

79 svar på ”Flickor och pojkar får inte vara vänner”

Haha så sant! Mina föräldrar fattar ingenting när jag berättar/pratar om en KOMPIS som råkar vara kille. Nej man måste inte vara ihop med alla killar man umgås med…

efterblivet är vad det är.. och sedan kommer de upp i vuxen ålder och förväntas "vara vad de vill" bi/homo/hetero samtidigt som de har fått heteronormen nedtryckt i halsen sedan de var två. Jadååååå, lyckat! Å andra sidan verkar den där Adrian inte ha många hästar hemma tyvärr :'( Och Katrin, well…

"En blandning mellan en superbög som blir exalterad och en tönt som lyckats med nån hackning."

Klokt skrivet, alltså verkligen.

Jag blev så less på det där i vår föräldragrupp så jag vände på steken och kallade två killar för ett blivande kärlekspar. Stämningen dog…

Jag blev så less på det där i vår föräldragrupp så jag vände på steken och kallade två killar för ett blivande kärlekspar. Stämningen dog…

jag spyr också.. De flesta av mina vänner är karlar och jag får ofta höra av diverse löst folk att de inte är mina riktiga vänner utan att de bara är ute efter att ligga (för alla killar vill ju ligga. alltid. med alla.). Woho..

Ännu en kommentar som blir inlägg, har märkt att du gör sånt ofta. Skriver en kommentar nånstans (ofta hos BK) och så kopierar du bara den och gör den till ett inlägg. Känns lite fantasilöst och tjatigt. Men jag antar att det handlar om att du tycker att du "fick till det" när du skrev kommentaren..

Kunde inte ha sagt det bättre själv! Det sitter ju fast livet ut dessutom. Har vänner i min ålder och äldre, + vuxna som blinkar löjligt med ena ögat och visslar irriterande när de sett en ute på stan med en killkompis eller när man berättar att man har en ny vän, som råkar vara kille. Vill sparka dem i ansiktet varenda gång!

jag skulle också gifta mig med mina killkompisar då jag var liten, först var de min bästa vän daniel, han flyttade då vi var 4. sen var det min andra bästa killkompis david.. nä jag har inte gift mig med någon av dem, (inte ens varit tillsammans med någon av dem som äldre) utan hittade en annan.=) men bara för att barn säger att de ska gifta sig, så menar det inte det på samma sätt som vuxna menar. utan det handlar mer om en vänskapsgrej som man vill manifestera på ett speciellt sätt.

anonym Jag har 7000 läsare. Jag garanterar att majoriteten INTE läser BK's blogg. Därför återanvänder eller spinner jag ofta vidare på kommentarer jag postat på andra ställen. Inte för att "jag fick till det" utan för att jag har en åsikt att förmedla.

Det här inlägget skrev jag före kommentaren hos BK, men tidsinställde och valde att kommentera först.

Nu undrar jag mest bara varför du påpekar detta? Vad vill du ha sagt? Annat än att påpeka hur tjatigt och fantasilöst det är? Jag postar drygt tre inlägg om dagen. Varje dag. Året runt. Fantasilös är det sista jag är. Men om du kan bättre så varsågod! Annars sluta gnäll.

Malin, haha helt klockrent. Tror jag ska köra med något liknande nästa gång jag hör folk hålla på med sitt pipiga de är kära grejs.

Jag tycker bara det är djupt tragiskt. Och allra mest tragiska är nog att föräldrarna själva inte ser hur snett det blir.

Tyvärr är det ju inte direkt något nytt unders solen: Min bästa kompis på dagis var en kille, och vi skulle gifta oss när vi blev stora. Då var vi två eller tre bast. Suck.

2012-01-03 @ 16:02:23

Postat av: jenny

Fast…

Katrin blev inte årets mama.

hon blev årets provokatör-mama.

uppenbarligen berättigat.

(ledsen för den tomma kommentaren ovanför, är lite slö i pallet)

Det jag ville säga var att jag alltid haft mycket killkompisar, ända sedan barnsben. Och eftersom jag har världens bästa mamma som aldrig någonsin tagit notis om att det skulle finnas något sexuellt intresse i dessa vänskaper blir jag fortfarande, 26 år gammal, så jävla upprörd när jag inte kan prata om mina finaste vänner utan att vissa ska påpeka att de bara vill ligga? Det är aldrig någon som tittar på mig med ett menande öga när jag pratar om mina kompisar med snippa. Skitkonstigt faktiskt. Och då har jag ändå haft väldigt många homosexuella tjejkompisar. Men det vet ju alla att tjejer inte vill ligga. Oavsett läggning. Män däremot vill det jämt, med alla och överallt. suck

Jag minns när jag var 8 år. Min bästa kompis var en pojke och vi hade jättemånga gemensamma intressen. Men ständigt så frågade min mamma, mormor och andra som sett oss leka "ska ni gifta er när ni blir stora?" eller "är ni kära?" eller "är det där din pojkvän" Jag blev jättegenerad och visste inte vad jag skulle säga. Jag hade inga sådana känslor för honom. Han var min bästa vän liksom, som jag lekte Tarzan och Pokémon-lekar med. Jag mådde dåligt när folk sa så om oss. Det blev en konstig stämning mellan mig och min vän också. Som tur var försvann den när vi var själva, och vi kunde fortsätta leka apa och ha kul.

JAG VEEET! Höll på att dö när jag läste Katrins blogg. Blööörrkkk!

Vi hade en genusföreläsning på skolan o vår föreläsare berättade om en hämtning på hennes barns förskola. Pedagogerna berättade om hur hennes son o en flicka hade lekt så fiiint heeela dagen. "De växer kanske upp o blir käääära i varandra!" Då hade vår föreläsare sagt: "Ja eller så blir han kär i Johan!". Pedagogen hade då blivit sur o kläckt ur sig ett "Du behöver väl inte blanda in sex i det hela!!".

Homosexualitet = sex. Heterosexualitet = …??? GAAAHHHH!!

Vidrigt är var det är. Faktiskt var min bästa kompis när jag (är tjej) var liten en pojke. Han var min allra bästa vän och vi lekte allt möjligt tillsammans. Vi var definitivt inte ett kärlekspar, och vad jag kan minnas var det ingen som antydde det heller.

När vi började i sex-års i skolan förändrades dock detta. Vi slutade leka tillsammans för det var inte riktigt så det skulle vara. Så jag lekte med tjejerna och han med killarna… Förr eller senare ska man liksom rätta sig i ledet. Hemskt.

Hahah…jag läste just det och tänkte att det kan ju inte vara på riktigt. Var det här jag läste om socker och olivolja scrub? Minns inte, men gjorde en sådan häromdagen och adderade honung och lite citrus olja och vips, är jag jätte scrubbad 🙂

när jag var typ 4-5 skulle jag gifta mig med min bästa vän. Det var den enda jag kunde tänka mig att vara med jämt… men det kunde jag ju inte! För kompisen var ju oxå en tjej!

jag blev alltså tillrättavisad av andra vuxna när jag sa detta… och jag visste ju redan att två tjejer absolut inte kunde gifta sig och att jag är en tjej men jag visste inte att min kompis var en tjej…

Fast samma företeelse passerade ju ganska obemärkt då feminist-favoriten Underbaraclara och Ebba von Sydow skojade på samma vis om sina spädbarn under senaste året… Hittar tyvärr inte deras inlägg om detta, men ni minns säkert.

Fy faaaan va hemskt!!! Fattar inte att det kan va tillåtet att göra så som förälder. Å barnen då, har inte barnen lärt sig nått på genusdagiset de går på? Pedagogerna borde få sparken. Fattar de inte att hetrosex är så fel?

Apropå ingenting, Ringo låter som ett jävla skämtnamn. Som "hahahaha ska vi döpa ungen till …HAHAH Ringo?!" och så blev skämtet verklighet. :p Monday Lilly däremot är väldigt originellt och fint!

Frågan är om inte mammorna i den här typen av situationer borde ta efter papporna? Eftersom dessa sällan håller på med sådana fjanterier som "kärlekspar" när en pojke och flicka leker.

Är det bara jag som tänkt på att Isabel & Steve snott och gjort en egen kopia av Nicole Kidmans dotters namn Sunday Rose? (Inte för att det här inlägget handlar om Isabel och Steve, men jag kunde inte låta bli att kommentera det, tänkte på det direkt när de döpte henne..)

Fy, och föräldrarna tycker att det är ett gulligt och oskyldigt skämt. Minns själv hur jobbigt det var som liten att ständigt behöva försvara kompisrelationen och hur de vuxna ständigt antydde att det fanns lite kärlek med i det hela. Hur två barns dansande blev till något gulligt kärleksfjanteri där vi inte längre var barn utan "fröken och kavaljer". Hur det blev genant att umgås pojke och flicka eftersom man lätt kunde uppfattas som pojk- och flickvän, fast än man bara var 5-6 år. När sonen leker med tjejer så är det inte någon "kärleksrelation" inte en begynnande sådan heller med förhoppningen om att "de gifter sig när de blir stora", och det är definitivt inga "tjejkompisar" det är KOMPISAR och inget annat.

Jag kan ju säga att jag fortfarande upplever samma sak. Är 17 år och får fortfarande höra av mina och min bästa väns (som är kille) föräldrar att vi borde ju bli tillsammans snart! För vi kan ju absolut inte bara vara vänner!

Ja, det är verkligen löjligt att alla föräldrar förutsätter att deras barn inte kan ha vänner av det motsatta könet OCH att de alla kommer bli förälskade i det motsatta könet. Homosexualitet, existerar det ens i dessas hjärnor? Folk påstår sig vara öppna, men det är de verkligen inte när det gäller deras egna barn. Det är ungefär som att det går bra bara så länge det gäller någon annan.

Faaan! En som har samma alias som jag.. inte så konstigt med tanke på "enkelheten".. kommentaren tidigare är inte den kakan som brukar kommentera.. Kan vara värt att påpeka! 🙂

Någon påpekar barnens namn och jag blir på en gång irriterad för det är väl ändå jävligt irrelevant!?

En annan på inläggen.. och jag undrar.. läser ni ens bloggen och försöker ni i så fall ens ta in det som skrivs??

LD är allt utom fantasilös!!! <3

Då skulle min son och hans kusin gifta sig så för att hon hela tiden går och pussar på honom.. sick sick sick.

Klart man ska kunna vara vänner!!

Jäklar vad du överdriver. Som vanligt. Läser man hennes blogg så var det inte alls så illa som du ville få det till. Dessutom så blandade hon i lite girlpower också som du fullkomligt valde att "missa."

Suck..

Får höra samma sak om mig själv och en av mina bästa vänner… och vi är 20 år! Har fått höra det så länge vi har varit vänner, dock inte från våra föräldrar men från nästan alla andra. Vi ser inte alls varandra som möjlig pojkvän/flickvän och är så fruktansvärt trötta på alla antydningar om att vi skulle vara ett par i hemlighet! Som tjej kan man tydligen inte ha killkompisar…

AGNETA det här inlägget tog ungefär tio minuter att komponera. Det var ungefär så länge jag var "arg". Så att jag är arg "hela tiden" är en sanning med modifikation.

Så jävla störigt! Skrev själv ett blogginlägg för ett tag sen om nån idiot som kallade ett småbarn "Svärmorsdröm". Jag menar, vad fan!? http://tildaf.wordpress.com/2011/02/06/svarmorsdrom/

När jag var liten hade jag en grannkille som lekkamrat. Han blev retad av en kille som gick i lekis med mig för att vara kär i mig och ihop med mig så att han för ett tag inte ville leka med mig för att det var "pinsamt". Man kan ju bara gissa vad det barnet fått sådana fjanterier ifrån. Vi var ju bara 5-6 år.

Hej!

Varför kan du inte se det gulliga i det istället för att bli upprörd?

Katrin och Isabel verkar (som jag uppfattar dom i bloggarna) ha en härlig vänskapsrelation till varandra, och dessutom är ju barnen små så jag tror inte att dom far illa av detta. Sedan är det väldigt tydligt att båda två älskar sitt barn över allt annat, och det är väl det viktigaste?

När jag var liten upp till jag var kanske 12-13 år var min bästa kompis en kille och under hela den tiden var det så jävla mycket snack om "min fästman" osv osv från släktens sida..vi var bara väldigt bra vänner och till slut blev det bara jobbigt och pinsamt att umgås, folk undra om vi var ihop osv osv. Ja, sen gick vi rätt skilda vägar runt högstadiet rätt så "naturligt" för dåå skulle man ju se på pojkar helt annorlunda..osv osv. Trist.

No shit, själv är man femton och kan inte ha en killkompis utan att vännerna ska attackera och ifrågasätta och morsan börja misstänka. Blir så jävla less på det. Inte får man bete sig hur man vill heller, jag svär som en sjöman och sminkar mig inte och ojdå, då är man plötsligt lesbisk, fast i nästa sekund har man ju ett förhållande med grannpojken. Hur kunde de gå till? Jo, det var nog bara dagens samhälle, jo fan jag tackar för det.

Daeminimon: mm, så såg jag det också, det var därför jag skrev "skojade om" i mitt inlägg. Men jag tror inte att dom andra morsorna tar detta på blodigt allvar heller

Håller med, det är tråkigt att det är så. Jag har nästintill bara killkompisar och jag går sjukt bra ihop med killar. men omgivningen tror att man är ihop och inte kan hålla fingrarna i styr bara för att man delar säng. Får mig att tappa hoppet ibland.. är "allas" killar avsikter att bara ha något sexuellt. många, men långt ifrån alla! =) Nä, killkompisar är bäst!

Detta blir ju ett problem även i vuxenlivet. Inte konstigt man får panik så fort ens kille vistas tillsammans med en annan tjej, vem fan vet vad som kan hända liksom? Inte konstigt så många tjejer överlag är så svartsjuka på minsta lilla, vi blir ju nästan uppfostrade till att bli det.

Jag kom på mig själv med att försöka förmå min son Musse att pussa sin lilla kompis Daga, så att vi kunde fånga det på en gullig bild. Daga har emellertid en storebror som heter Aron. Varför uppmanade jag inte Musse och Aron att pussas? Det skulle väl se lika gulligt ut? Ja det skulle det! FAN OCKSÅ!!!!!

Hm, var det inte du som blev arg för att du hängdes ut i en annan blogg och blev kallad ful. Nu gör du samma mot andra, men det är väl okej förstår jag.

VArför inte leva som du lär. Bete dig efter hur du vill att andra ska behandla dig. Eftersom du är så elak och hänger ut folk och snackar illa om dem, hur kan du då begära att andra inte ska göra det om dig?

ANNA jag har inga problem med att folk skriver inlägg om mig där de kritiserar något jag säger eller gör. Det är skillnad på att komma med personangrepp och att skriva negativt om nåt någon gör.

Vill bara påpeka det att när underbaraclara och ebba skämade om att deras barn skulle gifta sig var det inte för att de är av olika kön, utan för att de två ungarna har så otroligt mycket hår båda två!

Det var likosm det de skämtade om, att de två skulle få riktigt hårfagra barn likosm… 😛

jag gillade att lässa katrin förr.. nu är hon mest jobbig. hennes smalhysteri är irriterande, ALLA VILL VARA SMALA! SMALA ÄT BÄST, TJOCKA HATAR SINA LIV OCH BORDE INTE SYNAS. som en 15 årings hjärna. en rövslickare är hon.

Jag e 13 o har 2 bästisar som e kille o tjej.Vi sover ofta över hos varann.Vi lägger två madrasser på golvet o kan då sova där alla 3.O på läger o så brukar vi 3 oxå dela stuga eller tält.O så är det för alla våra kompisar Va e de som e så konstit med de???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *