Kategorier
feminism & genus

Flickor ska lära sig i tidig ålder att ansvara för pojkarnas begynnande sexualitet

Jag är benägen att hålla med. Priceless. Hedersomnämnande i The Hall of Shame.
Idiot-tråd HÄR.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

18 svar på ”Flickor ska lära sig i tidig ålder att ansvara för pojkarnas begynnande sexualitet”

Jag bodde på Irland i fyra år, och där är det vanligt med pojk- och flickskolor fortfarande. Alla privata skolor är antingen eller, och de som har råd väljer ju privata skolor. Hursom. Ett seriöst argument är att det är bra, för att flickorna kan distrahera pojkarna, och de kan därför koncentrera sig bättre på lektionerna… Min expojkvän som bara gått på pojkskolor på Irland och i England, som för övrigt inte har några stenåldersåsikter var helt på det klara med att hans framtida barn skulle gå i pojk/flickskola.

1. idiotförklara gärna killarna liksom, ta ifrån dem allt ansvar

2. skuldbelägg gärna tjejerna så tidigt som möjligt, det är deras fel, deras blotta existens fel att killarna inte kan uppföra sig.

AMEN!!! Vad är det för rikspuckon som säger så???

Säger dom samma om kvinnor i bikini på stranden då eller? För dom är ju nästan nakna… Måste ju vara enormt jobbigt för alla kåta män om sommaren!

Säger som Emelie… Kommer inte läsa tråden – jag vill inte bli mer förbannad!

Fick hem "En riktig våldtäktsman" igår och började läsa- skrämmande samhällssyn hon tar upp där. Bedrövligt hur mäniskor resonerar om sexualiteten, främst mäns/pojkars sexualitet- som du säger- boys will be boys för de "är" sådana. Fasiken heller… åh, blir så frustrerad! Bra och intressant bok iaf!:thumbup:

Anledningen till att jag inte är medlem på FL, jag brukar säga att det finns en av varje i allt. På FL finns det flera av varje, därmed också flertalet puckon som promt ska göra sina idiotiska åsikter till etiska lagar.

Nej tack, dagliga hjärnblödningar avstår jag från…

Säger som alla andra och avstår därför från att läsa tråden. Ibland käns det bara som att 99% av världens befolkning har et ajukt sätt att se på saker och ting. Och det mest idiotiska är att de vill fortsätta ha det så när man förklarar hur jävla dumt det är.

Hahahaha priceleeess!!! Nä jag säger så här, skolan ska anpassa sin verksamhet efter barnen, så; har ett barn en problematik/behov så får man anpassa verksamheten eller reglerna (bara töja liiitegranna) efter det barnet. Så godkänner förälderna att barnet inte har topp så varför inte slippa?

Känner till en 13-15 årig tjej (säger inte exakt, men hon ser mogen ut för sin ålder) som brukar gå naken hemma, och ser inte det som en stör grej. Berättade detta för två vänner, för jag tyckte det var häftigt — liksom vara så säker i sin kropp och inte sexualisera nakenheten, som faktiskt är naturlig. Mina vänner häpnade, och sa att det måste vara något fel på tjejen. t.o.m att hon skulle söka hjälp.

Jag förstod det inte. Det har ingenting med sex att göra, det var bara hon som gick runt efter duschen… Jag beundrar henne. Önskar att jag själv inte kände att min nakna kropp endast är till för att visas när man ska ha sex.

Jag läste i tråden redan tidigt, och postade ett par inlägg men faktum är att jag sen – dumt nog -gav upp inför den samlade idiotin. Men hur kan man kalla sig för "vettig" och skriva sådana inlägg? Hur man kan posta samma länk två gånger trots att man "överbevistas" redan efter första postningen övergår mitt förstånd? Vi skriver 2010 och vissa har inte kommit längre än så i sitt tänkande – och agerande – gentemot sina barn! Jag blir så trött….

Tycker att samhället är sjukt. Man kan inte gå ute när det är mörkt utan att vara rädd för varenda man man möter eller ser. När min mormor var i min ålder cyklade hon vättern runt och tältade var hon hade lust, inte var hon rädd för att någon skulle komma och våldta henne. Tältar man ute nu, ja då får man skylla sig själv i princip att man inte skyddade sig säkert nog!

Säger bara en sak: Det är SÅ man skapar våldtäktsmän, kvinnomisshandlare osv. Genom förvänta sig detta från små pojkar så får de ju en bild av hur de förväntas vara. Man skapar en slags stereotypiskt bild av män, kanske en negativ norm rentutav? Normer vill ju också gärna följas för att slå följe med den ökända normaliteten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *