Kategorier
feminism & genus

För att de stackars männen verkligen behöver en egen dag (Irrationella Mansdagen)

 – den rabiata orakade flatfeministen Fanny

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

7 svar på ”För att de stackars männen verkligen behöver en egen dag (Irrationella Mansdagen)”

Vi pratade om det där, jag och mina små söner. Jag förklarade att det finns en kvinnodag för att man ska tänka på att det är många saker som är orättvist för kvinnor. Men för rättvisans skull borde det finnas (och kanske finns?) en mansdag när alla män får gå omkring i rosa klänningar och glitter och vara hemma med sina barn, om det inte gör det annars.

Alla som tycker att det "borde finnas en mansdag" kanske borde läsa på lite kring varför internationella kvinnodagen finns och vem som införde det. Det är ju inte direkt en mors/fars-dag fast för alla kvinnor utan uppkom 1910 för att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation (kvinnor fick ju inte ens rösta på den tiden).

Att internationella kvinnodagen firas i större utsträckning än den ovan nämnda mansdagen går ju att jämföra med varför norrmännen firar sin nationaldag med pompa och ståt medan vi här i Sverige knappt bryr oss. Norrmännen firar sin nationaldag för att de blev fria från svenskarna efter en lång tid av att inte få vara ett eget land. Vad firar vi? Jo, minnet av Gustav Vasa, vem bryr sig om det liksom?

Dessutom, ifall män vill fira sin mansdag FÅR DE VÄL RYCKA ARSLET UR VAGNEN OCH FIXA NÅTT PÅ DEN DAGEN! Går de runt och inbillar sig att det är karlar som är de som främst jobbat för kvinnors rättigheter de senaste 100 åren?

Amen seriöst, vad skulle män vara utan partriakatet, det är bara påhitt att män styr, lol, bakom vartenda ledare som är man är det en kvinna som styr med järnhand.

Kram hade gott//"Biologisten"

Alltså vad fan. 19 november är ju MIN dag. MINMINMIN dag. Min födelsedag slåss redan med min jäkla namnen och jag får dela min födelsedag med "internationella toalettdagen", vad fan liksom!? Och nu mansdagen. Gå och dö. Någon. Snälla.

(;

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *