Kategorier
feminism & genus

Frankly my dear, I don't give a damn!

I diskussioner på forum (typ familjeliv) så får jag ofta kommentarer som; Tycker att du ska tänka efter lite vad för effekt det du skriver har, vad för effekt din attityd till dina medmänniskor i det här ämnet har. Stötta kvinnor att göra som de vill istället, vi tjejer måste hålla ihop. Är jag osolidarisk mot mina medsystrar om jag argumenterar emot eller har en annan åsikt? Är jag osolidarisk om jag blir arg eller bråkar med andra kvinnor? Hur menar man egentligen? Att jag alltid måste stötta mina medsystrar i allt, oavsett? Mina egna värderingar? Ska de sättas åt sidan i kvinnokampens namn?  Bah humbug! Strunt! Det har inget med solidaritet att göra! Eller feminism. Jag gör inte skillnad på kön, tycker jag att du har fel så säger jag det. Tycker jag att du beter dig som en idiot så får du höra även det. Kvinnor kan hålla ihop och stötta varandra på andra plan utan att för dens skull sätta sina personliga åsikter åt sidan eller vika sig inför konflikter. Det ena har liksom inte med det andra att göra. Och sen kan man diskutera min attityd och vad för effekt mina åsikter kan ha på osäkra individer. Jag vet att jag säkerligen trampar på ömma tår och sårar känslor…. och det kan tyckas olyckligt. Men frankly my dear? I dont give a damn!  Om jag skriver i en tråd där ämnet diskuteras så utgår jag från att de deltagande har valt att deltaga av egen fri vilja. Ska jag ta hänsyn till att det finns känsliga människor som själva valt att klicka på tråden? Nej det tänker jag faktiskt inte göra. De får skylla sig själv om de självmant söker upp människor med åsikter som kan uppröra. Varför aktivt söka sig till sånt som får en att må dåligt om man inte klarar av att hantera det? Jag klickar liksom inte in på nazistforum eller pedofilklubbar och ber de som postar där att respektera mig och mina känslor.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

3 svar på ”Frankly my dear, I don't give a damn!”

Fok kan vara SÅ MODIGA som anonyma. Syftar på ma/kvinna här ovan. FEGT!

Visst har du en rakt fram atityd, vilket är ovanligt bland kvinnor. Det gillar jag asmycket. Det gör mig inspirerad.

Istället för att börja med att säga att man förstår hit å man förstår dit, innan man kommer med sin åsikt, vilket varit mitt sätt att yttra mig tidigare, har jag nu börjat skriva de saker jag menar och vill ha fram utan ursäkter… oftast. Det är du som inspirerat mig till det. Tack :love:

Feminister finns förstås i alla former och färger… och det betyder olika för olika folk. För Unni Drougge, vars bok jag just läst ut, menar att vara feminist är att våga gå sin egen väg, inte göra som man "borde" för att man är kvinna.

För mig betyder det att alla ska ha rätt att göra/tycka/tänka/vara som man känner för, för att man är människa inte beroden på vilket kön man har,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *