Kategorier
feminism & genus

Fula på utsidan blir alla till slut

Det som är intressant är att detta anses vara det värsta man kan säga till en kvinna. Är inte det lite märkligt egentligen? Att vi drillas så jävla hårt i att värdera kvinnors utseende så högt att vårt värde liksom står och faller med vårt yttre?
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

33 svar på ”Fula på utsidan blir alla till slut”

Jag bollade långt och länge med mig själv om jag skulle börja käfta i den där tråden. Jag blev ledsen och arg av att läsa allt som skrivits, men efter noga övervägande bestämde jag mig att hålla truten. Jag skulle verkligen inte kunna hålla det på en vuxen nivå. Jag fastnade dock för just den där kommentaren, och den har liksom följt med mig i tankarna. Som du säger; mäts en kvinnas värde i hennes utseende? Läskigt. Förbannat läskigt.

"Jugdish" med flera verkar vara riktiga psykopater, vilket jävla snack! Tappar snart all tro på mänskligheten..

Tror att det egentligen är himla enkelt. Om en vill göra en annan människa illa så slår en så att säga där en vet att det gör ondast. Eftersom utseendet spelar större roll för tjejer så blir det enkelt att säga nått nedsättande om en tjejs utseende. Killar får nog oftare höra att de har litet snopp eller att ingen tjej vill ha dom skulle jag tro. Det gör nog ondare för dom än att få höra att de är fula.

Sen ska en nog inte tro att ens feministiska kvinnor är bättre än antifeministiska män på att vara sakliga. Ärligt talat, hur har Per Ström blivit behandlad? Jag har sett en massa nedsättande kommentarer om hans utseende och de som kallar han en vit kränkt man på Facebook. Så blir en arg på Flashback borde en också bli arg på Facebook.

Jag älskar att jag, som i tonåren inte klarade av att se mig i spegeln av rädsla för att vara ful, faktiskt tycker det är helt ointressant hur ful eller fin en människas kropp är i sig själv. Det som är intressant är ju människan som bor i kroppen och hur hon bor i den, så att säga. Och skönhet är så mycket större än det som bara är fint. Människan är en magnifik skapelse. Varför krympa henne och förenkla henne till hudkvalitet och läppstorlek? Stackars typer som gjort världen så trist och grå. Håhå.

Det är ju den destruktiva kvinnliga könsrollen som gör att man tar åt sig av sådant. Hade det inte varit för att det ingår i den kvinnliga könsrollen att bry sig om sitt utseende så hade kommentarer som den där bara runnit av oss. Bara vi tillsammans krossar den destruktiva kvinnliga könsrollen så blir vi alla starkare.

Det är sant! Många tjejer är vana att höra att de är "korkad" att de inte ens bryr sig. Säger någon dock att de är fula glömmer de det inte.

Forumet som ovan nämnda kommentar kommer ifrån består till största del av korkade människor som tycker att de är så häftiga bakom sina datorskärmar och anonyma användarnamn. Ärligt talat tror jag de flesta i den tråden är väldigt fega människor som tycker att vi ska åka tillbaka till 1800-talet då allt förutom den vite mannen sågs ned på som lägre stående varelser. Har allt för många gånger lärt mig att det inte går att få fram något vettigt ur den här typen av folk. Det enda jag kan göra är att skratta åt deras idioti och önska att de aldrig förökar sig och uppfostrar barn att bli lika dumma som dem.

Bra rubrik, visst blir ALLA fula tillslut…så va fan hetsar vi så över det jäkla utseendet för?! Fast det är väl som med allt annat som man "bör hålla efter" om det inte ska förfalla…typ…alltså gräset ska klippas, huset målas, bilen tvättas osv…fast fånigt äre faktiskt. Tiden går o dragningskraften, slitagen och allt annat gör ju kroppen "fulare" enligt dagens ideal, som tydligen är det viktigaste att bry sig om i livet? Sjukt är vad det är!

Hemska människor :/ Har inte ens vågat gå in och läsa tråden för jag vet att jag kommer bli så ledsen, arg och upprörd. Att det finns så genomonda människor alltså, man undrar vad det är för konstig värld man lever i..:thumbdown:

Den där tråden består nog till stor del av människor som kan vara väldigt kaxiga på internet. Men skulle aldrig våga säga något sådant ansikte mot ansikte.

Jävla fegisar.

Lustigt egentligen. När en kvinna inte sminkar sig eller klär sig sexigt är hon alltså ful ("bööhööö, varför är alla feminsiter så fula?"), även om hon verkligen inte är det. Vore lite roligt om du lade upp en bild på dig själv där du är riktigt fixad, med smink, klackar och hela baletten. Samma människa, men en annan image och voilá, så är du inte ful längre.

Flashback… suck… Ibland tänker jag att man borde skriva något, men till vilken nytta? Argumentationen är så bedrövlig att jag blir generad å andras vägnar. Men jag antar (och hoppas), baserat på allt som uttrycks där, att det är väldigt unga människor som huserar på flashback och att de troligtvis blir torra bakom öronen inom sinom tid.

"En" är motsvarighet till "man" på vätsgötska. Kanske på andra dialekter också men det är bara min egen jag har koll på 😛

Jag fullkomligt hatar att det "inte är så farligt" att objektifiera kvinnor på det här sättet. Idag när jag satt och väntade på bussen kom en man fram till mig och frågade om mina bröst var äkta. När jag svarade att det skulle han skita i blev han förbannad och tyckte jag var otrevlig. Han tyckte på fullaste allvar att det var ok att fråga en främmande människa en sån sak. Jag bad honom dra åt helvete. Vad som var härligt dock var i alla fall att det kom fram tre tjejer och la sig i diskussionen och bad honom dra åt helvete dem också.

Alltså vissa (många) av kommentarerna i den tråden var så totalt idiotiska så jag ville bara slå huvudet i väggen och sen gå hem till människan ifråga och slänga in en handgranat. Om det är nånting som får en att tappa tron på mänskligheten så är det flashback!

Hej!

När du skrev om den där tråden första gången var jag ju tvungen att kolla in. Satte morgonkaffet i halsen. "feminist står för rätten att vara feminin" .. Eh.. LOL. Vad ska man säga liksom? Okunskap och fördomar florerar i den där tråden och inte värd att ta till sig. Mina egna fördomar säger mig att dem är sånna som inte gillar ordet hen

(dumma mobil jag va ju inte klar!!!)

* inte gillar ordet HEN för att de inte för sitt liv förstår att man inte skulle vilja vara tjej eller kille och att alla läkare är killar och dagisfröknar är tjejer. Såna som uttrycker "inte fan går man å väntar på en HEN i 9 månader.."

Bah älskar din blogg o att du tar upp såna här saker. Det är den första jag läser på morgonen för att få hopp och inse att det visst finns massa kloka människor där ute!!

Jag tror det bästa är att ignorera den där tråden. Det är en plats som folk besöker bara för att kunna spy ur sig elakheter. Att läsa eländet tillför ingenting. Det är bara skit skrivet av skit. De kallar ju på största allvar kvinnor för "sliddjur". Deras högsta önskan är ett samhälle som består av 100 % vita män. Hur ett sådant samhälle ska se ut och överleva är det ingen som riktigt tänkt ut. Tonårspojkar = inte så smarta.

Läste tidigare och man märker hur osäkerheten hos de som skriver där bara osar ut. Intressant också som du skriver att är vi kvinnor bara vårt utseende? Jag är inte så jävla snygg, fet är jag också, fetare än du men lika lång (kort). Jag trivs ändå rätt bra i den person jag är just nu, utseendet är en bisak vid sidan av. Självklart trivs jag inte med att vara tjock men det är av hälsoskäl och för att det är tungt att vara tjock. Annars kunde det kvitta faktiskt.

Sådana kommentarer säger ingenting om dig men desto mer om de som säger det.

"Jag tror det bästa är att ignorera den där tråden. Det är en plats som folk besöker bara för att kunna spy ur sig elakheter. Att läsa eländet tillför ingenting. Det är bara skit skrivet av skit. De kallar ju på största allvar kvinnor för "sliddjur". Deras högsta önskan är ett samhälle som består av 100 % vita män. Hur ett sådant samhälle ska se ut och överleva är det ingen som riktigt tänkt ut. Tonårspojkar = inte så smarta."

Vilket syfte uppfyller ditt inlägg då? Förbannat lustigt vad självgoda ni är och hur osäkra ni framstår.

Om det bara är skit och bajs och nazister på flashback, varför ens bry sig? Gå vidare med livet om ni är så trygga i er själva? Nej, för innerst inne är ni små svaga tölpar som lever på att kunna hävda att alla som gillar snygga tjejer egentligen är korkade. Ni livnär er på konflikten, det enda sättet för er att synas. Patetiskt så det förslår.

Maken till hegemoni har jag sällan skådat. Skönt att alla ni lärjungar ställer upp och bildar mänsklig sköld kring er profet.

Och förresten, är det hudfärgsnyansen du syftar på? Det blir svårt att tolka vad du menar eftersom du inte kan skriva ordentligt.

Är det bara vita män som existerar i denna flashbacks utopi, eller är männen i sagda utopi 100% vita? Sofia = inte så smart.

Om det är som du säger, att samtliga män är vita, så undrar jag varför ett samhälle inte skulle kunna fungera för att männen i det har en viss hudfärg (till 100% till på köpet..), kan du förklara det för oss som är illa bevandrade i rasbiologi?

Nej du, ska du raljera kan du väl se till att sluta vara så infernaliskt korkad.

haha, älskar världsbilden vissa snubbar går omkring med. De tror verkligen på fullaste allvar att deras åsikt om ens utseende är livsavgörande för en.

Roligaste är snubbar med sådan hybris att de tror att en blir förolämpad när de säger " asså jag skulle aldrig knulla henne"

haha. Jag känner mig alltid oerhört smart i dessa mäns sällskap.

Jag undrar mest hur dem blir så korkade? Var kommer deras hybris ifrån?

Det är lite fascinerande.

jenkis:

Vadå vit kränkt man? Jag är mörkhyad med sydafrikanska föräldrar om det nu spelar någon roll.

Återigen ett feministiskt stjärnskott… snygg härskarteknik förresten.

Vad menar du egentligen med vit kränkt man? Vad är innebörden? Eller är det bara en fräck oneliner man säger om allt?

Ligger det lite i tiden att säga det? Typ som neger på 40-talet? Vad är det som lockar med att vara en klämcheck rasist?

Varför tror du att jag är kränkt? Jag förstår faktiskt inte, skulle du kunna utveckla?

Vad är du då? En stackars vit kvinna som känner sig tvingad att sminka sig? Naaw, vad hemskt 🙁 Hoppas det löser sig! Tjäna mindre än jag för samma arbete tills dess. Puss! 🙂

Oops, trampade visst på en öm tå där.. "Salamikungen" härligt namn btw. Syftar du månne på din "FB-kuk"? Ni är patetiska.

Salamikungen: Sök efter en grupp på facebook som heter "vita kränkta män" så får du svar på vad begreppet betyder.

Och gällande Sofias kommentar så skriver hon ju just att tråden ska ignoreras, vi ska alltså inte bry oss. Dessvärre fungerar flashback lite som ett roadkill, man vill inte titta, men kan inte sluta för det blir fascinerande på ett olustigt sätt.

Dom sitter bara och håller med varandra på flashback och kommer egentligen aldrig med några konkreta argument. Du skriver en sak, men dom är så insnöade att dom läser något annat, det dom vill läsa.

Och detta tjat om att 60-tals kvinnan var den riktiga kvinnan..suck, då anser jag att den riktiga mannen var den franska 1700-tals mannen. Seså pudra ansiktet och på med klackarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *