Kategorier
feminism & genus

Genusmissionärer och feminismpredikanter, upp till debatt!

Nu ligger en ny krönika uppe hos Allt för Föräldrar. Läs!


Sen kan ni faktiskt signa upp hos AFF, (ja jag vet vad jobbigt att behöva skapa ett användarnamn och så vidare men gör nu som jag säger.) och delta i diskussion om samma ämne; hen. Jag kommer vara mer aktiv i AFF’s forum framöver av uppenbara skäl och skulle så himla gärna se fler av er där. Genusmissionärer och feminismpredikanter, upp till debatt! Dags att bilda svenska folket lite!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

15 svar på ”Genusmissionärer och feminismpredikanter, upp till debatt!”

måste bara påpeka att 'förälder' och 'kusin' inte är pronomen. men jag förstår och håller absolut med poängen du försöker göra!

Jag förstår inte hur du ens orkar svara på sådana korkade saker. Jag blir för förbannad, har oerhört dåligt tålamod med människor haha.

Hej tjejen!

Jag skrev just ett inlägg om detta på min blogg.. eller skrev och skrev.. Jag hittade en ganska hrm…. minst sagt underlig bild på ett varuhus där jag bor. Inte okej tycker jag. Vad tycker du om bilden?

Jag länkar inte här för jag vet inte om du tycker att det är okej men gå gärna in och kolla mitt inlägg om du vill.

Kramen

"Hen blir ju höna" asg!

Vi brukar ju vanligtvis använda svenska ord när vi pratar engelska. "Kan I have a glas of cola, please?" Eller inte…

Jag håller mig personligen lite neutral i 'hen'-debatten. Språkliga reformer är alltid spännande, och vi har inte haft någon stor språklig reform på ett jävla bra tag (Den senaste skulle väl vara någon gång på 1400/1500-talet). 'Hen' är ett nytt uttryck och jag tror att vi i framtiden kommer använda det flitigt.

Dock tar det alltid tid med språkliga reformer, men de leder oftast till en förbättring. Det är ju inte för inte vi inte säger 'bater' och 'fiski' längre…

Haha, fin kommentar! Jag vet inte, jag tror jag kan hålla med ifall "i engelsktalande sammanhang" innebär att man.. försöker få engelsktalande att förstå vad man säger när man pratar svenska? Isåfall skulle jag våga sträcka mig ännu längre, hela svenska språket är opassande i engelsktalande sammanhang, ifall man vill få fram en poäng!

2012-02-28 @ 06:59:05

Postat av: Lisa

Jag tror Mimmi har kommit på något viktigt här…

Svenska språket är olämpligt i engelskspråkiga sammanhang, så det är nog bäst vi slutar med det här larviga försöket att prata svenska. Det finns väl viktigare saker att göra! Tänk så mycket tid vi skulle frigöra om vi istället endast lärde oss engelska. Jag riktigt ser läroplanen framför mig, vi skulle kunna ha timme efter timme med lektioner hur pojkar och flickor ska bete sig för att vara pojkar och flickor, så vi slipper all denna förvirring när de inte får vara det de är.

Dessutom bör vi ta livet av Gun Hellsvik, för herregud, det förstår ju varenda människa att så kan man ju inte heta. Jag själv har också ett namn som blir något annat på engelska, jag måste byta!

Att så många inte förstår att språket inte är statiskt, att nya ord och koncept tillkommer och försvinner hela tiden?!

Det var just för att det var så mkt utseendefixerade och könsrollsfixerade personer där som jag inte ville bli medlem när jag fick barn. Kände att jag orkar inte med en massa sån skit. Hittar man några andra med vett i skallen? mer än dig LD då? Är det bara negativ lär jag inte orka med det. Kanske skulle ge det ett försök. Hmmm.

det är ganska pinsamt när han frågar "äre en han eller hon?"

skönt om man kan använda "vad heter hen?" för jag har märkt att föräldrar inte gillar när man kallar barnet "vad heter DEN?" haha 🙂

äh, om några år kommer ordet vara en självklarhet tillexempel på lagen om barnaga, "va ska man inte få klå upp sina barn mer!?"

alltså orka bry sig! alla kommer använda ordet ändå i slutändan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *