Kategorier
feminism & genus

Get over yourself karlar.

Nåt som fascinerar mig är hur män ofta tror att kvinnors val och intressen handlar om dem. Är det inte klassikern ”män tycker att hår är osexigt så därför borde du raka dig” så är det uppfattningen om att vi kvinnor använder urringat enbart för att få uppmärksamhet. Asså, jag vet inte vilken jävla planet de lever på men här där jag bor så är det SKITVARMT. Jag går verkligen inte lättklädd för att visa upp mig. Jag går lättklädd för att jag SVETTAS I VÄRMEN.  Även om linnen kom med polokrage så är jag inte intresserad för faktum är att jag skulle gå näck om jag inte vore så förbannat pryd. Inte för att jag vill att DU ditt jävla gubbslem ska ha nåt att titta på utan för att JAG helt enkelt inte gillar att bli för varm. När ska män fatta att världen inte kretsar kring dem? När ska män fatta att kvinnor kan ta beslut kring saker som INTE handlar om män? NEJ, JAG HAR INGET INTRESSE AV ATT VISA MIG FÖR DIG.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

35 svar på ”Get over yourself karlar.”

Det finns ett enkelt svar på problematiken i det här. Mäns liv kretsar kring kvinnor, därför tror de att det är samma sak på andra hållet.

När uppkom "herrmiddagen"? Efter att kvinnor haft "tjejmiddag" jag vet inte hur många gånger. Varför går man ut? I min (tjej)värld har det i de flesta fall varit för att träffa kompisar och dansa. Killarna fanns bara där som nåt att mota bort när de kom för nära på dansgolvet.

Och för att sätta det på sin spets. Vilka är det som överlever när livskamraten går bort vid 80 års ålder? Ja, inte är det gubbarna iaf…

(inte helt vetenskapliga påståenden det här, så du vet)

Jaa, eller hur! Eller som kollegan fick höra av en gubbe på gymmet: "Du är mycket snyggare med de tightare byxorna." WTF liksom?! Vem bryr sig? Eller som fjortisarna säger. "Kbry" 😉

Ja jag är verkligen inte den som går och visar upp mig till höger och vänster, men precis som du säger, i den här värmen (och luftfuktigheten – give me a break) så skulle lite mer naket inte skada. Gärna ihop med en fläkt och isglass.

Ne det handlar väl om att hitta en partner och som alla andra djur och fåglar osv så gör även vi oss snygga för att finna en partner. när du väljer kläder, väljer du det som får dig att se bra ut eller enbart det som är bra för just det vädret? jag tror inte du köper en tröja som är sjukt bra för just den dagens väder om det är nått du tycker är fult. get over your self

HELT off topic….men måste fråga 🙂

Spelades Delsbo brudmarsch när ni vigdes? Eftersom ni kommer från Delsbo menar jag…:-D

Jag sitter nämligen och drömmer om mitt framtida bröllop då Trollens brudmarsch ska spelas först och efter ska Delsbo brudmarsch spelas. Är sååå svag för dem båda 🙂

Det roliga är att de glor som om man vore något konstigt cirkusdjur de aldrig sett förut! :bigeyes: Ser jag en snygg kille tittar jag fan inte sådär. Hoppas fan inte det iaf. Haha.

Det där är tröttsamt. Jag får kvävningskänslor när klädesplagg sitter åt runt min hals, men så länge de inte gör det så struntar jag i hur urringade de är. Självklart finns det kvinnor som klär sig främst för att attrahera män, men det betyder inte att de välkommnar alla mäns attraktion eller alla uttryck för sådan.

Helt ärligt förstår jag inte heller varför kvinnor ska behöva raka sig under armar, ben och bikinilinjen bara för att en man tycker det. Jag är jätteslö med sådant. Rakar mig ibland under armarna för att jag inte riktigt orkar med om andra påpekar det. Men benen skiter jag fullständigt i och någon bikinilinje har aldrig rakats. Min man är ganska hårig både på kroppen (ryggen) plus att han har skägg och det stör mig inte det minsta samt att han stör sig inte över att jag inte vill hålla på och raka benen. Han älskar ju mig ändå;-). Dessutom ser jag inte anledning till att Exempelvis sminka mig bara för att gå till arbetet eller affären. För vem sminkar jag mig för? Jag ser ju inte ens sminket! Jag ägnar den tiden åt min familj istället… Vilket jag anser är mycket viktigare!

Tack för en rolig blogg!

Jag har skrivit ett inlägg om det för länge sedan. Det handlar om ett par skitartiklar som skulle berätta för oss kvinnor hur vi inte ska klä oss eftersom män tycker att det är osexigt. Nätstrumpor och rött läppstift var tydligen ajja bajja!!!

Män får ju hela tiden signalerna att kvinnor fixar till sig för att deras blick! Det är förbannat irriterande! Som jag skriver i mitt inlägg har jag fan aldrig sminkat mig på ett visst sätt för att en kille ska tycka att det är snyggt, enligt min erfarenhet har de inte särskilt bra smak när det gäller smink ändå!

http://tildaf.wordpress.com/2009/12/11/inlagget-jag-borde-ha-skrivit-i-juli/

Jag kom att tänka på en sak med tanke på "raka dig för att män gillar det!!!". En klar fördel med att vara en tjockis och se lite trist ut är att jag slipper att främmande män spanar in mig med lystna blickar! Det är bara så sjukt skönt! Jag brukar tänka på det ibland när jag går på stan.

Word.

Min kropp är min, jag är inte här för din skull.

Att min självkänsla ibland sviktar och att jag brottas med kroppsångest har också att göra med MIN kropp. Jag väljer att göra si eller så med den, att klä den på det ena eller andra sättet, senast idag var jag och mina blekfeta och stubbiga ben ute på stan, i kjol för att det var skitvarmt och JAG ville ha kjol. Sexigt? Kanske inte men det hör inte hit.

Det där du skrev, det va ( ÄR ) jävligt bra sagt!!!

Att vissa fattar inte följt dig nu ett tag måste ju säga du skriver mycket bra och tänkvärt

mvh..

Jo men jag är helt övertygad om att man medvetet eller kanske mer omedvetet gör sig fin för det andra könet eller samma om man är lagd så, det är nog så inärvt i våra gener att vi bara gör´t.

Att attrahera en annan människa ingår liksom i vår natur, just för att det är så vi funkar..födas-avla-dö…kanske inte så svart eller vitt kanske men du fattar?:)

Men bara för det så säger jag inte att man varje eviga stund gör sig fin för andra men som sagt, helt övertygad är jag om att vi gör sånt precis som alla andra arter på denna jord, gör oss fina för andra medvetet eller omedvetet.

Så jovisst gör vi oss fina för karlarna:-)

Klart som fan att vissa gör sig fin för att attrahera karlar. Men inte alla. Och inte alltid.

(och det är helt ok)

ja, nog har man slagit huvudet i tangentbordet otåliga gånger när man läst trådar på flashback(man fortsätter läsa av okänd anledning även när man fattat att 90% av skribenterna är idioter) där folk skriker sig röda i huvudet över att "kan hon inte ens raka sig för dig, så stick!" trots att de själva aldrig skulle komma nära en rakhyvel, för då är man ju bög! hemska tanke

En gång när jag var ute och drack öl var det en kille som sa till mig att "Du har bara urringat eftersom du är tjock, och stora bröst är det enda positiva som kommer med det."

Trodde jag skulle smälla av. Dels var det inte en speciellt urringad topp jag hade på mig, det var nån vanlig hm-topp. Men visst, med lite större brön så ser kanske ringningen djupare ut? Dels blev jag så chockad, det fanns inte i min värld att nån kunde gå fram och säga så. Och, "det enda positiva som kommer med det", för vem? För dig, eftersom jag klätt mig för att du ska titta på mig? bah.

Ska jag vara ärlig så är jag hellre ful och oattraktiv för allmänheten än blir antastad av slemgubbar. När jag var yngre (eller när jag är välkammad) var/är jag en äckelmagnet. Dessutom verkar det inte räcka med att fula till sig, man måste vara sur, arg och aldrig titta någon i ögonen för att slippa bli sexuellt trackasserad av random psykotiska kåtbockar. Vad är upp med det liksom? Om en tjej svarar när du frågar vad klockan är betyder inte att hon vill ligga med dig eller att det är fritt fram att ta henne på röven tipsa /numera osminkad omatchad med fågelbohår

Jag tror att mycket utseenderelaterat som vi kvinnor gör handlar om att få bekräftelse från andra kvinnor istället. Vi vill få komplimanger för en ny klänning, och samma åt andra hållet, vi rakar benen för att inte bli dömda av andra kvinnor.

Det som är obehagligt är att män oftast ser det som deras rätt att få stirra ögonen ur sig på kvinnor. Speciellt scenarior gammal ful man med dräglet hängande stirrar och ler fånigt/äckligt då en ung dam går förbi, ingen skillnad hur hon är klädd, räcker att hon är smått söt och ung.

Det tycker jag är obehagligt. Varför ska det vara okej för män att stirra på kvinnor? Min kropp är inte en allmän prydnad som är till för att äckliga män ska få stirra på och kommentera om.

Och vågar man faktiskt säga åt dem att sluta stirra så skrattar de bort hela saken, som om man är fånig.

Nu har väl herrmiddagar förekommit så länge manliga sällskap funnits och kvinnorna satt hemma utan rösträtt, men ändå.

Det jag ville säga är att de flesta av oss har ingen aning om hur vi ska hålla oss svala på sommaren. Det bästa är luftiga, heltäckande plagg i ljusa färger och svala material. Egentligen borde vi inspireras mer av kaftaner eller saris (Har du burit en sari? Jag har provat en, den var otroligt skön, och sval). Varför inte prova en sarong eller en luftig linneskjorta?

I övrigt håller jag med, även om argumentet "jag svettas" blir lite fel ur mitt perspektiv.

Eller hur! Jag får ofta komplimanger för hur jag klär mig och det tycker jag är kul. Men de som uppskattar min stil är ofta tjejer. Och det är väl deras bekräftelse att man ser bra ut man kanske hellre vill ha än killarnas. Och angående "vi vill hitta en partner", mjo visst, men vill jag att en kille ska gilla mig kopplar jag väl på charmen, tror inte klädvalet spelar sådär jättemycket roll.

En annan sak som är helt åt helvete idiotisk är ju när man säger att det är offrens fel vid en våldtäkt. För att hon har klätt sig för utmanande eller liknande. Jag känner bara .. va? Det är inte som att normala män hoppar på vem som helst som går förbi i urringat. De som utför våldtäkter har i de flesta fall någon sorts störning, de skulle våldta vem som helst som "passar" dem och ändå väljer man att lägga en del av skulden på den stackars tjejen som har råkat ut för sitt livs värsta händelse. Det gör mig illamående.

Vet inte riktigt om det platsar som kommentar till ditt inlägg här men jag har velat få det ur mig så länge, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *