Kategorier
feminism & genus

Han är ju ingen Jan Guillou precis

Det har verkligen brunnit för Ulf Brunnberg.(jo jag är vitsig) Känner han att hans manliga manlighet hotas av inredningsprogram och trädgårdstv? Har han inte hört talas om digitalboxar? Det finns ju massvis med tvkanaler som enbart riktar sig till män. Har han möjligtvis fått nån slags förlamning i händerna som omöjliggör byte av kanal med fjärrkontroll? Och borde han inte sluta missbruka smink och botox som en annan kärring? Om han nu ska vara sån karlakarl menar jag.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

30 svar på ”Han är ju ingen Jan Guillou precis”

Men jävla idiot! Jag har aldrig hört nåt så dumt, "innehållet skulle bara vara manligt". Jag vet massvis med kvinnor som gillar att titta på sport och vetenskapsprogram, och jag vet massvis med män som inte gillar det.

Jag gillar hur matlagning och inredning Helt plötsligt är feministpropaganda. Så absurt att allt som inte är 100% manligt plötsligt är feministiskt. Det om något borde göra det uppenbart hur mycket mannen är norm… Dessutom, hört talas om viasat sport? Discovery channel?

"Jaa, och så bestämmer vi åt alla VAD som är KVINNLIGT och vad som är MANLIGT! Jag vet, vi sätter mannen i det blåa rummet med en egen tv och bara en kanal "The male channel", och kvinnan i det rosa rummet med egen tv och en kanal "The female channel" De får bara komma ut ur rummet 1 gång per år för att föröka sig, för gud nåde dem om de skulle umgås oftare, kvinnor och män har INGET gemensamt och ska absolut skiljas på!"

Suck…

Så otroligt korkat.

Jag vill också se på motorsport men skulle jag som tjej alltså vara portad från denna manskanal?

Och inte ett enda samlevnadstips på mils avstånd. Jeij, för män vill ju inte ha fungerande relationer, så är det ju.

Guuuuuuuuu vad jobbigt det är att zappa mellan kanaler…..

Herregud… Var ska man börja, det är ju ett veritabelt smörgåsbord av feltänk?! Jag är glad att jag inte är en kvinna i hans liv.

Haha…ja för Gordon Ramsey, "Arga snickaren", Martin Timell och Per Morberg känns ju spontant som ett gäng feministpropagerande kvinnor…

Saramari: Ja precis!

Dessutom gillar jag att kolla på vetenskapsprogram, det är inte ett intresse oförenligt med feminism eller matlagning eller vad det nu är som Ulf Brunnberg anser är uteslutet från en "male channel".

Känns så bakåtsträvande, Lite som i tevens begynnelse då det fanns program avsedda för svarta, och program avsedda för vita..

Samtidigt ser jag själv inte disc-ch, tv10, eller disc-sport som något typiskt manligt. Jag ser det som vetenskap och dokumentärt. Är sånt bara till för män? Isåfall kanske jag inte ska titta mer på tv.. host

Håller med felicia, det skulle vara suuveränt om du kunde dela med dig ett tips eller två ang veg. barnmat.

Skrattade högt när jag läste vad den där idioten hade vräkt ur sig. Maskulint? Så alla män gillar boxning? Jag vet inte en enda man som gillar boxning! En maskulin kanal låter helt idiotiskt. Varför? Zappa över om Per Morberg kommer då!

Jag lyssnade bara några minuter hans sommarprat, stängde av när han började gnälla om bensinpriset och skatter… Herregud, miljötänk noll. Men att han var en sån fånig antifeminist hann jag inte höra.. Tråkig inställning och jäääkligt stereotypa föreställningar. Idiot. Men tydligen enligt expressens lilla webundersökning vill 70% ha en manskanal.. WTF?! :thumbdown:

Det vore rätt intressant att höra varför du ger Trassel tummen ner, när många feminister världen över har gett filmen väldigt bra kritik. 🙂

Läser din blogg till och från och vill dela med mig av en sak som speglar det jag växte upp med på 80-talet: http://www.cracked.com/article_17129_7-badass-cartoon-villains-who-lost-retarded-heroes.html

Om du inte orkar läsa allt (det är rätt komiskt trots allt) så finns sammanfattningen sist:

"And now we've reached rock bottom of our insultingly incapable heroes. This is a pretty cruel trick society played on the little girls of the world who saw these cartoons and played with the toys.

While boys were taught that evil giant transforming robots could only be defeated with other giant transforming robots, girls were taught that evil could be defeated with the power of rainbows and flamboyant song and dance. Which one better prepared their audience for the real world? If you'd like to find out, go perform a choreographed song and dance number in the middle of the highway while a semi bares down on you. In your final moments of consciousness, imagine how much more terrifying this would all be if that semi was sentient."

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *