Kategorier
feminism & genus

Har jag nån läsare i sörmland?

Fick ett mail: Hej! Jag heter Carin och jobbar som reporter på Sveriges Radio P4 Sörmland.
Jag läste i din blogg tidigare att det planeras en bojkott av butiker
som säljer könsspecifika barnkläder. Vi tycker att det här låter väldigt
intressant, och skulle gärna rapportera om det på något vis.
Eftersom vi är lokalradio så skulle vi gärna vilja intervjua någon som
bor i just Sörmlands län, och som tänker ta del i bojkotten.
Jag skulle verkligen uppskatta om du kunde tipsa mig om någon som bor
här, eller föra förfrågan vidare till andra, som kanske känner någon
Sörmlänning som deltar i bojkotten
. Hör av er till mig så kan jag vidarebefodra er till Carin!! Vore ju guld om man når ut till fler. 🙂

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

19 svar på ”Har jag nån läsare i sörmland?”

Jag o flera andra i Eskilstuna läser din blogg.

Jag har inga barn själv och s lite som jag shoppar så märks det nog ändå inte om jag bojkottar eller ej. (Myrorna lär knappast efterlysa mig heller!)

Men jag delar den här på FB och hoppas du fpr respons! =)

Du klär din son med flickkäder, och din dotter med pojkkläder. Jag förstår inte vad du vill få ut av detta egentligen? Vill du ha en värld med bara bögar och lebbar eller? Korkad människa!

Den knäppaste fördomen ever. Kläder ändrar ju verkligen vår sexualitet också. Vilken forskning har gjorts på det undrar jag?

Tyvärr bor jag inte i Sörmland så jag kan inte ställa upp men det skulle ju vara kul att se om någon gör det. 🙂

anonym hahahaha oj oj oj… egentligen borde jag bara låta din kommentar stå obesvarad, för med tanke på hur otroligt lågt IQ du måste ha om du tror att man blir homosexuell av kläder så tror jag faktiskt inte att du skulle förstå nåt av det jag säger. Wow ba. Jag trodde inte att folk kunde vara så obildade.

Men jag ska försöka att använda små ord.

Min son har ärvt sin systers kläder. De har alltså SAMMA kläder. :thumbup:

Alltså, jag är inte speciellt intresserad av genus eller aktiv i sådana frågor. Men ovanstående kommentar: "Vill du ha en värld med bara bögar och lebbar eller?", det måste vara det mest korkade argumentet jag har hört någonsin. Det är så fruktansvärt korkat så jag vet som inte vad jag ska ta mig till. :bigeyes:

åh men anonym, orka va dum i huvudet, utbilda dig för fan.

egentligen vill jag bara skratta åt eländet men det är så jävla tragiskt att folk tillåts vara så in i helvete bombade att jag blir fan deprimerad

Bortsett från det faktum att den anonyme tror att kläder påverkar den sexuella läggningen hos barnet så blir jag lite trött på en annan sak: Många genusmotståndare uttrycker en rädsla, tänk om barnet blir bög/lesbisk!? Och då undrar jag: Om nu flickan blir lesbisk och pojken bög (självklart inte av kläderna), vad spelar det för roll? Det är som om det är det värsta som skulle kunna hända ungarna… En väldigt trångsynt inställning tycker jag.

Det jag tycker är så fascinerande med kommentarer lika den anonyma däruppe är att såna människor (som verkar så homofobiska) är de som verkar vara övertygade om att alla människor föds bisexuella och fostras in i "rätt" sexualitet? Kanske borde de deala med sina egna sexuella issues innan de överför sina idiotiska fördomar på andra..

Alltså, den anonyma kommentaren måste ju bara vara på skoj, eller enbart för att röra om i grytan, eller är människor verkligen så korkade…på 2000-talet, i Sverige?

Sörmlänning är jag och intresserad av genus dessutom, men jag handlar sällan i de vanliga affärerna iaf,

är secondhand och arvegods som gäller, mina barn är dessutom för stora för barnavd..

Ville bara säga att jag tycker att det är bra att media (Radio Sörmland i detta fall) uppmärksammar detta, hoppas ni hittar nån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *