Kategorier
feminism & genus

Hår på benen är alltså ett tecken på att man är kvinna

Ibland får jag kommentarer från idioter intelligent utmanade personer som undrar varför jag vill se ut som en man. (ang. min ickerakning) och jag svarar att nej du, jag ser inte ut som en man för att jag inte tar bort min naturliga hårväxt. Jag ser nämligen ut som en könsmogen kvinna. (Om man nu skulle missa de mer tydliga attributen som typ pattar och former och mjuka ansiktsdrag) Håret kommer ju när vi mognar. När vi kliver ur barnfasen och blir sexuellt mogna. Håret är alltså en indikation på att man är en kvinna. Ba så ni vet.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

22 svar på ”Hår på benen är alltså ett tecken på att man är kvinna”

Jag håller med! Skrev rätt nyligen om just det; att det är så konstigt att trenden för kvinnor är att se ut som barn. size 0 och utan hår på hela kroppen. Lite märkligt i min värld när dessutom pedofilin ökar. Jag undrar lite lätt om det är Män som vill har en kvinna som ser ut som ett barn, eller om det är kvinnor som är rädda för att bli just kvinnor. Eller är det både och?

HiHi, det händer mig med, men av barnen härhemma istället, pojkar i 8, 10 år, sa till mig "Du har hår i underarm." Så frågade jag dom, "Ja det har jag, varför tror du att jag har dessa?", Så svarade de båda, "det är väl för att du är vuxen?"… =DDD

Men därmot ska jag förklara mer och igonera bonusdotter på 13, snart 14 som tycker att jag bör raka bort underarm hår, bla bla, och hon bad mig i påsklov att ta ned armar för att dölja hår när jag satt och vilade. Så svarade jag "Nope", och sa att alla är födda sånt, och jag vill inte raka bort bara för att…

Hennes mamma är en sådan som är inte feg att kommentera "Raka din ben!" osv, även om några har så ljusa hår, att det kan ses enbart om man stirrar..

Och bonusdotter börjar tycka att smal och vältränad mage är wow, och jag sa "nope det tycker jag inte." Så säger hon om mig "Hon är ju konstig!".. =O

Hehe här hemma har vi iaf kommit lite framåt i den frågan nu! Jag sparade ju ut min hårväxt på benen i protest för min kille klagade på att mina ben rivdes hela tiden (pga stubbet som alltid var hur mkt man än höll på o raka). Ja så då sparade jag till ludenben o sa att han skulle sluta klaga på att det revs om jag raka annars får han mysa med lurvet. Han blev tyst då o slutade klaga hehe.

Men igår så fikade jag o min tjejkompis o han hos mig o hon sa " ååh nej nu är det sommar nu måste man börja raka benen igen" o så pratade vi massa om hur pain det är o då fick han minsann höra iaf att det inte bara är jag som bara rakar bena på sommaren.

Sjukt ändå att man måste kämpa så mkt för o anses fresh av sin kille/killar (och tjejer verkar det som). (nu syftar jag inte bara på ben-hår)

Michis: Tråkigt att din kille stör sig på att du har orakade ben, jag tycker du ska kräva samma sak av honom, att han ska raka benen! 😎

Själv så rakar jag aldrig benen på vintern och min kille bryr sig inte ett skvatt. Fast mitt syns iofs inte så mycket. Brukar inte raka mig under armarna så ofta heller.. Men på sommaren är det annorlunda, då rakar jag ben och armhålor. Mest för att jag är för feg för att inte göra det och för att jag känner mig "tvingad". Det är ju grymt provocerande att inte raka sig och man vill ju inte bli kallad äcklig.. ;-( Så krasst är det.

Min man märkte inte att jag slutat raka benen… först när jag inte rakat alls på ca 4 månader (mina ben peakar i lurvighet efter ca 4-6 månader) och jag stod på en stege så SÅG han att jag var hårig. Då blev det lite liv i luckan och ojoj vad konstigt att en tjej inte rakar benen och när slutade jag med det?… Sedan påpekade jag att jag kanske rakat benen 2 gånger per år sedan vi blev ihop.

Hur han missat detta är ett mysterium då jag är ganska hårig (jämfört med mina kvinnliga släktingar) och dessutom går runt näck så fort vi kommit innanför hemmets dörr. Eller är det så att kroppshåret faktiskt inte är den hemska spikmatta man trott under sina ungdomsår?

Michis: Du skriver att "Sjukt ändå att man måste kämpa så mkt för o anses fresh av sin kille/killar (och tjejer verkar det som). (nu syftar jag inte bara på ben-hår)" – jag tror att det beror mycket på det umgänge man väljer, hur mycket man upplever att man måste "kämpa". Jag har bara en enda människa i mon omgivning som överhuvudtaget skulle komma på tanken att anmärka på min behåring, och det är min syster som är känslig för sådant. Min man och mina vänner är vettiga, normala personer med känsla för social stil och lägger sig därmed inte i andras privata angelägenheter! De skulle aldrig kommentera mängden hår under mina armar eller dylikt. Din tjejkompis måste inte raka benen om hon inte vill, säg att hon är fin som hon är så kanske hon kan samla mod att låta bli – peppa varandra!

Halloj!

Jag saknar dina "no poo" inlägg. Det var rätt mycket sånt då jag började läsa din blogg för ett par år sen, vill jag minnas. Var jätteintressant, ju, så inlägg om sådant önskas.

Du är bäst, förresten. 😉

Riktigt, riktigt nöjd med att det finns andra VUXNA kvinnor! Ser väldigt mycket fram emot badsäsongen och tänker INTE ansa bikinilinjen (otroligt töntigt ord) i år heller. Heja hår!

Ja jag hade en ytlig pojkvän men jag har arbetat honom oytlig. Jag har krävt att han ska raka bröst och under armarna och du-vet-vad o det gör han. Det sistnämnda gör inte jag dock hahaha

(Petra L) det är bara min kille som klagat hehe men those were the days!

vad anser du om mogna kvinnor som har mörk skäggväxt? så som det blir när man bli lite äldre.. (inte för mig ännu på ett tag hoppas jag). ska det rakas, noppas, vaxas eller få växa fritt?

själv tycker jag nog att skägg tillhör det manliga könet.

Helt rätt! Folk är verkligen korkade! Själv har jag funderat lite över män som snäpp på KRÄVER att deras tjej ska ha en rakad snippa… Tänder de på små förpubertala flickor eller vad är grejen? (Jag vet att förklaringen mer troligt är att de sett att det SKA vara så i porrfilmer, men alltid retar det någon.)

Beatrice: Naturligt är naturligt. Varför är det okvinnligt med skäggväxt? Därför att kvinnor döljer det. Varför döljer kvinnor det? För att samhället anser att det är okvinnligt.

Den som vill raka sig, oavsett om det är på huvudet, mellan benen eller hakan, får förstås göra det om h*n själv väljer att göra det. Det handlar inte om att rösta för rätt eller fel angående rakning. Det handlar om att få bort just tanken på "rätt eller fel".

Att alla ska känna sig fria att göra sitt val utan att behöva känna sig äckliga, konstiga eller få ogillande blickar på grund av hur h*n ser ut.

Oops! Kikade in här och såg att jag råkat skriva in mig som Beatrice eftersom min kommentar var ett svar på hennes kommentar. Ber om ursäkt, inte minst för Beatrice om du ser detta, jag försökte inte låtsas vara du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *