Kategorier
feminism & genus

Hårda killar och mjuka tjejer

Lundmyr of Sweden fortsätter i samma könsanda:

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

40 svar på ”Hårda killar och mjuka tjejer”

Det är ju inte klokt. Vingarna ser ju dessutom väldigt opraktiska ut, det känns så typiskt. Tjejer ska ha smickrande kläder på bekostnad av komfort. Varför då? Komfort är väl lika viktigt oavsett kön.

Apropå kläder så undrar jag lite hur man ska tänka när man bemöter familjemedlemmar som ger kläder till barnen. Nu har jag inte kommit så lång ännu, men funderar mycket på det inför framtiden. Kan mycket väl tänka mig att det framtida barnets farmor och farfar kommer köpa massa typiskt flickiga kläder till en tjej. Hur "strikt" kan man vara och hur ska man få dem att förstå? Klart de ska få skämma bort sina barnbarn och köpa fina saker till dem, men jag vill inte att barnet ska fastna i en könsficka redan som spädbarn.

Jag tycker t.ex. det känns jättekonstigt med empireskurna kläder till barn. Det är ju något som bara förekommer till tjejer. Det är ju till för att framhäva brösten hos vuxna kvinnor, att sätta något sådant på ett barn blir ju bara… Fel, tycker jag.

Ursäktar den långa kommentaren, började tänka så mycket på det här bara!

Fan vad äckligt! Gillar tanken på annorlunda armpuffar (de är ju så sjukt fula!) men, som muskler till tuffa pojkar, nä, där fick jag lust att kräkas!

Fan vad äckligt! Gillar tanken på annorlunda armpuffar (de är ju så sjukt fula!) men, som muskler till tuffa pojkar, nä, där fick jag lust att kräkas!

Fy fan. Min första tanke var också hur opraktiska tjejens vingar ser ut att vara. Jag minns mycket väl hur det var att ha såna där armpuffar på sig som liten (på den tiden då de var normalformade och bara hade tryck med seriefigurer, 90-talet)… och redan då var det obekvämt. Skulle jag ha de där tredubbelt så stora vingarna hade jag hellre simmat utan.

Ja när en annan växte upp hade en knallorangea simpuffar så man syntes på en mils avstånd. Till detta matchade en ofta med lila badbyxtrosor med lika orangea BILAR på. A girls life!

Kan det inte vara lite så att man har svårt att se vingarna framifrån? Sedan kan man ha svårt att sätta en flicka så man ser bröstvårtorna pga viktoriansk moral bland stora delar av folket i dessa pedofilmedvetna tider.

Svar:
Det är inte posen jag egentligen vänder mig emot. Men varför skulle det vara ett problem att visa flickans bröstvårtor? Jag har aldrig upplevt att vi är SÅ viktorianska i sverige….???
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag reagerade även på hur olika pojkens och flickans poser och utryck är arrangerade på bilderna. Pojken TAR PLATS, viftar med armarna, är aktiv i. Flickan sitter snällt och väntar, lugn och fin och vän (herregud annars kan ju frisyren bli förstörd). BLÄÄÄ vilket jävla skitföretag

Måste ändå ge dom lite cred för att dom faktiskt inte satt på flickan en topp, utan hon är också utan. Även om hon nu är vänd bort.

Men vad är det för fel på ett helt par vanliga simpuffar. Det ser ut som dom där inte ens skulle fylla sin funktion ordentligt i dom formerna..

Ok, väldigt stereotypt och tråkigt. Men som konsument kan man göra precis hur man vill, man kan köpa musklerna till en tjej och vingarna till en pojk, gäller bara att man har fått/uppfostrat ungar som är openminded.

Jösses vilken video p.

Science: It’s a Girl Thing!

Jag gick in och röstade dislike på YouTube-filmen.

Jag är kvinna och älskar vetenskap, men den filmen fick mig att spy lite i munnen.

(Nu funkar säkert inte html-taggar här så min post kommer se skitkul ut)

Tips: http://youtu.be/P-Nw3zyYpvs

Hade varit så jävla gött om du hade kunnat ta ett sådant här exempel och så skrivit om det, vad du tycker han/hon har fel/rätt i och vilka motargument du har mot hans.

Jag kan själv inte riktigt uttrycka mig i text eller argumentera emot honom.. har inte riktigt den erfarenheten ännu eller skickligheten som du har av givande och övertygande texter i feminismens anda. Förstås har du säkert mycket annat att stå i, så bara om du har tid alltså! 🙂

Är så trött att jag inte orkar göra mer än att sucka. Tror tyvärr att vi kommer se många barn med dessa vingar/muskler på stranden i sommar (om det slutar regna) för att det något som jag lärt mig sedan jag blev förälder så är det att det flesta föräldrar verkligen inte fattar någonting när det gäller genus.

Skrämmande, mycket skrämmande.

Orelaterat, men hittade detta och blev så trött att jag inte ens ids skriva till henne. Någon här kanske kan förbarma sig över det lilla livet och FÖRKLARA FÖR HENNE? Jag blir bara så matt.

Så jävla trött företag.

En annan sak jag tänkte på, finns "musklerna" i fler hudtoner – eller vänder sig det här företaget bara till vita barn? Fy fan. :/

Helt rätt

Det är så det ska vara. Ni får finna er i det.

Svar:
"Ni"? Det här drabbar alla, män som kvinnor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Mats: Fast i detta finns inget NI som får finna sig utan bara ett VI. Att mosas in i en stereotyp är ju precis lika värdelöst för killar som för tjejer, för män som för kvinnor. Att killarnas tilldelade roll ofta är mer tuff & aktiv medan tjejernas är söt & passiv tex, gör den ju inte automatiskt bättre. Det är ändå bara en färdig mal man stympas till att passa in i. I denna tid där valfrihet är ett gudomligt mantra är det konstigt att folk tycker att barn i alla lägen bara ska ha ETT alternativ. ALLA skulle vi vinna på friheten att välja & vara precis som vi själva vill.

Helt sjukt, HUR kan man ens komma på tanken att göra såna opraktiska, fula saker till BARN? För att inte tala om hur förlegat det känns med vingar och muskler… skrämmande. Att folk sen köper detta.

Att skylla på att man inte kan visa flickor framifrån för att det finns pedofiler känns som ett oerhört klent argument – är det inte värre att visa flickan i en sådan vuxen pose än att visa henne framifrån? Och varför ska inte den lille pojken skyddas från pedofilers blickar? Och usch så trött man blir på att killar ska vara starka, macho och ta plats medan flickor ska vara små dockor.

Att skylla på att man inte kan visa flickor framifrån för att det finns pedofiler känns som ett oerhört klent argument – är det inte värre att visa flickan i en sådan vuxen pose än att visa henne framifrån? Och varför ska inte den lille pojken skyddas från pedofilers blickar? Och usch så trött man blir på att killar ska vara starka, macho och ta plats medan flickor ska vara små dockor.

"Svar: "Ni"? Det här drabbar alla, män som kvinnor.

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta"

Det drabbar INGEN. Tydligen enbart feminister. Män bryr sig inte ett skit för det är inget negativt för män och pojkar. 99.9999% av alla män tycker så. Finn dig i det.

Svar:
Nej jag tänker inte finna mig i det. precis som feminister före mig aldrig har funnit sig i orättvisor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Just nu vill jag bara hitta någon blåögd liten kille och göra honom till en mini-castiel. (för jag är en hemsk människa som objektifierar barn.)

Men på fullt allvar, varför sitter flickan med ryggen mot kameran och varför ser hon fullständigt livrädd ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *