Kategorier
feminism & genus

Hej män, ert kön har en negativ laddning. Var vänlig byt!

Jag älskar den Rabiata Flatfeministen Fanny

 
 
Apropå folk som tycker att feminismen borde byta namn. 
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

30 svar på ”Hej män, ert kön har en negativ laddning. Var vänlig byt!”

Hej!

Jag erkänner, jag tycker att du är too much och allt det där. (Snälla läs vidare, detta är inga elaka rader) Ditt inlägg där du jämställde aborter med en rotfyllning fick mig att tänka ’aldrig mer’ läsa denna blog. (Jag kommenterade tva ganger pa det men kommentaren kom aldrig upp – försvann de automatiskt? Kommentaren var inte nedlatande, bara undrande)

MEN JAG GILLAR att du sa tydligt deklarerar vad du tycker och tänker, att du underbygger dina asiater med genomtänkta argument. Det far mig att tänka till, fundera ett varv till. Du vidgar mina vyer och det vill jag tacka dig för! Tack!!

JAG GILLAR att du försöker halla kommentarsfältet hos Clara rent fran nedlatande kommentarer och uppmanar de som avvfärdar alla som ’avundsjuka och dumma i huvudet’ bör formulera sig annorlunda.

Jag följer dig inte regelbundet men ramlar över dig i blogvärlden lite nu och da och glädjs varje gang. Pa sa vis far jag en för mig just nu lagom dos av dig.

Igen, tack för att du är sa stark, sa ’over the edge’ mot vad vi flesta tjejer är. Du berikar.

Men det har fått en negativ laddning och är inte gemförbart med ordet man. Det är synd att en klick rabiata feminister har fått förstöra lika mycket som en klick män fått oss kvinnor att se oss om i mörkret ute 🙁

Svar:
Fast det där att vissa feminister förstör är bara skitsnack.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hon påminner så mkt om mig när jag var yngre, fast utan flatdelen och att hon vet vad hon är arg på. Drt visste inte jag. Kram

Anobnym:

Jag undrar vilka dessa feminister skulle vara, menar du dom feministerna som är så extrema i sina åsikter att dom tycker att det ska vara HELT jämställt mellan män & kvinnor? Extrema ala surfragetterna? Eller kvinnorna som envisas med att köra bil & går med byxor i Sudan?

Jag får ofta höra just det typiska "Näeee, men jag är inte feminist, jag är för jämnställdheet".

Feminism och för jämlikhet är ju samma sak, men genom att inte använda ordet feminism tror jag att man delvis tar fokus från ett av de fundamentala problemen; hur just kvinnor ses på och uppfattas i samhället. Genom att tala om jämlikhet är det ju i och för sig samma sak man kämpar för, men man ignorerar delvis åt vilket håll orättvisan oftast lutar.

Sådär för att analysera svenska språket lite 😉

Det är så sjukt störigt med alla som pratar om "en grupp feminister som förstör" och menar att det finns feminister som pga sin aggressivitet avskräcker folk från feministiska frågor och får vanligt folk att tycka feminism är dåligt. Alltså vilka är dessa feminister som alla verkar stöta på här och där?? Jag har aldrig träffat på dem trots stort eget intresse för feministiska frågor, och de feminister som syns och hörs i det offentliga rummet är så gott som alltid nästan plågsamt måna om att framstå som trevliga, nyanserade och ofarliga. När syntes senast en verkligt arg, nyanslös feminist i den offentliga debatten?

Förstår poängen och att hon inte är hundra procent seriös. Finner det ändå smått provocerande. Inte så att byta kön är att likställa med namnbyte. Oh well, point taken.

Underbart! Så jäkla spot on! ;D

Håller även med ’Anonym’ – vart finns alla de där läskiga radikalfeministerna? Känns som en skräckbild som bygger på fördomar, och som används som hittepå-argument mot alla vettiga saker feminismen har att komma med.

LD, jag älskar din blogg, btw! Sluta aldrig höras! <3

DMO: Nej, jag menar dem som gör uttal om att män är djur, det leder inte till nåt bra.

Svar:
är det många som gör det? Hör detta till vanligheterna?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vilka är "de som säger att män är djur"? Och de som har sagt "män är djur", i vilket sammanhang har de sagt det och vad var deras förklaring till det? Personer som hänger upp sig på detta förstår jag mig inte riktigt på.

Jag vet MASSOR av MÄN som har sagt att kvinnor är horor, slampor, enbart användbara som slida/fitta/livmoder, ett mannens bihang, en ofullständig man, bitchar, att de behöver lite kuk osv osv osv – vissa av dessa män är respektabla män som rönt framgångar genom historien. Och med resonemanget som Anonym och väldigt många andra för så borde vi alla kunna skriva under på Fannys idé – att män borde byta kön, eller åtminstone titulera sig något annat, eftersom ordet "man" har en så dålig klang.

Och alltså… Vad är det dessa alla feminister har gjort som "förstört" för alla oss andra? Handlar det om misshandel, våld, krig, våldtäkt eller vad?

Jag blir bara så… trött på det. Försök förstå vad feminism innebär istället. Lägg ner tjafset om att feminismen förstör och om att feminister avskyr män/tycker det är synd om kvinnor. Lägg NER.

alltså det finns ju många tolkningar av feminism, inte alla feminister tänker helt lika. och att dra alla över en kant är ju samma sak, lika inskränkt, som att säga att "alla /insert grupp/ är/tänker på samma sätt".

Kvinnor har skapat sitt eget förtryckt genom att biologiskt välja män som behandlar dom som skit (ärligt talat trodde jag mest på patriarkalt förtryck förut), kvinnor i allmänhet väljer inte snälla män, och vad gör det med självbilden, och hur en man bör vara för att få tjejer? om feminism dessutom bara tar upp dom negativa sidorna för kvinnor – tja lycka till. Vem säger att det är värre att "sexualiseras" för sin kropp, än för hur man ska vara (som man)? Vad är värst? Allt är en ond cirkel. Kvinnor ska vara kvinnliga, men väljer bara hårda män, män kanske inte vill vara "hårda" men lär sig det eftersom kvinnor bara väljer dessa män. And so life goes on…

Det är nog mer biologi än vad man tror dessvärre…..

Wow. Har du läst vad du skrev? För det är ju helt galet. Är det alltså kvinnor (som väljer att ligga med män) som gör att det finns män som våldtar/slår dem/beter sig svinigt i allmänhet?

För jag kan inte för mitt liv förstå hur du kan tycka att tex min vän som nästan blev ihjälslagen av sitt ex efter ett par års psykisk misshandel förtjänade det. Valde hon själv att bli kär i en som långsamt långsamt bröt ned en redan deprimerad människa?

Förstår inte alls ditt tänk.

fast handen på hjärtat…det är ju faktiskt feminismen som har sett till att ordet män har fått en dålig klang. Att byta det mot något annat skulle ju bara fungera i sisådär en 8-10 år, efter det så har ju feminismen gett det nya namnet en dålig klang igen.

Svar:
nej, det är män som gett män dåligt rykte. Att det är män som står för det mesta av allt våld och alla övergrepp är liksom inte en feministisk konspiration.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag vet att jag är jävligt sen till kommentatorpartyt, men tänkte bara inflika på det där lite tragikomiska påståendet att "rabiata feminister har gett feminismen dåligt rykte". Den "rabiata" feministen är en gammal myt som har skapats för att sänka trovärdigheten hos riktiga feminister och avfärda oss som "hysteriska". Om ni inte redan sett den, spana in den här videon: http://www.youtube.com/watch?v=tnJxqRLg9x0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *