Kategorier
feminism & genus

HEJA LINA!!


EFTERLYSNING Har du också håriga armhålor – och står för det? Visa ditt stöd för Lina Ehrin, ta bild och skicka till 71000@aftonbladet.se.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

48 svar på ”HEJA LINA!!”

På tal om Lina och hennes JETTEHEMSKALIVSFARLIGA hår under armarna. Läst tråden om det på FL? Senast var det en man (ja, jag antar här att det var en man, so fucking sue me) som sa att det handlar om psykopati när kvinnor inte rakar sig under armarna och följer normerna i samhället.

…..

PHAHAHA!

Skulle gärna posta en bild på mina orakade armhålor till Aftonbladet, MEN har så fjuttig hårväxt att den inte gör sig på bild tyvärr (ser mest ut som små fjun…)

/orakad psykopat(apropå Nebels inlägg;-))

:thumbup::thumbup::thumbup:

Yeah!!! 😀

Tyvärr kan jag inte bidra till kampen- jag rakade mig för typ gem

Minuter sen. Önskar jag hade sånt där Lagom med hår men jag blir som ett litet får och luktar därefter. För egen trevnads skull så … 🙂 men det vore skönt att slippa … :-p

Credd till Aftonblaskan (för en gångs skull) för den här artikeln och även den där de valde att använda pronomet "hen" : )

Heja Lina! Vilken underbar människa! Så inspirerande! 😀

Du också LD! Heja er! Och heja mig med, för jag har varken rakat ben eller armhålor på nästan två år! :thumbup: :love:

Blev så ledsen när jag läste om alla hånande kommentarer hon har fått. Men detta ändrar på det, känner mig glad nu när jag ser vilket stöd hon fått och att hon inte har tagit åt sig av vad dessa idioter sagt

😀

Förresten är de trevligaste människorna som jag har träffat, de som inte bryr sig om kroppsbehåring. Kanske effektiv metod för att sålla bort ärkeidioterna?

Jag har inte så mycket hår i armarna, och de är dessutom blonda. Men jag har färgat huvudhåret rosa och har färg kvar i burken, ni kan gissa hur jag gjort för att de ska vara lite mer pang i ansiktet på folk nu? 😉

@Ravanna : GO! 😀 VAD VÄNTAR DU PÅ?? :D:D:D

Och fan, heja Lina! Om jag inte hade varit på fin fest förra helgen hade jag också slängt upp armhålan jag med

Hahaha, på vad sätt är det en nyhet? Har de blivit skvatt galna i Sverige sedan jag flyttade för tio år sedan? Det är ju … alltså så totalt ointressant om någon rakar sig eller ej. En del är håriga, andra inte. Jag ser aldrig efter vilket. Vem bryr sig? Vilken sansad människa bryr sig? Ingen. Bara tosingar och stackare.:cool:

GO LINA! :thumbup:

Själv ser jag fram emot sommaren så att jag kan springa runt med armarna i vädret för att lufta mitt eget armhålshår!

Det är ändå lite småroligt när många män argumenterar sig svettiga för hur äckligt det är med hår under armarna. Undrar om de missat att fler och fler män faktiskt börjar raka sig. Fortsätter utvecklingen såhär så kommer de själva snart vara tvungna att raka/vaxa armhålorna.

Ni kan få låna min epilator killar.. för ni vill väl inte vara äckliga?

Yes! Mejl iväg! Jag skrev

"Jag visar mitt stöd för Lina Ehrin, och är stolt över min hårväxt! Ingen ska hånas för om de har hår eller inte, för senast jag kollade hade alla hår. :D"

Nu har jag skickat en bild. Pinsamt bara att det här ens blev en diskussion. Vem fan ska bry sig om huruvida jag rakar armhålorna eller benen? Det påverkar väl för sjutton inte omgivningen? Argh, people are idiots.

Älskar henne :love:

Och förundras över hur mycket överskottsenergi många människor verkar ha. Jag kan inte ens föreställa mig hur tråkigt liv man måste ha innan man har tid & kraft över att lägga märke till – och irritera sig på – hur vilt främmande människor sköter sina armhålor :bigeyes:

Jag ser inte varför jag skulle visa mina armhålor för världen. Det angår inte Aftonbladet eller dess rabiata läsare hur mina armhålor ser ut. Jag behöver inte bevisa något genom att visa upp min kropp i närbild som en styckdetalj i köttdisken. När behöver män göra det? (Ni som har skickat en bild, detta är inte riktat mot er. Det här är hur JAG känner. För mig är det integritetsstörande, men det är det ju inte för er för då hade ni inte gjort det. Hoppas jag.)

Teorin om att man slipper trångsynta typer när man har hår tror jag definitivt på! 🙂 Ser någon att jag har hår och de tycker det är äckligt så struntar de ju oftast bara i mig. Sällan något säger något, antagligen är de flesta för fega eller har hyfs nog att hålla det för sig själva. Blev som andra skrivit också väldigt glad över att Lina inte tog illa vid sig!

Fullständigt rubbat att det blivit sådant rabalder över en orakad armhåla.

Själv rakar jag ibland och även benen, benen ser ut som dina ben i bloggen i orakat skick.

Går något program som handlar om pinsamma kroppar på TV, varför är det ingen som klagar över de där människorna som har rakad tjejpung, det om något måste väl vara avtändande för alla män!

Hej Natashja!

Jag hänger med i den stora debatten, och vad jag själv tycker om könsroller och kroppshår är en alldeles för lång historia för att ta upp. Jag kan säga att jag inte förespråkar könsroller men jag gillar mig själv len och rakad. Självklart är det inte hela bilden. Nu till det väsentliga!

Det som intresserar mig att få direkt svar på från självaste dig, Natashja, är följande (jag anser dig vara bildad i genusfrågor, saklig och en sympatisk person, så jag hoppas du tolkar min fråga som den är – 100% objektiv):

Hur resonerar du kring framställningen av företeelsen kvinnligt och manligt rent anatomiskt i renässansens största konstverk? Har de blivit erkända mästerverk just för att de tar det anatomiskt manliga och gör det manligt vackert, och motsvarande för kvinnor? Eller är de erkända just för att ingen kan förneka att, bortsett från människor som föds intersexuella, så är män och kvinnor skapta olika och olikheter tar fram de vackraste ur båda anatomier?

I det här fallet kan jag härleda att olikheterna mellan man och kvinna förstärks för att göra båda vackrare och mer generiska anatomiskt.

Hur tänker du isåfall då kring det att redan för länge sedan "bestämdes" vad som är kvinnligt och manligt, i både jämställda och ojämställda samhällen (de förra existerade faktiskt)? Det måste ju alltså ha funnits något som ansågs göra kvinnan vackrare, bättre eller mer anatomiskt kvinnlig – särskilt i frågan om synlig kroppsbehåring. Det motsvarande för män, förstås.

Isåfall – varför märker jag att så få feminister erkänner detta och håller kroppsliga ideal utanför könsrollfrågan?

Det är ingen idé för er andra här som tolkar mig subjektivt att säga att ett kvinnligt anatomiskt utseende och ett manligt är något som mänskligheten får indoktrinerat, för så är det inte, rent objektivt. Det existerar kvinnligt, manligt och den vackra och mystiska androgyniteten.

Allt annat kan jag hålla med om är indoktrinerat och mer eller mindre påtvingat av massan.

Hade ett samhälle med anatomiskt androgyna människor varit ett bättre samhälle, där allt som är raffinerat kvinnligt (exempelvis hårborttagning) och raffinerat manligt (breda axlar och mer kantiga former) förkastades fullkomligt? Hur hade det varit bättre?

Jag talar som sagt inte om könsroller, utan jag skriver om utseenden, kroppsbehåring, och allt vad dagens debatt kretsar kring.

V grejen är att ideal förändras hela tiden. PÅ renessansen skulle kvinnor vara tjocka och bleka. Idag ser det annorlunda ut. Och hårlösa var de definitivt inte på den tiden. Det var vi inte ens för 50 år sen.

Det förstår jag.

Mitt inlägg var ganska långt och (kanske) flummigt nu när jag tänker efter och min tankeställare bröt nog inte igenom.

Det jag syftade att ifrågasätta var själva avbildningen av kvinnor. Om man förutsätter att ideal börjar med avbildningar som anses vackra (eller bra på annat sätt) av massan; har det någonsin funnits ett ideal där kvinnor är håriga och där man "ska" tycka om håriga kvinnor?

Har det någonsin överhuvudtaget funnits ideal i samhället där människor avbildas precis som de är? Är det fortfarande ett ideal då?

Jag noterade något speciellt tidigare idag när jag grävde runt på internet.

I gamla japanska erotiska målningar har kvinnans könshår fått var kvar. I mycket västerländsk konst också, så klart.

Dock återstår det att hitta kvinnor mer uttryckt håriga armhålor.

Okej, jag tycker folk borde vårda språket gällande hår under armarna på kvinnor, dom är ganska grova!

Men ser ingen skillnad på att folk tycker att dom ska raka hår och dom som vill ha kvar det, det är bara en åsikt man har.

Själv tycker jag att det är enormt obehagligt med hår under armarna, och alla flashningar i tidningar och folk som lägger upp på sina egna armhålor, ha håret men ni behöver inte flasha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *