Kategorier
feminism & genus

Hur kvinnor framställs i media.

(bild tagen hos Egoina. Tack Hanni för tipset)]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

34 svar på ”Hur kvinnor framställs i media.”

Om hon slutar stå på tå blir hon ju dessutom kortare än en och sextio… Men jag förväntar mig inte mer av varghatare. Hela diagrammet är ju totalt missvisande.

Andra gången jag ser bilden men förstår ändå inte hur dem tänker när dem gör så att kvinnan ser ut som hon gör,

Svar:
Jag tror det handlar om att de INTE tänker överhuvudtaget
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kommenterade bilden i samma inlägg som Hanni tipsade om den. Men det kom tydligen inte fram…

Hur som helst så reagerade jag på något helt annat. MIG SJÄLV! Alltså, först när jag tittade på bilden förstod jag inte vad felat var (herregud liksom!) men jag kunde inte bara stänga ner bilden utan att ta reda på vad. "Hm… Om jag vore feminist, vad skulle jag reagera på?" och sen POFF bara sådär så såg jag det. När jag väl såg det känner jag mig bara så hjärntvättad, borde ju ha sett det på en gång. Bara för skojs skull visade jag den för pappa också, utan att avslöja vad felet var. "Titta på bilden, ser du något konstigt?" och han började fundera på om vargarna mått stämde osv. Sen sa jag "Nej, men titta på figuren som ska symbolisera en kvinna…" och sen brast han ut "Hahaha, jahaaa!" och jag "Du är lika hjärntvättad som jag, fick fan tänka till innan jag såg vad som var framför näsan på mig."

Tycker det är rätt likt en svensk tjej ( Vi putar, vickar, posear o viker ut oss mest hela tiden). Lite för smal bara. Borde varit lite rundare (som du tx)och ha en handväska (svenska tjejer/kvinnor har ju alltid sina väskor med sig). Dessutom borde hon givetvis ha sin iPhone i handen.

Men den kan ju inte vara på riktig…eller? Snälla säga att det inte är på riktigt!

Svar:
Hahaha, varghatare kan man kanske inte förvänta sig så mycket av
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

så. jävla. sjukt. Ska vi inte börja göra något åt detta på riktigt? Publicera emailadress till alla hemsidor som lägger ut bilder som denna så mejlar vi alla vårt missnöje så att de fattar omfånget och att folk faktiskt inte vill ha öppen eller smygsexism var de än tittar. Kan vi inte göra det, snälla?

Svar:
Bra idé! Jag brukar försöka göra det ibland.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Haha, det som är det sjukaste här är att jag inte reagerade på kvinnan när jag först såg bilden. Undrade först varför du skrev om vargar. Aah, vilken tragikomik! På tok för van vid att kvinnor framställs så där på bilder.

Svar:
Det är flera som sagt detsamma! Vi är så hjärntvättade.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag och ett par vänner satte igång att maila sajten och fråga vad de tänkte med sin bild, och nu har de bytt ut kvinnan mot en mer neutral silhuett.

Roligt när saker faktiskt händer 🙂

Det är typiskt tidningar. Kvinnan framställs på ett positivt sätt: sportig, handlingskraftig och alert. Mannen framställs som en grå blobb, tråkig och fet.

Varför inte bara använda första siluetten två ggr men minska höjden på nr två. En kvinna kan ju också ha kort hår.

Den.Där.Bilden.Är.Helt.SJUK!

Kan inte förstå hur de kunde publicera något sådant; ÄR folk verkligen sååå sjukt hjärntvättade, eller är det sådana tjejer de har i sitt umgänge??

I det här fallet måste jag nog hålla med Philip ovan…

Jag tyckte det var en positiv bild av en handlingskraftig kvinna och att bilden på mannen snarare var tråkigt.

Tänkte snarare att de kunde hittat en mer atletisk och framåt silhuett av mannen också.

nej nu läste jag de andra kommentarerna och ser att de bytt ut bilden, sorry kommenterade innan jag läste.

helt sjukt btw

Men herreguuuud! Hur framställs män i media då? Hur säger reklam/tidningar etc att män SKA va? Framgångsrika, vältränade och välklädda ska de va. Är dom inte som Beckham, Jonny Depp, Brad Pitt och ha supersize snopp och är en atlet i sängen så är dom mesar. Antingen ska de vara så eller så ska de va vältränade muskelberg med 1000 tattueringar. Stackars killar, de har inte heller så lätta ideal att uppnå….

Anonym! Absolut, men du tycker att detta var inlägget att ta upp det i? LD har tagit upp mansideal i andra inlägg, du kanske kan söka dig till dom? Eller blogga omd et själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *