Kategorier
feminism & genus

"I alla tecknade serier har tjejerna alltid stora ögon och läppar och är jättesmå."

När jag var fjorton bast så var jag en tänkare precis som jag är idag. Jag tänkte mycket på homosexuellas rättigheter och på djurplågeri och på orättvisor och annat som spelar roll men jag var nog inte hälften så klok som den här tjejen. Om ni inte har något för er så tycker jag att ni ska läsa det hon skriver och kanske skicka lite pepp.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

16 svar på ”"I alla tecknade serier har tjejerna alltid stora ögon och läppar och är jättesmå."”

Izabelle; nu är inte jag Dahmer, men jag måste bara få säga att jag avskyr när föräldrar säger sådant. Jag har fått höra det många gånger av min mamma, och i min värld betyder det;

"Du duger inte, varför gör du inte något åt det?"

Vet du vad Åsa Hoffman, nu får du ha lite tilltro till de som är yngre. Vet själv att jag var väldigt, väldigt mogen som 14 åring och uttryckte mig väl i skrift. Att hon inte skulle kunna ha ett välutvecklat ordförråd och använda "stora ord" bara pga hennes ålder är lite väl trångsynt.

asahoffman.blogg.se

Jag får väl ta det som smicker, jag har nämligen skrivit varenda ord själv. Ärligt talat skulle jag inte se någon poäng i att ljuga om att det är jag som har skrivit en text så jag kan lova dig att den är min!:)

Och du jag har faktiskt inte ens fyllt fjorton än;)

Åsa Hoffman, det där var nästan lite förolämpande. Jag säger som någon här ovan, jag var också väldigt mogen och hade väldigt starka åsikter när jag var 13-14 år. Och läser man tillräckligt mycket får man en bred vokabulär. Och nu när jag är 17 tänker jag ganska mycket likadant som jag gjorde då, även om jag såklart mognat en del under åren. Men jag tycker inte man ska döma intelligens efter ålder. Det är inte riktigt rättvist.

Åsa Hoffman-

Bara för att du kanske inte var den skarpaste kniven i lådan när du var 14 så betyder inte det att andra inte var det. I princip exakt sådär står det i min dagbok från när jag var 14.

Åsa Hoffman; Gud så insnöat. Bara för att du själv inte besatt vare sig mognad eller ordförråd vid den åldern så ska du inte tro att alla är som du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *