Kategorier
feminism & genus

Ibland måste kvinnor hålla sig lugna och göra som mannen säger

När jag hör en man säga att ”Jag tycker inte om svenska kvinnor” eller ”Svenska kvinnor är så kalla, jag föredrar utländska” så kör varninsklockorna, nej varningssirénerna igång för full kareta. Speciellt om karln ifråga har en thailändsk flickvän eller dejtat flera. ”VARNING VARNING! MANSGRIS!” ekar det i huvudet. Mansgris med kontrollbehov. Mansgris med skev kvinnosyn. Visst är jag fördomsfull, men det är något märkligt med män som har svårt för just svenska (självständiga) kvinnor. Och vad är det egentligen de inte tycker om hos oss? Att vi inte är undergivna? Står vid spisen? Eller för att vi kräver jämlikhet? Att vi inte bara suger av med ett leende och tackar för att de inte drällde på mattan, istället för att kräva en tjänst tillbaka? Dessa män uttrycker ofta hur mysigt det är med kvinnor som pysslar och donar, eller gärna att kvinnor bör klä sig kvinnligt; ”Det är ju trevligt när de visar upp vad de har liksom”. Typ. Och de är ofta väldigt måna med att könsrollerna efterlevs. ”Min fru ska inte behöva…” Nej, det är nåt märkligt med sådana män. Något som är ännu märkligare är kvinnor som ”förstår” dessa män. Kvinnor som uttalar sig så antifeministiskt och nedvärderande om sitt eget kön, som uppenbarligen har en sådan skev självkänsla att de tror värdet sitter i mannen de lyckats snärja. Nej, Hanne Nabintu Herland. Män vill inte ha utländska kvinnor. Patetiska kvinnoföraktande män med små snoppar och liten självkänsla vill ha sådana kvinnor. Män med femtiotalsvärderingar och åsikten att kvinnan hör hemma i kök och säng, de vill ha sådana kvinnor. Män som med andra ord redan blivit bortvalda av oss.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

63 svar på ”Ibland måste kvinnor hålla sig lugna och göra som mannen säger”

Word! Jag får kalla kårar längs ryggraden när jag läser kommentarer i stil med "Jag föredrar thailändska kvinnor, de är inte så sura och gnälliga."

Att bli kär i någon som är av utländsk nationalitet är en sak. Men att inte klara av en kvinna som ställer lite krav ibland och istället tråna efter någon som går omkring och ler underdånigt och tacksamt hela dagarna – DET är en helt annan sak och är väldigt creepy!

Ja, det är bra vedervärdigt. Var en tjej från Filippinerna som sommarjobbade på mitt jobb som hade en svensk man. Hon verkade ofta lite stressad och så och tillslut så berättade hon att det var hennes man som inte ville att hon skulle jobba osv. Hon hade då bott här i 8 år och fått en son med honom. Hon hade precis fått reda på att man FÅR skilja sig i Sverige och hotat m det och sagt att hon skulle skilja sig om hon inte fick ha vänner och jobba lite om hon fick nått jobb.Han hade dittills också sagt att det inte var någon idé att hon gick till affären eller så för att ingen i Sverige talar engelska! (I filippinerna har de ju två språk så dom pratar det flytande) Supergullig tjej. Tyvärr jobbade hon bara en sommar och en dag träffade jag dem på maxi och tyckte så synd om henne. Jag skulle ha slitit ut mina ögon och käkat upp dem och hoppats på att förblöda hellre än att lägga mig med den där groteskt feta, svettstinkande och orakade snuskhummern.

Vet inte vad jag ville med den här historien egentligen. Dela med mig?

Sedan finns det ju andra, som är jättesnälla (som en gemensam bekant till dig och mig Lady D), som raggar thailändskor av helt andra skäl.

Jag har en kompis som är en aning mansgris. Det finns stunder då jag kokar över när han öppnar munnen, men det finns också stunder då jag kan tänka "okej, han är uppväxt så". Det är ingen ursäkt, men precis som du alltid skriver…man blir formad i barndomen. Hans flickvän är en av mina bästa vänner och hon passar upp på honom, men kommer ofta till mig gråtande och säger att han aldrig uppskattar henne. Grejen är att hon är ju också uppväxt så, när hon är hemma med familjen passar hon upp på hennes pappa också. MEN, de ser det inte själva som någon "uppassning". De ser det som något helt normalt i vardagen.

Jag vet inte riktigt vad jag ville få fram, men…jag tror att det här med att "förstå" inte enbart behöver innebära att man är dum i huvudet. Det gäller ju bara att se utifrån olika perspektiv. Jag skulle aldrig stå ut med att göra saker enbart för min pojkvän, eller passa upp på honom. Men jag kan se det ur deras perspektiv också, för det är normalt för dem. Och det här är vad som är normalt för mig.

Den där artikeln(?) måste vara enbart för att provocera och få fram en debatt, för ingen kan väl på riktigt vara så korkad?

I den mörka urskogen där jag bor är hämtfruar inte särskilt ovanligt. Och jag tror och hoppas att de flesta män som hämtar hem dessa(för de gör ju faktiskt det), gör det för att de vill ha en fru att dela livet med. Jag tror och hoppas att de flesta INTE är mansgrisar. MEN jag är inte blind. Även om jag inte ser varenda liten del som försegår när de stänger dörren om sig så ser man ju så mycket annat. Det finns ju orsaker till varför vissa av männen inte kunna få eller behålla en svensk fru, och tyvär av den orsaken att de är ett äckel.

Men det finns så många fler sidar av detta. Det handlar ju ofta om män i medelåldern och äldre, och de lever ju kvar "i gamla tider" då kvinnor faktiskt passade upp männen. Men kvinnorna har förändrats, blivit självständigare och börjat ställa krav, men männen har inte hängt med. Det är ingen ursäkt i sig att man vägrat utvecklas med samhället, men det är en förklaring.

Det positiva kan jag se i att det finns många män från andra länder som hellre träffar svenska kvinnor just för deras självständighet. Just för att de är starka och inte står tysta och lyder.

DET ÄR RASISM.ATT DÖMMA ETT HELT FOLKSLAG ÄR RASISM. oM MAN SKRIVIT VI ILLAR INTE IRANSKA/SPANSKA KVINNOR SÅ HADE DET BLIVIT RAMASKRI-MEN SVENSKA KVINNOR KAN MAN SÄGA VAD FAN SOM HELST OM.

Tänk att det finns sådana människor.

När jag var 15 (jag blir 21 till sommaren, så det var ett tag sen) så umgick jag och min bästa kompis dygnet runt och på helgerna var vi nästan alltid hos hennes pappa. På mornarna så sprang vi ofta omkring i bh och mjukisbyxor tills vi bestämde oss för att göra oss klara. Hennes pappa brydde sig inte, han bara suckade åt oss och sen gick han ut och gjorde något vettigt på gården.

Men nästan varje helg så kom en vän till honom dit och då ropade hennes pappa alltid "Nu kommer Stefan!" (han får heta så nu) Och vi sprang som galningar från soffan upp till hennes rum för att få på oss tröjor innan han skulle komma in, för vi visste att han skulle sitta och stirra och bara vara allmänt äcklig (vi var ju faktiskt 15 och han 40+, att man ens vill titta på tjejer i den åldern).

Lite senare samma år så fick jag veta att han hade hämtat hem en thailändsktjej, för det var verkligen en ung tjej, hon var bara 18 år! Det hade kunnat vara hans sons flickvän lika gärna eftersom att hans son är lika gammal som mig. Då blev jag bara ännu mer äcklad.

Det blev ett långt inlägg men jag var bara tvungen att berätta det.

Leah: Rasistkortet. Hm, kreativt och så ovanligt. Not. Bye Bye.

Som jag sa till en bekant: Hur patetiskt som man är man när man måste åka till andra sidan jorden och vifta med pengar för att hitta någon som står ut med en? Kärlek? Tror inte det?

Fast… min pappa är så långt ifrån mansgris som man kan vara. Han vill inte bli upp-passad utan vill passa upp. Han är den som tar hand om hemmet och lagar mat i flera timmar. Han vill göra allt själv. Han har inga nedvärderande mansgris-fasoner överhuvudtaget. Och när han träffade sin Thai-fru så sa han just så, att thailändska kvinnor är mkt varmare än svenska kvinnor. Efter 2v i Thailand har jag förstått att det faktiskt är så, generellt sett. De är mycket mjukare, varmare och mer hjälpsamma även när de inte behöver.

Leah, hade du sett annorlunda på det om det hade varit badkläder?

Hur som helst, jag håller verkligen med dig Lady Dahmer. Jag fick psykbryt av artikeln. Sen läste jag kommentarerna. Big mistake, nu är jag anti-människor hela dagen. Jag blir så trött på alla idioter!

Åh jag gick hela dagen igår och tänkte skriva om det här, jag har så många kombinationer av svordomar som jag tänker på i samband med den där jävla Hanne (som för övrigt ser ut som en dassig Pamela Anderson wannabe) och de där äckliga männen som vill ha en fru som vet sin plats.

När jag läser den där artikeln på wendela så känner jag bara rent spontant att om män är så jävla kåta så kan de fan använda handen och är de sugna på god mat så kan de köpa sig en jävla kokbok och börja öva, patetiska as.

Jag har en vän som är väldigt förtjust i Asien och då främst Japan iofs. Han har berättat att japanska tjejer, går helt bananas på svenska killar/män. De är exotiska och spännande, tycker de.

Hans vänner där (svenska killar/män) som bott där en tid tycker om den uppmärksamheten och tycker svenska tjejer är dryga och totalt ointresserade hela tiden.

Kan inte det kanske vara något? De kanske intresserar sig för asiatiska kvinnor, för att de (generellt sätt) kan vara vänligare till sättet?

Jag hänvisar INTE till dessa "byråer" med förmedling mellan asiatiska kvinnor och västerländska män utan mer det naturliga mötet.

ANNA KK eller hur?!! (ang. pamela andersson)

skulle man kolla upp ordet "våp" i en ordbok så skulle den här tragiska människan finnas på bild.

Läser man kommentarerna under artikeln så blir man om möjligt mer bestört.. var går det fel i uppfostran för vissa karlar? Vad är det som gör att de tror att världen och alla kvinnor i den är till för dem allena?

:question::question:

Jag tror så här.

Vi kvinnor har länge strävat efter en ny könsroll. Kvinnor har varit förtryckta mer eller mindre i årtusenden och kvinnor har kämpat mot det förtrycket säkerligen lika länge. Feminism och genus pratas det om i skolorna och i media och då är det främst kvinnans roll det pratas om.

Men med den nya kvinnorollen kommer också en ny mansroll och jag tror att många män är vilse i den, de är inte förberedda. Så som deras förebilder var kan de inte själva vara nu när de är vuxna. Om deras kvinna kan försörja sig själv, borra upp hyllan på väggen och se till att bilen blir fixad vad är då mannens roll?

Det finns liksom ingen stor mansrörelse som genom århundradena har kämpat för mannens rätt att ha tillgång till hemmen och familjelivet. Eller som strävat efter att mannen ska ha rätt att vara känslosam, empatisk och ta hand om sin kvinna likväl som hon tar hand om honom.

Jag tror gubbarna har identitetskris helt enkel.

Jag känner lite samma sak. Det känns inte som att de är de vettiga männen som åker och hämtar sig en fru i thailand. Men som jag skrev i mitt inlägg så tror jag många gånger att dessa thaikvinnor ser dessa gubbar som någon räddning. Jag må vara fördomsfull men så fort jag ser en ung söt thaikvinna med en fet, gammal svensk gubbe, så kan jag inte låta bli att fråga mig av vilken anledning hon är med honom.

Sen är det ju klart att i vissa fall kanske det är kärlek. Och i vissa fall kanske gubben är världens snällaste. Men eftersom att jag är fördomsfull så har jag svårt att se varför man måste åka till thailand för att lyckas hitta en fru.

Det finns helt klart svin som utnyttjar kvinnor som de tagit hit från andra delar av världen, utan tvekan men min upplevelse är inte att detta är normalfallet.

Två av mina bröders vänner är gifta med thailändskor och de har helt vanliga förhållanden. Den ena åkte till Thailand med hoppet om att hitta en fru och den andra åkte bara dit för att ha semester och blev kär. Gör man fel bara för att man åker medvetet till Thailand för att hitta en fru? Jag tycker inte det, bara om man gör det för att man vill skada eller utnyttja någon.

I Norrbotten där jag växte upp är kvinnounderskott en realitet och många bra män hittar inte en kvinna. Det är inte bara de som vill ha en medgörlig hemmafru som åker till Thailand de av männen som jag känner som har Thaifruar är fullt normala men många av de normala kvinnorna har flyttat och det finns kanske bara kvinnor som är mycket äldre eller yngre eller de som kanske inte är fullt normala kvar. Jag baserar detta inte bara på de två familjer jag känner lite bättre utan även de jag har vänner som känner eller som jag själv känner lite smått.

Min man är typ tvärtom, han vill hellre vara "hemmafru" och låta mig jobba. Det är väl visserligen inte jättebra för det grundar ju i lathet :p Men han skulle iaf inte ha något emot att städa, laga mat (särskilt inte eftersom han är kock) och ta hand om barnen (nu har vi inga – men våra framtida) osv. Nu så tjänar jag inte tillräckligt för att kunna försörja oss båda men hade jag det hade det nog varit okej om han hade varit "hemmafru". De sysslorna ska ju också göras och slipper jag göra det är det ju huuur gött som helst ;D

Det finns väl andra kulturella särdrag än att man är mer eller mindre jämställd? Detta känns ganska fördomsfullt. Jag tror att det finns många män som har utländska kvinnor av andra anledningar än att de vill ha nån som bara står vid spisen.

Jag finner det märkligt att vissa tar upp historier som inte har med problemet att göra! Att nån åker till Thailand för att få en chans på kärlek eller ett förhållande så är det väl en sak. En annan att åka dit för att hitta en timid fruga!

Om man inte inser att det finns en tydlig maktobalans redan innan man träffar någon från ett annat (fattigt)land så har man väldigt liten chans på en jämställd relation senare…

Usch, det är äckligt med män som gör så. Påminner mig om en man som min syster var tillsammans med. Han var smygalkis, trångsynt som fan och försökte ändra på min syster som alltid klär sig i väldigt sportiga kläder för det tycker hon är bekvämt.

Men oj så snäll och bra han var med barnen. Han involverade alla grannungar och min systers barn.. Så ingen såg ju den dåliga sidan av honom.

Men syrran fick utstå en hel del. Fyfan. Han försökte få henne att använda inneskor med liten klack, kjol och blus när de skulle ha gäster.. Men han kunde gå runt äcklig och bakis med sin svullna röda alkisnäsa! Slogs gjorde äcklet med.

Tillslut fick vi syrran att lämna honom.. Vet inte om detta var lite off topic, men ja i alla fall det fick mig att minnas.

Problemet är ju att orsaken att tex thailändskor upplevs som "mjukare" än svenska kvinnor är ju att thailändskor uppfostrats till att om du inte är mjuk och snäll och passar upp på män kommer du aldrig bli gift och inte kunna försörja dig.

Och visst finns det säkert män som har förhållanden med thailändskor som är helt vanliga förhållanden där de bara råkade bli förälskade i just en thailändska men likaväl hade kunnat bli det i en svenska och inte förväntar sig någon uppassning. Men sen finns tyvärr de män som riktar in sig på dessa kvinnor för att de vet att de kommer undan med ett svinigare beteende.

Men eftersom jag undviker att läsa trollkommentarerna på jämställdhetsartiklar i Aftonbladet har jag fortfarande inte tappat tron på män i allmänhet. Tror att de flesta yngre svenska män vill leva med en kvinna som gillar sex och att tillfredsställa sin partner men som kräver tillfredsställelse tillbaka, som kan laga god mat men även kräva att mannen tex diskar efteråt, som är självständig och kan kräva respekt när det behövs.

Jag har väl också nån typ av fördomar om de karlar som tar hem tjejer ifrån Thailand. Brukar fundera över vad det är som är felet. Sen åkte min pappa till Thailand för fyra år sedan och hämtade hem hans nuvarande fru med hennes två barn i samma ålder som min son, 8 och 9 år gamla i år.

Min pappa är inte alls en sån som låter Amorn (ja hon heter så…) allt själv. Hon är uppfostrad att göra det men pappa sticker iväg till tvättmaskinen och tar tvätten och hänger den innan hon hinner märka det bara för att han ska göra det. Han har alltid varit en sån som gör saker hemma.

Han har tack och lov heller inga knepiga åsikter om kvinnor och deras plats i samhället.

Amorn har fått hjälp ifrån början med att plugga (tydligen ser inte alla karlar till att göra det för då kan de ju lära sig svenska och därmed förstå lättare hur det svenska samhället ser ut…) och barnen och så har hon ett jobb. Just nu är hon klar med svenskan och tränar på att prata för sen ska hon söka jobb som frisör eller fixa alla papper hon behöver för att jobba som frisör i Sverige. Hon är jätteduktig men vill inte jobba med det förrän hon kan bättre svenska.

Ja jag har fördomar men inser också att det är inte alla karlar som är riktiga svin. Min pappa är inte alls sån där äcklig gammal gubbe som inte kan få kvinnor i Sverige eller hantera kvinnor ifrån Sverige. Han råkade bara bli kär när han var på semester… På riktigt alltså.

Det handlar inte om att männen väljer vad dem vill ha, utan som du säger – det handlar om vad dem inte kan få. Så då åker dem till ett ställe där alla är desperata efter pengar å så typ "köper" dem en fru. ganska vidrigt egentligen..

Som jag sagt ovan, min uppfattning är att majoriteten av familjer där mannen är svensk och kvinnan thailändska är vanliga normala familjer som alla andra. Men, de mycket starka fördomarna om mannen som 'tar hem en thailändska', 'köper en fru' eller frun som kommer till Sverige bara för att få pengar drabbar dessa i de fall jag känner till fina vanliga familjerna. Jag blev nästan gråtfärdig när en av kvinnorna jag känner berättade att en person hade skällt ut dem på bussen för att hon var en hora och att hennes man köpt henne och att hon skulle lämna honom. Så var på inget vis fallet.

Att det finns idioter som tror de kan behandla kvinnor hur som helst vet vi alla. Det finns en grupp av dessa som skaffar en fru från Thailand eller något annat land och utnyttjar henne pga dåliga språkkunskaper osv men varför måste dessa as få förstöra för vanliga familjer och varför ska vanliga familjer måsta övertyga folk med fördomar att mannen faktiskt inte 'köpt' frun? I de fall där det förekommer ska män som förstör kvinnors liv definitivt straffas och fördömas men när detta spiller ut till hela gruppen blir jag arg. Män gifta med svenska kvinnor måste normalt inte förklara att han inte misshandlar sin fru bara för att det finns män som misshandlar sina svenska fruar. Fördöm i de fall som det är befogat men låt inte fördömandet inkludera alla familjer med en svensk och en thai.

Och så har vi min blyge, timide kusin som blev uppraggat av ett thailändskt rivjärn på krogen and never looked back. Hon bestämmer precis allt, han är lycklig för att han slipper men får ändå höra glirlingar om att han utnyttjar "flickstackaren", som är 7 år äldre, ser bara inte ut så 😉

Men självklart så är det inget fel om en man eller en kvinna träffar en partner utomlands och blir kära och gifter sig, men gifter man sig med någon som man inte ens kan kommunicera med så är det fan inte kärlek.

Vad tror ni är anledningen till att svenska kvinnor är kalla och jobbiga? Förmodligen för att vi vet om att vi inte är obligerade att knulla så fort mannens lust faller på, vi ställer krav och sätter gränser. Det är jävligt kallt och hårt. stackars svaga och känslomässigt rubbade män…

Man kan inte säga att alla svenska kvinnor är dryga och otrevliga och att alla thailändska kvinnor är mjuka och varma. Det handlar om individer. Min pappa har hämtat hit två thailändska kvinnor hittills. Den ena var väldigt snäll mot mig och min bror, men pappa kände inte att kärleken fanns där så det tog slut. Den andra kvinnan är en riktig ragata, men henne har han gift sig med. Jag vet inte hur många gånger hon har slagit honom och två gånger har hon knivhotat honom inför mig. Ändå gör han inget åt det annat än att sätta sig själv i skydd, för han älskar henne.

En fråga: Skulle ni säga att min pappa är en mansgris eftersom han har gift sig med en thailändska? Jag vet inte själv svaret. Han älskar ju henne och låter henne göra nästan vad hon vill (det finns nog inget förhållande där den ena parten aldrig har invändningar mot vissa av den andra partens beslut och vice versa), och han står ut med hennes väldiga humörsvängar. Men faktum kvarstår att han har hämtat hit henne från Thailand och att han är mycket äldre än henne. Så summa summarum är..?

Anna Din pappa kanske var ensam, ville finna kärleken, eller var en mansgris, det kan ingen svara på här. Men det låter sorgligt och bedrövligt att hans fru beter sig så mot honom som hon gör, han borde kicka ut henne, ingen ska behöva stå ut med att bli slagen eller knivhotad.

Jag hade en kollega som sa: "Jag tycker om all slags mat, jag skulle gärna ha en utländsk fru" på fullaste allvar, sen åkte han till Thailand och snabb-dejtade (läs: hångeltestade) 3 st efter lite nätdejtande, valde en, åkte hem en sväng och fixade lite, sen tillbaka och gifte sig och nu bor de här i Sverige. Smaklig måltid! Typ.

😐

Jag håller med om den sista meningen du skrivit "män som redan blivit bortvalda". Om jag uppfattar det uttrycket rätt så håller jag med. Alltså att det är män som har svårt för att få tjejer, skyller det därför på att det är svenska tjejernas fel och tror därför att kvinnorna är bättre utomlands. Ganska svagt faktiskt..

I LOVE IT! Inlägget alltså.

Så jävla bra skrivet. När du skriver såna här inlägg så sällar jag mig till fanskaran.

Ah shit, klockrent. Klockrent LD.

Ett högst osmakligt inlägg, det håller jag med om, men nu börjas det, kalla henne Pamela Anderson våp, tragisk människa, seriöst, det är därför feminister ej kan tas på allvar..

Jag menar, kom igen, är det en "exklusiv jävla fittklubb eller"?

MBK vill bara påpeka att jag inte kallat henne "pamela andersson-våp". Jag sa att hon var ett våp och att hon ser ut som en skabbig variant av pamela. Två skilda saker.

Att hon är ett tragiskt våp står jag dock för.

Intressant detta, jag diskuterade detta med min mamma här om dagen och hon sa något väldigt klokt; "En stark man skräms inte av en stark kvinna, han tjusas av det".

Och det är helt rätt. En stabil man som är säker i sig själv vill inte ha någon liten nickedocka.

ladydahmer: jadu, om jag visste det 🙂 De har väl haft otur och/eller varit tråkiga att ha att göra med. Min spontana tanke var, när jag hörde det, att många människor faller för det "exotiska". Kan ju vara både utseendemässigt och mentaliteten. Här spelar nog fördomar mycket in, dvs. hur vissa uppfattar en typisk person från ett visst land. Men vad ligger det för sanning i det egentligen?

Jag håller med dig om att det känns patetiskt med män som vill ha underdåniga kvinnor som gör som de säger och beter sig efter deras mall av kvinnlighet. Men att skriva att detta beror på bl.a. snoppstorlek känns lite väl lågt :-/ Risken finns att hela debatten går förlorad för ett sådant argument.

Det kan helt enkelt vara så att alla kvinnor inte tycker som du. Vi kanske inte är tillfreds med den nya kvinnorollen feminismen burit med sig. Vi kanske inte trivs med den. Vi kanske mår dåligt av den till och med och den får oss att känna oss mindre värda och illa behandlade. Vi är inte de som kallar andra kvinnor för horor och våp bara för att vi tycker om att göra våra män och barn lyckliga. Förstår inte varför du ska hata alla som inte tycker som du. Gläd dig med mångfalden istället. Det finns någon för alla.

Det lustiga är att jag studerat genus på universitetsnivå i flera år, varit aktiv feminist, sagt alla dessa saker och nu insett att jag hade fel.

Låt mig må bra utan att behöva anklagas för att nedvärdera kvinnor. Jag skulle aldrig ta ord i min mun mot andra kvinnor, sådana ord som du använder. det pga att jag respekterar andra och andras val i livet.

Sluta hata allt och alla, snälla.

Den som tydligen har skev kvinnosyn – jag hatar ingen.

Gör inte det här till en fråga "de som tycker om att ha glada barn vs. svenska kvinnor som INTE gör det" för det blir så jävla löjligt och det är inte det det här handlar om.

Jag älskar att göra saker för min man och att mina barn är lyckliga. Det gör alla svenska kvinnor jag umgås och beblandar mig med. Hard core feminister och allt.

tess jag räknar med att mina intelligenta läsare förstår att det var en liknelse (för att illustrera hur "små" människor de är) och inte nåt jag verkligen tror.

Mitt ex hade en enorm penis och en väldigt skev kvinnosyn. For the record. 😉

Jag bor i Afrika sedan 3 ar tillbaka och har traffat manga "mixade" par (vanligtvia europeer och afrikaner) som ar kara, lyckliga och valt varandra av just de anledningarna. Som har familjer och lever fint ihop. For sjalvklart finns det massor av sadana, de syns bara inte lika mycket i media.

Sedan har jag traffat en rad, alldeles for manga for att jag ens skall vilja tanka pa det, man (oftast aven de av europeiskt ursprung) som kommer hit for att traffa nagon som "ar en riktigt kvinna, milda och fina och som inte tjafsar och gor som man sager", for att kvinnorna i deras eget land ar "sura, tjafsiga feministfittor". Och sedan sett hur de beter sig mot tjejerna, vad de gor, sager, tycker etc. och bara velat krakas.

Det finns alla sorter, men tyvarr sa finns det alldeles for mycket av de javliga for att det skall kannas helt bekvamt….

Elin

Varför finns det ens ett behov för en man att åka till andra sidan jorden för att leta en fru? Den mannen anser jag har grava problem. Vad är det som gör att han inte kan finna en partner där han lever och bor? orsaken till problemet ligger ju hos den mannen…

Att 'råka'finna kärleken när man är på resa är ju milsvid skillnad från dem män som sjukt nog åker i väg till andra sidan jorden för att 'skaffa sig' en fru..det är inte bara sjukt, det är riktigt jävla vedervärdigt och säger enormt mycket om dem männen.

Jag vill också ha en ung, snygg, vänlig partner som passar upp och gillar sex och är bra på att tillfredställa mig!

skulle det vara män exkluderat 😉

Beyond Eternity

Jag kommer från Norrbotten där det råder kvinnounderskott. Många kvinnor väljer att studera eller trivs inte i Norrbotten och flyttar och män blir kvar. Det är inte nödvändigtvis de dåliga som blir kvar, de flesta är bra och fina män men kvinnorna som stannar räcker inte till. Jag känner massor av män som om de bott i en större stad utan tvekan haft den familj de velat ha men som idag är ungkarlar.

Dessa killar har ofta ett jobb som inte kräver universitetsutbildning så de har inte anledning att flytta för det, de tycker om natur och kanske jakt och fiske och känner sig stark koppling till Norrbotten och vill inte flytta någonstans där de inte kan göra dessa saker. Hittar de inte en kvinna att gifta sig på gymnasiet eller strax efter kan det hända att de blir helt utan för efter gymnasiet flyttar många kvinnor iväg och få kommer tillbaka för de hittar ofta en man från andra delar av Sverige när de pluggar och bosätter på studieorten eller i hans hemstad. Många som inte är födda i norr vill/vågar inte flytta dit så de kvinnorna är ofta förlorade för regionen. (Jag är en av dessa förlorade kvinnor)

Det finns en aspekt i kulturen som påverkar, det är att de flesta fäder helst vill ha en son som gillar jakt och fiske och utbildning är inte ett ideal för män. Många pojkar uppmanas nästan aldrig att studera och det finns fäder som till och med skulle uppmana en pojke som är duktig i skolan att inte överdriva detta för det har man ingen nytta av. Tjejer brukar dock om inte uppmuntras så i alla fall aldrig motarbetas om de är duktiga i skolan och då blir det så. Tjejerna skaffar sig i högre grad bra betyg och de väljer i högre grad en teoretisk utbildning och därmed skapar de en väg till universitetet om de vill medan många män stänger den vägen genom att välja praktiska utbildningar och inte få högre betyg än G. Detta med utbildning är för mig ett glasklart exempel på hur genussystemet ibland förtrycker män, män i Norrbotten som vill utbilda sig måste ofta kämpa emot vad som förväntas av dem. Männen som följer genusförväntningarna straffas med att ha svårt att få en familj och av vissa bli sedda som dåliga och defekta. (dubbelbestraffning)

Jag förstår absolut dilemmat med att det ev finns få kvinnor i vissa områden/orter. MEN det förklarar fortfarande inte varför vissa män väljer att åka till tex Tahiland för att "skaffa sig" en fru. Det skulle dessa män fortfarande kunna göra i Sverige, herregud, hela Sverige är ju fullt av kvinnor.

Så tyvärr så köper jag inte den förklaringen med för få kvinnor där männen bor.

Jag har själv också varit i Taihland och jag såg vidrigt många europeiska män, inkl svenskar som enbart var där för att ragga upp en fru. Jag hörde tyvärr också alldeles för många samtal från dessa män om vilken typ av kvinnor de var ute efter; dem som gjorde som dem sa i alla lägen… I mitt arbete har jag tyvärr också stött på dessa kvinnor som hämtats hit av svenska män och det har aldrig gått att ta miste på vad dem varit ute efter när de reste ända till Taihland: de ville ha någon som passar upp, som gör som dem säger och tillfredsställer dem när det behagar.

Så som sagt. Vill en svensk man ha en partner/fru, så behöver han definitivt inte åka till Taihland, när det faktiskt finns en massa singel-kvinnor i Sverige..

Beyond Eternity

De flesta män som upptäcker att de 'blivit över' upptäcker det när de är 25-30 och redan är rotad med jobb och hus och de är ofta dessutom väldigt bunden till den plats de bor och vill inte flytta. Det är få svenska kvinnor som vill flytta till Norrbotten, vilket i min bedömning beror mest på fördomar och inte på de verkliga förhållanden.

De män som blir kvar hittar ibland en kvinna i grannstaden, på nätet eller någon som är frånskild men många accepterar att de är ungkarlar och lever med det hela livet. Ett fåtal åker till Thailand för det mesta för att åka på semester men med hoppet i bakhuvudet att de sett andra män åka till Thailand och komma hem med en kvinna. De flesta lyckas inte hitta någon men några gör det och som jag sagt formar de normalt vanliga familjer. Men, dessa familjer måste alltid leva med att folk misstror ibland både mannens och kvinnans intentioner i förhålllandet fast det bara är ett fåtal män som behandlar sin fru illa.

Sent ute kanske, men sån är jag! Hursom, något som verkar glömmas bort i hela den här idiotiska diskussionen är kanske att svenska kvinnor faktiskt inte kan "ta hand" om sina karlar sexuellt, passa upp på dom, ta hand om barnen och hålla hemmet i ordning för att.. dun dun;! Dom jobbar.

Jag menar, på vissa platser utomlands är kvinnorna hemma och männen tjänar pengar, hur hållbart är det i Sverige? Jag är arbetslös, vi har inga barn och "lever på" min pojkvän, han tjänar helt okej och vi får inte mycket pengar över. Med barn, huslån, studielån, billån(alternativt andra bilutgifter), nån enstaka semester här och där, hur kul är det? Kvinnor i Sverige arbetar precis som männen för att kunna uppnå levnadsstandarden vi har och vill ha, vilket gör hela den här passa-upp-ha-sex-för-att-mannen-vill-det-serva-gubbjäveln-grejen inte passar in i ett normalt liv. Ska kvinnan arbeta dygnet runt och offra sinne och själ för att göra mannen glad? Vad kan en sån man förväntas göra i gengäld?

Nej fyfan till den där norska tokan, hon får gärna buga sig ner på knä framför sin man men varken jag eller någon jag känner tänker någonsin göra det.

Dumma jävla våp som saknar en hjärnhalva eller två och envisas med att posta reklam eller spam eller annan skit kommer att bli blockerade för all framtid

Oj det råkade bli lite fel här ovanför:P Nu är jag lite sent ute men jag känner att jag måste kommentera det här inlägget. Jo, många män (med normalstora snoppar) vill faktiskt ha utländska kvinnor. Däremot så är långtifrån alla utländska kvinnor undergivna, och om de skulle vara det från början så brukar många sluta vara det så fort de fått sitt PUT.

Dessutom: moget att dra in kukstorlek i resonemanget, väldigt feministiskt… Lika feministiskt som att kalla andra kvinnor för våp.

Hej.Jag är tvungen att skriva om min ärfarenhet i detta ämne.Hadde själv fördommar om dom som hadde thailändska.Nu har jag själv träffat en thailändska.Jag har helt ändrat inställning.Det är absolut det bästa som har hänt i mitt liv.Hon hadde kommit hit till Sverige och hamnat hos en som jag anser inte ska ha någon kvinna.En kompis och jag åkte dit och hämtade henne därifrån.Det sa bara klick.Jag har alldrig upplevt sådan värme och kärlek.Jag förstår inte hur man kan ta hit en kvinna från ett annan land och sedan behandla henne illa.Vad har dom ut av det?

Det är intressant vilken ilska som finns här. Jag skulle hoppas på en lite starkare vilja att förstå, om ni nu är så starka kvinnor som ni påstår.

Det finns några få här i kommentarerna som gjort det men i helhet mycket ilska.

Varför? Jag tar självklart avstånd från män som slår sina kvinnor. Det finns inget särskilt stort stöd för sådant bland Sverige män idag och det vet ni nog längst inne.

Så varför vill man ha en utländsk fru av den gamla skolan? (t.ex. Östeuropa och Asien).

Det finns nog oändligt många anledningar men om jag som man ska försöka leva mig in i det (jag har en utländsk flickvän, från ett EU-land i Östeuropa, som jag träffade här i Sverige).

Som ni vet upplever många av de svenska männen att svenska kvinnor har blivit självcentrerade, egoistiska, mans-lika, högljudda och karriärsinriktade.

Att de vill konkurrera istället för att vara ett lag.

Därför vill männen då hitta någon som är motsats till det där.

Jag tror många av er lever med grova fördomar om utländska, vad ni kallar submissiva, kvinnor.

De är i realiteten sjukt starka, bara inte på det sättet ni mäter det. I Ryssland finns det ett ordspråk som säger att mannen är familjens huvud men kvinnan är halsen som vänder huvudet vart hon vill.

Det ordspråket speglar väl hur de använder sin styrka. De kör indirekt. Med charm och influens, inte med direktkonfrontation som män generellt kör med. Därför blir det ett bra komplement. Yin och Yang. Två Yang fungerar dåligt och attraherar även dåligt för många.

Dessutom är de generellt mer familjeorienterade än karriärsorienterade, vilket många män upplever som positivt då männen generellt är karriärorienterade. Återigen yin och yang.

De har en grundattityd där de låter mannen känna sig som överhuvudet i familjen. Där de respekterar hans åsikt, inte som den enda åsikten, men som en viktig sådan.

Så snälla, ta lite självkritik och inse att det faktiskt finns män som har alla möjliga smaker, och en del av dem föredrar då kvaliteterna som utländska tjejer erbjuder.

Och det är okej. Man behöver inte säga att de har små penisar eller något annat störtlöjligt för det.

Vissa svenska män vill ha svenska tjejer, andra vill ha utländska. Kan ni acceptera den smakskillnaden utan att gå ner till mobbning, öknamn och dylikt?

Ursäkta, men vad fan är det här för skitsnack.

Förutom den rena rasismen mot utländska kvinnor så vem tror ni att ni lurar med attackerna på män som väljer utländska kvinnor?

Att kritisera Hanne Nabintu Herlands artikel är helt ok, men sexismen mot män som väljer utländska kvinnor visar väldigt tydligt hur mycket feminismen var värd när det gällde.

Skillnaden med utländska kvinnor är snarare den att de inte begär jämställdhet om de inte menar det och att om de begär jämställdhet så ställer de själva upp på att vara jämställda, inte som svenska kvinnor som både vill äta kakan och ha den kvar. Som orerar om sexistiska krav på dem själva i form av utseende med mera och samtidigt ställer lika sexistiska krav på utseende, status och beteende från män utan att blinka.

Om svenska kvinnor var så jämställda som de påstår och förväntar sig från svenska män så hade det inte funnits "en massa singel-kvinnor i Sverige". Men en jämställd kvinna börjar inte skylla på "små snoppar" eller andra fördomar om män om hon själv eller som grupp blir ratad. Det kanske känns ovant att bli ratad av män offentligt, men det är ingen ursäkt och bara att vänja sig i jämställdhetens namn eller sluta dra sådana omdömen om män, både individuellt och som grupp.

Jag har läst din text och tycker att Du uttrycker fel, på stor sätt rasistisk och kränkande mot asiatiska kvinnor.
jag är själv feminist och tycker att kvinnor i hela världen ska vara vänner och hjälper varandra, inte skriva på detta sätt att kvinnor från västvärlden vara nr ett och andra nr 2. Det är inte så att alla kvinnor förutom svenskar är hemma fru och föredrar köket. att visa att män gör fel och utnitjar sveriges välfärd är helt annan sak och att pga deras fel kränka alla asiatiska kvinnor är rasistisk. om en del av kvinnor har inte möjligheter som dig betyder inte att de vill ha sånt liv, det betyder att de är tvungen att välja en äldre man för att kunna överleva. däremot betyder inte att alla asiatiska är outbildad. vi har kvinnor som är starka och vettiga och utbildade. det är bra att vara feminist men tyvärr dålig att uttrycka rasistisk. Det är inte bra att vara en känd feminist i Sverige men utnittja den för att trampa på kvinnor med annat ras. Varför pratar du inte om att det konstiga med det hela är männens fördomar om asiater och utländska kvinnor? Du fokuserar på och motiverar männens beteende med fördomar om asiatiska kvinnor. Tänk efter hur och i vilken kontext du pratar om rasifierade kvinnor!
Hälsningar från en poc feminist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *