Kategorier
feminism & genus

Internationella kvinnodagen

Nej jag har inte missat det. Men jag vet liksom inte vad jag ska skriva OM det. Känns så sorgligt att det ska behövas en dag som denna. Att kvinnors rättigheter ska behöva tjatas om. Att man ska behöva påminna människor om att vi vill ha samma rättigheter. Att det finns kvinnor som misshandlas, våldtas och mördas runt om i världen. Och det sorgligaste av allt — att detta förnekas och bortförklaras.Anaiah har en annan synvinkel: Visst kan man se det så, men jag ser det nog lite annorlunda. Jag ser det lite som en födelsedag, eller som midsommar kanske snarare. En dag att fira den fantastiska kvinnan – modern, systern, dottern. The bearer of life, liksom – värd att fira liksom. Man kan ju fokusera på orättvisorna också, men jag känner bara att det blir för negativt. För mig är internationella kvinnodagen en glad dag!

Natashja lovar att rycka upp sig och sluta vara negativ //ler stort och engagerat
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

7 svar på ”Internationella kvinnodagen”

Visst kan man se det så, men jag ser det nog lite annorlunda. Jag ser det lite som en födelsedag, eller som midsommar kanske snarare. En dag att fira den fantastiska kvinnan – modern, systern, dottern. The bearer of life, liksom – värd att fira liksom.

Man kan ju fokusera på orättvisorna också, men jag känner bara att det blir för negativt. För mig är internationella kvinnodagen en glad dag!

Klickade in mig här första gången igår och måste bara säga att du verkar vara en helt klockren person. ;)Började spontant tänka på seriefiguren Zelda efter c:a 15 min läsande i din blogg.

Och angående internationella kvinnodagen är dagen för mig en smula bittersöt. Särskilt när man börjar tänka på att tex löneskillnader mellan könen ÖKAT de senaste åren. Suck.

(Ritad av Lina Neidestam och finns att läsa i Nemi-tidningen)

Anja — du har så rätt. Jag ska genast rycka upp mig. //påklistrat leende

Ella — visst är det deprimerande?

Gabrielle — välkommen! zelda… ? jag har nog missat henne! Däremot så har jag i flera år fått höra att jag är Nemi! s (eller ja, innan jag blev tjock.)

Fast Ella, man behöver ju inte se det så. Det är ju lite som att säga att man inte ska uppskatta sin käresta de andra 364 dagarna på året för att alla hjärtans dag finns.

Dessutom finns det ju ingen "internationell mansdag" så de blir ju inte firade på det sättet alls, "the bearer of sperm" liksom ^^. De får hålla till godo med fars dag om de har turen att vara pappor, vi får ju i alla fall två dagar 😉

Jag väljer i alla fall att se glaset som halvfullt 🙂

Tack! hehe lär inte kunna hålla mig från att klicka in här i framtiden.

Zelda <— Hon är citat från skaparen: "Feministisk konstskole-dropout som drömmer om kvinnorevolution och mediekarriär." Köper man Nemi får man zelda på köpet så bara köpa på. 😉

Jag hyllade dig i mitt inlägg om kvinnodagen. För jag tycker att man ska se denna dag som en glad dag. Anaiah har en bra inställning i att se denna dag som en födelsedag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *