Kategorier
feminism & genus

Jag är en feg hycklare

Jag rakar benen ibland.

Jag är inte tillräckligt modig att låta bli. Jag är helt enkelt rädd att Oskar ska tycka att jag är… ja… äcklig. Ful. ….. okvinnlig. *drar efter andan* Vi är ju produkter av vårt eget samhälle och vår egen fostran. Jag och maken är ju inga undantag.

/skäms

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

29 svar på ”Jag är en feg hycklare”

Jag rakar benen bara på sommaren, orkar inte göra det året om.

Föresten, du som använder No Poo… jag har för mig att det var bakpulver och vinäger och grejer i det. Jag har precis skrivit ett inlägg om douche bags och tydligen innehåller dom sånt. Men kan man verkligen tvätta snippan med det??? Känns inte så bra… (tänkte att du kanske visste lite mer om sånt)

Jag håller med om att benen är svårast att acceptera håriga. Under armarna känns det ändå kvinnligt på något vis, men hår på benen, fast ja haft det ett bra tag nu, ser fortfarande fult ut i mina ögon. Iaf om man har långa svarta hår som jag. Som tur är har jag en man som inte bryr sig så mycket. Det är nog bara vi som är rädda att vi inte duger och är kvinnliga nog.

Rakar benen,jag har långa äckliga mörka hår,som måste bort,både för min egen och makens skull gör jag det..Ångrar att jag någonsin började för då hade dom säkert inte varit fullt så äckliga som dom är idag,benen alltså:blush:

Jag tycker detta är intressant. För mig har det nämligen alltid känts som mest kontroversiellt att inte raka sig under armarna. Just därför kan jag tycka att det är jobbigt att ha hår under armarna, för att man anses vara ful, äcklig, och okvinnlig. Att inte raka benen känns inte alls lika konstigt av någon anledning. Sedan är jag inte jättehårig med jättemörka hår (även om de är mörka), så jag förstår att det kan kännas jobbigare för de som är det.

Jag har bestämt mig för att ingen ska få bestämma hur mycket hår jag har var, så jag brukar inte raka vare sig benen eller under armarna (fast jag rakar mig under armarna när det har blivit så långt att det känns snudd på opraktiskt. orka trimma liksom! sedan låter jag det växa ut igen). Men jag måste erkänna att jag tycker att det är lite jobbigt att gå ut i linne med orakade armhålor, just för att folk tycker att man är så konstig. Samtidigt vill jag som sagt inte att andra ska få bestämma över mig, det är ju egentligen deras problem om de är så trångsynta.

Det jag stör mig på mest är att det är kvinnor som ska ha rakade armhålor, inte män. Jag hade kunnat köpa att någon hade kommit fram till att det är fult, äckligt och ohygieniskt med hår under armarna på ALLA, men bara på kvinnor? NO! Vad är det som är så naturligt och fräscht och underbart med mäns jävla hår?! Det är väl ändå samma sorts hår? SUCK.

Hehe vi är alla hycklare 😛

Jag är ifs tvärt om, jag har svårt att inte raka mig har alltid velat bli av kroppshåret sedan ja innan tonåren. Men alltid hävdat att det är för min egen skull enbart och i 9 fall av 10 är det så jag klarar inte av kroppsbehåring (på mig har en sambo som ser ut som han har päls haha) Men lite nu och då så latar jag mig och då är det lite si och så med benen mest. Så ibland tar jag mig i kragen för sambons skull och plötsligt vart jag en hycklare jag med 😎

jag gillar din stil att blogga! du är bara för skön!

:thumbup:

Fast man är väl inte en hycklare bara för att man rakar sig, men egentligen tycker att det är fel att man känner att man "vill" raka sig? Det är väl det som är att vara feminist många gånger. Se alla dumheter man ägnar sig åt, mycket bara pga. vilket kön man har.

Förstår att det tar emot lite mer att ha håret kvar när det är mörkt. Själv har jag ljust men ASMYCKET, krulligt och grovt som skägg eller snipphår så jag rakar mig ibland jag med. Dock alltid under armarna. Men vem vet, ge mig något år så kanske jag skippar det jag med. Hoppas det.

Min kille är mer rädd för hår på sig själv. Han vaxar magen, trimmar armhålor och kön, drar små hår på bröstet.. Ja, han är lite fåfäng..

Men nu för tiden är det vanligt att män rakar sig lite här och var. Innan tyckte folk att det också var konstigt, att män rakade sig under armarna tex.. Men nu är det vanligt om man jämnför med för några år sedan. Jag tror inte att folk bryr sig om du är rakad eller ej.

Smaken är som baken, delad.

Här är en till, har aldrig någonsin rakat benen. När jag var i tonåren var det bara ljusa fjun så jag kom aldrig igång. Numera är håret lite mörkare men äh, orka bry sig.. Har fått klagomål på detta EN enda gång och det var inte av en kille utan av en tjejkompis, när vi satt i en bubbelpool (jag stacks menade hon).

Det är ju mänskligt att ha hår på kroppen.

Jag är lite kluven (ho ho) där allt, det är nämligen så att jag ALDRIG någonsin (på 5½ år) sett min sambos könshår längre än några millimeter. Never.

Även håret under armarna har fått vika hädan rätt många gånger.

Det känns alltså 10 gånger värre att låta mitt kroppshår få frodas, när han inte har något själv.

Inte för att det hindrar mig eller för att jag rakar mig ens i närheten så ofta som han gör, men ändå.

Jag tänker på det.

Hmm, ibland undrar jag om det inte är lite av en smaksak för många? Jag själv växte upp med en mycket vacker (mörkhårig) mamma som INTE rakade sig, och 70-talist som jag är såg jag under min uppväxt massor av kvinnor som aldrig varit i närheten av vare sig saxar eller rakblad.

Jag kan inte minnas att jag någon gång hörde vuxna kvinnor i min närhet prata om "generande hårväxt." Men jag ville inte se ut så själv, så när de första stråna tittade fram i armhålorna åkte de omedelbart bort. Då var jag någonstans i 11-årsåldern, tror jag.

Jämförelse: jag tycker att korta frisyrer kan vara mycket vackra, och det finns människor som är ursnygga med kort hår, men jag själv avskyr att vara korthårig.

Jag känner att jag svamlar, men jag hoppas att min poäng går ändå fram…?

Jag rakar inte för att jag orkar inte helt enkelt. Kanske 1 gång om året, får nåt infall. 😉 Kanske 2 ggr. Men annars, nej. Sambon bryr sig inte, han granskar inte mina ben & skulle han det så.. jaha, han har fan så mycket hårigare ben än jag juu. :-d

Okej, nyfiken som jag är… då undrar jag om den orakade armhålan är någon slags protest eller tycker du att det är snyggt med orakade armhålor? Är tanken så här: Fan, ingen ska tala om för mig vart jag ska raka mig eller om jag ska raka mig, så jag skiter i att raka mig under armarna, men benen är så jävla håriga att jag själv tycker det är apfult så dom rakar jag?

Själv rakar jag mig ingenstans men precis som du är jag väldigt mörk och för jävla hårig och benen tycker jag är skitfula med allt det mörka håret, men eftersom jag inte riktigt är klar över om det verkligen är så att JAG tycker att det är fult eller om jag bara tror att jag tycker det för att samhället har talat om för mig att jag tycker att det är fult, så låter jag bli att raka dem 🙂 tills jag vet…

Jag rakar benen, ett par gånger i månaden sådär 😀 Det är det enda håret som jag faktiskt inte bryr mig så särskilt mycket om, jag orkar oftast inte. det enda håret som alltid åker bort är under armarna håret, det sitter så behändigt till så det är minimal ansträngning att ta väck det.

Att vara okvinnlig är inget jag ens tänker på, jag har ju en fitta så kvinna är jag vare sig jag har hår eller ej, Rodde får deala med min lathet när det kommer till kroppsbehåring. Har han klagomål så kan han börja med att raka sig själv först. En gång mer eller mindre tvingade (eller, ja, jag tjatade som fan) jag honom att raka snoppen för att han skulle se hur det kändes. Jag tror egentligenm inte ens att han bryr sig så värst, han föredrar väl rakat men han säger inget om jag låter bli.

Jag rakar också mig ibland när det faller mig in men jag skiter blanka fan i vad Johan tycker om mina håriga ben, han har ju håriga ben själv? jag tycker inte att han är äcklig, ful, omanlig, så därför finner jag ingen anledning till varför han skulle tycka att jag är ful, äcklig och okvinnlig i mina håriga ben. För båda könen har hårprydda ben, så är det och så ska det vara. Om inte kvinnor hade hår på benen skulle det ju inte finnas ladyshaves/Venus/vax och liknande tortyrredskap. Så kvinnor har hår på benen, och under armarna, och PÅ armarna för den delen, och där får det sitta – i alla fall på mig. Snyggt? Nej, men jävligt bekvämt.

Jag har både lämnat benen orakade och även under armarna men faktum är att jag bara älskar när jag är nyrakad på benen för de blir så lena och sköna! Och det känner jag av när jag ligger och sover eller myser i soffan så med andra ord gör jag det INTE för någon annan än mig själv, jag är nämligen singel just nu. Men även när jag inte var singel så blev jag såklart accepterad oavsett om jag var rakad eller ej. Älskar han mig älskar han hela mig inte bara delar! :love:

Jag har både lämnat benen orakade och även under armarna men faktum är att jag bara älskar när jag är nyrakad på benen för de blir så lena och sköna! Och det känner jag av när jag ligger och sover eller myser i soffan så med andra ord gör jag det INTE för någon annan än mig själv, jag är nämligen singel just nu. Men även när jag inte var singel så blev jag såklart accepterad oavsett om jag var rakad eller ej. Älskar han mig älskar han hela mig inte bara delar! :love:

Jag rakar bara bena på sommaren!

Men nu har jag den lyxen att jag har fått cancer och då kommer ju allt hår att rasa.

Dottern och hennes klass kompisar väntar med spänning på att mina ögonbryn ska rasa av.

Ha en trevlig natt!

Kram Fru F

Du gör helt rätt i att raka benen så länge du gör det för din egna skull elr att du verkligen vill göra det för din sambo,det låter kanske töntigt men dt är viktigt att man nt gör ngt som man känner sig tvingad till i alla lägen.

Ha en bra dag!!:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *