Kategorier
feminism & genus

Jag är ju bara en dummie som skriver om feminism för likasinnade

Jag har inte varit feminist speciellt länge egentligen. Uppvaknandet började komma krypandes för kanske tio år sedan och har utvecklats och utforskats nyfiket, argt och entusiastiskt sen dess. Det räcker med att läsa tillbaka i arkiven här i bloggen så ser man hur tankegångarna både förändrats eller förbytts. Livet är verkligen en skola och man lär sig nya saker tamejfan nästan varje dag. Iallafall om man är lite alert.  

 
Jag analyserar när jag kan. När jag ser sambanden och när jag kan förstå. Men ibland känner jag bara. Jag KÄNNER att saker är fel även när jag varken kan sätta fingret eller orden på det och då blir jag frustrerad. Jag vill mer. Jag vill veta mer. FATTA mer och jag måste dela den resan med andra. Annars står jag bara och stampar. Ingen utveckling, inga nya tankar. Det är lätt att snöa in, missa nyanserna när man befinner sig i sin egen bubbla. 
 
När jag skriver så skriver jag för oss dödliga, vi vardagsfeminister som kanske inte är så där jävla intellektuella eller bildade eller analyserande men som ändå tänker tankar om normer och jämställdhet. Och som VILL förändra och förbättra. Jag skriver för alla vi som försöker få vardagen att passa ihop med värderingarna och som slits mellan bekvämlighet och uppoffringar. Ni vet, vi som kanske snubblar runt i det patriarkala träsket, knee deep, konstant fulla av ångest (jag vet, jättedumt egentligen) kring de egna stereotypa valen som bara bekräftar och upprätthåller obalansen.
 
Söker man nåt djupare, nåt mer avancerat, så är det här fel plats. Fast ni är lika välkomna ändå. Kanske kan ni lära mig nånting istället?
 
 
Och nu vill jag bara påpeka att nej, orakade armhålor eller hår på benen är verkligen inte feminismens viktigaste fråga. Det är det verkligen inte. Inte på långa vägar.
 
Men det handlar liksom inte om hårets vara eller ickevara utan om kvinnors rätt till sina egna kroppar och rätten att se ut hur de vill oavsett om det gäller att följa normen eller bryta den och det är ganska viktigt ändå.
 
För mig har det varit viktigt att lära mig släppa den här fixeringen och ett steg dit har varit att bland annat sluta sminka mig och sluta raka mig. Inte för att det är något fel att göra endera men för att jag inte vill att mitt välmående eller självbild ska vara beroende av andras godkännande. Det må låta som en bagatell för de mer rutinerade feministerna, men för mig ÄR det inte det. För mig har det varit skitsvårt och ångestladdat och om jag bara kan hjälpa andra kvinnor att avdramatisera kroppen så är det en seger. 
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

45 svar på ”Jag är ju bara en dummie som skriver om feminism för likasinnade”

VÄL RUTET! (Vad det nu betyder, vet bara att folk skriver det när något är himla bra.)

Min uppfattning är att många "förstå-sig-på-are" som utger sig för att vara feminister ofta har en pinne i röven och tar sig rätten att raljera för att de lyckats skrapa ihop några högskolepoäng i ämnet.

Du skriver engagerat och utvecklar dina tankar och olika sammanhang i diskussioner vilket märks. Learning by doing och framför allt learning genom att reflektera och TÄNKA. Den som inte fattar att feminism, jämställdhet och genus rör sig om annat än håriga kroppsdelar, rosa eller blå kläder har liksom missat poängen.

Kör hårt, kära vapensyster. Du gör det bra.

Svar:
och jag tror att du har så jävla rätt
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tror att så länge det finns de (både män och kvinnor) som förnedrar och hånar kvinnor som väljer att inte raka och/eller sminka sig (eller varför inte män som väljer att raka och/eller sminka sig?) så behövs det folk som ryter för den saken, som du gör. Att det finns starka förebilder som visar att det är okej att skita i hur det "ska" vara och göra det man mår bra av. Jag började simma ganska nyligen i en simhall i närheten och fan vad skönt det är att inte känna att jag måste raka benen varje gång jag ska dit bara för att det ska vara så. Visst rakar jag mig ibland, jag känner mig fin då, men jag måste verkligen inte. Och sminkar mig gör jag nästan aldrig, har iofs aldrig känt det kravet på mig, utom till fins. Men jag gör det nästan aldrig numera, jag tycker till och med att det kan kännas obehagligt med smink på. Men visst finns det många viktigare frågor inom feminismen att ryta för. Det är bara det att de små sakerna också spelar roll. Och det är en sak jag gillar med dig. Du ryter för både stort och smått. Du behövs, som fan!

Jag blir nyfiken, brukar du få kritik för att inte ha en tillräckligt analytiskt och teoretisk blogg? Från vilka kommer den kritiken i sådana fall? För du skriver om det här då och då och säger då alltid att du är lite sämre och lite enklare än alla andra. Men du är samtidigt Sveriges mest lästa feministbloggare (tror jag?). Är det "bara" dina egna känslor som spökar eller vad är det frågan om.

Det där med fixeringen, att släppa den, att komma över den och förstå den. Så sant och så svårt att fatta innan man kommit dit. Men då är det plötsligt glasklart. Kvinnor i grupp (exempelvis vid badplats såhar i sommartid) som ursäktar sina orakade ben, sina ofilade fötter oplockade ögonbryn och utväxta slingor… Ett tag bet jag mig i tungan för att inte ursäkta mig själv, nu försöker jag att inte skrika "men skit i det för helvete!!" för ofta..

Alltså vad är det med den här fixeringen vid att vara bildad?! Jag själv älskar att gå på universitetet och tycker det är fantastiskt med ny kunskap och nya människor osv men alla som över huvud taget har tagit en endaste liten kurs borde väl också veta att det inte är allsmäktigt? Vilka idioter är det som kritiserar dig för det här? Du är ju helt grym och ska inte behöva ursäkta dig för att du inte är "bildad" vad nu det är. Jag tycker att universitetet kan ge bra verktyg och ofta sätta ord på saker jag känt men inte kunnat förklara, och det är såklart jätteviktigt, MEN det kan ju även helt andra saker göra också. Böcker, filmer, låtar, samtal, möten osv. Det mesta om feminismen (eller rättare sagt om antifeminismen) lär man sig nog tyvärr i livets hårda skola. PUSS på dig, du är superbra!

jag kan själv vara lite dryg mot folk som är "puckade". Som inte tycker att alla är lika värda, som tycker att det är fan så mycket mer skillnader än likheter mellan män och kvinnor, gällande vanor etc. ("Män ÄR sådana. Och kvinnor ÄR sådana! GRR! Ni vet vad jag menar det där "ÄR" argumentet som man dör på). Men. Egentligen är det ju dumt av mig, jag vet, jag vet. För det handlar INTE OM HUR MÅNGA HP du har, det handlar om vad du har för åsikter. Om de är sunda eller inte.

faktiskt.

Tack för en underbar blogg, Lady Dahmer. Du har fått mig att våga vägra vara slav under Gilette, sakta men säkert. DU och ingen kurslitteratur eller annat jag har läst på internet har fått mig att BÖRJA TÄNKA ANNORLUNDA.

Visst tankegångarna började när jag var sjutton och gick med i SSU men har sedan utvecklats tack vare medlemskapet där och via din blogg. Tack!

Du skriver på info om dig att du är en "skamlös feminist och socialist". Jag är verkligen socialist och jag anser att man aldrig som kvinna kan få fulla rättigheter i ett kapitalistiskt samhälle som tjänar på patriarkatet. Jag har dock inte läst mycket om socialism på din blogg, och skulle vilja se mer om dina tankar kring marxism och feminism 🙂

Finns ett inlägg av dig på bloglovin som inte finns i din blogg av någon anledning. Det är en bild på en "rullstolsgunga". Och som svar på frågon om stolen måste vara med, ja i vissa fall!

En del stolar är ju specialanpassade för just personen som sitter i den och det kan vara väldigt svårt för dessa personer att sitta någon annanstans. Det kan också vara så att det är besvärligt att lyfta en del personer ur sin rullstol utan hjälpmedel som man inte har med sig när man är ute. Jag har även varit personlig assistent åt en kille som levde med respirator och den satt bak på hans rullstol. Det hade alltså inte varit möjligt för honom att lämna stolen för att sätta sig i en gunga.

Väldigt smart grej måste jag säga!

Är det ändå inte mycket mer beundrandsvärt att se och känna vad du ser och känner helt utan utbildning eller poäng inom ämnet. Då är det ju så att säga din egen magkänsla som styr och inte något inlärt analytiskt beteende.

Själv ser jag min kommande utbildning inom genus som ett sätt att få fördjupa mig i feminism på heltid och kanske till och med få jobba med det. Men utan personer som du, som brinner för kvinnors rätt att vara som de vill så hade nog inte ens funnits någon utbildning i ämnet. Vem vet, kanske hade vi kvinnor fortfarande inte fått utbilda oss alls! Så all ära till er(oss) dödliga feminister, det är ni som skapat de möjligheter vi har idag. Tack för en fantastisk blogg förresten du inspirerar de dagar då det känns tungt att stå för sina åsikter

Svar:
Jag känner mig dock väldigt handikappad utan utbildningen. jävligt jobbigt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

vad hände med inlägget om rullstolen?

Svar:
Det postades förtidigt. Kommer senare.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker du skriver om feminism på ett väldigt lätt-tillgängligt sätt som "vanliga" människor kan relatera till. Jag gillar även Fannys blogg väldigt mycket, men den är svårare och det känns ibland som att man måste vara lite mer insatt för att förstå hennes sätt att skriva. Inte för nybörjare liksom.

Ni är riktigt grymma båda två, men ibland tror jag faktiskt att det är svårare att skriva som du gör, att skriva så fler förstår.

Svar:
Jag känner lite så också, att det är viktigt att skriva enkelt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bra skrivet. För visst är det så att det behövs människor som analyserar på djupet och försöker påverka på systemnivå, även om universiteten inte sitter på någon hemlig sanning som man inte kan läsa sig till själv och de är lika påverkade av trender i samhället som alla andra, men det som den "vanliga" individen främst behöver är ju någon/något som öppnar dess ögon för det som finns i ens egen vardag och som man faktiskt själv kan påverka genom att förändra sitt eget beteende. Man kan kanske inte förändra hela världen men man kan förändra sin egen lilla sfär.

Och jag tror att det är bättre att börja i den änden, att få människor att tänka till lite kring det som de anser vara självklart, än att raljera med komplicerade ideologier som de flesta ändå inte orkar lyssna på. Det behövs både och kanske, men det du gör är viktigt! Och låt ingen trycka ner dig och få dig att tro annorlunda (vilket jag visserligen inte tror att de kan) 🙂

Svar:
Tack! 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Bara en dummie" har förändrat och förbättrat mitt liv genom att påverka mitt sätt att tänka. HERREFUCKINGGUD VAD DU BEHÖVS!!! <3

DU har lärt mig enormt mycket. Och jag är glad att jag har en man här hemma som jag kan diskutera med, för att vidareutveckla mina tankegångar. Jag tror framför allt att mitt intresse för feminism och genus kom sedan jag blev mamma, i samma veva som jag insåg att nej, jag varken orkar eller har tid till att raka benen varje vecka, och det är faktiskt inte hela världen att gå utan smink eller väga några kilo mer än idealet. Att jag dessutom har en som här hemma som jag ska uppfostra och ha hand om i kanske 18 år framöver gör att jag som mamma måste veta vad det är jag vill att han ska ta med sig ut i livet. Därför är jag jäkligt glad att det finns en blogg som din, för allvarligt, jag förstår inte allt när det beskriv med svåra termer och ord jag aldrig stött på tidigare.

Svar:
Jag fattar noll när jag läser vissa bloggar. Svåra termer och förklaringar osv. Jag är enkel.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag uppskattar verkligen hur du försöker avdramatisera hur kroppen verkligen ser ut. Det har gett mig mer mod att våga stå emot normen och sluta raka mig och hålla på. Känns dock extremt jobbigt att man attackeras så brutalt bara för en simpel sak som att inte raka armhålorna! Är så trött på att det ses som en slags politisk statement bara för att man inte rakar sig.

Svar:
Jag tror också att det är viktigt. Att avdramatisera, ta tillbaka kontrollen men också avsexualisera/avobjektifiera. Jag är trött på att kvinnors kroppar bara får synas i vissa (sexiga) sammanhang.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Värt att notera är att du, med din "feminism för dödliga", fick mig att överhuvudtaget ens öppna upp för eget reflekterande över genusfrågor och feminism.

Jag hade hört talas om feminism och jag hade hört talas om sexism. Men det var faktiskt först när du, med ditt skrivsätt och saker att se på saker och ting, kom in i bilden som jag själv första började reflektera över mitt eget handlande och mina egna värderingar. Du sådde ett frö.

Sen gör det inte saken värre att du är jävligt lattjo mellan varven. Det här ingen trist och grå blogg som BARA pratar politik – du har ju humor också, människa.

Summan av bullkryddan: nog gör du skillnad alltid, det gör du!

Svar:
Åh tack Pelle, vilken peppig kommentar! Vad glad jag blir att höra det från dig. Kram!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om man endast skulle få uttala sig i ett ämne beroende på hur många högskolepoäng man innehar skulle det bli väldigt tyst där ute. Intellektuell och insiktsfull analys kan alla uppnå, men visst behöver man träning och olika perspektiv för att kunna uppnå det.

Att du känner dig vetgirig är ett väldigt bra tecken, men man behöver inte gå på universitet för att vara beläst. Kolla in kurslitteraturlistor på universitetens hemsidor. Där kan man få många boktips.

Jag hoppas du inser ditt värde i denna debatt, alla behövs för att en förändring skall ske!

Svar:
bra tips!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tror mer att det är "motståndarna" som får håret till att vara det "viktigaste". Ungeföär som alla köttätare reagerade nu när vissa festivaler inte serverade kött eller bestämde sig för att ha ett vegetariskt alternativ. Det var ju inte vegetaianerna som tog upp hela köttfrågan då, utan just köttätarna. Samma sak ungefär. Det är det där ytliga, det som syns, som ger mest uppmärksamhet, för det där stora, tunga och viktiga som ligger bakom allt, det syns inte, för folk är inte insatta.

Svar:
jag tror du har rätt
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är så jävla bra, så klok och bäst och tack för att du skriver och inspirerar. Jag blir så lycklig ända in i hjärtat! You go girl! <3

Svar:
<3 !
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men… är inte nagellack smink ändå. Det skulle defintivt jag räkna in i den genren. 😉

Svar:
är det? Kanske. Jag räknar det mer som utsmyckning typ halsband. lol.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag älskar din blogg, du skriver bra och jag måste säga att den även har fått mej att förstå hur lyckligt lottad jag är ändå. Här sitter jag med orakade ben, onoppade ögonbryn och trasiga jeans och är helt nöjd med mej. känns ju skit att vissa kvinnor mordhotas pga hår på (enligt dom) fel ställen.

Vad är en feminist? En feminist är den som tror på könsmaktordningen och vill utrota den. Vad är könsmaktordningen? Könsmaktordningen säger att män som grupp är överordnade kvinnor som grupp i samhället. Begreppet könsmaktordning är centralt och minsta gemensamma nämnare för alla feminister så man kommer ganska långt med detta tror jag.

Svar:
japp
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag håller med Pelle här ovanför, nog gör du skillnad och det är så lätt att lära sig av dig. Du har ett enkelt, okomplicerat sätt. Rakt på rödbetan bara! Och inte heller tar du dig själv på dödligt allvar, det verkar då inte som det. Du kör ditt race, du vill göra skillnad och du vill lära ut samt lära dig. Du verkar vara en sån skön person och du är ärligt talat min nya idol. Du om någon har verkligen fått mig att vakna upp, se saker från ett annat perspektiv och ändrat mina tankesätt. Du har sått ett frö helt enkelt och det gillar jag skarpt! Tack för att du finns och fortsätt vara så härligt burdus och ärlig! 😉

Som någon skrev här ovan så skulle det bli jäkligt tyst om bara de med högskoleutbildning i ett visst ämne kunde/ fick uttala sej.

Jag tycker du gör din grej superbra och jag har på känn att detta bara är början för Lady Dahmer.

Man riktigt hör hur dörrar börjar öppnas på olika håll för dej nu.

Däremot, tja eftersom du brinner så så vore kanske en högre utbildning i genus bra å ha för dej.

Det går inte att komma ifrån att med enagemang, brinnande intresse, begåvning och en intressant personlighet kommer man långt men med en faktisk kompetens ökar dina chanser och möjligheter ytterligare. Ger dej mer tyngd. Å så är det ju roligt som fasen att plugga oxå.

Jag delar långt ifrån alla dina åsikter, men du har fått en medelålders tant Asta att tänka till rätt många gånger och ibland omvärdera det jag alltid tyckt. Eller åtminstone ifrågasätta mej själv.

Du gör all skillnad och du är värd all framgång som är påväg. / Asta

Svar:
Jag håller med. Tack.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Äh VAD FAN skit de gnällspikarna som har kritik så långt upp i halsen att de inte kan andas.De är bara avundsjuka för att du lyckat så jävla bra med din blogg o vill själva raljera med sina åsikter, kritik är EN sak hån är en HELT annan..

Skrapa ihop några högskolepoäng kan vem som helst göra o att sedan använda den kunskapen genom att sitta bakom en dataskärm o hävda sig o göra hån o trycka ned andra är så lågt en människa kan sjunka i mina ögon. MEN Att skriva med känslor, fånga intresse, sätta fingret på problemet o provocera det kan ingen läsa sig genom att ha master i genusvetenskap! Har en person läst genusvetenskap borde den personen också vara insatt i Berits Ås härskartekniker o teorier. Att sjunka till den nivån säger MER om de än om DIG. Hoppas du inser det.

Ödmjukhet kommer en person väldigt långt med 😉 Många människor som behöver feminism för "dummies" eller som jag då hellre skulle säga verklighetsfeminism. Lätt att snacka teorier men verkligheten är inte samma sak, då att sitta med barn o familj är då det sätts på sin spets. TACK ska du Ha!

Svar:
jag känner likadant. Jag älskar att läsa tyngre böcker och läsa bloggar skrivna av riktiga skribenter, men jag tycker även om att läsa enklare tidningar och få feminism förklarad och analyserad på enkla vis.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är både bildad och intellektuell! Jag blir så glad varje gång jag läser din blogg, den ger hopp, belyser och är intressant såklart. LD for president!

Svar:
🙂 Tack
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är en enorm förebild för mig och jag försöker även att avdramatisera kroppen. Men det jag har svårast för är det här med rakningen. Benen är egentligen inget problem, det är något jag glömmer raka i alla fall titt som tätt. De är mestadels håriga. Men just det här under armarna, där har jag svårast att sluta raka mig. Och det har mycket och göra med vad samhället tycker om kvinnor med hår under armarna. Jag vill kunna sluta med det och släppa det helt, men ack så svårt det är. Det går an när jag har tshirts som täcker armhålan, men jag älskar mina linnen för mycket för det.

Hur ska jag gå till väga med att sluta under armarna och sluta känna skamen så fort jag lyfter på armen och visar den lilla djungeln som egentligen finns där?

Tack för en underbar blogg LD! Den har inspirerat mig till mycket och gett mig ett helt nytt tankesätt kring barn och samhälle (jag har inga barn idag, men en vacker dag så har jag det)!

Svar:
Tack! Känns skönt att jag kan inspirera även om jag inte har 100% koll. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker du är väldigt bra, du skriver på ett väldigt fångande sätt och jag har märkt att du hela tiden fortsätter se nya strukterer och normer. Jag tycker inte att du står och trampar på samma ställe, men om du nu själv tycker det kan jag ju rekomendera dig att ansluta dig till en feministisk grupp, utanför internet, och lära dig mer av dina medsystrar. Tror inte det ska vara svårt att hitta. Väldigt givande på många sätt.

Lycka till!

Svar:
jättebra tips!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej Lady! Jag tycker att du har bra åsikter vad gäller detta med att kvinnor är värt lika mycket som man, feminism osv. Många gånger har jag fått mig en tankeställare efter att jag har varit inne och läst på din blogg. Jag håller som sagt innan inte med dig i allt men i en del saker. En sak som jag ÖNSKAR och hoppas innerligt är om du kunde ta upp och skriva lite om rasism som är ständigt ökande i Sverige också? Det handlar också om människors lika värde oavsett kön eller hudfärg. Jag tror det skulle vara bra! 🙂

Det bästa inlägget du skrivit någonsin! Det är helt underbart att vara en del av feminismen o alla tankar. Det var du som bjöd in mig, öppnade ögonen. Tack!

Och det är aldrig försent att utbilda sig!

Svar:

Det kan jag iof förstå på sätt och vis. Man har väl alltid lättare att bli tagen på allvar och ha en annan tyngd bakom sina teorier om man har en utbildning. Men samtidigt så tror jag att det handlar om en viss naturbegåvning här, utbildning blir väl mest som en "finslipning"

och dessutom tror jag världen behöver folk med dina åsikter utan akademisk utbildning, tror det ses som lite mindre skräckinjagande och gör det lättare att nå ut till folk, utan att fastna i ett allt för avancerat träsk.

Jamen du! Du skulle bara veta hur mkt nötter det finns inom universitetsvärlden. Men det är inte riktigt varför jag läser här. Jag kan gärna vara en av de där läsarna som ställer en massa töntigt nördiga frågor.. Men som jag skrev i en kommentar häromdagen så var jag väldigt förbannad på Amelia av någon anledning. Jo, över att jag fick en uppfattning om att hon försökte framställa sig som en säker kvinna. Det är inte alltid som man behöver en utbildning LD. Du har åsikter, du strävar efter att ha ett öppet sinne och du säger att alla kan fortfarande vara precis som de vill.

Anledningen till varför jag läser din blogg skrev du själv i inlägget ovan. Jag behöver ha någon som avdramatiserar kroppen. Idag har jag haft en pissdålig dag. Men jag ger inte upp. ^^

Jag tycker att du verkligen har greppat det mesta coh gör det på ett rappt och genomskådande sätt.

Som någon skrev är minsta feministiska gemensamma nämnare könsmaktsordningen.

Feminism är också att se sambanden både stort och smått och att ställa upp för medsystrar globalt.

Fortsätt i samma stil! Du gör skillnad.

Särskilt bra är det när du granskar reklam och media. Det är alldeles för få som gör det.

Har läst din blogg länge och när jag började läsa den läste jag igenom i princip hela ditt arkiv. Det är guld! "Vardagsfeminister" som du behövs för att gemene man ska ha något att kunna relatera till. Ingen vill känna sig dum i en diskussion, och jag likt många andra uppskattar ditt sätt att berätta och således öppna mångas ögon. Du har i alla fall fått mig att börja tänka. Tack!

Hej! Jag är en 18årig alldeles alldeles förvirrad flicka. Senaste året har jag drabbats av någon som kan liknas vid ätstörningar. Jag spyr och mina tankar finns vid mat, helatiden. Jag växlar mellan att inte äta någonting, eller sedan att äta alldeles alldeles för mycket, vilket leder till att jag spyr. Jag tror problemet till mina ätstörningar på något sett beror på min kvinnlighet, eller min syn på kvinnlighet. Jag vill vara män/pojkar till lags, alltid. Jag vågar inte ta för mig som kvinna, utan gömmer mig själv istället. Jag äter sällan framför det andra könet, eftersom jag känner mig äcklig, okvinnlig, fet, att äta en hamburgare är något som bara män gör, en snål sallad passar kvinnor bättre, om dom nu ska äta något alls. Jag tycker andra kvinnor är äckliga som äter. (absolut inget illa menat), men jag kan inte hjälpa det. Jag ser hur kvinnliga bloggare lägger upp bilder på mat, tex Idag åt jag en kladdkaka, och jag funderar, hur vågar de, hur i hela fridens namn vågar de erkänna att de också är hungriga, att de olså kan njuta av fet mat, att de inte bryr sig vad andra tycker om vad de äter. Jag fylls av en skräckblandad beundran inför dessa kvinnor, som faktiskt vågar ta ut sin kvinnlighet, våga äta, vågar visa sig.

Dethär är inte meningen att vara någotslags tycksyndommig inlägg, utan jag är helt ny på dethär med feminism och det lockar mig, det känns som en helt ny värld. Ja önskar att du skulle kunna skriva ett inlägg om ätstörningar och mat.

(jag är 170 lång och väger 55 kg, dvs mina ätstörningar är helt obefogade, det inser jag och därför vill jag prata om det)

Tack 🙂

Hej Lady Dhamer!

Jag är 18 år och feminist. Jag har inte rakat mig under armarna på 2 år, inte för att jag anser att alla feminister måste vara håriga eller att de som vill raka sig beter sig ofeministiskt, mer bara för att bryta mot normen och för att jag tycker det är sjukt sexigt med kvinnor som har hår under armarna. De flesta jag känner säger att de vill ha jämlikhet, men om man börjar snacka om att tjejleksaker är små rosa dammsugare och anorexiabarbies medans killars leksaker är vapen (inte direkt något jag heller tycker är bra) och lastbilar så tar ingen mig på allvar. Jag försöker om och om igen metodiskt förklara att alla de små sakerna hänger ihop och att jag tycker att inte bara tjejer, men också killar ska få lika bra förutsättningar från start, hur fan ska jag få folk att börja lyssna? Jag vet att man inte kan omvända folk bara sådär och det är jag inte heller ute efter. Vill bara att folk ska öppna ögonen och tänka själva. Något tips? Hur får du folk att lyssna?

Svar:
Tjata. Ge inte upp. Ta alltid diskussionen och få folk att rannsaka sig själva och sina föreställningar!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej, jag tycker du har helt rätt!! Älskar din blogg!! Verkligen verklig, hatar bloggar i min ålder och upp till typ 18 år, själv är jag 13 och de ända bloggarna utom min och din vilket jag har sett har bara en massa ankor och hollister tröjor med JB parfym och vit iphone.., HATAR SÅNT!! OCH STÅR FÖR DET ÄVEN OM JAG FÅR HALVA SVERIGES UNGDOMAR EMOT MIG!! Men det hade betytt super om du bara skulle vilja länka min bak bogg där det är okej att inte vara som andra och uttrycka dig med ett mäster verk full av godheter!! Kolla gärna in och snälla snälla snälla länka!! BETYDER SJUKT MYCKET!!! Go for baking and todays culture! NOT FOR BAJS FJORTISAR!!! kram <3

http://www.aqueenwhobake.blogg.se

jag är feminist, tretton år. jag knappt några vänner som är intresserade av jämställdhet och så. vet du några organisationer som man kan söka sig till utanför skolan?

Svar:
Hej Ella! Förlåt för fördröjt svar men jag har frågat runt lite. Det bästa svaret jag kan ge är att söka dig till politiska föreningar t.ex Fi eller vänstern. De har ungdomsföreningar. Annars är internet mitt bästa bet. Joina facebookgrupper eller starta egna!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *