Kategorier
feminism & genus

Jag ger fan upp. Det ÄR bara skit på TV.

Jag sitter och tittar på barnkanalen och den får tummen ner.

Asså, Rorri racerbil eller vad fan skiten heter… snacka om könsstereotyp på alla sätt och vis. Coola killarna (med matchande energiska coola röster) som åker snabbt… åsså har vi söta lilla rosa tjejbilen med fjäderboa, ögonskugga, kajal och rouge (och gullig röst som flickorna alltid har). Att jag dessutom, i en intervju med skaparen, läste att serien är tänkt att pappor ska se med sina söner gör inte saken bättre. (and dont get me started on Fifi och blomsterfröna!) /KRÄKS!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

22 svar på ”Jag ger fan upp. Det ÄR bara skit på TV.”

Kan bara hålla med… var en kort sväng på bokrean igår för att ev köpa några till böcker till Neo. men jag fick också ge upp. I varenda bok jag öppnade så var det typ pojkar klädda i byxor/tröja (blå tröja) som lekte med bilar och flickor som hade rosa eller röda klänningar och lekte med dockor.:mad:

Så jag kräks med dig!

Heja Playhouse Disney! Händige Manny är hantverkaren som har duktiga, blyga, snälla och ivriga verktyg och där man får lära sig att det är okej att göra fel ibland och att alla är lika värda. Kelly i hardware shop är kunnig och vet var precis allting finns, och hon har allt man kan tänka sig i den lilla butiken. Både jag och Nova tycker om den. FIna färger är det också.

Min brorsdotter älskar Rorri 🙂

Tänkte egentligen skriva en annan grej, jag provade bikarbonat+olivolja (har inte hunnit köpa ricin), och redan efter EN gång tycker jag min hy ser bättre ut, är det möjligt eller har jag bara en bra ansiktsdag?

Isf är det ju ett mirakelmedel 8)

Beyond Eternity:

Jag rekommenderar böckerna om Prinsessan. Jag såg den när jag letade bok till min kusin och höll på att kräkas när jag såg titeln "Så gör prinsessor" men sedan bläddrade jag i den och märkte att det handlade om prinsessor som käkade frukost i sängen, som spelade ishockey och räddade prinsen från draken. Sjukt charmigt ritade också! Jag har inga kids nu men om jag klämmer ut några så ska jag lätt läsa böckerna för dem!

http://www.prinsessor.nu/

Det är som sagt var inköpt från England, där föräldrar, enligt författarna själva, uppskattar att det finns pojk och flickprogram. Sen ska ni inte be mig förklara vad jag tycker om engelsmän…

De svenska programen på SVTB är ganska bra tycker jag ur genusperspektiv, men jag är ju inte heller rabiat över det. Men jag spyr som sagt var på Fiffi och likanande.

Direkt efter att jag läst det här inlägget såg jag dock en kortfilm på svt som hette "Vara vänner" som var superbra. Den är ju mer riktad till lite större barn men väldigt bra.

Hanna: Jag blev besviken på Så gör prinsessor. Hade hört positivt om den ur genusperspektiv. Trist att prinsessan ändå gifter sig med prinsen hon räddat och att de enda hockeyspelarna på pan förutom prinsessan är stora starka karlar.

Mitt tips är annars att slopa TV:n och kolla på svt play. Där finns inte de programmen ni skriver om, däremot bra svenskproducerade barnprogram och barndokumentärer.

Men det finns i alla fall en kvinnlig mekaniker som går omkring i svettband och snickarbrallor i Rorri Racerbil. Alltid nåt.

ddet finns tyvärr mycket skit på barnkanalen. dock gillar jag fåret shaun! sonen också.. det är ju helt underbart. 🙂

läste att du skriver brev med folk som sitter inne ? varför väljer du att skriva med dom och vad har ni att skriva om? 🙂

ha de bra. /nyfiken

Jag vet, kräks också på fiffi… rorri har jag sett så lite av. max och ruby är fullkomligt vidrigt som nån skrev tidigare, det bästa är att det sänds precis när vi vaknar så man tvingas upp för att slippa se skiten. fåret shaun och lammet timmy är underbart, imorse blev det dagens asgarv när timmy skulle jaga mullvad på en åker! hotell kantarell är också lite kul.

Min sol gick ner när de ändrade sändningstiden på "I drömmarnas trädgård". Innan sändes det 06.30 eller något likande. Men sedan ett bra tag tillbaka sänds det klockan 06.00. Palla.

Min son älskar Rorri och jag med. Gillar faktiskt Fifi också. Visst är hon präktig, men det är Stingo och Gullan som gör showen.

håller med dagensbarnprogram e blä

har äldre barn som gärna vill se ben 10 men hell no. Här kör vi gammla filmer på vhs, det e bra grejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *