Kategorier
feminism & genus

Jag har inget bra morgonhumör idag – beware!

Fick en kommentar: Ja, du är en jättehemsk mamma. Sämst i världen. Jag håller med fullständigt. Vilken grym idiot du är som klär din stackars stackars dotter i rosa. [/sarkasm] Att jag vägrar klä mitt barn könsstereotypt har INGET med mina känslor gentemot män att göra. Hur kan du dra den märkliga kopplingen? Vad fan har det med saken att göra?? *suckar* Jag blir så trött på folk. Jag håller nästan med dig, Anna – jag är fan människorhatare också. De senaste dagarna har jag (på FL givetvis) diskuterat genus, feminism, kläder, rosa, pojkar och flickor och jag blir så less och framförallt förvånad över hur otroligt trögtänkta och okunniga människor är.

De tänker inte längre än näsan räcker, de har ingen som helst kunskap om genus utan spottar bara ur sig sina fördomar samtidigt som de vägrar ta reda på fakta eller lyssna. Jag ger fan upp snart (nej då, det gör jag inte men idag känns det så)  Så nej, jag klär inte min dotter som jag gör för att jag hatar män. Jag klär henne som jag gör för att jag inte vill pressa in henne i en snäv mall och för att jag vill att hon ska ha tillgång till ett bredare register. Precis som jag skulle göra för en ev. son. Läs en bok om genus. Snälla. Jag orkar inget mer.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

14 svar på ”Jag har inget bra morgonhumör idag – beware!”

nä jag fattar om du lessnar ibland, tycker du har ett FANTASTISKT tålamod ändå.

men tänk vilken BETYDANDE insats du gör. sprider kunskap som leder till en förbättring för människor, barn, kvinnor och sekundärt män. så jag vill peppa dej att fortsätta. kämpa kämpa kämpa. du gör det så bra. du får mig att tänka och komma på bra saker som jag i min tur för vidare till mina vänner som de i sin tur osv så du gör ett STORT OCH VIKTIGT ARBETE FÖR MÄNSKLIGHETEN

tänk på det när det känns bittert att folk fattar noll. det finns ju så mkt träskallar överallt

jag tycker nästan att genus borde bli ett grundämne i skolan så att alla blir lite allmänbildade om vad det egentligen handlar om, eller nåt sånt…

Jag tycker ditt ställningstagande är suveränt och jag inspireras verkligen!

För mig handlar genus om mänskliga rättigheter. Det handlar om frihet och valmöjligheter, att bli accepterad för den man är.

Håller med vad nina skriver!

Håller med tidigare kommentarer. Man stöter alltid på nötter ibland, folk som vägrar fatta eller ens höra vad man säger och tolkar precis som de vill. Konsten är att glömma dem och gå vidare och VETA att man gör ett bra jobb ändå. Det är ju ofta den där procenten som ska höras och synas mest, så som idioter gör allt för ofta.

Jag tycker det är jättebra att du försöker förklara och berättar om genus och så. Innan jag klickade in här så har jag inte tänkt på det så mycket alls faktiskt. Du har väldigt bra åsikter enligt mig.

Vissa är kanske lite för mycket men det är ju upp till var och en. Det jag ville säga var det att jag tycker verkligen inte att du ska lessna för tänk på alla som du inspirerar och får att förstå istället ! Stunta i dom okunniga och fortsätt förklara så blir världen visare 😉

Saken är den att det skulle med största sannolikhet inte spela någon som helst roll om vissa skulle läsa en bok om genus, de skulle tolka det fritt och fortfarande ha samma uppfattning efter att de hade läst klart, för de har redan bestämt sig för hur det är.

Är det någon som vill klä sin doter som en rosa liten gräddbakelse "för att det är ju så gulligt" så misstänker jag att det inte kommer att gå in 😀

Jag tycker att du är bright Lady d.

Jag minns inlägget med din dotter i klänning, och hur jag kände när jag såg/läste det. Det såg plötsligt helt fel ut med klänning på henne. Som om den var ivägen. Onaturlig.

kiki — jo jag och maken tyckte detsamma! Normalt kan jag tycka att flickor i sockersöta klänningar är just det – sockersöta och fina. Men Ninja passade inte i det. Det såg liksom lika vettigt/bra ut som om oskar skulle satt på sig en klänning.

Ninja är Ninja. Hon ska inte kläs ut. (det kändes ju som att det var det vi gjorde)

Och for the record så har jag inte uteslutit klänning. Jag kommer inte säga till henne att hon inte får en om hon uttryckligen vill ha en! Herregud nej. Men jag kommer inte köpa det ryshigaste jag hittar. Det får ju bli ett mellanting.

Men tills hon är stor nog så ser jag ingen vits med det. Det är opraktiskt till att börja med! Byxor och tröja är ju mer lek och springvänligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *