Kategorier
feminism & genus

Jag lovar. Det ÄR faktiskt mina ben.

Den där klumpen i magen har försvunnit iallafall. Ni vet den där oron inför snöbollen och dess effekter. Men jag känner bara positiva känslor nu. Det kanske är våren, man får livslust och kärlek till människor när ljuset kommer. Jag känner att slags ansvar, att jag behöver fullfölja den här grejen för alla er som tror på mig. Det är så lustigt det där, att en del människor är så pass normskadade att de omöjligen kan föreställa sig i sin vildaste fantasi att kvinnor kan ha hår på kroppen. Nej, det måste givetvis vara en man på bilden. Min make kanske? (oj, ja jag ÄR gift och nej han är inte blind eller efterbliven eller bög) Jag lovar. Det ÄR mina ben.
Min man är för övrigt sjukt mycket hårigare än mig. All over. Där kan man snacka Chewbacca. Turk deluxe liksom fast han är svenne. Jag mistänker varulvsgener. Fler som skriver om mig hittar ni här.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

64 svar på ”Jag lovar. Det ÄR faktiskt mina ben.”

Så jäkla roligt, om man surfar från iphone så ligger artikeln om dig och bilden på dina på på "framsidan".

Man måste inte ens leta efter den jippi :).

Vet inte om ni sett att reglerna ändrats igen, nu måste outfiten vara tillräckligt täckande för en dag på stan.

Men jag menar dom kan ju inte mena att din outfit skulle vara mindre täckande än de andra som tävlar.

Hon som ligger 1a i Danmark har ju inga byxor.

Jag tycker det är rätt konstigt att kvinnor inte vet hur de EGENTLIGEN ser ut idag! Att de inte fattar att de också ser ut sådär om de inte rakar sig.

Jag menar, på NÅT sätt vet man väl? även om man rakar sig varje dag? Så dum är man väl inte???

Själv tycker jag att jag har tur. Jag kan låta bli att raka mig i flera flera veckor och det blir ändå bara lite små ljusa mjuka fjun som knappt syns. Därför kan jag gå med orakade ben i tre veckor utan att min kille ens märker nåt. hahaha!

TACK för detta fantastiska initiativ jag är så glad och stolt att det finns så många som inser hur sjuk denna tävling är och jag älskar att det blivit uppenbart hur vidriga ideal både gilette och mtv står för i och med denna sjuka reklamlampanj.det handlar inte om att raka benen eller inte det handlar ytterst om kvinnors rätt till våra egna kroppar, INGEN ska säga att det är äckligt eller fult att ha hår på benen eller vart det nu kan vara,jag hoppas att du aldrig mer ska ha ont i magen för att du står upp för något så självklart som din rätt att välja att inte lägga tid, energi och pengar på att raka bort fullständigt normalt kroppshår,hår på benen är för guds skull inte konstigare än hår på huvudet.du är en inspiration och en förebild och det är debatter som denna som kommer att göra att nästa generations flickor och kvinnor inte tvångs-pressas in i sjuka kroppsideal!TACK,jag stödjer dig till 100%!

Jag rakar mig inte på benen. Bara under armarna, men det är för att jag tycker att det KÄNNS bättre, men jag känner dock inget krav på det. Men ja, det är ju för att jag har det inpräntat i skallen också, det är jag medveten om. Jag får dock inte så jättehåriga ben, man skulle inte se att dom var håriga på håll. Jävla underligt att det öht kom upp att kvinnor ska vara ohåriga. Vem kom på det liksom? :rolleyes:

Jag har en sambo som inte bryr sig ett skit om min kroppsbehåring & hade gladeligen sett en stor 70-talsbuske på mig. 😉 Jag kan dock inte få till en sån hårväxt, jag har försökt! :-d

antagligen tänker folk så för att du är lite hårigare än genomsnittskvinnan

😉

Jag t ex får visserligen långt hår men ljust på benen. Och jag har ändå ljusbrunt hår på huvudet och lät för att bli solbränd!

Är det jag som är korkad?? Hur röstar man på dig på MTV´s sida?

Jag får upp din bild och har gillat, är det "gilla" som är rösten?

Vill också ge dig en dunk i ryggen, det är tur att "sånna som du" finns.

//Linda

Jag har MINST lika håriga ben som du – och det slutar inte vid knäna….jag har blivit dissad av män för det, utpekad på allmän plats som nåt slags enmansfreakshow, ifrågasatt av kvinnor och måste tyvärr erkänna att jag SKÄMS som fan om jag går ut med orakade ben.

Trots att jag vet att jag är lika mycket värd, trots att jag vet att jag är en fantastisk människa, trots att jag vet att min karl älskar mig ändå osv osv – men jag orkar inte möta dem som, precis som du skriver, tycker att jag är "äcklig" och "ofräsch" när jag är orakad. Även om de är vilt främmande människor och deras åsikt egentligen inte borde betyda ett enda dugg så har jag hellre långbyxor/tights på mig om jag inte är nyrakad.

Eftersom mina barns far också är en veritabel Chewbacca var jag faktiskt orolig för att få en dotter…För tänk om hon fick BÅDAS gener för kroppsbehåring, stackars unge liksom. Jag minns ju hur jobbigt det var för mig själv i tonåren, kolsvarta hår över halva kroppen och "raggarsträng" därtill.

Därför beundrar jag dig och alla andra som för debatten vidare – stå på dig, så kanske Ninja aldrig behöver uppleva fördömande blickar eller få nedsättande kommentarer!

Tack för att du inspirerar mig varje gång jag läser här. Det är fantastiskt hur mycket känslor och tankar som kan födas ur något så enkelt som en blogg.

Idag vågade jag ha på mig shorts för första gången på evigheter. Jag gick ut och rastade mina lurviga (fjuniga) ben och nu har jag bloggat om det också.

Tack igen, och jag hoppas du vinner, jag har röstat på dig!

Jag kan "förstå" att folk hejjar till, eftersom jag tror det är ovanligt med så mycket och mörkt hår på benen. Eller? Mitt hår är ljust och syns liksom inte såvidare man inte synar det väääldigt nära http://decdia.blogg.se/2011/february/alla-satt-ar-bra-utom.html . Men sen kan man ju ställa sig frågan varför någon (i detta fallet du enligt andra) skulle få för sig att fejka sin kroppsbehåring. Folk tänker nog inte steget längre.

Dumma jävla våp som saknar en hjärnhalva eller två och envisas med att posta reklam eller spam eller annan skit kommer att bli blockerade för all framtid

Fräckt, men hur kommer det sig att du inte vill raka dig? :-O

Dumma jävla våp som saknar en hjärnhalva eller två och envisas med att posta reklam eller spam eller annan skit kommer att bli blockerade för all framtid

Fräckt, men hur kommer det sig att du inte vill raka dig? :-O

Mina ben ser också ut så där. Och jag är kvinna. Och bryr mig inte. Varför ska jag göra om benen till något de (och jag) inte är? Det finns viktigare saker i världen att lägga sin energi på.

Jag har väl din hårväxt nästan iaf o nä jag skulle inte palla med att visa dom ute,jag tycker helt enkelt inte att det är speciellt snyggt men all heder åt dig

Mina ben har sett ut som dina, men eftersom jag har haft orakade ben en lååång tid så är dem inte lika håriga längre. Det har slitits bort med åren så nu är typ bara halva mina ben håriga hahaha 😀

Hej! Du är rolig du, och normal med ditt hår. Jag har alltid haft fördomar mot håriga kvinnor, att de skulle vara lesbiska eller skogsmullar, vilket stämmer ibland förstås, eftersom de är mer naturliga människor. För några år sen började låta bli att raka mig under armarna bara för att testa mig själv o min identitet. jobbar på sjukhus o har kortärmat på mig varje dag så när jag lyfter upp armarna så syns det kolsvarta där under 🙂 hehe! jag tycker att det är roligt att chocka folk med hår under armarna på gymet t.ex., de tycker att det är äckligt och ofräscht etc, men jag säger bara: "äh vem bryr sig? jag ser inte där under ändå." Ingen förväntar sig att en tjej som klär sig fint och propert som jag gör skulle var naturlig i armhålorna. Det där med benen har jag haft svårare för, men har blivit lite inspirerad av dig nu! tack 🙂

Flera av kommentarerna menar att LD är hårigare än genomsnittskvinnan, men hur vet vi egentligen det? De flesta kvinnor rakar ju benen kontinuerligt (och pratar vi Sverige, västvärlden etc?) – dessutom misstänker jag att inga direkta undersökningar har gjorts då det faktiskt är skamligt att ha orakade ben. Själv är jag ljusblond, men har likväl svarta hår på benen.

Vill bara lägga till att under det år som jag följt din blogg har du gett mig så många aha-upplevelser och insikter – TACK!

hej jag älskar din septumpiercing! vill också göra en men får inte för mamma haha

gjorde det ont? var det värt det?har du haft den länge och vad sa du till alla som sa att det var jättefult(om det var några såna)?:-)

Är det så omöjligt att en kvinna kan ha håriga ben? Löjligt! det är väl bara att se hur du ser ut! det lät lite fel men jag menar såpass mörkhårig nu är förövrigt vore det ju konstigt om du hade blonda hår på benen!

Min ex var svenskfinsk och skithårig och min nuvarande är helserb så långt det kan gå och har knappt hår på vare sig ben, armar eller ens mage.

Dessutom har han mindre näsa också. Den ni svenska rasister. Bara för att man är serb eller grek betyder inte att man är hårig eller har en stor kran.

Gjorde en Natashja på min blogg btw !

Jag har också sjukt mycket hårigare ben än dig, men det kanske är så att det inte heller är mina ben, det förklarar ju saken

:-d

heja heja dig natashja! du inspirerar SÅ många!

lite OT, men detta med grekland och deras syn på svenska kvinnor kan inte ha undgått dig. hörde just en telefonintervju med ett rikspucko på ambassaden.. jag ser fram emot dig blogga om detta!

Ser ut som mina ben, hehe. Det är dem 25%en från Iran som slog igenom tror jag! Men dem är bra att ha sen när jag blir modig nog att trotsa normen. Då kan jag trotsa så att det syns också 😉 (smider planer)

Men man undrar ju vad folk tänker som tycker att det är så äckligt och "onaturligt" med håriga kvinnor. Tror de att vi planterat små frön på benen som vi vattnat regelbundet, så att odlingar av hår växt upp? För det kan ju absoluuuuuut inte vara så att det växer för att det faktiskt är naturligt och menat att vara där.

Fasiken att jag inte var 100% iranier och råkade bli en av de tjejer som får mushe, hårig mage, rygg, rumpa och ben. Då hade jag kunnat varit än mer "in your face" och "up yours" på de stela och bajsnödiga anti-jämställdhetsnissarna.

Hej!

Första gången jag kikar in på din blogg och jag finner den väldigt underhållande och bra skriven! 🙂 Lätt att jag ska prenumerera!

Har så klart röstat på din bild också! 🙂

Lycka till med tävlingen och trevlig helg!

Det här är lika intressant och viktigt som allt annat du skriver om och står för. Jag är lite fascinerad av mig själv måste jag dock påstå. Jag visste faktiskt inte att man som kvinna hade sådär mycket hår på benen om man lät bli att raka. Det är inte som att jag får världens chock och tvivlade på att det var dina ben, men ändå, jag hade inte en aning om vad som kunde hända (och då har min mamma, i alla fall varje vinter, gått omkring med orakade ben, jag har väl inte studerat dem speciellt noga dock). Hade varit kul att veta hur mycket hår det går att producera på de mer intima områdena, jag får väl helt enkelt utforska det närmare på egen hand 😉

Det är väl klart som fan att det är hennes ben! Vad fan är det som är så jävla konstigt med ett par håriga ben tillhörande en kvinna som är håriga? Det är så vi ser ut!

Jo, men det vet väl ALLA att kvinnor inte KAN ha hår på benen, under armarna och att det doftar rosor när vi svettas? Oj oj oj…vilka "härliga" reaktioner du fått med ditt tävlingsbidrag! Jag säger ett stort "HEJA" för att du vågar visa hur störd den där "normanpassningen" är!

Det här är min första kommentar någonsin, fastän jag har följt din blogg slaviskt i över ett år.

Jag har inte riktigt haft mod noga att kommentera förrän nu, för de flesta som kommenterar här har så genomtänka inlägg och åsikter och verkar vara väldigt intelligenta personer. Men nu känner jag att jag måste!

Innan jag började läsa din blogg tyckte jag att feminism var lite töntigt. Jag var humanist, för feminist kunde man ju inte kalla sig! Det var ju bara fula, HÅRIGA tjejer som inte kunde få killar som var det! Jag ändrade mig ganska snabbt när jag läste flera av dina inlägg om feminism och upptäckte att jag innerst inne alltid haft liknande funderingar som du, men inte vågat uttrycka dem riktigt. Jag är fortfarande ganska feg tyvärr och har lite svårt för att ta plats och visa att SÅHÄR TYCKER JAG! Och därmed basta! Jag kan berätta helt ärligt att du har gett mig bättre självförtroende. Genom att läsa din blogg dagligen och verkligen ta in vad dina inlägg betyder, har du lärt mig att bli en bättre person. Jag försöker skita i vad folk tycker, men än är jag inte där – kanske kommer jag aldrig vara det.

En sak ska du veta och det är att du är viktig. Du är en så jävla viktig person, för du försöker verkligen göra världen lite bättre för oss alla. Du kämpar på och sviker aldrig dina ideal, fast du har fått mycket motstånd. Du är min absolut största idol!

:thumbup:

Mina ben är lite ojämnt behårade, det växer mest runt anklarna, men på själva vaden och upp mot knät finns det knappt nåt. En gång undrade en kille varför jag bara rakade halva benen!!!!!! Hahaha, fast egentligen är det sorgligt när man tänker på att vi har kommit så långt bort ifrån våra naturliga funktioner.

Men alltså wow, jag blir fan rädd när jag läser denna kommentar! Förstår inte människor att många kvinnor faktiskt rakar benen och vad som händer när de slutar? Sen är det ju precis med kvinnor som det är med män, vi är olika håriga. jag själv skulle inte alls bli så där lurvig om jag slutade raka mina ben, men det är för att jag har ljus och gles behåring. Gener alltså, ingenting annat. jag blir mörkrädd.

I övrigt vill jag bara tack för att du är så jävla fantastisk!

:love::love::love:

Såklart man kan vara riktigt hårig även som kvinna men inte alla som inte rakar benen blir så håriga. Jag vaxar mina ben väldigt oregelbundet och aldrig under vintern och jag har mött män som tror att alla kvinnor skulle ha lika långa och grova hår på benen om de inte rakade sig och det stämmer inte heller. Jag har tunna hårstrån på benen och inte alls lika mycket hår som LD men det är ju liksom inte för att mitt inte vuxit ut fullt utan för att jag faktiskt ser ut så. Jag har visat många män att kvinnliga håriga ben inte måste vara sååå håriga och många som tidigare sagt att håriga ben är äckliga har faktiskt sagt att mina ben inte ser så farliga ut som de väntade sig eller till och med att de nog inte skulle ha märkt att jag inte rakade benen om jag inte sagt det.

När inte jag rakat mina ben på ett par månader (blir så under vintern hehe..) ser mina ben ut så fast med blonda hårstrån! det är så.. bekvämt att strunta i att raka dem. men när det blir för långt gör det ont :S

gosh vad skön du är, alla tjejer har hår,man ska bara välja att ta bort det om man själv vill,inte för att det är "rätt" sak att göra ,ingen tjej har som plikt att raka sig,bara för att hon är tjej 🙂

applåd

Surfade in hit från någon blaska som skrev om denna idiotiska tävling och om dig – tycker du är en toppenkvinna! Äntligen en annan med hår där det SKA vara hår (- annars hade det väl för f*n inte vuxit just där)!!!

Stå på! Hår där det ska vara hår är sexigt!

– Mira

Vilken fantastisk blogg och vilken fantastisk bild 🙂 Så ser mina ben också ut orakade (upptäckte jag en gång för länge sen när jag sparade ut håret för att vaxa benen… och insåg att jag inte sett hur mina ben såg ut på riktigt sen jag var typ tolv!)

Jag måste raka mina ben för att det gör så jäkla ont när håren växer och blivit lite längre och så har man tajta byxor på sig.

På vintern vill jag inte raka mig alls, för det är ingen jävel som ser skiten ändå, men brukar bli att jag rakar var 3:e vecka ändå, eftersom att det gör ont.

På sommarn rakar jag nästan varje dag för att jag tror jag har fått en karls ben. Svarta tjocka hårstrån som går över knän och ner mot tårna.. Hahah fyfan. Där kan man snacka varulv.

Du får ursäkta, men jag kan inte tycka att det är snyggt…:thumbdown: Visst ser jag också ut så där om jag inte rakar mig, och på vinterhalvåret hoppar jag över det veckovis, men om jag klär av mig, tex om jag skall till badhuset/ha bara ben, så måste det rakas innan. Men du gör naturligtvis som du vill!

Stör mig på dina håriga ben! Men stör mig ännu mer på att jag stör mig på det. Det är störande att ha ett inlärt ideal i huvudet som gör att jag stör mig på naturligt håriga ben…

Ber om ursäkt och hoppas fler slutar raka sina ben så jag slutar störa mig på det…

;-);-)

Oavsett hur mycket eller lite hår en man har på sina ben så är det okej, inget folk reagerar på. För att män inte är objekt. Men kvinnor ska enligt normen ha släta ben, kvinnor ska vara objekt, liggbara. Vi kan förstås reagera på håriga kvinnoben och tycka att det är störande men det handlar inte om skönhet, det handlar om att vår identitet rubbas. Vi har lärt oss att så här ska en kvinna vara/se ut, när någon bryter den normen så tvingas vi fundera över vår egen identitet.

Att normen inte överensstämmer med verkligheten är väl det vi borde reagera på. Eller att folk är så ingnodda med normen så de tror att den är sann.

HAH går man in på min blogg kan man nog få intryck av en extremytlig stureplanstös MEN NU (hör och häpna). Om jag skiter i mina ben (jävligt ofta) så ser jag fan också ut sudär. Verkligen bergaskog. och en till hemlis. min pojkvän bryr sig inte ett skit.

Men ser någon tjej mina ben de dagar jag inte orkar bry mig, då blir det ett jävla liv. Feminist javisst? Tjejer är så jävla roliga ibland.

Härligt med kvinnor som har rejält grovludna ben. Schvarthåriga från tår, vader, lår och uppåt. Raka dem ALDRIG ! grr grr 🙂

:thumbup:

Jag är lyckligt gift sedan många år och min man älskar mig precis som jag är! Har aldrig behövt göra mig till för honom.

Jag älskar naglar, nagellack och smink – men kroppshår är bara jobbigt att ta bort då jag har väldigt känslig hud.

Han älskar mig, min håriga mus, mina håriga ben och armhålor! Och det får mig att älska honom ännu mer då jag fått utstå mkt skit pga mitt kroppshår!

Armhålorna särskilt har gett mig mkt glåpord och t.o.m hot under gymnasietiden (då jag vågade sluta raka mig).

– Som bajs runt munnen, ta livet av dig! (En kille på en fest.

– Oj, du har visst GLÖMT raka dig (från en tjej)

Sjukt samhälle vi lever i!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *