Kategorier
feminism & genus

Jag tycker att det är synd att du gör dig så ful! Du skulle vara mycket snyggare om du började banta lite och blev mindre tjock.

Hanna Fridén får ett mail av en kille som tycker att hon borde sluta vara så ful och sexa till sig lite för alla vill väl vara snygga inför andra? Och Hanna borde ju vilja det, för det är ju synd att en sånt intelligent tjej pressar sig själv att vara ful. Eller nåt. Idiot med andra ord. Mansgris och gubbslem och allt i ett liksom och Hanna ger grisen en ordentlig avhyvling som sig bör men får då höra att hon är elak av andra läsare. Inte ett dugg oväntat eftersom att vi kvinnor alltid alltid alltid till förbannelse ska vara trevliga och tillmötesgående när människor förolämpar oss. ”Var den större människan!” Det är fan inte min uppgift att vara pedagogisk och tålmodig. Inte heller att niga stilla och ta emot när jag får skit kastad på mig. Jag är inte här för att stryka människor medhårs. Klarar man inte av att få svar på tal när man kommer med kritik (eller i det här fallet; ”råd”) så kan man med fördel börja skriva dagbok eller gå om dagis. Jag har inga problem att argumentera emot när jag blir felaktigt kritiserad eller anklagad. (Och nej, det är inte synonymt med att ”inte kunna ta kritik”)  Jag förstår inte varför så många förväntar sig det. Och inte heller är det min uppgift att vara sexig inför andra om vi nu ska återgå till mailet Hanna fick. Det är fan inte mitt livsmål att behaga andra utseendemässigt (eller annars heller, jag övar på att lära mig den biten) och jag blir så jävla bedrövad när det konstanta kravet körs ner i halsen på mig och andra kvinnor. 

Värsta sortens mansgriseri är män “som vill gott”. Som ska ge sitt godkännande, undervisa, råda osv. oss kvinnor för att vi helt enkelt inte vet bättre. Och som förväntar sig att vi tacksamt ska ta emot tipsen och ändra oss för att behaga dem. – Nathalie


det är inte ditt jävla ansvar att uppfostra män – Elin Astrid

(för övrigt är det nog ganska få människor som skulle påstå att Hanna är ful)

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

19 svar på ”Jag tycker att det är synd att du gör dig så ful! Du skulle vara mycket snyggare om du började banta lite och blev mindre tjock.”

Haha! Älskar slutet av hennes svar i mailet! "du är väldigt välkommen att sluta läsa min blogg", hahaha!

Förövrigt: Förstår inte varför han ska lägga sig i om hon rakar benen eller ej? Det är ju upp till henne!

När män ger kvinnor sådana korkade kommentarer kan jag välja att ruska av mig dem eller ge svar på tal, men när kvinnor ger andra kvinnor samma puckade kommentarer blir jag helt ställd.

Jag träffade en ytligt bekant en gång som proklamerade att jag "nog hade varit söt" om jag bara tappade mina extrakilon. "Det är ju synd på en sån trevlig tjej som dig", fortsätter människan. Det hade alltså varit mindre synd om fettot även varit otrevligt…

Vad tusan, man kan inte låta bli att bli provocerad av idioten. Vilken tjej skulle skriva till en kille om önskemål att han borde fixa till sin frisyr eller skägg eller mage eller dylikt för att han ska bli mer sexig?! Vad ger en kille tron att han har rätten att ge utseendemässiga råd till tjejer han inte ens känner. Skumt och idiotiskt beteende.

Nu har jag ingen aning om vem mailskrivaren var, så det kan ju hända att han redan gjort det. Annars kanske någon vänlig själ kunde tipsa honom lite snällt om att sluta vara så ful och raka benen själv. För alla vill väl vara sexiga? …

Även fast jag förmodligen är den största hycklaren i världshistorien, så tycker jag ändå att allt du skriver och allt du vill lära oss är det absolut bästa jag någonsin varit med om.

Kan inte du fortsätta blogga tills jag har fått massor utav ungar, jag vill lära mig meeer utav dig!

Det här är pyttelite of topic men hänger ihop med vad du skriver på sätt och vis. Jag träffade en kille i några månader som behandlade mig som en slagpåse, var inte medveten om det då men hur som helst. Kort och gott så var allt alltid mitt fel. Han sa aldrig som det var utan drog en massa valser om varför vi först inte kunde vara tillsammans och slutligen valser om varför vi inte kunde vara vänner. Bla bla hur som helst, under perioden jag höll på att komma över killen så ventilerade jag väldigt mycket om det (så jag tar itu med sånt) och jag fick ständigt höra "men skit i honom" eller "bara glöm honom" och tro mig, jag önskar att jag aldrig träffat idioten. Men det är väl klart som fan att jag blir förbannad och ledsen när jag bara fick höra en massa valser och fick agera slagpåse i typ några månader. Vem tusan hade inte varit det liksom. Det var ett överdrivet slöseri med tid. Jag vill inte höra "skit i honom" jag vill höra "han är en jävla idiot, you go girl!". Jag ska liksom inte behöva bara ta att en kille behandlat mig sådär, jag har rätt att vara förbannad och att ventilera. Hur som haver så håller jag med dig, vi ska inte behöva ta en massa skit och samtidigt vara trevlig tillbaks. Liksom vadå? Oj jag fick en snyting, jag kanske borde vara "den större människan" och bjuda på kaffe!?

Jag tror ju att honung lockar mer än vinäger och att om man ger snälla svar lyssnar folk lättare på dem, samtidigt …man blir ju så trött på korkade människor ibland! Killen säger säkert stolt att han är feminist dessutom … :rolleyes:

Men nu e vi ju där igen! Så fort man avviker lite från vad som är "normalt" så ska man bli tillrättavisad och folk ska tala om för en vad man har gjort för fel….folk vet väl bäst själva vad de gillar!

Vivi, äsch skit ska skit ha! Det var inte som att hans mail dröp av honung så varför smörja honom tillbaka? Palla snacka till idioter som om man vore en milt leende dagisfröken hela tiden. De får väl stå ut med att man behandlar dem som normalbegåvade människor.

Jag blir så irriterad när jag läser sådana tips (både "välvilliga" och icke).

Stackars pojke med stort ego upptäckte att att det finns en tjej mindre för honom att vila ögon på. OMG! Juvelen slutar glittra! Det är klart att ALLA tjejer måste vilja sexa till sig lite extra. Det finns ju män omkring, så det enda som finns för oss tjejer att göra är att snygga till oss. Eller?

Vissa män tar det nästan som en förolämpning, de kan inte fatta att allting i kvinnans liv inte är riktad mot att hitta en partner. Att inte alla kvinnor är villiga att gå långt för att attrahera andra.

Oj vad svårt att föreställa sig att inte alla följer Cosmopolitans skönhetsråd till punkt och pricka.

Och ännu svårare är det att fatta att det finns fler dimensioner i kvinnans liv än att bara leta efter en partner.

Och ännu svårare är det

Måste erkänna att jag vid ditt senaste grimasfoto så tänke jag skriva en kommentar i stil med: "Måste du hela tiden göra dig så "ful" när du är så vacker".

Men jag hejdade mig med tanken att du faktiskt har rätt att se ut precis hur du vill.

Tänk om alla kunde komma på den tanken istället för att dumma sig som Hannas "beundrare"…

Blää för sånt mansgriseri:thumbdown:

Jag är sj en såndär normbrytare och det är inte bara en kille som försökt "tala mig till rätta" ( dock inte alla), hur jag ska vara för att va en riktig tjej, haha ska man skratta eller gråta? :-s

Huvudargumentet dom använder är att så gör alla andra, det är det som är normalt, bara att acceptera, dom försöker pressa på med grupptrycksgrejen, jaha men tänk om man inte VILL bli som alla andra? Om det inte är ens mål här i livet?

Att 5000 människor springer ut över kanten till ett stup gör det väl inte mer vettigt att följa efter och göra det själv liksom..

Jag skrev också ett litet rage-inlägg om det här precis.

Varför ska man göra sig sexig för en massa okända personer på internet? Varför ska man göra sig sexig för personer i stan? Varför ska man göra sig sexig för personer man inte vill ha sex med? Varför göra sig sexig? Om man inte attraherar sin partner tillräckligt genom att vara sig själv, då verkar inte förhållandet ha en stark grund alls. Om jag måste raka benen för att inte min partner ska lämna en, då är jag hellre singel.

http://crazytiny.blogg.se/2011/july/utkast-juli-6-2011.html#comment

Helt sjukt att det förväntas att man ska uppfylla andras krav på skönhet! Om man själv tycker att man är vacker så är det huvudsaken. Jag har kämpat med självkänslan, men nu tycker jag vissa dagar att jag är riktigt vacker i vanliga myskläder och helt osminkad. Jag mår mycket bättre nu också 🙂

Jaaa Pontus & många andra skrev det bättre än vad jag kunde ha gjort!

För vems skull rakar man benen!?

Definitivt inte för någon randdom bloggläsares skull iaf.

Jag har alltid haft svårt för skägg & håriga bringor tillomed lite kropssbehåringsfobi, men har en sambo som är luden som en björn å det är bara att acceptera och inse hur löjligt fel det skulle se ut om han börja, raka, vaxa och dola för MIN skull störtlöjligt!

Kom genast att tänka på min käre far som i tid och otid påpekat hur illa jag ser ut och hur fin jag "skulle kunna vara" om jag bara klädde mig annorlunda eller "kammade håret". Mitt svar har alltid varit att jag inte haft för avsikt att få män i hans ålder att tycka att jag är snygg. Men det svider ihjärtat varje gång jag tänker på alla "välmenande" ord.. Typiskt män, pappor, föräldrar eller folk i allmänhet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *