Kategorier
feminism & genus

Jämlikhet?

Herregud – det är väl SJÄLVKLART att kvinnor också ska mönstra?! Att Sverige inte infört detta typ nyss är ju beklagligt och pinsamt! Och vi kallar oss jämställda. PFT!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

17 svar på ”Jämlikhet?”

Själv tycker jag att det är bra att vi tjejer slipper…. (A)… haha..

Personligen tycker jag att det känns lite onödigt med obligatorisk mönstring oavsett kön… Visst, det kanske är en bra grej för att promote:a sverige som ett jämnställt land… men det blir ändå inte jämnställt i slutändan eftersom de ändå tar in killar framför tjejer (för att killar orkar mer fysiskt). Tror t.ex. inte det finns många tjejer som skulle klara av testresultaten som krävs för fallskärmsjägarutbildningen. Inom just militären tror jag det är omöjligt att göra det jämnställt. Man måste tänka på försvarets bästa (de är ändå dem som ska försvara oss om det blir krig) & inte på hur många kvinnliga respektive manliga det finns i försvaret. Fast det tror jag du håller med mig om 🙂

Jag är FÖR att ALLA ska MÖSTRA!

Ska vi ha det jämställt så finns det väl för fan ingen anlendning till att tjejerna ska slippa? Jisses…

Och att säga att det ändå är mest killar som sedan "får göra" lumpen är ju bara en bekräftelse på att killar/män är fysiskt starkare än tjejer/kvinnor.

= Jag dessutom då är EMOT att KVOTERA in KVINNOR i brandmanna yrket! haha

Vad tycker du om det?

ÄNTLIGEN någon som tycker att det ska vara obligatoriskt även för tjejer att mönstra. Fan jag älskar dig bara mer och mer LD.

Sen så förstår jag inte människor som tycker att vi ska lägga ner försvaret och hela den biten. Det må vara så att vi aldrig kommer att behöva försvara Sverige (men vem vet helt säkert, egentligen?) men det finns så otroligt många andra länder där ute som behöver våran hjälp. Typiskt svenskar att bara tänka på sig själv. Usch. Mina 11 månader som insatssoldat var de bästa i hela mitt liv.

öhhh jag vill inte mönstra varför skulle jag? Killar är fysiskt starkare än tjejer och då kan de leka krig i skogen själva. Det ska finnas möjlighet för en tjej att frivilligt göra lumpen men inte obligatorisk mönstring, fan va löjligt.

Klart du har rätt i att det inte bara är fysisk styrka som krävs varken inom försvaret eller brandkåren… MEN det är ju en mycket stor det i och med att det kan komma situationer där det handlar om liv och död.

En kvinna som fysiskt är mindre och svagare än en man har ju inte lika stor chans att rädda livet på en tung människa som svimmat i ett hus som brinner….

Inse att kvinnor och män är skapta olika och har olika funktioner här i livet. Kvinnor föder barn, det kan män ej göra. En kvinna kan aldrig bli lika stark som en vältränad man. Till och med våra hjärnor tänker olika. Män är bra på vissa saker och kvinnor på andra. Jag älskar olikheterna och samspelet mellan könen.

Näää.. bort med mönstringen helt. Ingen ska behöva kriga. Jag tänker aldrig skicka mina barn ut i krig.

Säger som Boy George – "War is stupid" 🙂 Simple!

Självfallet skall mönstringen vara könsneutral. I synnerhet då folk i allmänhet är i ett så dåligt skick att det blotta antalet av både män och kvinnor behövs för att fylla ut de få platserna som behöver besättas. Kvotering, som i försvarsmakten inte finns utan kallas positiv särbehandling, anser jag vara oerhört kontraproduktiv för båda könen. och främst skada kvinnors möjlighet till en jämställd behandling. Rätt man eller kvinna på rätt plats.

öh nää ja fuck jämlikhet! Eller inte. Rätt ska vara rätt. Lika rättigheter för könen innebär även lika skyldigheter.

Donna — tillochbörja med har du fel, men det är ett annat ämne. Som inte hör till saken. För även om du hade rätt så bevisar det ännu mer hur viktigt det är att kvinnor mönstrar. Olika hjärnor – olika kompetens.

Sous – soldater gör annat än krigar. Sverige hjälper till väldigt mycket runt om i världen.

Jag är för att ingen ska behöva mönstra oavsett kön. Tycker man behöva utveckla ett mer frivilligt försvar. Att man i dagsläget i princip kan hamna i fängelse för att man vägrar göra lumpen är ju bisarrt, i dagsläget är ju lumpen lika verklighetsförankrat som att åka på scoutläger ungefär.

och med frivilligt så menar jag inte att vi helt ska vara utan försvar, det är faktiskt jättemånga (både kvinnor och män) som VILL göra lumpen och jag tycker det ska vara under sådana frivilliga premisser.

I moderna krig så är fysik styrkan ganska underodnat. Större delen av en modern arme är mekaniserad (alltså stridsvagnar, skyttefordon, helikoptrar och flygplan)

Du behöver inte vara stark för köra en modern stridsvagn alt flygplan, så där faller allt fysik skitsnack. Sen så är utymmerna trånga i såna fordon och då passar kvinnor perfekt då ni har en något korta medellängd.

Soldaterna slås även väldigt sällan i närstrid, den mesta fighten ser på avstånd runt 200-400 meter

Att skjuta en bössa krävs ingen kraft.

Och gäller det livet så kan nog en adrealinpumpad kvinna spö en bjässe till gubbe med.

Sen så har flera undersökningar visat att kvinnor är bättre på skapa band mellan varandra( än män) livsviktigt i stridssituvation. Samt att kvinnor har ett bättre pyske att klara av hög stressfaktor.

Samt att ni klarar av mer smärta än män.

Om detta beror på sociala faktorer, uppfostran, samhälle alt något som är inprogrammerat från födsel lämnar jag osagt för slippa göra detta till fel diskution. Oavsett vad som gör detta så är det faktorer som måste räknas in.

En annan undersökning gjord av CIA i central amerika visade att kvinnliga rebeller var mer anlägna att skjuta oskyldiga civila för uppnå sin mål än vad dom manliga rebellerna var. Vilken slutsats vi ska av det är upp till var o en, svårt att avgöra där kultur och uppfostran spelar in. men det pekar på mer stridvilja bland dom kvinnliga rebellerna.

En annan undersökning som kan vara intressant i detta är en undersökning dom gjorde efter andra världskriget, på vilken typ av soldater som överlevde kriget. Dom stora biffiga grabbarna som drog ut i krig må vara starkare än dom seniga små killarna men det var dom seniga små killarna som överlevde alla 6 år. Varför då? Jo ofta var det ont om mat i många förband och strider. Dom stora krävde mer i mat för klara sig. Så kvar blev dom små, seniga och etriga. Som tog sig igenom 6 år helvete. Så logistikst så är det smartare att ha mer kvinnor i fält.

Men slutsatsen JAG drar är att kvinnor lämpar sig BÄTTRE som soldater i ett modern krig än vad män gör. Så självklart ska ni mönstra. Att ni inte gör det nu är en mindre skandal. Inte en enda seriös feminist har tagit upp frågan (vad jag hört ialldfall, rätta mig om jag har fel). Med medborgliga rättigheter ingår det medborgligt ansvar. Anfaller någon oss så ska alla lämpliga försvara landet. Man ska ha kvalificerat personal och det finns inom båda könen. Att män bara mönstrar borde alla medvetetna kvinnor ta som en personlig skymf, lika hårt som när ni får lägre lön för samma jobb.

Upp till kamp för allmän mönstring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *