Kategorier
feminism & genus

Jämställdhet leder till självmord och skilsmässor… eller hur var det nu?

Annica Dahlströms hävdar i sin bok ”könet sitter i hjärnan” att pappor av biologiska skäl inte kan vårda spädbarn och att feminism är oförenlig med biologin. Att hon är full av skit fattar ju jag och mina medfeminister, men tyvärr så ger media henne så pass mycket utrymme att folk går på hennes ogrundade påståenden. Hon spär på föreställningar om manligt och kvinnligt och bekräftar fördomarna vi har om könen. En forskare måste redovisa vetenskapliga fynd på ett korrekt sätt, vare sig hon kommunicerar med allmänheten (”populärvetenskap”) eller med andra forskare. Det är rentav ännu viktigare att tala sanning för lekmän, eftersom dessa har mer begränsade möjligheter att själva granska sanningshalten i vetenskapliga utsagor. I artikeln ”Påhittade fakta om könsbiologi utgör missbruk av forskarroll” bemöts hennes påståenden och personliga åsikter. Läs!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

21 svar på ”Jämställdhet leder till självmord och skilsmässor… eller hur var det nu?”

Jag tror att en man stod med pistol mot hennes huvud när hon skrev den boken, för så dum kan man väll bara inte vara? Det är sorgligt om folk faktiskt tar åt sig av det hon skriver. Hon borde tacka feminismen för att hon som kvinna överhuvudtaget kan bli en professor.

:bigeyes: …är så chockad, vet inte riktigt vad jag ska säga om människan mer än :thumbdown: Undrar över hur hennes uppväxt har varit.

Agnes Wold är en av de som kritiserar henne såg jag, du vet väl att Agnes även kritiserar amning och slår bort bröstmjölkens goda effekter och tycker att anknytningsteori är ett påhitt, och att hon inte tycker att mammor är viktiga alls för sitt barn? Agnes Wold är ett klockrent jävla pucko enligt mig!

Har de andra samma syn på barn och utveckling så förstår jag att de inte vill se att biologin spelar någon roll. Jämför hur män beter sig i världen kontra kvinnor så ser du ju tydligt att det finns biologiska skillnader. Kvinnor har generellt sett bättre hand om barn än män och det är klart att det är provocerande att kvinnor skulle anses vara bättre i något eftersom vi ses som det svagare könet. Jag vill gärna läsa hela forskningsrapporten innan jag kan uttala mig mer om henne.

Men vilken idiot! Visst kan jag köpa att de olika hormoner män och kvinnor har kan skapa vissa biologiska skillnader i tänket med hur man reagerar på olika saker… men vill man ta hand om ett spädbarn då tror jag fan att man kämpar igenom det oavsett om man passar för det eller inte. Jag tror ingen "passar" att ta hand om ett spädbarn men man gör det för att man är illa tvungen.

Och förresten, tänkte på dig idag när jag var ute på stan. Det kom en förskoleklass gående i centrum, alla tjejerna var klädda HELT i rosa eller lila, de hade Hello Kitty väskor och HELT rosa. Bara en tjej var inte klädd helt i rosa, men hennes mössa var rosa. Förstår inte föräldrars besatthet med att säga "min barn har detta kön". Jag kommer från en familj med 5 tjejer födda mellan 75-92, och INGEN av oss blev klädda helt i rosa så där, och ändå är vi tjejiga tjejer.

Vi verkar vara med besatta av att fördela våra kön mer än var vi var för 50 år sedan! Man blir ledsen på det.

cloudy – jo det håller jag med om. Om vold alltså.

Men jag måste säga att jag tycker de har ganska bra poänger i sin kritik mot Dahlström. Jag har inte läst hennes bok, men mycket av hennes artiklar och hon är verkligen ute och cyklar.

Hon har ju fått kritik av andra än vold också.

Per Snaprud, redaktör på Forskning och Framsteg, skriver om sin resa till GBG för att intervjua Annica Dahlström.

I intervjun så framgår det att hennes bok inte är vetenskaplig utan endast ett budskap, dvs endast hennes egna åsikter. Hon medger att hon har överdrivit för att få fram budskapet på det sätt hon vill.

http://www.fof.se/tidning/2007/1/mot-annica-dahlstrom-hon-tar-strid-om-konet-i-hjarnan

Ok!

Jag måste nog låna hennes bok på bibblan och se vad den handlar om.

Se om hon har några bra argument(om än ickevetenskapliga) för sina teorier.

Det är ju fö ett område som är väldigt svårt att forska på.

cloudy i synnerhet eftersom att att hjärnan är plastisk vilket innebär att hjärnan är bra på att lära, och lära om.

Man kan se i undersökningar av hjärnan på människor som fått permanenta hjärnskador att en del av hjärnan kan ta över funtkioner som tidigare funnits någon helt annanstans. (barn med autism gör även detta, hittar nya vägar i hjärnan)

Dessutom kan människor öva upp helt nya förmågor sent i livet, ibland när de är helt friska och ibland pga olycka vilket tycks öppna upp nya möjligheter för hjärnan att fungera annorlunda.

Så att män och kvinnors hjärnor är olika (den lilla promille som skiljer sig åt) behöver inte bero på biologiska skillnader utan snarare i användandet av dem. (och där kommer miljö och fostran in)

Jag får erkänna att jag långt ifrån alltid håller med dig om dina åsikter ang könsroller och genustänk. Tycker dock det är intressant att läsa vad du skriver och jag respekterar alltid att människor har olika syn på saker. Tycker det är spännande att se vad andra tycker och tänker.

Här är jag dock helt på din sida! Vilken människa den här Annica Dahlström är. Vet inte om man ska skratta el gråta…

:-s

Annica Dahlström är kritiserad inte bara av vissa forskare, måste jag säga. Efter att har jobbat på högskolan och undervisat i vetenskapliga forskningsmetoder så kan jag säga att hennes namn kommer VÄLDIGT ofta på tal när man diskuterar ovetenskapligt tillvägagångssätt. På mitt jobb så brukade vi ge hennes texter för att visa hur man drar felaktiga slutsatser eller hur man medvetet uteslutet forskning som säger helt emot det hon påstår.

Tja! Har du hört om Bäverblues? Ska se den på söndag. Verkar asgrym!

Vart tar snusket vägen när det inte får levas ut öppet?

Hur knullar och kommunicerar man med samma person?

När blir man så less på att vara inkännande att man går loss i SoFo med en k-pist?

Fyra unga kvinnor, deras kåthet och ideal.

Tillsammans analyserar de sönder karlarna i sina liv och gör buskis på deras bekostnad.

Under ytan av humor och frigjordhet äter sig bitterheten in.

Är detta bäverblues?

http://www.skabbteatern.se/

Hej söta, hittar inte din länk om poo……. skrev om det i min blogg idag, på skönhets akademi satt folk och bokstavligen gäspade och fårgade varför de behövde "läsa kemi som hudterapeuter" lol snacka om att du har helt rätt att kalla folk för blåsta våp, här på din kommentar-rad…… 🙂 Vad gör oengagerade folk i serviceyrken liksom? 🙂

LÄnkar till min bloppis, blattebella.se strular, lol kjaaamizzz från lund 🙂

Jag blev så j-vla glad över att det äntligen är några som granskar det Annica skriver. I flera år har det trillat ner debattartiklar och inlägg från henne som jag baxnat över, äntligen är det några som angriper de "fakta" hon hänvisar till. Jipeeeee!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *