Kategorier
feminism & genus

Jämställdhet och biologi

Jag: Jag tar större delen av föräldrarledigheten
Provokativ petnoga fl’are ute efter att ”sätta dit mig”: Vad hände med jämställdheten?


Jämställdheten? Du, den kan du köra upp i arslet. Till och börja med så handlar inte jämställdhet om milimeterrättvisa. Kvinnor föder barn. Punkt. Med allt vad det innebär. Med alla risker. Med alla komplikationer. Och med alla biverkningar. ¤ JAG var handikappad i 9 månader. (Fick svår foglossning, kunde inte gå, men blev inte sjukskriven utan fick jobba som barnskötare. DET var ett helvete)
¤ JAG gick igenom 48 timmars helvetesförlossning. (tre nätter utan sömn för mig medans maken sov gott i sovrummet)
¤ JAG krystade ut en jättebebis på 4.3kg. Ur min fitta.
¤ JAG bröt svanskotan under förlossningen.
¤ JAG kunde inte gå eller sitta pga av det de första 4 månaderna. (men lyckades ändå ta hand om nyföding helt själv om dagarna)
¤ JAG  maratonammade tills bröstvårtorna blödde.
¤ MIN kropp är vanställd och MINA pattar hänger mer än de ska efter en lång graviditet.
JAG tar större delen av föräldrarledigheten. DET är rättvisa.
/dåligt humör idag
(sen gör ju vi egentligen så pga ekonomiska skäl… och ja jag erkänner, av lathetsskäl också. Jag vill inte jobba. Nej.) (fast rent ideologiskt så är jag ju givetvis för kvoterad föräldrapenning. Det är ju självklart att man ska dela lika. Egentligen)
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

19 svar på ”Jämställdhet och biologi”

Fan va bra! Alltså inte det lidande utan hur du ställde det mot rättvisan 😀

Håller med dig, jag älskar att vara hemma med lillan och har fan gjort mig förtjänt av det! Sen så har vi inte heller råd att göra på annat vis men även om det gick så skulle jag vilja vara hemma.

Förstår inte på de som resonerar på att allt ska vara lika är höjden av jämställdhet vi är ju alla olika..

😀

milky — kör på!

gmoll — jag är så jävla lat och arbetsskygg egentligen. INte så att jag INTE sköter de jobb jag har, utan mer att jag egentligen inte VILL jobba (fast jag trivs ju konstigt nog på de jobb jag har!) — jag vill bara lulla runt hemma.

Du har så djävla rätt!!! Hade inte vågat och/eller kunnat säga det bättre själv… Blev mamma för snart ett år sedan. Suger fett stundtals. Underbart stundtals… ja, du vet…

Rolig blogg, ska kolla här fler gånger.

Bullshit eftersom föräldraledigheten inte är till för mamman. Den är till för barnet. Och för barnet är det bäst om både föräldrarna delar. Och mår man så dåligt att man måste vila upp sig ett år (jo, jag gick på kryckor, hade 24 timmarsförlossning och sprack överallt, så jag vet hur ont det kan göra) så bör man vara sjukskriven. Inte ta pappans föräldraledighet.

Sen – varför så arg? Jag kanske VILL läsa din blogg? 🙂 Men jag tycker att det är svårt främst med de lösryckta citat som ligger på sidan. Även om det förvisso är snyggt.

då säger jag bullshit tillbaka 😉 Jag håller med om att det är bra för barnet att pappan och mamman delar lika. Och ja FL är till för barnet.

MEN — Allt är inte svart eller vitt. Jag är övertygad om att det bästa för MITT barn är att vara hemma. Punkt. Så länge det går. Jag vill helst inte att min lilla ska börja på dagis innan hon är tre (önsketänkande jag vet) och då har vi valt att jag stannar hemma längst.

Nu låter det som att jag – i mitt inlägg — stannar hemma för min egen skull. Men det är ju inte sant även om jag är en lat jävel. Anledningen till inlägget var en diskussion om hur orättvist det är för PAPPAN att mamman tar större delen av FL. Och ur det perspektivet så tycker jag så här.

(och nej jag är inte arg! Lät jag som det?)

det är orättvist, det är genom att en tar större del i barnen ( som absolut kan vara jobbigt ) men som är bra mycket mer givande för den som är hemma än den som tvingas jobba
om pappan vill ha sin del ska han ha det .punkt
inte männens / pappornas fel att biologin ser ut som så att det är kvinnorna som föder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *