Kategorier
feminism & genus

Jo man har nog ett ganska lågt IQ (och unken kvinnosyn) om man läser den här typen av tidningar

Lite Slitzfavoriter:
10 budord för den otrogne mannen Ligg med en feminist! 25 budord för den moderna mannen
(hur man är en riktig man med andra ord)

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

52 svar på ”Jo man har nog ett ganska lågt IQ (och unken kvinnosyn) om man läser den här typen av tidningar”

kräks

Varför har ingen uppmärksammat det här förut? Är det någon som vet i vilken upplaga den här tidningen säljs? Tror killar verkligen på det här?

Det är så pubertalt och pinsamt. Skäms över att det faktiskt är vuxna mäniskor som skrivit det där, så äckligt och barnsligt.

Jag tycker (som förmodligen många andra även tycker) att detta är så oerhört jävla motbjudande. Finns inga ord.

Det sjuka är ju också att det känns som att folks försvar för sånt här är att det bara är humor och att kan man inte skratta åt det så är man typ en bitter moraltant :thumbdown:

Jag blir ledsen av att läsa det här. Jag tänker på yngre killar som min lillebror som skulle kunna tänkas få tag på en sån tidning.

Nä att läsa detta gör mig faktiskt ledsen.

Jag är äcklad, slitz lär aldrig mer hänga med gubben hem, som kvällsläsning…Vilket han ibland tycker är roligt, no idea why.. Även om han älskar mig som jag än ser ut så kan man ju inte uppmuntra sådan här skit! Bästa medicinen är att bojkotta helt! :bigeyes::bigeyes:

När jag var kring 15 så läste min kille Slitz, Moore och liknande och det hände att jag bläddrade igenom dom också. Då såg jag det mest som en kul grej och fattade att det inte var helt allvarligt menat. Jag tror att de allra flesta (inte alla) känner av att det inte är menat som 100% allvar.

MEN, med det sagt så tycker jag fortfarande att vi måste få bort sån här skit. För så länge det är okej att "skoja" om sånt här så visar det på en jävla skitsyn på kvinnor och sex och utseende och det måste sluta. Även om killar och tjejer förstår att det inte är på allvar så påverkas de av det här, garanterat.

Riktig jävla smörja, orkar inte ens läsa igenom hela texterna för man blir ju fan illamående.

Vad jag irriterar mig mest med sådant här är "Men det är ju bara humor, ni förstår er inte på ironi, kan ni inte se det roliga i det här?"

Bara för att några ser det som humor och "glimten i ögat" betyder det inte att man är en bitter person utan humor ifall man inte ser det roliga i det. Ett barn som blir mobbat i skolan ser inte humorn i att få sina skor utkastade i snön eller cykelhjälmen nertryckt i toastolen. En flickvän som blir slagen ser inte humorn i skämt om att slå henne när de är ute bland folk ifall hon inte gör som partnern säger. En kille som redan är osäker på sig själv för att han inte passar in i mallen "en riktig man" ser inte det roliga i att kallas kyckling, eller mes, eller tösapåg.

Snälla människor, sluta avsäga företag och era medmänniskor deras ansvar mot resten av världen genom att avfärda det som humor. Det är galet frustrerande och omyndigförklarar alla idioter som om de inte kan rå för att de uppför sig ruttet, för "det är så de är". :thumbdown:

Att otrohet är naturligt för en man, stämmer ju fan inte! Min pojkvän (okej, sambo och min barns pappa) är 37 år och har aldrig varit otrogen någonsin, och hans pappa har blivit upptäckt för ett par år sedan, så nu har dom inte ens relation till det, Min gubbe h a t a r otroheten.. Slitz ljuger

Jag är en av dom sjuka rikspuckon som älskar att läsa Moore och Slitz. Önskar att det fanns sånna tidningar utan dom värdelösa bildreportagen med fula brudar bara. Ja, jag skulle nog kalla er torra moralkärringar;-)

Klart det inte ar allvarligt menat – men det finns manga skamt som inte ar roliga, eller snarare kanske bara ar roliga for killen (i det har fallet) som suttit och knepat ihop skiten, och det ar ingen anledning till att det borde fa publiceras! Vem sitter pa allvar och laser det har? Bara pinsamt. Genom att kopa tidningen sa betalar man deras lon, ska de verkligen ha betalt for sant har skit? Kan inte dehar smakillarna som uppenbarligen jobbar dar snacka skit pa sina facebook-sidor som alla andra? Kanska starta en rapkarriar pa youtube istallet sa att folk i alla fall kan skratta ut dem direkt i kommentarsfaltet!

Ja. Hurra. Vilka gentlemanna-budord. =__=

Jag kan inte ens skratta åt detta ur ironisk synvinkel, bara beklagande. Ironi används alltid som ursäkt när något går fel: "Men det var IRONI! Hallåeh!" Var det inte nån Big Brother-glidare som hävdade att killar har en otrohetsgen? (Samma kille som sedan heilade och menade att det "bara var på skoj". En gentleman, I guess?)

Nånstans i världen finns det en stackare som inte förstår sig på denna typ av "humor". Det sägs att all humor har ett uns av sanning i sig och att humorn speglar vilket samhälle vi lever i, vilket gör detta extra kräkframkallande.

Det som var positivt var väl att de i ett av budorden nämnde ordet kondom och därigenom förespråkade (nåja) safe sex. Grattis!

Jag gissar att man inte får skoja om utvecklingsstörda, aidssjuka eller bögar heller?

JO det får man och det är jävligt kul.Lika kul som att skriva en artikel om hur det är att knulla en feminist.

Råden för otrogna män måste ju ändå vara det i särklass värsta. Så vidrigt. Hur kan man rakryggad stå för en sån jävla lista? Och dessutom skylla otrohet på dels tjejen som är tråkig, dels killens natur? Det är så stört att jag vill slå in pannbenet på någon, helst artikelmakaren, NU

Jag kan inte hjälpa att skratta åt systersex. Hahahaha herregud, den snubbe som skulle våga sig på att ragga upp mina två äldre systrar skulle bli av med både kön och värdighet. Mina syrror är jävligt vassa av sig, de skulle slita honom i småbitar…

Kajsa: Visst, du får skämta om kvinnor, utvecklingsstörda, bögar och aidssjuka. Du får inte göra det på ett nedlåtande och kränkande sätt, bara. Kan du inte ha roligt utan att klanka ner på dina medmänniskor så föreslår jag att du slutar ha roligt.

Det är ju så man börjar gråta!! Jag blir fan rädd för mänskkligheten och äcklad av att män pressas in i denna vidriga könsroll. Respekt för kvinnor = NOLL! Det här om otroheten och att det skulle vara något mannen har rätt att vara är fan det värsta utav allt. Jag blir helt tokig när jag läser det här. Män som är på det där sättet och tror att det är något att eftersträva är det äckligaste jag vet..

Den enda gången jag tycker att sånt här är kul är när man är sugen på lite svart humor. Dvs när man vill skratta åt hur förjävligt det faktiskt är. Ni som tror att sådana här typer av skämt inte påverkar hur folk ser på män och kvinnor måste vara väldigt världsfrånvända. Undersökningar har visat att på arbetsplatser där det finns en rå sexistisk jargong av den typen som slitz förmedlar blir kvinnor också mer avbrutna och sämre behandlade än män (förvånad någon?) och sen får de säkert höra om att "det var ju bara ett skämt" om någon protesterar.

Och nej jag tycker inte att det är kul att skämta om negrer, handikappade och bögar heller, speciellt inte när det är vita heterosexuella normalfungerade som gör det på ett nedsättande sätt, inte för att jag känner att jag måste vara så jävla PK hela tiden utan eftersom det är så uppenbart äckligt när folk sparkar neråt och inte ser sin egna privilegierade position (eller inte bryr sig om det).

På tal om att skämta om andra grupper, tänk er att slitz istället hade skrivit att en riktig vit man aldrig ska låta sin bil köras av en svart eller en bög eftersom de inte kan köra bil. De hade blivit DO anmälda direkt och få människor skulle tycka att det var ett fräscht och roligt "skämt", men att skriva samma sak om kvinnor är tydligen helt ok och tycker man inte det är man en sur PK kärring som bara behöver kuk. Varför är det så?

Håller förövrigt med Alice, det kan vara ok att skämta om det mesta så länge som man gör det på ett snyggt sätt. Tycker dock inte att slitzgrabbarna gör det.

Kajsa jo man får skämta om allt.

men hade du tyckt det var kul om man t.ex gjorde en tidning för "den svenska vita mannen" och sedan publicerade kränkande artiklar om invandrare och "sådana där negrer" med diverse råd om hur man bäst undviker att bli rånad av dem, hur man får sin husslav att bli lite mer huslig, osv.

Eller om man skrev artiklar som hånade personer med downs? osv.

Humour är en sak. Slitz är inte humor, precis som mobbing inte är det oavsett hur jävla kul en del tycker att det är.

Det är ju så dumt att jag kan inte ens bli arg. Jag tycker mest synd om dem som gör bort sig genom att skriva såna här imbecilla artiklar och tro att de är roliga.

Det där med otroheten gör mig helt jävla vansinnig ! OMG! Nä men jag ska följa LDs råd att starta en tidning "den svenske vite mannen" jag tror det blir SKITKUL med lite råd om hur man bäst läxar upp sin utländska slav och hur man får så mycket valuta för pengarna som möjligt. Ska nog skratta lite åt överviktiga med, det är ju ändå SJUKT KUL att se hur de svettas och har det ha ha ha ha jättekul! Det finns inget som heter mobbning eller kränkning – allt är ju så kul!

En gång i tiden (på 90-talet) var Slitz en musiktidning som drevs av Unni Drougge o hennes man Mats. Den var riktigt vea! Minns speciellt reportaget efter Kurt Cobains död.

Efter skiljsmässan togs tidningen över av mannen o gjordes om till en herrtidning. Slitz är numera en skittidning! Och alla som läst Unnis bok Andra sidan Alex tycker nog att Mats är en skitgubbe. Blä. (vet dock inte om han fortfarande driver tidningen)

Jag började helt seriöst gråta när jag läste 10 budords-grejen. Det var det värsta jag hör och jag överväger seriöst att flytta till Schweiz eller Korea där otrohet i äktenskap är olagligt.

Sen måste jag säg att jag vägrar sätta mig själv i samma fack som tex en negerslav (sic)

Och så blir jag arg på mig själv när jag inte kan låta bli att skratta åt vissa kommentarer här: "jag finner inga ord" "jag gråter" osv. Kom igen liksom…

Helt allvarligt, jag GRÄT faktiskt när jag läst dom där länkarna och klickat mig runt på Slitz hemsida. Kalla mig löjlig om ni vill, det skiter jag faktiskt i. Jag tycker bara ibland att det är så jävla jobbigt att veta att mitt barn, mitt underbara, fantastiska, kreativa, roliga, i stort sett oförstörda barn ska behöva växa upp i en värld där sånt existerar och liksom är helt gångbart. Ett ryck på axlarna för att tjejer fortfarande kallas för "det täcka könet" och bedöms efter påsättbarhet och där killar framställs som djur som bara vill ligga.

Nej, jag tycker inte det är kul. Inte ens lite. Jag tycker inte att det är något att rycka på axlarna åt och jag FÅR gråta för jag blir ledsen, bedrövad, trött och besviken på folk. Inte bara de som gillar sånahär tidningar, utan även på de som inte bryr sig.

hahahah vad roliga de är slitz. för det är väl precis vad de är? de måste ju nästan skoja… fast nej… de fattar jag med att de inte gör. men låtsas, så att jag kan få mig ett gott skratt på morgonen

Åh LD. Jag är en intelligent, välutbildad, feministisk kvinna, 25+ år gammal, och har på senaste tiden gått och lyckats kära ner mig i en sportkille som inte bara läser utan faktiskt prenumererar på slitz! Jag minns hur illa berörd jag blev att det första morgonen jag vaknade hos honom men valde sen att tänka att "äh, alla har vi brister och han växer säkert upp, det kunde vart värre.". Som det är nu ligger vi bara men jag hade tanken att det ju kan utvecklas till mer, men inser nu när jag fattar vad det står i den tidningen att man utvecklas till nån form av as av att läsa den! Hur avprogrammerar man sig från att faktiskt gilla en sån där iq-befriad idiot till man? Hur kan det ens finnas så puckade tidningar? Så puckade människor?

jag blir lite förvånad över hur de tänkte när de skrev.. "DU HAR ALLTID rätt att ligga med din polares storasyster!!"

jaha? men om hon hon inte vill? har han rätt ändå?

Att skriva att det bara är ironi funkar inte. För de som faktiskt läser Slitz och liknande FÖRSTÅR inte att det är ironi och beter sig därefter. De som är smarta nog att förstå att det är ironi läser för tusan inte tidningen. Ni som säger "det är ett roligt skämt" är inte kloka. Fast ni är kanske inte en 18-årig tjej som ska växa upp i ett samhälle präglat av Slitx-ideal?

Men detta är ju humor! Jag har själv varit del av redaktionen under en månad och nej – det är inte allvar allt som skrivs. Å ja – det skrivs med glimten i ögat och bestäms under redaktionsmöten med mycket skratt. Det värsta är faktiskt de tjejer som TROR det är på galet allvar och skickar in intresseanmälningar på ett utvik. Med ganska blandade bilder :-S Sen kan man ju diskutera vad det beror på men jag tror faktiskt tidningen är sämre för unga tjejer än vad den är för unga män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *