Kategorier
feminism & genus

Kan man bara vara samhällskritisk om man själv saknar brister?

Jag behöver inte vara perfekt ur ett feministiskt perspektiv för att kunna kritisera, diskutera och engagera mig i kvinnofrågor. Och jag behöver inte göra allt rätt ur ett genusperspektiv för att upplysa, påverka och inspirera nya tankar hos människor. För hur fan skulle världen se ut om ingen vågade förändra destruktiva strukturer och uppmana sina medmänniskor till förändring, p.g.a egna brister?

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

9 svar på ”Kan man bara vara samhällskritisk om man själv saknar brister?”

Jag tycker det är skitbra att du ifrågasätter saker, Sverige behöver fräscha åsikter.

kan inte du skriva lite om din graviditet? Du skriver väldigt bra om allt och det skulle vara kul att höra lite om just din graviditet =)

Nej man behöver inte göra allt rätt, alla gör misstag, men skall man predika för något och själv inte följa sitt egna exempel så kan man lika gärna låta bli. Människor och barn gör det en person som vill påverka GÖR inte vad den personen säger.

Det är väl klart som fan att man kan det.

Om man inte kan se sina egna brister hur ska man då kunna växa? Om man inte får ifrågasätta hur ska vi då kunna hitta bättre sätt än de som redan finns?

Att folk överhuvudtaget använder det som argument i syfte om att tysta ner (dig) beror givetvis inte på att de har rätt utan snarare på att DU har rätt. Det slår an en sträng hos dom, deras dåliga samvete gör sig hört… men DÅ ser de en gnutta ljus i slutet på den mörka tunneln vi kallar samvetet, hon är inte perfekt. Ha! Därför ska hon inte tala om för mig hur jag ska leva(?)

Men man behöver inte bli nunna bara för att man är religös. ;-P

2010-01-21 @ 00:21:04

Postat av: P

Jag älskar dig! ( till den nivån man kan älska någon som man aldrig träffat eller ens haft en dialog med) keep up the good work!

Jag tänkte kan du inte skriva i presentationen varför du är hemma med Ninja, så slipper du (kanske?) alla frågor angående det. Tror att det är dags nu 🙂 Att du har tålamod att förklara det om och om igen, looool, förlåt but can't help laughing.

Så sant! Hur skulle det annars se ut om det bara var människor som klarade att stå utanför alla roller som fick vara kritiska?

Jag lever ett så extremt heteronormativt liv så det finns inte, men jag är ändå kritisk mot heteronormen, & homonormen med för den delen. Jag är kritisk mot både kvinnliga & manliga könsroller, men lever lik förbannat upp till den kvinnliga på vissa plan.

Lite självkritik har väl ingen dött av, tänker jag

😉

Jag har läst igenom din blogg från början och det är så förbannat synd att du måste försvara dig hela tiden så fort någon upptäcker någonting som anses som en aning dubbelmoral. Jag blev alldeles trött i huvudet av att läsa allt onödigt tjafs. Själv är jag alldeles full av dubbelmoral. Hatar jävla modebloggar men skriver en själv. Men vadå, det vore synd på mormors häftiga garderob annars. Världen är värd att se den!!!

Nåja. Jag tycker iaf att du skriver en av Sveriges bästa bloggar. Jag håller med om mycket och det jag inte håller med om kan jag ändå acceptera eller diskutera. Men det är få saker … Dessutom är du kanske världens vackraste. And I mean it. Sluta aldrig skriva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *